داستان بازی God of War Ragnarok توانست نظر بسیاری از طرفداران را با روایتی متفاوت و هیجانانگیز جلب کند، اما پس از اتمام آن، ۶ سوال بیپاسخ باقی مانده که در این مطلب به بررسی آنها میپردازیم.
پس از چند سال انتظار، بالاخره بازی God of War Ragnarok هم عرضه شد تا داستان کریتوس (Kratos) و آترئوس (Atreus) را بعد از ماجرایی که در عنوان سال ۲۰۱۸ تجربه کرده بودیم را دنبال کنیم؛ روایتی که اینبار ماجرای پدر و پسر را بیشتر از قبل به عمق اساطیر نورس (Norse) میبرد تا پس از زمستان Fimbulwinter، به رویداد رگناروک نزدیکتر شوند.
با تجربه عنوان Ragnarok ما پاسخ برخی از سوالهایی که از بازی God of War 2018 داشتیم را گرفتیم و حتی جزئیات بیشتری درباره ۹ قلمرو را یاد گرفتیم. اما درست در حالی که پایان این بازی حکم یک جمعبندی فوقالعاده را برای کل سری خدای جنگ دارد، همچنان ۶ پرسش بیپاسخ برای طرفداران را به جای میگذارد که در این مطلب قصد داریم تا به بررسی آنها بپردازیم.
سوال اول: چه کسی شیپور را به صدا درآورده بود؟
یکی از مهمترین سوالهایی که از سال ۲۰۱۸ و پس از اتمام بازی God of War داشتیم، در این بازی هم همچنان بیپاسخ میماند؛ چه کسی شیپور را هنگامی که کریتوس در حال بردن آترئوس بیمار بود زد؟ در واقع کریتوس وقتی که قصد داشت تا آترئوس را با خود پیش فریا (Freya) ببرد تا او را درمان کند، صدای شیپور توسط او، میمیر (Mimir) و همچنین خود ما شنیده شد که به واسط آن، World Serpant بیدار شده بود. چه کسی شیپور را به صد درآورد؟
سازندگان خود از قصد این سکانس را با جزئیات نمایش دادند تا متوجه صدای شیپور شویم و بپرسیم که چه کسی آن را زده است، اما پاسخی را به آن نمیدهد. بسیاری از ما فکر میکردیم که پس از عنوان سال ۲۰۱۸، بالاخره حین داستان بازی God of War Ragnarok جواب این سوال را دریافت میکنیم، اما چنین اتفاقی رخ نداد تا همه چیز در حد شایعه و تئوری بماند.
برخی از افراد اظهار کرده بودند که وقتی در بازی God of War Ragnarok کریتوس شیپور گالاهورن (Gjallarhorn) را به صدا در میآورد، صوت آن آنقدر قوی است که در زمان سفر کرده و در گذشته هم توسط افراد شنیده میشود. اما نکته قابل توجه اینجاست که این تئوری توسط خالق سری خدای جنگ، یعنی کوری بارلوگ (Cory Barlog) رد شده، در حالی که خود او اظهار میکند «روزی» جواب این سوال را خواهیم گرفت. شاید پاسخ ما در بازی بعدی خدای جنگ، یا جزئیاتی از برخی از مراحل فرعی بازی باشد که هنوز درباره آن نمیدانیم.
سوال دوم: کاربرد ماسک و شکاف بین واقعیت جهان چه بود؟
ابتدای داستان ما فکر میکردیم که ثور (Thor) به خونخواهی فرزندان خود، وارد جنگ با کریتوس و آترئوس خواهد شد. سپس اودین هم در این مبارزه دخالت میکند و عملا روایت نابود کردن خدایان الیمپوس (Olympus)، اینبار در ازگارد (Asgard) تکرار میشود. اما داستان پس از آنکه آترئوس پیش اودین میرود، متفاوت شده و مسیر دیگری را دنبال میکند؛ طوری که حتی شاید فکر میکنید اودین اصلا شخصیت منفی نیست و هدف شومی را دنبال نمیکند.
اودین در زیرزمین خانه خود در ازگارد، یک منبع تحقیقاتی را بنا کرده که در آنجا، سعی میکند تا به یک راز عجیب بپردازد. او یک ماسک پیدا کرده که ظاهرا متعلق به لوکی (Loki) است. این ماسک در اساطیر نورس هم دقیقا متعلق به لوکی بوده و شاید به همین دلیل نیز در بازی، وقتی که آترئوس آن را به دست میگیرد، جای تکههای دیگر برایش نمایان میشوند. اودین سعی میکند تا حین داستان بازی God of War Ragnarok این ماسک را کامل کند و داخل شکافی که در واقعیت جهان ایجاد شده را نگاه کند.
به گفته اودین، داخل این شکاف، تمامی جوابهایی که آنها میخواهند وجود دارد و اگر بتوانند آن را ببینند، همه چیز روشن خواهد شد؛ طوری که شاید حتی راهی برای جلوگیری از نابودی ازگارد هم وجود داشته باشد. با این حال، بدون ماسک کامل، ظاهرا کسی نمیتواند داخل شکاف را نگاه کند و این کار باعث شده تا اودین، چشمش را از دست بدهد. حال درست وقتی که در انتهای داستان، اودین از آترئوس میخواهد تا داخل شکاف را نگاه کند و پرده از رازها بردارد، ناگهان لوکی ماسک را میشکند! پس از انجام این کار، حال نمیتوان گفت که اصلا آن ماسک چه بود؟ چه ارتباط مستقیمی با لوکی داشت؟ داخل شکاف چه بود؟ اصلا شکاف بین واقعیت چطور به وجود آمده؟ و …
در حال حاضر، تنها چیزی که میتوان گفت این است که طبق برخی از روایتهای اساطیر نورس، به نظر میرسد که این ماسک متعلق به لوکی باشد. این در حالی است که برخی داستانهای دیگر و قدیمی درباره این اساطیر، اشارهای را به این موضوع نکرده و در نتیجه، قاطعیتی درباره آن وجود ندارد. با این حال اگر چنین گفتهای درست باشد، آترئوس کلید پاسخ به این سوال خواهد بود؛ چراکه ماسک لوکی، وسیلهای است که قدرتهای خدای شرارت (God of Mischief) را آزاد میکند. فیلم طنز The Mask با بازی جیم کری (Jim Carrey) نمونه همین ماسک را نشان داده بود.
سوال سوم: چطور جهان اساطیری بازی از God of War 3 عوض شد؟
شاید یکی از قدیمیترین سوالهایی که درباره سری بازی خدای جنگ از سال ۲۰۱۶ (هنگام رونمایی از بازی جدید God of War) داشتیم، این بود که چطور کریتوس وارد نورس شده و به اسکاندیناوی سفر کرده است؟ آن هم پس از اتفاقاتی که در پایان عنوان God of War III افتاد و دیدیم که کریتوس تیغه الیمپوس (Blade of Olympus) را وارد بدن خود کرد!
انتظار داشتیم که این سوال در بازی God of War 2018 پاسخ داده شود، اما متاسفانه این اتفاق هرگز رخ نداد و از طرفی، در داستان بازی God of War Ragnarok هم اشاره خاصی به آن نمیشود. طوری که برخی فلش بکها به گذشته کریتوس را میبینیم، اما عملا چیزی از نحوه رفتن او از جهان اساطیری یونان باستان به نورس، گفته نمیشود؛ فقط اینکه او و فی (Faye) چطور با همدیگر تعامل داشتند و اینکه پس از مرگ فی، وظیفه کریتوس در این دنیای جدید چیست.
شاید بسیاری از شما داستانها و کتابهای مربوط به سری خدای جنگ را خوانده باشید، یا مشابه آن را در ویدیوهای فضای مجازی دنبال کنید، اما نکته قابل توجه اینجاست که هیچکدام از آنها، مطابقت کامل و دقیق با داستانی که در بازی روایت میشود را ندارند. به همین دلیل، جواب کامل و صحیحی هم درباره اینکه چطور کریتوس از جهان اساطیری یونان باستان به نورس رفته وجود ندارد. شاید خاطرات کریتوس و خوابهای او با فی، بهترین راه برای توضیح این موضوع بودند؛ اما اگر خود سازندگان از این کار پرهیز کردهاند، حتما در آینده برنامه دیگری برای آن وجود دارد.
ما در بازی دیالوگهای بسیاری را میشنویم که به گذشته کریتوس و حتی مبارزه با خواهران تقدیر (Sisters of Fate) در بازی God of War 2 مربوط میشود، اما هرگز چیزی درباره این سوال توسط میمیر و کریتوس مطرح نشده است. بدین ترتیب، یا در آینده باید شاهد پاسخ به این سوال، در یکی از بازیهای بعدی از سری خدای جنگ باشیم، یا اینکه جزئیات مربوط به آن توسط خود سازندگان از استودیو سانتا مونیکا (Santa Monica) بیان شود.
در هر صورت، فراموش نکنید که داستان بازی God of War Ragnarok و همچنین 2018، هرگز گذشته کریتوس را نادیده نگرفتهاند و حتی شخصیتهای مختلف در جهان اساطیری نورس، درباره خدایان یونان باستان و الیمپوس، اطلاعاتی را دارند؛ طوری که حتی بالدر (Baldur) در ابتدای بازی قبلی، گفته بود که «فکر میکردم نسل شما (یونانیها) از ما باهوشتر باشند!».
سوال چهارم: سه اژدها آزاد شده کجا رفتند؟
درست همانطور که پس از اتمام بازی God of War Ragnarok میتوانید در ۹ قلمرو بگردید و ماموریتهای فرعی متنوعی را انجام بدهید، عنوان سال 2018 هم دقیقا همین قابلیت را به بازیکنان داده بود. با این وجود، در بازی قبلی ما در یکی از ماموریتهای فرعی، موفق شده بودیم تا سه اژدها را آزاد کنیم، در حالی که معلوم نیست سرنوشت آنها چه شد.
در واقع بازی God of War Ragnarok به برخی از مراحل فرعی عنوان قبلی اشارههای مستقیم میکند و برای مثال، ماجرای ولکریها (Valkyrie) را به کلی بخشی از داستان اصلی قرار میدهد، اما متاسفانه این موضوع برای تمامی مراحل فرعی و جزئیات عنوان قبلی، تکرار نمیشود. ما در بازی قبلی از سری خدای جنگ، در جهان اساطیری نورس اژدهای متفاوتی را کشتیم و مشاهده کردیم، اما به نظر میرسید که آن سه اژدهای خاص، نقش مهمتری را در داستان بازی داشته باشند.
سوال پنجم: سرنوشت سیندری چه شد؟
در داستان بازی God of War Ragnarok ما باز هم شاهد بازگشت دوارفهای دوست داشتنی هستیم که آترئوس، آنها را مثل عمو و رفیق خود میداند. سیندری (Sindri) و براک (Brok)، کاراکترهایی هستند که در بازی خیلی به کریتوس و پسرش کمک میکنند؛ در حدی که حتی برای انجام خواستههای آنها، خودشان را فدا میکنند و عملا یار خدای جنگ و آترئوس هستند.
با این وجود روایت داستان در این دنباله هیجانانگیز، چنان به پیش میرود که ما شاهد برخی حقایق درباره این دو برادر هستیم. برای مثال، متوجه میشویم که ظاهرا براک تا به حال یکبار کشته شده و سیندری تکههای روح او را جمع کرده تا دوباره برادرش را زنده کند. این کار حتی باعث عصبانی شدن براک، وقتی که تازه متوجه این موضوع شده بود شد.
اما جالبتر از این ماجرا، این بود که براک با وجود نداشتن یکی از تکههای روح خود، در آخر متوجه شد که تیر (Tyr) تقلبی، همان اودین است که قصد دارد تا دوستانش را فریب بدهد. بدین ترتیب، هنگامی که تیر قصد داشت تا راه مخفی رفتن به ازگارد را به کریتوس، آترئوس و فریا نشان بدهد، براک با رفتار عجیب جلوی او را گرفت و سماجت او باعث شد تا اودین ناگهان خودش را نشان داده و او را بکشد.
پس از این ماجرا، سیندری در یکی از احساسیترین صحنههای بازی برادرش را از دست میدهد، در حالی که اینبار براک از او خواهش میکند تا دیگر با جمع کردن روح او، سعی در زنده کردنش نداشته باشد. این کار باعث میشود تا سیندری دیگر به کریتوس، آترئوس و دیگر یارانش اعتمادی نداشته باشد و آنها عضو خانواده و دوستان خود نداند. به همین ترتیب نیز حتی پس از کشتن اودین و رویداد رگناروک، میبینیم که او در مراسم ختم برادرش حاضر میشود، در حالی که دیگر با کریتوس حرف نمیزند و ناگهان غیبش میزند.
انتظار میرفت که پس از رد کردن این مرحله فرعی از داستان بازی God of War Ragnarok شاهد جزئیات بیشتری درباره این موضوع باشیم و حتی بفهمیم که سیندری چه تصمیمی برای ادامه زندگی خود دارد؛ آیا او ۹ قلمرو را ترک کرده؟ آیا قصد دارد تا مثل فریا از کریتوس (بابت آوردن اودین به خانهاش) انتقام بگیرد؟ هیچ چیز پس از اتمام بازی God of War Ragnarok درباره سیندری مشخص نیست.
سوال آخر: چطور مرگ فی اتفاق افتاد؟
این سوال واقعا تاملبرانگیز است و نیاز به توجیه دارد. شخصیت فی، همسر کریتوس در جهان اساطیری نورس، یکی از مهمترین کاراکترهای بازی در طول اتفاقات هر دو عنوان 2018 و Ragnarok است؛ طوری که حتی شروع داستان کریتوس در این جهان تازه، با مرگ او آغاز میشود. اما فی چطور مرده بود؟
ما در بازی اول تنها چیزی که از فی میدانستیم، جاینت بودن و همچنین صدایی بود که آواز میخواند. سپس در داستان بازی God of War Ragnarok چهره او را پس از مدتها انتظار مشاهده میکنیم و در صحنههای فلش بک، او حتی درباره مرگ خود با کریتوس صحبت میکند. همچنین در برخی از مراحل فرعی بازی در قلمرو واناهایم، جزئیات خاصی درباره او رونمایی میشود که نشان میدهند ظاهرا فی در گذشته با ثور مبارزه کرده و نبرد بزرگی بین تبر او و میولنیر (Mjolnir) رخ داده است.
با این حال حتی اگر تک به تک مراحل فرعی بازی را هم تمام کنید، باز هم دلیل منطقی مرگ فی را پیدا نخواهید کرد. این سوال احتمالا جوابی پیچیده دارد، یا اینکه سازندگان آن را چندان مهم نمیدانند که به آن پاسخ بدهند و در نظر آنها، فی در یک اتفاق طبیعی و بیماری میمیرد. این در حالی است که ظاهرا فی از آینده خودش خبر داشته و حتی کریتوس را برای روز مرگ خود و سپردن آترئوس به او، آماده میکرده است.
اما نظر شما درباره این ۶ سوال چیست؟ آیا جوابی برای آنها دارید که در توضیحات عنوان نکرده باشیم؟ نظرات خود را درباره داستان بازی God of War Ragnarok با ما در میان بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید