Halo Reach

نگاهی به نسخه‌ی پی‌سی بازی Halo: Reach

اسپارتان‌ها با پی‌سی آشتی کردند

1%
  • 0/10
نگاهی به نسخه‌ی پی‌سی بازی Halo: Reach ۰ ۰۸ دی ۱۳۹۸ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

مجموعه‌ی هیلو به عنوان یکی از محبوب‌ترین بازی‌های شرکت مایکروسافت، سال‌هاست که جای خود را در دل طرفدارن سبک اکشن باز کرده و حالا​پس از ۱۲ سال، پای مسترچیف و ماجراجویی‌های او یک بار دیگر با بازی Halo: Reach به پلتفرم PC باز شده است.

شاید سال ۲۰۰۳ برای بسیاری از طرفداران بازی‌های ویدئویی، یادآور تولد مجموعه‌ی Call Of Duty و تب C&C: Generals در گیم‌نت‌ها باشد، اما درست در همین زمان بود که اولین قسمت از مجموعه‌ی هیلو برای PC منتشر شد. هرچند که بعدا دومین قسمت از این مجموعه‌ هم در اختیار دارندگان این پلتفرم قرار گرفت، اما با ورود به نسل هفتم و معرفی ، سرنوشت هیلو به کلی تغییر کرد. مایکروسافت تصمیم خود را گرفته بود و مسترچیف تنها میهمان کنسول تازه به بازار آمده‌ی این شرکت باقی می‌ماند. ۵ سال قبل، یعنی در سال ۲۰۱۴ میلادی، Halo: The Master Chief Collection برای کنسول‌ نسل هشتمی مایکروسافت منتشر شد و تاریخچه‌ی چندین ساله‌ی هیلو را این بار با بهبودهای بصری و به صورت یک جا در اختیار طرفداران قرار داد.

هرچند که انتشار Halo: The Master Chief Collection برای کنسول نسل هشتمی مایکروسافت با حواشی زیادی همراه بود، اما حالا و پس از گذشت ۵ سال، مایکروسافت دوست‌داران قدیمی مسترچیف را با خبر انتشار این مجموعه برای پی‌سی، یک بار دیگر خوشحال و امیدوار کرده است. اولین عنوانی که از مجموعه‌ی Halo: The Master Chief Collection برای رایانه‌های شخصی منتشر شده، Reach یا همان پیش‌درآمد سری است. مایکروسافت اعلام کرده که قصد دارد The Master Chief Collection را براساس ترتیب داستانی و روایت وقایع جهان آن منتشر کند. از این رو، بازی Halo: Reach که داستان آن در سال ۲۵۵۲ میلادی روایت می‌شود، اولین عضو مجموعه‌ی یاد شده است که در اختیار پی‌سی گیمرها قرار می‌گیرد.

هیلو: ریچ
Halo: Reach اولین قسمت از مجموعه‌ی 6 قسمتی The Master Chief Collection روی پلتفرم PC است

با این که Reach محصول سال ۲۰۱۰ است، اما تجربه‌ی آن روی پی‌سی، حتی برای افرادی که اولین بار است پا به دنیای هیلو می‌گذارند هم جذاب است

با این که Reach محصول سال ۲۰۱۰ است، اما تجربه‌ی آن روی پی‌سی، حتی برای افرادی که اولین بار است پا به دنیای هیلو می‌گذارند هم جذاب است. این نسخه از بازی محدودیت‌های نسخه‌ی ایکس‌باکس را نداشته و در برخی موارد بهبود پیدا کرده است. بازی Halo: Reach در ایکس‌باکس ۳۶۰ با نرخ فریم ۳۰ اجرا می‌شد، اما پورت پی‌سی هیچ محدودیتی در این خصوص ندارد و شاید این موضوع مهم‌ترین نکته برای پی‌سی گیمرها باشد. از دیگر قابلیت‌های این نسخه، پشتیبانی کامل از ماوس و کیبورد است. منظور از پشتیبانی کامل، استفاده از قابلیت‌های مخصوص ماوس و کیبوردهای گیمینگ است. اگر ماوس شما به کلیدهای جانبی مجهز است، Reach مشکلی در شناسایی و استفاده از آنها نخواهد داشت.

این نسخه شما امکان تنظیم FOV (Field of View) در محیط بازی را هم دارید. این امر در کنار پشتیبانی از مانیتورهای فوق عریض (Ultra Wide) و رزولوشن 4K، تاثیر چشمگیری در یک تجربه‌ی منحصر به فرد روی پلتفرم PC دارد؛ خصوصا برای طرفداران دوآتشه‌ی عناوین شوتر اول شخص. شما می‌توانید با تغییر FOV بین مقادیر ۷۰ تا ۱۲۰، گستره‌ی دید خود را در بازی متناسب با سلیقه‌ی خود تنظیم کنید. افرادی که از مانیتورهای فوق عریض استفاده کرده و بازی‌ها را با نسبت تصویر ۲۱:۹ تجربه می‌کنند، علاوه‌بر موارد یاد شده، این امکان را دارند تا موقعیت HUD را از نواحی مرکزی مانیتور به طرفین آن انتقال داده و به این وسیله بازی Halo: Reach را هیجان‌انگیزتر و بدون مزاحمت تجربه کنند. این بازی برای ماد سازان، امکان ساخت مادهای مختلف را هم فراهم کرده و بر اساس اعلام مایکروسافت، Halo: The Master Chief Collection روی پلتفرم پی‌سی از ساخت ماد پشتیبانی می‌کند و ماد سازان هم با انتشار ماد سوم شخص برای Reach از این خبر خوش استقبال کرده‌اند.

تفاوت FOV در حالت استاندارد (سمت چپ) و حالت حداکثر (سمت راست)

البته هنوز هم رد پای محدودیت‌های کنسولی در بازی Halo: Reach احساس می‌شود. اولین مورد عجیبی که هنگام تجربه‌ی بازی متوجه آن شدم، مشکل مربوط به نشستن بود. در بازی Halo: Reach به شکلی عجیب، نمی‌توان در حال حرکت کردن، از حالت ایستاده به حالت نشسته تغییر وضعیت داد و این امر در مبارزات بسیار آزاردهنده است؛ زیرا برای سنگر گرفتن در برابر آتش دشمنان، ابتدا باید دست از حرکت بردارید تا بتوانید بنشینید یا مخفی شوید. علاوه بر این، در صورتی که گلوله‌های دشمن به شما اصابت کنند، بازی به صورت خودکار تشخیص می‌دهد که باید بلند شوید و دست از تنبلی و نشستن بردارید! همین امر باعث شده تا درست زیر آتش دشمن، وقتی که به خیال خودتان محل امنی برای چند لحظه استراحت پیدا کرده‌اید، ناگهان در اثر برخورد تیری از ناکجا آباد، شخصیت شما از جای خود برخواسته و کاملا در برابر گلوله‌های دشمن قرار بگیرد. این موارد برای من بسیار عجیب بود و پس از کمی گشت و گذار در اینترنت، متوجه شدم که این مشکل ریشه در نسخه‌ی اصلی بازی و محدودیت‌های کنسول ایکس‌باکس ۳۶۰ دارد. البته تیم سازنده اعلام کرده که در حال تلاش برای رفع این مشکل است و می‌توان امیدوار بود که در به‌روزرسانی آتی بازی شاهد رفع آن باشیم.

دومین مشکل، کیفیت پایین افکت‌های صوتی و دیالوگ‌ها است. هنگام تجربه‌ی Reach ممکن است احساس کنید که بلندگوهایتان دچار نقص و اشکال شده، اما باید عرض کنیم که به گیرنده‌های خود دست نزنید چون ایراد از فایل‌های صوتی بازی است؛ کیفیت افکت‌های صوتی به گونه‌ای است که انگار آن را به زور از حالت Mono به Stereo تبدیل کرده‌اند. مایکروسافت وعده داده تا این مشکل را هم با انتشار بروزرسانی حل کند.

مشکل بعدی، نبود تنظیمات گرافیکی است. عموما بازی‌ها روی پلتفرم رایانه‌های شخصی، دارای تنظیمات گرافیکی متعدد و مدونی هستند، اما بازیکنان در بازی Halo: Reach تنها قادر به تغییر رزولوشن و انتخاب تجربه‌ی بازی با تنظیمات گرافیکی نسخه ایکس باکس (گزینه‌ی Original)، حالت بهبود یافته برای رایانه‌های شخصی (گزینه‌ی Enhanced) و حالت پایین‌ترین جزئیات گرافیکی (گزینه Performance) هستند. متاسفانه در منوی بازی هیچ‌گونه توضیحی در خصوص تفاوت‌های دقیق هرکدام از این سه حالت با دیگری وجود ندارد. اگر به صورت تجربی بخواهید تفاوت میان گزینه‌ی Enhanced با گزینه‌ی Original را در مراحل بازی دنبال کنید، متوجه خواهید شد که در حالت Original، کیفیت بافت‌ اجسامی که دورتر قرار دارند، اندکی کاهش پیدا می‌کند که با توجه به قدمت این اثر و پایین بودن گرافیک فنی بازی به خودی خود و حتی در حالت Enhanced، این تفاوت کیفیت بسیار ناچیز است. البته باید گفت که Halo: Reach تنها یک ششم بازی‌های روز دنیا قیمت داشته و روی پلتفرم استیم به قیمت ۱۰ دلار به فروش می‌رسد. از این جهت، ایرادات موجود در Reach به هیچ وجه قابل مقایسه با نقاط ضعف عناوین AAA امروزی نیست.

همانطور از این دو تصویر پیداست، تنها تفاوت چشمگیر بین حالت Enhanced (سمت راست) و Original (سمت چپ) در کیفیت بافت اجسام در فواصل دورتر است

در زمان نگارش این متن، بیش از ۲۲۰۰۰ بازیکن به طور روزانه به تجربه‌ی بازی Reach در پلتفرم PC می‌پردازند

برای اینکه بتوان درک درستی از Halo: Reach داشت، می‌توان آن را با Call of Duty: Black Ops مقایسه کرد، زیرا این دو اثر در یک سال منتشر شدند. از اولین نکاتی که حین تجربه‌ی Reach نظر من را به خود جلب کرد، امکان استفاده از تمامی وسایل نقلیه موجود در مراحل بود. شما می‌توانید از لیفتراک گرفته تا ماشین‌آلات جنگی دشمن را در اختیار بگیرید و با آن در محیط نیمه Open World بازی به گشت و گذار مشغول شوید. از طرف دیگر، تنوع مراحل و امکان سفر به نقاط مختلف، حتی مبارزه با سفینه‌های دشمن در فضا، از دیگر نقاط قوت بازی Reach است که باعث شده تا تجربه‌ی آن همچنان لذت بخش و قابل دفاع باشد. حتی اگر از طرفدارن پر و پا قرص این مجموعه هستید و پیش از این Recah را در همان سال‌‌های اولیه‌ی انتشارش تجربه کرده‌اید، در این نسخه می‌توانید با فعال کردن برخی شرایط خاص و چالش‌های بیشتر در ابتدای هر یک از مراحل، توانایی‌های خود را به عنوان عضوی از ابرسربازان Noble Team، بیش از پیش به چالش بکشید. هوش مصنوعی دشمنان هم در بسیاری موارد شما را شگفت‌زده خواهد کرد. اگر به سمت دشمنان قوی‌تر بازی نارنجک پرتاب کنید، خواهید دید که با یک جهش کوتاه به عقب یا طرفین، خود را از شعاع موثر انفجار خارج می‌کنند. این رفتار در موارد دیگر مثل تیراندازی به سوی دشمنان نیز دیده شده و باعث می‌شود تا رویارویی با سربازان Covenant چالش برانگیزتر از چیزی باشد که فکرش را می‌کنید. بخش چند نفره‌ی بازی Halo: Reach هم از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. خوشبختانه این نسخه از بازی برخلاف همتای کنسولی خود، دارای سرورهای اختصاصی بوده و بار اجرای بازی به صورت آنلاین، بر دوش کامپیوتر بازیکنان قرار نمی‌گیرد؛ همین امر میزان اختلالات و لگ در بازی آنلاین را به حداقل می‌رساند. در زمان نگارش این متن، بیش از ۲۲۰۰۰ بازیکن به طور روزانه به تجربه‌ی Reach روی پلتفرم پی‌سی می‌پردازند و از این رو نباید چندان نگران زمان انتظار طولانی برای به حد نصاب رسیدن بازیکنان و شروع یک راند از بازی بود.

بازی Halo: Reach
تنوع و طراحی مراحل بازی هنوز هم ستودنی است

 شاید مهم‌ترین دلیل برای خوشحالی درخصوص تجربه‌ی بازی  Reach روی پلتفرم پی‌سی، جای دیگری نهفته باشد. مایکروسافت پیش از این هم عناوین انحصاری خود را در فروشگاه اختصاصی ویندوز ۱۰ در اختیار کاربران این سیستم عامل پرطرفدار قرار داده بود، اما Halo: Reach این بار روی پلتفرم استیم منتشر شده که در میان کاربران پی‌سی جایگاه ویژه‌ای دارد. مایکروسافت یکی از اصلی‌ترین و جریان‌ساز‌ترین مجموعه‌های انحصاری خود را در استیم منتشر کرده و این اتفاق یعنی می‌توان انتظار تجربه‌ی ماجراجویی‌های آتی مسترچیف را هم در این پلتفرم داشته باشیم. پی‌سی بازها یک بار دیگر جزئی از خانواده‌ی بزرگ هیلو در نظر گرفته خواهند شد و این تجدید دیدار، شیرین‌ترین دستاورد انتشار Reach روی این پلتفرم است. این بازی یک بار دیگر مسترچیف را به جمع دوستان قدیمی خود بازگردانده. با انتشار باقی قسمت‌های هیلو در سال ۲۰۲۰ روی پلتفرم استیم، بازیکنان بیشتری با نبردهای این قهرمان سبزپوش آشنا خواهند شد و شاید در درازمدت شاهد حضور سایر عناوین انحصاری کنسول‌ها روی پلتفرم پی‌سی باشیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments