آینده سری God of War

آیا آینده سری God of War باید به ریشه‌های خود بازگردد؟

نیاز به داستان‌سرایی جدید و حماسه قدیم

1%
  • 0/10
آیا آینده سری God of War باید به ریشه‌های خود بازگردد؟ ۵ ۰۷ آذر ۱۴۰۱ یادداشت (گیم) کپی لینک

آینده سری بازی God of War پس از عرضه عنوان Ragnarok واقعا مشخص نیست، اما هرقدر که دو بازی جدید موفق بوده باشند، شاید بهتر است تا سازندگان برای عناوین بعدی، دوباره سبک را به روال قدیمی بازگردانند!

سال‌هاست که سری بازی خدای جنگ را می‌شناسیم و با کریتوس (Kratos) به عنوان یک قاتل بزرگ آشنایی داریم؛ کسی که بابت رهایی از گذشته شوم خود، از خدایان درخواست کرده بود تا گناهان او را پاک کنند، اما آن‌ها به این خواسته او عمل نکردند و ضمن تمام خدماتی که کریتوس انجام داده بود، او را به حال خودش رها کردند. به همین دلیل نیز کریتوس به دنبال انتقام از خدایان، تا پای نابودی کل دنیای اساطیری یونان باستان رفت و سپس بعد از گذشت سال‌ها، استودیو سانتا مونیکا (Santa Monica) او را به جهان نورس فرستاد تا اینبار سراغ اودین (Odin) و ثور (Thor) برود!

با این وجود، رفتن خدای جنگ به دنیای نورس، صرفا با یک تغییر گرافیکی پیشرفته همراه نبود، بلکه گیم پلی بازی به طرز جالبی عوض شد و حتی نمای دوربین هم اصلا شبیه به چیزی که پیش‌تر در سری خدای جنگ دیده بودیم نبود. بدین ترتیب، عملا کریتوس بازیکنان را به جهان تازه‌ای برده بود که همه چیز آن فرق داشت؛ حتی تیغه‌های معروفی که او از یونان با خود آورده بود!

به هر حال عوض کردن سبک و حفظ رضایت اکثریت طرفداران، چیزی نیست که هر سازنده‌ای از پس آن برآمده باشد و باید بابت این کار، استودیو سانتا مونیکا رو تحسین کرد. اما پس از دو عنوان God of War 2018 و Ragnarok، آیا وقت آن رسیده که آینده سری God of War به ریشه‌های خود بازگردد؟

چرا آینده سری God of War دچار تغییر می‌شود؟

بازی God of War Ragnarok به نحوی پایان کار سازندگان با دنیای اساطیری نورس بود و این موضوع را حتی پیش از انتشار بازی هم می‌توانستیم حدس بزنیم. رویداد رگناروک خود به معنی پایانی بر جمعی از خدایان نورس است و اگر قرار باشد تا دنباله‌ای برای این سری ساخته شود، قاعدتا باید از جهان اساطیری نورس فاصله گرفته شود.

با این حساب اگر چنین موضوعی انجام شود و سازندگان پس از ریمیک احتمالی عناوین قدیمی (مثل God of War ‌و God of War II)، سراغ طراحی بازی‌های بعدی سری بروند، پس باید شاهد جهان اساطیری نورس پس از رگناروک یا رفتن به دنیایی تازه باشیم؛ جایی که مجددا خدایان تازه‌ای معرفی می‌شوند و کریتوس باید به هر دلیلی با آن‌ها دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که معرفی کردن جهانی تازه، اصلا راحت نخواهد بود و تکرار خلاقیتی که در عنوان God of War 2018 دیدیم، نیاز به زمان و ایده‌پردازی‌های درجه ۱ دارد.

حال اگر تصمیم گرفته شود که آینده سری God of War در دنیایی تازه روایت شود، قاعدتا نیاز خواهد بود تا سازندگان بخش‌هایی از گیم پلی را هم تغییر دهند و این موضوع خود می‌تواند در جا انداختن المان‌های جهان جدید و پذیرش آن توسط کاربران کمک کند! موضوعی که در سال ۲۰۱۸ به خوبی عملی شد و امروز در بازی God of War Raganrok ثمره آن را به زیبایی مشاهده می‌کنیم. با این وجود مشکلی که با دو اثر اخیر سری وجود دارد و امکان دارد که در بازی بعدی برطرف شود، این است که جهان آن‌ها به اندازه سه بازی اصلی بزرگ نیست!

جهان سه‌گانه اصلی در مقابل 2018 و Ragnarok خیلی بزرگ‌تر است!

در واقع دو بازی اخیر در سری خدای جنگ واقعا بی‌نظیر هستند؛ طوری که به معنای واقعی کلمه از نظر گرافیکی، گیم پلی، شخصیت‌پردازی و .. حجت را بر طرفداران قدیمی و جدید تمام می‌کنند. اما نکته‌ای که درباره آن‌ها وجود دارد این است که هنوز هم به اندازه بازی‌های سه‌گانه اصلی، جهان گسترده‌ای ندارند. اشتباه نکنید؛ در اینجا منظور این نیست که دنیای بازی بزرگ نیست و مپ کوچکی در نظر گرفته شده، بلکه موضوع این است که اگر بازی‌های قدیمی سری را تجربه کرده باشید، می‌دانید که میزان حماسی بودن آن خیلی با آنچه که در دو عنوان جدید می‌بینیم فرق دارد.

برای مثال، جنگ تایتان‌ها با الیمپوس (Olympus)، جنگ کریتوس با خواهران زمان روی تیغه خود، مبارزه با کرونوس و چندین مورد دیگر را به یاد بیاورید. در تمامی این صحنه‌ها واقعا می‌توان گفت که بازی حس حماسی‌تر و خشن‌تری داشت که امروزه کمتر در عناوین جدید دیده می‌شود. در بازی‌های جدید سری، داستان کمی آهسته‌تر روایت می‌شود، کریتوس دیگر آن کسی که خدایان را یکی پس از دیگری سلاخی می‌کرد نیست و در راستای همین موضوع نیز گیم پلی تغییرات بسیاری را به همراه داشته است. شاید یکی از مهم‌ترین تغییرات در گیم پلی، قابلیت دوربین به صورت One Shot باشد.

در واقع اینکه در عنوان سال ۲۰۱۸ و رگناروک بازی از زاویه دید کریتوس در حالت سوم شخص روایت می‌شود، اوج تغییر را در گیم پلی و سبک روایت داستان نشان می‌دهد. در اینجا دیگر شما از زبان راوی شنونده داستانی حماسی نیستید، بلکه کریتوس خود آن را به شما نشان خواهد داد؛ ضمن اینکه در مبارزات، دیگر کریتوس مثل گذشته جمعیت چند صد نفری دشمنان را با خاک یکسان نمی‌کند و افراد کمتری طی هر مبارزه، به سراغ او می‌آیند. این یعنی بار حماسی کمتر شده تا داستان کمی نرم‌تر شود، اما آیا آینده سری God of War هم به همین شکل خواهد بود؟

قطعا چنین تغییری با نظرات منفی برخی از کاربران همراه شده، اما سازندگان کار خود را برای آماده‌سازی بازیکن برای آشنایی با این محیط جدید، چنان استادانه انجام داده‌اند که هر دو بازی اخیر، با استقبال طرفداران همراه شده‌اند. با این وجود، شاید اگر قرار است تا داستان در این سری ادامه پیدا کند، بهتر باشد که دوباره شاهد همان زمین بزرگ و نبردهای حماسی و فوق خشنی باشیم که از کریتوس انتظار می‌رود. این در حالی است که کریتوس دیگر پیر شده و احتمال ساخت یک روایت اسپین آف بین God of War III و God of War 2018 وجود دارد.

در هر صورت، هنوز درباره اینکه آیا بازی بعدی در سری God of War ساخته می‌شود یا که نه، اطلاعات چندانی وجود ندارد، اما با توجه به داستان و پتانسیل‌هایی که شخصیت‌های آن در Ragnarok دارند، می‌توان خیلی راحت دنباله‌های بسیاری را برای آن در نظر گرفت. همچنین اگر رفتن از جهان اساطیری یونان به نورس وجود دارد، چراکه نه، بگذارید اینبار کریتوس به جمع خدایان مصر بپیوندد و با آن‌ها سر میز مذاکره، برای کشتن هرکدام که جلوی او قد علم می کنند بنشیند!



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments