1%
  • 0/10

گوگل به دنبال تصاحب اپیک گیمز بود!

جنگ حقوقی اپیک گیمز با غول‌های تکنولوژی تمامی ندارد!

گوگل به دنبال تصاحب اپیک گیمز بود! ۰ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ اخبار بازی کپی لینک
خرید اپیک گیمز توسط گوگل

شواهد امر گویای این موضوع است که کمپانی سرشناس گوگل برای مقابله با طرح‌های فورتنایت و تداوم سلطه بر بازار، در دوره‌ای قصد خرید شرکت اپیک گیمز را داشته است.

شرکت اپیک گیمز چند سالی است که با غول‌های صنعت بازی‌های ویدیویی و تکنولوژی درگیر شده و برای پیشبرد اهداف خود و مقابله با یک سری از سیاست‌های ضد رقابتی، موضوع را به دادگاه‌های بین المللی نیز کشانده است. همه چیز از بازی فورتنایت شروع شد! زمانی که این عنوان برای نخستین بار در دسترس گیمرها قرار گرفت، به لطف گیم‌پلی هیجان‌انگیز خود و تغییر و تحول‌های عظیم در سبک بتل رویال، حسابی سر و صدا به پا کرد و در بازه زمانی بسیار کوتاه به جامعه‌ی چند میلیون نفری دست یافت. با گذشت زمان، فورتنایت رکوردهای متعددی را یکی پس از دیگری به خود اختصاص می‌داد و در پی موفقیت چشمگیر، درآمدهای هنگفتی را برای شرکت اپیک گیمز به همراه آورد.

در این میان، با توجه به سیاست‌های اپل و گوگل، تنها ۷۰ درصد از درآمد یک محصول به شرکت ناشر و تیم توسعه‌دهنده آن تعلق می‌گیرد و ۳۰ درصد باقی مانده به جیب آن‌ها می‌رود. از آنجا که درآمد فورتنایت به میلیون‌ها دلار رسیده بود، تقسیم سود آن با گوگل و اپل چندان عادلانه به نظر نمی‌رسید و به همین خاطر کمپانی اپیک گیمز برای جلوگیری با این موضوع، دست به اقدامات مختلفی زد. از تاسیس فروشگاه اپیک گیمز برای پلتفرم رایانه‌ی شخصی و مقابله با استیم گرفته تا انتشار یک لانچر اختصاصی برای سیستم عامل اندروید و ارائه‌ی درگاه‌های مستقیم، همگی برای مقابله با سیاست تقسیم ناعادلانه سود میان سازنده و ناشر در طول این چند سال صورت گرفتند.

به طور کلی، اپیک گیمز از سهم زیادی که استورها از سود فروش اپ‌ها می‌گیرند، ناراضی است و بعد از اینکه به یکی از مهره‌های تاثیرگذار در صنعت بازی‌های ویدیویی تبدیل شد، خواستار تغییر این سیاست است. اما این خواسته چندان هم به نفع اپیک گیمز نبوده، چرا که چند وقتی است درگیری بزرگی با ابرغول دنیای تکنولوژی از جمله اپل و گوگل به وجود آمده و کار به دادگاه‌های بین المللی رسیده است. در حال حاضر، پرونده دعوای حقوقی اپیک گیمز با دو شرکت مذکور در دادگاه‌های ایالات متحده آمریکا روند قانونی خود را طی می‌کند و تاکنون برنده و بازنده این جنگ مشخص نشده است.

در این میان، هر از چند گاهی اطلاعات محرمانه‌ای از این پرونده در سراسر فضای مجازی منتشر می‌شود که در تازه‌ترین این‌ها، به نظر می‌رسد شرکت گوگل در برهه‌ای قصد داشته تا تمام حق و امتیاز شرکت اپیک گیمز را خریداری کند. تیم سویینی، رئیس کل این کمپانی، مدعی است که گوگل به خاطر جلوگیری از طرح فورتنایت و تداوم سیاست‌های انحصار طلبی، در یک برهه تمایل داشته تا اپیک گیمز را تصاحب کند و این اقدام ارتباط مستقیمی با سیاست‌های خصمانه شرکت برای سلطه در بازار دارد. همچنین، در اسناد دیگری نوشته شده که گوگل برای اینکه رفتارهای ضد رقابیتی خود را ادامه دهد، با شرکت‌های سازنده سخت افزارها نیز همکاری کرده تا با اختصاص بخشی از درآمد به آن‌ها، از نصب پیش فرض سایر فروشگاه‌ها و لانچرها روی گوشی‌های اندرویدی جلوگیری کند.

کشمکش میان این دو شرکت در حالی شدت گرفته که قرار بر این بود بازی فورتنایت از طریق یک لانچر و پلتفرم اختصاصی در دسترس کاربران اندروید قرار گیرد که در این صورت، گوگل هیچ درآمدی از بازی نخواهد داشت. بر این اساس، از یک طرف بررسی خرید اپیک گیمز و از طرفی دیگر، همکاری با سخت افزارها، نشان می‌دهد که گوگل تمام تلاش خود را برای حفظ سلطه در بازار به کار گرفته است. تیم سویینی در این خصوص توضیح می‌دهد:

دلیل اصلی اینکه گوگل در مقطعی قصد داشته اپیک گیمز را خریداری کند، مشخص نیست. این اقدام شاید در جهت مذاکره برای خرید اپیک گیمز بوده و یا شاید هم تلاشی برای تصاحب خصمانه آن بوده است.

خرید اپیک گیمز توسط گوگل

ناگفته نماند که گوگل هنوز واکنشی در قبال گفته‌های تیم سویینی از خود نشان نداده است. از طرفی، بخش زیادی از این اسناد محرمانه به سرعت حذف شده و در حال حاضر جزئیات بیشتری از این پرونده در دسترس نیست. باید منتظر ماند و دید که دعوای حقوقی اپیک گیمز و گوگل تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و در آخر چه حکمی برای این کمپانی‌ها صادر خواهد شد.

در نظر داشته باشید که این دعوا تماما به نفع اپیک گیمز نبوده و یک سری از اقدامات این کمپانی باعث شده تا اتهامی نیز به آن‌ها وارد شود. برای مثال، این شرکت برای آن که سود حاصل از فروش لوت باکس‌ها را با اپل و گوگل تقسیم نکند، یک درگاه مستقیم در داخل بازی فورتنایت ایجاد کرده بود که کاربران موبایل به طور مستقیم آیتم‌های تزئینی را از سازندگان خریداری کنند تا این هزینه‌ها مستقیما به حساب اپیک گیمز واریز شوند. این در حالی است که طبق قوانین دو فروشگاه اپل استور و پلی استور، تمامی خرید‌های درون برنامه‌ای اپ‌ها و بازی‌ها باید از طریق درگاه‌های اپل و گوگل صورت بگیرد.

از این رو، اقدام اپیک گیمز در اصل قوانین دو فروشگاه اپل و گوگل را نقض کرده و به همین خاطر، بازی فورتنایت از فروشگاه‌های مزبور حذف شد. به دنبال این اتفاقات، ناشر فورتنایت، اپل و گوگل را به انحصار طلبی متهم کرده و با طرح یک شکایت، خواستار تغییر سیاست‌های آن‌ها شده است. همان‌طور که اشاره کردم، این پرونده مراحل قانونی خود را طی می‌کند و هنوز هیچ رای قعطی از سوی دادگاه ارائه نشده است.

لازم به ذکر است که نتیجه این دعوای حقوقی تاثیر به سزایی در صنعت بازی‌های ویدیویی و همچنین حوزه موبایل و اپ‌ها می‌گذارد. اگر اپیک گیمز در این پرونده پیروز شود، اپل و گوگل سیاست‌های انحصاری طلبی‌ خود را تغییر می‌دهند و چه بسا در صورت ظهور پلتفرم‌ها و استورهای جدید برای دو سیستم عامل اندروید و آی‌اواس، احتمالا قوانین تقسیم سود میان سازنده و شرکت ناشر نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد. این موضوع می‌تواند در شماری از هزینه‌ها از جمله کاهش قیمت محصولات، کاهش قیمت اشتراک برنامه‌ها و کاهش قیمت لوت باکس‌ها و آیتم‌های تزئینی بازی‌ها تاثیرگذار باشد.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با تلاش گوگل برای خرید شرکت اپیک گیمز چیست؟ به نظر شما، آیا ناشر فورتنایت در نهایت می‌تواند در این دعوای حقوقی دو شرکت بزرگ اپل و گوگل را شکست دهد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments