1%
  • 0/10

گوریلا گلس چیست | بود و نبود آن چه تاثیری روی گوشی هوشمند دارد؟

آیا لازم است نمایشگر گوشی مقاوم باشد

گوریلا گلس چیست | بود و نبود آن چه تاثیری روی گوشی هوشمند دارد؟ ۱ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
گوریلا گلس

شیشه گوریلا یا گوریلا گلس (Gorilla Glass) محصول شرکت کورنینگ و شیشه‌ای از جنس آلومینوسیلیکات قلیایی است و به گونه‌ای طراحی شده‌ که نازک، سبک و مقاوم باشد.

از این شیشه معمولا برای پوشش خارجی صفحه نمایش دستگاه‌هایی نظیر گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ و تلویزیون‌های اچ‌دی و سه‌بعدی استفاده می‌شود.

ویژگی که این شیشه را از محصولات مشابه متمایز می‌کند مقاومت آن است که سبب می‌شود در برابر شکنندگی و خراش مقاوم باشد. در سال ۲۰۱۰، روی ۲۰ درصد از ۲۰۰ میلیون دستگاه گوشی از این شیشه استفاده شد.

شیشه گوریلا گلس با امواج فرکانس رادیویی سازگار است و به دلیل وضوح نوری بالا، برای استفاده در صفحه‌های نمایش تلویزیون‌های اچ‌دی و سه بعدی مناسب است. سختی این شیشه حدود ۷۰۱-۶۲۲ کیلوگرم نیرو بر میلی‌متر مربع است.

انواع گوریلا گلس

اولین نمونه از گوریلا گلس سال ۲۰۰۶ یعنی زمانی که شرکت اپل تصمیم به ساخت گوشی آیفون گرفت، روی نخستین آیفون‌های اپل قرار گرفت و نخستین محصول ساخته شده با این شیشه سال ۲۰۰۷ یعنی نسل اول آيفون به بازار عرضه شد.

جالب است بدانید که اضافه شدن گوریلا گلس به نمایشگر گوشی یعنی افزوده شدن ۱.۵ میلی‌متر به ضخامت صفحه نمایش.

گوریلا ۲

اوایل سال ۲۰۱۰، کورنینگ، گوریلا ۲ را معرفی کرد. این مدل نسبت به مدل قبلی ۲۰ درصد نازک‌تر بود، با این حال مقاومتش در برابر خراشیدگی با مدل قبلی فرقی نداشت.

گوشی‌هایی که به گوریلا گلس ۲ مجهز شدند شامل گلکسی نوت 2 و گلکسی اس۳ سامسونگ و نوکیا لومیا ۹۲۰ بود.

گوریلا گلس

گوریلا ۳

شیشه گوریلا ۳ یا گوریلا گلس ۳ در نمایشگاه CES 2013 معرفی شد.

گوریلا گلس ۳ تا سه برابر مقاومت بیشتری در برابر خط و خش نسبت به نسخه‌ی قبلی داشت. این محصول افزایش توانایی جهت مقاومت در برابر خش‌های عمیق را نیز دارا بود و تا ۴۰ درصد مقاومت بیشتری در برابر خط و خش داشت.

گوریلا گلس ۴

گوریلا گلس ۴ شرکت کورنینگ (Corning) سال ۲۰۱۴ عرضه شد و مقاومت آن در زمینه ضربه و سقوط بود.

در این سال یک نظرسنجی انجام شد و مشخص شد که بیشترین آسیبی که گوشی‌ها می‌بینند به خاطر ضربه است که منجر به شکسته شدن نمایشگر گوشی می‌شود.

به این ترتیب فناوری به کار برده شده در آن برای مقاومت در برابر شکستن بود و به گونه‌ای طراحی شده بود که اگر از ارتفاع بیشتر از یک متری رها می‌شد، احتمال سالم ماندن آن ۸۰ درصد بود.

گلکسی نوت ۵ سامسونگ از این نسخه بهره می‌برد.

گوریلا گلس

گوریلا 5

گوریلا گلس 5 چهار برابر مقاومت بیشتری نسبت به نسخه‌های قبلی داشت و در سقوط از ارتفاع ۱۶۰ سانتی متری ۸۰ درصد احتمال سالم ماندن شیشه وجود داشت.

همچنین شیشه‌هایی که به این فناوری مجهز می‌شدند شفافیت و خوانایی بیشتر و نیز حساسیت لمس شیشه بالاتر بود.

این شیشه که سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه شد توسط شرکت‌هایی همچون سامسونگ، ال‌جی، وان پلاس، اوپو، ویوو، سونی، لنوو، اچ تی سی، ایسوس و ایسر مورد استفاده قرار گرفت.

سامسونگ از شیشه گوریلا ۵ در گوشی‌های گلکسی اس 9، گلکسی اس 9 پلاس و نوت 8 استفاده کرد. ال‌جی نیز از این فناوری در گوشی‌های G7 ThinQ  و V30 و LG V30S ThinQ بهره برد.

گوریلا ۶

گوریلا‌ گلس ۶ که سال ۲۰۱۸ عرضه شد، نه‌تنها در برابر سقوط از ارتفاع‌ بالاتر از یک و نیم متر مقاوم بود؛ بلکه در برابر سقوط‌های مکرر نیز از خود مقاومت نشان می‌داد.

گوریلا گلس ۶ به گونه‌ای طراحی شده بود که در برابر ۱۵ بار سقوط، آسیب نمی‌دید و این عدد دو برابر ماندگاری گوریلا گلس ۵ محسوب می‌شد.

گوریلا ۷ یا ویکتوس

شرکت کورنینگ سال گذشته از آخرین نسخه‌ی گوریلا گلس با نام ویکتوس (Victus)‌ رونمایی کرد؛ این شیشه آلومینوسیلیکات نسبت به نسل قبلی در برابر سقوط از ارتقاع و خط و خش مقاوم‌تر بود.

این شیشه محافظ در صورت سقوط از ارتفاع ۲ متری دچار هیچ آسیبی نمی‌شد.

در حالی که گوریلا ۵ هنگام سقوط از ارتفاع ۱.۶ متری ۸۰ درصد شانس سالم ماندن داشت، گوریلا ۶ مقاومت آن کمی بهبود پیدا کرد ولی حد ارتفاع موردنظر بیشتر نشد، اما گوریلا گلس ۷ عملکرد بهتری نسبت به دو نسل قبلی از خود نشان داد.

علاوه بر مقاومت بیشتر هنگام سقوط، مقاومت گوریلا گلس Victus در برابر خراشیدگی بسیار قابل توجه بود. این شیشه محافظ در برابر فشار معادل ۸ نیوتن فقط متحمل خراش‌های جزئی می‌شد، این در حالی بود که شیشه‌های رقیب در برابر نصف این فشار دچار آسیب بسیار بیشتری می‌شدند.

سرامیک شیلد آیفون ۱۲

جالب است بدانید که امسال اپل همکاری جدیدی را با شرکت کورینگ آغاز کرده تا محصولی کاملا متفاوت با محصولات سری گوریلا گلس برای این کمپانی تولید کند؛ کورینگ محصول مقاومی با نام سرامیک شیلد تولید کرد که روی گوشی آيفون ۱۲ قرار گرفته و از گوریلا گلس وکتوس نیز مقاومت بیشتری دارد.

نکته

اگر هنگام خرید گوشی در میان مشخصات گوشی نامی از گوریلا گلس برده نشده است، نمایشگر گوشی از این فناوری بهره نمی‌برد. به این ترتیب در مقابل ضربه و خط و خش مقاوم نیست.

اگر قصد خرید گوشی دارید بهتر است نمایشگر آن دستگاه از شیشه گوریلا گلس برخوردار باشد و هر چه عدد گوریلا بالاتر باشد، مقاومت بیشتری خواهد داشت.

با همه این‌ها توصیه می‌کنیم به اعداد گوریلا گلس خیلی اعتماد نکنید چون بستگی به مدل افتادن و ضربه خوردن دستگاه دارد چرا که ممکن است حتی در صورت سقوط از ارتفاع بسیار کمی، دستگاه شما به شدت آسیب ببیند و نمایشگر آن بشکند. با این حال پشتیبانی از شیشه گوریلا باعث می‌شود دستگاه مقاومت بیشتری داشته باشد و هنگامی که گوشی داخل کیف یا جیب‌تان در تماس با کلید و ابزارهای تیز آسیب نبیند و خط و خش برندارد. بر این اساس توصیه می‌کنیم بیشتر از اینکه به فکر پشتیبانی گوشی از اعداد بالاتر شیشه مقاوم ساخت شرکت کورینگ باشید، از گوشی‌تان در برابر ضربه خوردن و سقوط مراقبت کنید.

بهتر است روی گوشی گلس محافظ بچسبانید و از قاب محافظ برای پشت دستگاه استفاده کنید چرا که معمولا گوشی‌ها هنگام سقوط از سمت گوشه‌ها و کناره‌ها آسیب می‌بیند و شیشه صفحه نمایش می‌شکند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments