قلعه الموت در Assassin's Creed Mirage
1%
  • 0/10

نگاهی به تاریخچه بغداد و قلعه الموت در Assassin’s Creed Mirage

کلاس تاریخ اساسینز این بار با سفر به ایران و عراق

نگاهی به تاریخچه بغداد و قلعه الموت در Assassin’s Creed Mirage ۱ ۱۹ مهر ۱۴۰۲ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

سری بازی اساسینز کرید همیشه مانند کلاس تاریخی جذاب برای طرفداران است و بازی میراژ با سفری کوتاه به ایران و عراق، درس‌هایی تازه برای ما دارد. در این مطلب قصد داریم نگاهی به بغداد و قلعه الموت در Assassin’s Creed Mirage داشته باشیم.

یکی از هیجان انگیزترین اتفاقاتی که به طور مداوم در سری بازی Assassin’s Creed رخ می‌دهد، بردن ما به مکان‌های مختلف تاریخی در دوره‌های مختلف است که به واقع در کنار سرگرم کردن، به ما به شیرین‌ترین شکل ممکن تاریخ می‌آموزد. همانطور که انتظار می‌رفت، بازی Assassin’s Creed Mirage نیز از این سنت بی نظیر و زیبا پیروی کرده در حالی که Assassin’s Creed Origins ما را به عصر مصر باستان و Assassin’s Creed Odyssey ما را به جنگ‌های پلوپونز و بازی Assassin’s Creed Valhalla ما را دوره حمله وایکینگ‌ها به انگلیس برد، بازی Assassin’s Creed Mirage ما را به دوره خلافت عباسی بین سال‌های ۷۵۰ الی ۱۲۵۸ میلادی می‌برد.

عاشقان تاریخ بدون شک با اولین رویارویی با این بازی زیبا، مکان‌هایی چون قلعه الموت و شهر بغداد را شناخته و از تاریخ مهم آن‌ها به بهترین شکل اطلاع دارند. اما اگر شما نیز مانند بسیاری دیگر از طرفداران بازی اساسینز کرید میراژ از تاریخچه این دو نقطه تاریخی مهم بی خبر هستید، باید بگوییم که این مطلب دقیقا برای شماست.

قلعه الموت

زمانی که بسیم (Basim) شخصیت اصلی بازی اساسینز کرید میراژ تبدیل به عضوی از هیدن وانز (Hidden Ones) می‌شود، اعضای این گروه بسیم را به قلعه‌ای دور از دسترس در اعماق رشته کوه‌هایی برف گرفته می‌برند که این قلعه الموت نام دارد. باید اشاره داشت که الموت در حقیقت همان قلعه‌ای بوده که اولین نسخه از سری اساسینز کرید در آن آغاز می‌شود. این قلعه در حقیقت زمانی اصلی‌ترین مقر برای اساسین‌ها بوده است.

الموت نام منطقه‌ای در استان قزوین در نزدیکی روستایی با نام گازرخان است. قلعه الموت نیز در اعماق کوه‌های این منطقه واقع شده و در حدود ۱۰۵ کیلومتر از شهر قزوین کنونی فاصله دارد. رشته کوه‌های این منطقه صبع العبور بوده و همین موضوع باعث شده که طی تاریخ میزبان تعداد زیادی قلعه و دژهای دفاعی باشد. در زبان فارسی کلمه الموت به معنی لانه عقاب است.

در نتیجه، قلعه الموت منطقه‌ای کاملا حقیقی بوده که بیش از همیشه در قرن نهم میلادی از آن استفاده شده است. این قلعه سال‌ها پیش از ورود حسن صباح (Hassan Sabbah) و انتخاب آن به عنوان مقر اساسین‌ها بنا شده است، اما نباید فراموش کرده که هیدن وانز سازنده این قلعه نبوده‌اند. سازنده این قلعه شخصی با نام وهسودان بن محمد (Wahsudan Ibn Muhammad)، پادشاهی مستقل بوده که طبق کتب تاریخی تا سال ۱۰۹۰ میلادی در این قلعه سکونت داشته و در حقیقت پادشاه منطقه الموت بوده است. پس از این سال‌ها حسن صباح و یاران او وارد الموت شده و قلعه الموت را به عنوان محل سکونت خود برگزیده‌اند.

بغداد

افراد زیادی در دنیای امروز با نام بغداد آشنا هستند. بغداد در حال حاضر پایتخت کشور عراق است، اما باید اشاره داشت که این شهر در گذشته نیز پایتخت بوده و بیش از هر دوره دیگر، در دوره خلافت عباسی به این شهر اهمیت داده شده است. در دوران خلافت بنی امیه، شهر دمشق که امروزه پایتخت کشور سوریه است به عنوان پایتخت برگزیده شده بود. اما ظهور خلافت عباسی سبب ساخت شهری در بخش چپ ساحل رود دجله شد و این شهر بغداد نام گرفت. البته باید اشاره داشت که نام بغداد مربوط به یکی از قدیمی‌‌ترین زبان‌های تاریخ بوده که سال‌های سال پیش از خلافت عباسی ابداع شده است.

 در ادامه باید اشاره داشت که اگر به سخنان میان شخصیت‌های بازی میراژ توجه داشته باشید، متوجه اشارات مداوم به حماسه گیلگمش می‌شوید. برای مثال، یکی از یاران بسیم به طور مداوم بسیم را با گیلگمش مقایسه کرده و عقاب همراه او نیز انکیدو نام داشته که نام نزدیک‌ترین دوست گیلگمش است.

همانطور که اطلاع دارید، شهر بغداد در منطقه بین النهرین بنا شده که به منطقه میان دو رود مهم دجله و فرات گفته می‌شود. کلمه بین النهرین نیز مانند نام بغداد اولین مرتبه در یکی از قدیمی‌ترین زبان‌های نوشتاری تاریخ یافت شده و حماسه گیلگمش قدیمی‌ترین داستانی بوده که تاریخ شناسان تا به حال یافته‌اند.

گیلگمش حکمران شهری با نام اوروک، در منطقه جنوب شرق بغداد بوده است. داستان گیلگمش طبق کتب تاریخی بیش از ۲۰۰۰ سال پیش از رخ دادن داستان اساسینز کرید میراژ نوشته شده است و شکی نیست که در دنیای واقعی، در زمان خلافت عباسی و حتی تا به امروز، این شعر حماسی در فرهنگ مردم منطقه جایگاه مهمی داشته و دارد.

بخشی از داستان بازی نیز در شهری با نام انبار رخ می‌دهد که در حقیقت محل سکونت خلافت عباسی در طول زمستان است. انبار نیز مانند الموت و بغداد تاریخچه‌ای زیبا دارد. انبار اولین پایتخت خلفای عباسی، پیش از ساخت شهر بغداد در سال ۷۶۲ میلادی بوده است. در بازی Assassin’s Creed Mirage، انبار نزدیک‌ترین شهر به بغداد است. در حال حاضر باقی مانده‌های این شهر را می‌توان در حدود ۵ کیلومتری شهر فلوجه یافت. شهر فلوجه خود در حدود ۷۰ کیلومتری شهر بغداد واقع شده است. هر دو شهر فلوجه و انبار نزدیک به رودخانه فرات هستند.

بازی Assassin’s Creed Mirage در حال حاضر در کنسول‌های نسل هشتمی ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴، کنسول‌های نسل نهمی ایکس باکس سری ایکس/سری اس و پلی استیشن ۵ و البته رایانه شخصی در دسترس است. نظر شما درباره مکان‌های تاریخی انبار، بغداد و قلعه الموت در Assassin’s Creed Mirage چیست؟ شما چه اطلاعاتی از این مناطق دارید که می‌توانند تجربه ما از این بازی را لذت بخش‌تر کنند؟ در انتظار نظرات شما هستیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments