مقایسه بازی های جی تی ای وایس سیتی و سان آندرس | کدامیک بهتر است و چرا؟
دو شاهکار نسل هفتمی راکستار در برابر یکدیگر!
بازی های جی تی ای وایس سیتی و سان آندرس دو شاهکار تکرار نشدنی تیم راکستار بوده که هر کدام با حدود بیست سال سن جذابیتی ویژه دارند. اما کدام بازی بهتر است و چرا؟
فارغ از کیفیت جلوههای صوتی و دیداری، سه گانه Grand Theft Auto در کنسول پلی استیشن ۲ در میان مهمترین بازیهای تاریخ جای دارد. این بازیها درهایی جدید از سبک جهان باز را گشوده و به لطف همین ویژگی فروشی خیره کننده داشته و دارند!
به باور عموم طرفداران این سری بازی، بازیهای Vice City و San Andreas بهترین بازیهای این سری بازی، به دلایل مختلف هستند. اما به واقع کدام بازی عملکرد بهتری داشته و کدام یک را میتوان عنوانی قویتر دانست. در این مطلب به مقایسه جی تی ای وایس سیتی و سان آندرس میپردازیم.
موسیقی متن: وایس سیتی
موسیقی به طور کلی موضوعی کاملا شخصی بوده، اما به دلیل همگامی بیشتر موسیقی متن وایس سیتی با دوره رخ دادن داستان بازی، ما آن را پیروز این بخش میدانیم. بازی سان آندرس نیز به لطف برخی موسیقیهای راک و هیپ هاپ دهه ۱۹۹۰ محبوبیتی ویژه داشته، اما موسیقیهای تمام ایستگاههای رادیویی وایس سیتی نوستالژی برای ما به ارمغان آورده که امروزه نیز اشک ما را روان میکنند!
شخصیت پردازی: سان آندرس
داستان بازی وایس سیتی پیشرفت نه چندان محسوسی نسبت به بازی جی تی ای ۳ داشت، اما فاصله داستان سرایی و شخصیت پردازی سان آندرس همه را متعجب کرد و این بازی بخش زیادی از آن را مدیون ایفای نقش بی نظیر بازیگران خود است. شخصیت اصلی بازی یعنی سی جی (CJ) پس از اتفاقی ناگوار از نو به جهانی پا گذاشته که از آن فراری بود و همین موضوع او را تبدیل به شخصیت جذابتری نسبت به تامی ورستی (Tommy Vercetti) کرد. علاوه بر آن، وجود مفهوم خانواده در داستان سان آندرس پیچش قابل تفکری به بازی بخشید!
فضاسازی: وایس سیتی
بازی وایس سیتی از لحاظ فنی درگیر محدودیتهای زیادی بود، با این حال به بهترین شکل ممکن روح دهه ۱۹۸۰ میلادی و شهر میامی را زنده کرد. زمانی که در خیابانهای این شهر پیاده روی کرده یا رانندگی میکنید، مانند این بوده که وارد پرتال شده و به دهه ۱۹۸۰ میلادی بازگشتهاید. این دقیقا همان حس و حالی است که بازی سان آندرس آنگونه که باید به ما القا نمیکند و تنها شهری از بازی که ما را به دهه ۱۹۹۰ برده شهر لس سانتوس است. ما با ورود به شهرهای سان فیرو و لاس ونتوراس احساس حضور در دهه ۱۹۹۰ را نداریم و به دهه ۲۰۰۰ پا میگذاریم!
گیم پلی: سان آندرس
گیم پلی بازی وایس سیتی شباهت زیادی با نسخه پیشین خود داشته و پیشرفتی محسوس دارد و علاوه بر آن، شما مشکلات زیادی در نحوه جابجایی و پرش تامی تماشا میشود. اما گیم پلی سان آندرس به طور کلی با نسخههای پیشین تفاوت داشته و جهشی عظیم دارد! شما در این بازی میتوانید آزادانه نشانه گیری کنید، در حالت نشسته راه بروید، از اجسام و ساختمانها بالا رفته و بسیاری کارهای دیگر انجام دهید. رانندگی ماشین نیز بسیار روان بوده و تنوع گیم پلی در مراحل اصلی بسیار زیاد است.
فضای شهری: وایس سیتی
با انتشار بازی GTA IV شهر لیبرتی سیتی و با انتشار GTA V شهر لس سانتوس نسخهای پیشرفته دریافت کردند و این تنها شهر وایس سیتی است که در زمان انتشار این مطلب ما را به میامی میبرد و از این رو، فضای شهری بهتری نسبت به سان آندرس ارائه میدهد. در زمان انتشار این مطلب ما موفق به تجربه وایس سیتی جدید نشدهایم و همین موضوع این شهر برای ما بسیار خاص کرده و قدرت پشت سر گذاشتن لس سانتوس را دارد. باید اقرار کرد که با انتشار بازی GTA VI احتمالا بازی سان آندرس پیروز این بخش شود!
داستان سرایی: سان آندرس
داستان بازی وایس سیتی داستانی بسیار ساده درباره مجرمی است که امپراطوری شکل میدهد. این داستان در عین جذابیت پیچیدگی نداشته و ساده و قابل پیشبینی است. در سوی دیگر سان آندرس اما با داشتن شخصیتهای متفاوت و ترکیب عناصر انسانی و غیر انسانی مختلف، داستانی جذاب و پیچیده دارد. در طول داستان سان آندرس، سی جی بدون تجربیات بزرگ و شخصی ساده بوده که با درگیری با انسانهای خوب و شرور مختلف، به بلوغ فکری میرسد. این بلوغ با پیچیدگیهای داستان به ما القا شده و باعث میشود داستان این بازی چندین پله بالاتر از داستان ساده و قابل پیشبینی تامی ورستی قرار بگیرد!
پایان بندی: وایس سیتی
بازی وایس سیتی شاید از لحاظ داستان سرایی ساده باشد، اما ساختار مراحل آن بسیار خاص است. شما با تکمیل برخی مراحل قادر به خرید برخی اموال به ترتیب دلخواه خود هستید که با داستان بازی همسو هستند. مراحل فرعی بازی سان آندرس اما تلاقی با داستان اصلی ندارند. در نتیجه داستان بازی سان آندرس کاملا خطی است و در سوی دیگر بازی وایس سیتی به شما آزادی عمل بیشتری برای تکمیل مراحل میدهد. لازم به ذکر است که شما میتوانید بدون تکمیل برخی مراحل بازی وایس سیتی، داستان را به پایان برسانید!
تنوع مراحل: سان آندرس
سان آندرس دارای حدودا صد مرحله اصلی بوده که رقم قابل توجهی است و توسعه دهندگان مجبور به ارائه مراحلی جذاب برای سرگرم نگه داشتن مخاطب بودند. در نتیجه مراحل این بازی تنوع بسیار زیادی داشته و حتی یکی از آنها شما را به شهر لیبرتی سیتی میبرد. بازی وایس سیتی اما نه تنها تعداد مرحله کمتری داشته، بلکه به تبع تنوع آنها کمتر است و در حقیقت شما زودتر از آن چیزی که گمان دارید از پیشرفت در این بازی خسته میشوید!
نسخه Definitive Edition: وایس سیتی
نسخه Definitive Edition سه گانه جی تی ای به دلیل جلوههای دیداری عجیب خود مورد انتقاد منفی بسیاری از مخاطبین و منتقدین بود. در کنار آن مشکلات فنی در این بازیها بیداد میکرد و مخاطبین را به این باور رساند که نسخه اصلی آنها کیفیت بهتری دارند. تنها نسخه از این سه گانه که توانست کاربران را راضی نگه دارد، بازی وایس سیتی بود، با این حال برخی از تکسچرها و شخصیتهای این بازی نیز عجیب و غریب به نظر میرسند. این بازیها حتی پس از ارائه به روزرسانیهای پیاپی نیز چندان چنگی به دل نمیزنند!
مکانیسمهای نقش آفرینی: سان آندرس
بازی سان آندرس شما را مجبور کرده که حواستان را به آمار و وضعیت کلی سی جی جمع کنید. برای مثال اگر سی جی برای مدت زمانی طولانی تغذیه نکند، به شدت ضعیف میشود و اگر بیش از حد غذا بخورد، چابکی خود را از دست میدهد. شما در صورت استفاده پیاپی از وسایل نقلیه یا سلاحها در آنها استاد میشوید. به عبارت دیگر، به وضوح میتوان در این بازی عناصر سبک نقش آفرینی را تماشا کرد که متاسفانه در دیگر نسخههای جی تی ای دیده نمیشود. از این نظر بازی سان آندرس بهترین در این سری بازی است.
سرعت پیشرفت بازی: وایس سیتی
شما تنها چند ساعت پس از آغاز بازی وایس سیتی، وارد مخمصهها و مراحل بزرگ و مهم بازی میشوید. بازی سان آندرس در سوی دیگر با مراحل کوچک زیادی کار را آغاز کرده و به صورت تدریجی و با سرعت کم شما را به هسته داستان میرساند. این موضوع باعث شده بازی وایس سیتی توسط افراد بیشتری مورد توجه قرار بگیرد. البته نباید فراموش کرد که بازی سان آندرس مقیاس به مراتب بزرگتری نسبت به وایس سیتی داشته و سرعت پایینتر آن توجیه شده است و در حالی که کاربران زیادی عاشق سرعت این بازی هستند، افراد بیشتری از سرعت بازی وایس سیتی لذت میبرند.
مکانهای دیدنی: سان آندرس
اکثر مخاطبین عاشق حال و هوای دهه ۱۹۸۰ بازی وایس سیتی هستند، اما نقشه بزرگتر و متنوعتر بازی سان آندرس فارغ از سال رخ دادن اتفاقات، به ما مکانهای دیدنی بیشتری برای گشت و گذار آزادانه ارائه میدهد. هر سه شهر بزرگ، جادهها و روستاها مکانهای دیدنی مخصوص به خود را داشته که این بازی را با سن حدودا بیست سال تازه و جذاب نگه داشته است. این موضوع نه تنها گشت و گذار آزادانه در آن را لذت بخشتر کرده، بلکه کمک زیادی به ایجاد تنوع در مراحل اصلی و فرعی بازی داشته که نقشه این بازی را سنگ محک بسیاری بازیها تا به امروز کرده است.
بازی وایس سیتی و سان آندرس از بزرگترین بازیهای تاریخ بوده و انتخاب بهترین از میان آنها تقریبا کاری نشدنی است. در نتیجه ما از شما میپرسیم: بهترین بازی میان جی تی ای وایس سیتی و سان آندرس کدام است؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید