1%
  • 0/10

دولت ارز ندارد که به واردات گوشی اختصاص دهد

کسانی که طی یک هفته گذشته گوشی گران خریده‌اند شکایت کنند مابه‌تفاوت را پس بگیرند

دولت ارز ندارد که به واردات گوشی اختصاص دهد ۰ ۲۲ تیر ۱۳۹۹ موبایل کپی لینک
ارز برای واردات گوشی بالای ۳۰۰ یورو

انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی امروز نشستی در رابطه با ممنوعیت واردات گوشی بالای ۳۰۰ یورو برگزار کرد.

در این مراسم حسین غروی رام اعلام کرد که با توجه به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو را لغو کرد اما ما به عنوان واردکننده می‌دانیم که دولت ارز ندارد که به واردات گوشی اختصاص دهد.

غروی رام اعلام کرد: از ابتدای سال هیچ گوشی بالاتر از ۳۰۰ یورو به شکل قانونی به کشور وارد نشده و در وهله‌ی اول قرار بوده واردات گوشی بالای ۱۵۰ یورو ممنوع شود، اما با برگزاری جلسات متعدد و رایزنی‌هایی که انجام شد، اجازه واردات موبایل‌ تا ۳۰۰ یورو صادر شد.

به گفته‌ی غروی‌رام، انجمن واردکنندگان موبایل ضمن تامین بازار، خدمات پس از فروش مناسب هم به کاربران ارایه داده است.

وی در اعتراض به لغو ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو، می‌گوید کسانی که بازار را بهم می‌ریزند همان قاچاق‌چیانی هستند که از این موضوع سود می‌برند.

وی معتقد است که یک سری قاچاقچی وجود دارد که از طریق رویه‌ی مسافری شروع به رجیستری گوشی می‌کنند و کالا را بدون گارانتی به فروش می‌رسانند و بدون هیچ حساب و کتابی قیمت‌ها را بالا می‌برند.

به گفته‌ی وی، این افزایش قیمت‌ها و اعتراض و ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو، سهم‌خواهی قاچاقچیان است که می‌خواهند بازار را به خود اختصاص دهند و هر اتفاقی می‌افتد موضوع را به نفع خود تغییر می‌دهند.

واردات گوشی

رییس انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرد که اگر شرایط اقتصادی کشور عادی بود و ارز وجود داشت واردات هیچ کالایی مشکلی نداشت اما حالا که ارزی در کار نیست و قرار هم نیست ارزی داده شود، به این توافق رسیدیم که ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو را اعمال کنیم.

به گفته‌ی وی، ۹۱ درصد نیاز بازار را گوشی‌های زیر ۳۰۰ یورو تامین می‌کند و نمی‌توان به خاطر این تعداد معدود کل بازار گوشی را به چالش کشید.

وی معتقد است اگر روابط اقتصادی با کشورهای دیگر بهتر شود می‌توانیم ارز حاصل از صادرات را برای واردات موبایل استفاده کنیم و بتوانیم به زودی همه موبایل‌ها را وارد کنیم.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد که به زودی اتفاقی بیفتد همه از همه‌ی مدل‌های موبایل وارد شوند.

غروی همچنین اعلام کرد که در نتیجه‌ی رایزنی‌هایی که برای واردات گوشی‌های زیر ۳۰۰ یورو انجام شد، با یک انجمن صنفی مشخص مثل خشکبار کشور توافقنامه امضا کردیم تا ارز حاصل از صادرات را به واردات گوشی اختصاص دهیم.

وی همچنین تاکید کرد هر کالایی که کاربران طی یک هفته گذشته خریده‌اند که تا ۱۸ ماه گارانتی دارد می‌توانند شکایت کنند و بر اساس استعلام از سامانه ۱۲۴ مابه‌تفاوت قیمت گوشی را پس بگیرند.

رییس انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرد که واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو تقریبا ۳۵ درصد از منابع ارزی را به خود اختصاص می‌دهد که به این ترتیب واردات کالاهای ضروری را با مشکل مواجه می‌کند. مثلا سال گذشته برای واردات گوشی‌های اپل ۵۰۰ میلیون یورو اختصاص یافت که این رقم فقط ۴ درصد نیاز بازار موبایل را تامین کرد. این در حالی است که به واردات پوشاک ۴۰۰ میلیون یورو اختصاص یافت.

در ادامه‌ی این نشست، امیر اسحاقی، دبیر انجمن وارداکنندگان اعلام کرد که ۵۴۲ هزار دستگاه گوشی از سه ماه پیش در گمرک مانده که از این تعداد، ۵۲۹هزار دستگاه کمتر از ۳۰۰ یورو و ۱۳هزار دستگاه بیشتر از ۳۰۰ یورو قیمت داشتند. وی نیز معتقد است اگر جلوی واردات گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو گرفته شود در عرض دو ماه می‌توانیم بازار را تامین می‌کنیم و شرایط به وضعیت قبل برمی‌گردد.

در این نشست همچنین حسین یوسفیان، کارشناس ارشد طرح رجیستری به آمار و ارقام واردات گوشی در طول سه ماهه‌ی ابتدایی سال پرداخت. بر اساس گزارش وی، میزان واردات گوشی که پیشتر اعلام شده بود نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش یافته، درست نیست بلکه این رقم با کاهش هم روبه‌رو بوده است؛ میزان واردات گوشی طی سه ماهه‌ی ابتدایی سال ۹۸ حدود ۳.۲ میلیون دستگاه بوده که در سه‌ماهه‌ی اول امسال این رقم ۲.۶ میلیون دستگاه گزارش شده است.

واردات گوشی

یوسفیان اعلام کرد که اگر همانند گذشته ارز به واردات گوشی اختصاص یابد، میزان واردات کاهش و قیمت گوشی با افزایش روبه‌رو خواهد شد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments