نیم‌نگاهی به نسخه اِرلی اکسس بازی Hades 2
1%
  • 0/10

نیم‌نگاهی به نسخه اِرلی اکسس بازی Hades 2

خشمی که فروکش نخواهد کرد!

نیم‌نگاهی به نسخه اِرلی اکسس بازی Hades 2 ۱ ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ بررسی بازی کپی لینک

داستان بازی Hades 2 مدتی پس از وقایع نسخه قبلی رخ داده و یک بار دیگر اعضای این خانواده را در مقابل هم قرار می‌دهد.

دسامبر سال ۲۰۱۸ (حوالی آذر ماهِ سال ۱۳۹۷) بود که استودیو سوپرجاینت گیمز (Supergiant Games) خیلی بی‌سر و صدا نسخه Early access (دسترسی پیش از موعد) بازی Hades را عرضه کرد. در پیش گرفتن چنین سیاستی (عرضه نسخه Early access) برای یک بازی داستانی، تصمیم عجیبی از سوی سازندگان این بازی به شمار می‌رفت؛ اما گذر زمان نشان داد که این تصمیم کاملاً به سود بازی Hades تمام شد و در نهایت کار به جایی رسید که در مراسم گیم اواردز (Game Awards) سال ۲۰۲۰، این بازی موفق به دریافت جایزه در بخش‌های «بهترین بازی مستقل» و «بهترین اکشن» شد. حالا بعد از گذشت نزدیک به پنج سال از آن دوران، استودیو Supergiant Games سیاست مشابهی را برای نسخه دوم Hades نیز مد نظر قرار داده است. به تازگی نسخه Early access بازی Hades 2 از طریق پلتفرم استیم در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته و ما در رسانه سرگرمی قصد داریم تا در این مطلب با بررسی بازی Hades 2، به نقاط قوت و ضعف این عنوان تازه عرضه شده بپردازیم.

داستان بازی Hades 2 مدتی پس از وقایع نسخه قبلی رخ می‌دهد. در حالی که آتشِ جنگ و نزاع‌های خانواده Hades کمی فروکش کرده، اتفاق تازه‌ای رخ می‌دهد که یک بار دیگر اعضای این خانواده را در مقابل هم قرار می‌دهد. شخصیت منفی اصلی Hades 2 – یعنی کرونوس (Chronos) – که به تایتان زمان نیز معروف است، از زندان خود در آندرورلد (Underworld) فرار کرده و پس از ربودن پسرش – یعنی Hades ـ به صورت رسمی با ساکنین کوه المپ (Olympus) اعلان جنگ می‌کند. در حالی که به نظر می‌رسد هیچ‌کس برای نجات هیدیس و خاتواده‌ش از دست کرونوس باقی نمانده، جنگ‌جویی تازه‌نفس ولی کم‌تجربه به نام Melinoë – که در واقع خواهر زاگرئوس (شخصیت اصلی نسخه اول) و دختر هیدیس است – پا به میدان نبرد می‌گذارد تا خانواده‌اش را از دست تایتان زمان نجات دهد. درست پیش از این که کرونوس کنترل کامل آندرورلد را در دست بگیرد و خانواده هیدیس را دست‌گیر کند، Hecate (الهه جادوگری و یکی از شخصیت‌های اصلی نسخه دوم) موفق می‌شود که Mel را نجات دهد و با آموزش او، این دختر شجاع را برای نبرد با کرونوس آماده کند. Hecate که مربی و مشوق اصلی Mel در مسیر سخت و طاقت‌فرسای پیش رویش است، در واقع نگهبان درِ اصلی آندرورلد و رابط بین دنیای مردگان با آندرورلد است.

نیم‌نگاهی به نسخه اِرلی اکسس بازی Hades 2

شما در بازی Hades 2 با قرار گرفتن در نقش Mel وظیفه دارید تا به جنگ با دشمنان بروید و پس از هر بار شکست خوردن و مردن، قوی‌تر از گذشته به میدان نبرد بازگردید تا برای نبرد نهایی با کرونوس آماده شوید. همان‌طور که احتمالاً در جریانید، Hades 2 نیز مانند نسخه اول یک بازی در سبک روگ‌لایک به شمار می‌رود. در واقع در این بازی، شکست و مردنِ شما به معنی پایان راه و بازگشت به Checkpoint قبلی نیست. در واقع مردن در Hades 2 بخشی از پروسه اصلی خود بازی به شمار می‌رود. اما نکته‌ای که در این بین اهمیت دارد، اتفاقاتی است که بین هر بار مردن و بازگشت شما در بازی رخ می‌دهد؛ نکته‌ای که در نسخه اول Hades نیز به خوبی در بازی پیاده‌سازی شده بود. اگر به خاطر داشته باشید در نسخه قبلی شما بعد از هر بار مردن به مکانی به نام House of Hades بازمی‌گشتید. در نسخه دوم، Mel بعد از هر بار مردن به مکانی به نام Crossroads منتقل می‌شود. در Crossroads نیز شما می‌توانید همان کارهای گذشته مانند گفت‌وگو با شخصیت‌های مختلف، ارتقاء سلاح‌ها و قابلیت‌ها، مبارزات تمرینی و … را انجام دهید. اما یکی از ساز و کارهای که در این نسخه به بازی اضافه شده، کارت‌های Arcana نام دارند. شما بعد از هر بار مردن و بازگشت به Crossroads می‌توانید به وسیله خرج کردن منابعی که جمع کردید، یک سری کارت مشخص را باز کرده و قابلیت‌های جدیدی به شخصیت اصلی بازی اضافه کنید. همین نکته باعث شده که در Hades 2 جمع کردن منابع بسیار از گذشته اهمیت بیشتری پیدا کند. این قضیه تا جایی پیش می‌رود که شما باید از بین چندین ابزار مختلف برای لوت کردن (مثل قلاب ماهی‌گیری، کلنگ و …) یکی را انتخاب کرده و با خود حمل کنید.

ممکن است برای شما هم این سوال پیش بیاید که با وجود درخشان عمل کردن نسخه قبلی Hades در بخش‌هایی مثل شخصیت‌پردازی و حتی مبارزات، آیا امکان دارد که در Hades 2 باز هم شاهد نوآوری‌های در این زمینه‌ها باشیم یا بازی صرفاً سعی کرده ویژگی‌های مثبت پیشین خود را حفظ کند؟ در پاسخ به این سوال باید اشاره کنم که خوشبختانه هر دو مورد در Hades 2 وجود دارند. شخصیت‌پردازی Melinoë به شکلی‌ست که شما بسیار زود با او ارتباط برقرار می‌کنید. یکی از دلایل اصلی این موضوع انتخاب درست و شایسته برای صداپیشگی این شخصیت است. نکته جالبی که در این خصوص وجود دارد این است که لحن و مدل صحبت کردن Mel تا حد بسیار زیادی به برادرش زاگرئوس (Zagreus) شباهت دارد. البته به جز Mel، سایر شخصیت‌های Hades 2 نیز صداگذاری و دیالوگ‌های فوق‌العاده‌ای دارند. به شکلی که مانند نسخه اول و حتی شاید بیشتر، ممکن است بارها از دیالوگ‌های رد و بدل شده در بازی به وجد بیایید. از طرف دیگر Mel ویژگی‌های شخصیتی منحصر به فردی دارد که باعث می‌شود شما به سرعت با او ارتباط بگیرید و به هیچ وجه جای خالی شخصیت محبوبی مثل Zagreus را احساس نکنید.

و اما برسیم به بخش جذاب و اعتیاد آور مبارزات در بازی Hades 2. یکی از دلایلی که باعث استقبال گسترده از بازی Hades شده بود، سیستم مبارزات جذاب و نوآورانه این بازی بود. سازندگان Hades در استودیو Supergiant Games توانسته بودند با خلق یک سیستم مبارزات متعادل و درگیرکننده، نظر بازیکنان زیادی را به ساخته جدیدشان جلب کنند. هسته اصلی سیستم مبارزات در بازی Hades 2 نیز تقریباً مشابه نسخه اول است؛ البته به جز چند تفاوت مهم. مهم‌ترین تغییر مبارزات Hades 2 نسبت به نسخه اول به ویژگی‌های منحصربه‌فرد شخصیت اصلی Hades 2 – یعنی Melinoë – مربوط می‌شود. Mel برخلاف برادرش می‌تواند در مبارزات از جادو نیز استفاده کند. همین نکته باعث شده تا علاوه بر نوار سلامتی، یک نوار آبی رنگِ مانا را نیز در صفحه بازی داشته باشیم. Mel می‌تواند حین مبارزات به شکل‌های مختلف از این قابلیت استفاده کند ولی هر بار که به وسیله جادو به دشمن حمله کنید، مقداری از نوار مانای شما کم می‌شود. البته علاوه بر این که با ورود به هر منطقه جدید این نوار پر می‌شود، شما می‌توانید مانند نوار سلامتی، نوار مانای خود را نیز ارتقاء دهید تا بتوانید تعداد دفعات بیشتری از جادوی Mel در حین مبارزات استفاده کنید. یک تغییر مهم دیگر در مبارزات Hades 2، بازتر بودن دست شما برای انتخاب سبک مورد علاقه‌تان است. هرچند این ویژگی در نسخه اول نیز وجود داشت، اما در Hades 2 می‌توانید شاهد انواع سبک‌های مبارزه مختلف به وسیله Buildهای متنوعی که در بازی تعبیه شده، هستیم. شما می‌توانید با انتخاب سلاح مورد علاقه‌تان و البته ‌آپگرید‌هایی که در طول بازی انجام می‌دهید، Build مورد علاقه خود را بسازید.

در Hades 2 شاهد بهبود ویژگی‌های مثبت دیگری از نسخه اول نیز هستیم. برای مثال طراحی بصری و گرافیک هنری هم‌چنان چشم‌نواز و زیبا به نظر می‌رسند. در Hades 2 تمِ اصلی بازی را رنگ سبز تشکیل می‌دهد (برخلاف نسخه اول که قرمز رنگ اصلی بازی بود) که این تغییر رنگ را می‌توان به متفاوت بودن خصوصیات اخلاقی Melinoë نسبت به برادرش Zagreus نیز نسبت داد. موسیقی Hades 2 نیز در کنار سایر ویژگی‌های مثبت بازی درخشان عمل می‌کند. حتی در بازی Hades 2 شاهد نوآوری‌هایی در زمینه موسیقی – مثل باس‌فایت‌های موزیکال – نیز هستیم. در چند مورد از باس‌فایت‌های نفس‌گیر بازی، دشمنان شما به وسیله سازهای موسیقی مختلفی – مثل پیانو و درام – به شما حمله می‌کنند؛ تصور کنید در همین حین در پس‌زمینه بازی نیز موسیقی درخشانی که مطابق با حال و هوای این مرحله خاص از بازی تهیه شده، در حال پخش شدن است.


9.5 شاهکار
در مجموع نسخه ارلی اکسس بازی Hades 2 تنها نام ارلی اکسس را همراه خود دارد. به جز داستان بازی که هنوز پایان‌بندی مشخصی ندارد، Hades 2 در سایر زمینه‌ها یک اثر باکیفیت، کامل و البته یک دنباله شایسته برای نسخه اول این بازی محسوب می‌شود. حتی اگر طرفدار بازی‌های سبک روگ‌لایک نیستید هم به شدت به شما پیشنهاد می‌کنم که تجربه Hades 2 را از دست ندهید. در Hades 2 نیز مانند نسخه اول قابلیتی به نام God Mode وجود دارد که مخصوص آن دسته بازیکنانی تعبیه شده که با سختی بازی‌های روگ‌لایک مشکل دارند.
  • ادامه دادن راه نسخه قبل
  • تغییرات مثبت در سبک مبارزات
  • دست باز بازیکن در انتخاب سبک مبارزات
  • آرت جذاب و چشم‌نواز بازی
  • داستان گیرا
  • داستان نیمه تمام در نسخه ارلی اکسس

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments