طی ۱۵ سال گذشته شرکت گوگل توانسته برنامههای بسیاری را منتشر کند. به دلیل محبوبیت بسیار زیاد این کمپانی، اپلیکیشن های پیام رسان گوگل و بسیاری از دیگر نرم افزارهای موجود در فروشگاههای اندروید و iOS مورد توجه کاربران قرار گرفتند.
با توجه به اطلاعاتی که چندی پیش در دسترس کاربران قرار گرفت، این کمپانی قصد دارد تا برنامه Google Chat را همانند بسیاری از دیگر برنامههای محبوب (مانند Discord) باز طراحی کند. این اقدام گوگل میتواند به صورت یک به روزرسانی به برنامه Google Chat اضافه شود و محبوبیت آن را افزایش دهد.
بسیاری از کاربران بر اساس اقدامات گذشته این کمپانی بر این باور بودند که شرکت گوگل قصد دارد تا یک پیام رسان جدید معرفی کند. اگر به یاد داشته باشید نام اصلی برنامه گوگل چت در گذشته Google Talk بود که بسیاری از کاربران علاقه داشتند تا این برنامه را Google Chat بنامند.
این نرم افزار در گذشته بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت و قرار است که قسمتهایی که در این برنامه Room نامیده میشوند جای خود را به بخشهایی جدیدی به نام Spaces بدهند. نکته جالب توجه در رابطه با این موضوع این است که این کمپانی در سال ۲۰۱۶ برنامهای تحت عنوان Spaces معرفی کرد.
اپلیکیشن های پیام رسان گوگل در طول سالها بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفتند و از برنامههای محبوب در این زمینه میتوان به Google Allo ،Google Chat و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که این کمپانی در زمینههای دیگری مانند کنفرانسهای ویدیویی نرم افزار تولید کرده است. این شرکت در این زمینه برنامههای محبوبی مانند Google Duo و Google Meet را در دسترس کاربران قرار داد.
این کمپانی در این زمینه برنامههای بسیار زیادی را تولید کرده است. اکنون گوگل در حال رقابت با نرم افزارهایی مانند WhatsApp است و این دسته از برنامهها به دلیل پشتیبانی از تماس تصویری و امکان چت کردن، توان رقابت با برنامههای تولید شده توسط کمپانی گوگل را دارند.
اکثر اپلیکیشن های پیام رسان گوگل نمیتوانند به صورت همزمان از چت و برقراری تماس ویدیویی پشتیبانی کنند. به همین دلیل است که گوگل از گذشته تا به امروز برنامههایی را تولید کرده است تا بتواند با نرم افزارهایی مانند WhatsApp یا FaceTime شرکت اپل رقابت کند.
اپلیکیشن های پیام رسان گوگل
با این حال این کمپانی از گذشته تا به امروز دارای چهار دوره زمانی بوده که برنامههای مختلفی را در این چهار دوره در دسترس کاربران قرار داده است. در ادامه به بررسی این چهار دوره میپردازیم و اینکه چه برنامههایی در این دورهها توجه کاربران را به خود جلب کردهاند؟
برنامه Google Talk (از ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱)
ماه آوریل سال ۲۰۰۴ شرکت گوگل اولین نسخه بتا برنامه Gamil را منتشر کرد. این برنامه به عنوان اولین نرم افزار ارتباطی شرکت گوگل شناخته میشود و نکته جالب توجه در رابطه با این برنامه این است که قرار بود خبر تولید این نرم افزار در ابتدا دروغ اول ماه آوریل باشد. اما پس از گذشت مدتی با بررسیهای بسیار، شرکت گوگل برنامه Gmail را یک نرم افزار کاملا کاربردی دانست و آن را به صورت رسمی در دسترس کاربران قرار داد.
پس از گذشت یک سال گوگل تصمیم گرفت تا نرم افزار Google Talk را منتشر کند و در واقع این برنامه اولین اقدام این کمپانی در راستای تولید پیام رسان بود. در نسخه کامپیوتر این برنامه کاربران میتوانستند با دوستان خود یا دیگر افراد به شکل صوتی تماس برقرار کنند.
سال ۲۰۰۶ کمپانی گوگل تصمیم گرفت تا برنامه Talk را با نرم افزار Gmail ادغام کند و در آن سال کاربران به صورت یکپارچه از این نرم افزار استفاده میکردند. در برنامه Gmail یک قسمت به نام AOL Instant Messenger اضافه شده بود که کاربران میتوانستند از آن به عنوان یک پیام رسان استفاده کنند. این قسمت در بخش Chat در برنامه Gmail وجود داشت که کاربران آن را Google Chat مینامیدند.
در سال ۲۰۰۷ کمپانی گوگل تصمیم گرفت تا یک قابلیت کاربردی جدیدی را به این نرم افزار اضافه کند. این قابلیت جذاب تماس گروهی نام داشت و کاربران میتوانستند تا با استفاده از این قابلیت به صورت همزمان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به لطف وجود این ویژگی، در آن زمان بسیاری از کاربران این برنامه را جزو بهترین اپلیکیشن های پیام رسان گوگل میدانستند.
پس از گذشت یک سال شرکت گوگل یکی از مهمترین اقدامات خود را انجام داد؛ این کمپانی سیستم عامل اندروید را برای گوشیهای هوشمند عرضه کرد. این سیستم عامل با پشتیبانی از برنامه Google Talk در دسترس کاربران قرار گرفت و این موضوع توانست توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. دلیل محبوبیت این برنامه و سیستم عامل اندروید این بود که کاربران میتوانستند با استفاده از گوشی هوشمند خود با دیگر کاربران از طریق برنامه Google Talk ارتباط بر قرار کنند.
در ماه نوامبر سال ۲۰۰۸ شرکت گوگل برنامه Google Talk را به همراه قابلیت برقراری تماس صوتی و تصویری به برنامه Gmail اضافه کرد. این اقدام باعث شد تا کاربران به استفاده از اپلیکیشن های پیام رسان گوگل روی بیاورند و همچنین این موضوع بر محبوبیت گوگل تاثیر بسیار زیادی داشت.
پس از اضافه شدن قابلیت برقراری تماس به صورت صوتی و تصویری به برنامه Gmail، کمپانی گوگل تصمیم گرفت تا نرم افزار جدیدی تحت عنوان Google Voice در دسترس کاربران خود قرار دهد. این نرم افزار در گذشته متعلق به GrandCentral بوده و در سال ۲۰۰۷ این برنامه توسط گوگل خریداری و با انجام چند باز طراحی در سال ۲۰۰۹ در دسترس کاربران قرار گرفت. این اپلیکیشن به کاربران اجازه میداد تا تنها با وارد کردن یک شماره تلفن، پیامهای مختلفی را از طریق کامپیوتر یا گوشی هوشمند ارسال کنند. ناگفته نماند که برنامه Google Voice با نرم افزار Google Talk تفاوت داشت و این دو اپلیکیشن دارای خدمات جداگانهای بودند.
تقریبا پس از گذشت چند ماه شرکت گوگل تصمیم گرفت تا یک برنامه دیگری به عنوان Google Wave معرفی کند. در حال حاضر این کمپانی محبوبیت بسیاری از نرم افزارهای خود را مدیون این برنامه بوده و نکته جالب توجه این است که بسیاری از کاربران در آن زمان این برنامه را به عنوان یک آینده برای ارتباطهای اینترنتی شرکت گوگل میدانستند. اکنون برنامه Wave به عنوان یک نرم افزار پیام رسان گروهی مانند Slack شناخته میشود.
کمپانی گوگل برای رقابت با دیگر رقبا و افزایش محبوبیت خود تصمیم گرفت تا در فوریه سال ۲۰۱۰، Google Buzz را معرفی کند و آن را به عنوان یک سرویس به نرم افزار Gmail اضافه کرد. نکته جالب توجه در رابطه با این برنامه این است که این سرویس عمر چندان زیادی نداشت و در سال ۲۰۱۱ این سرویس متوقف شد و جای خود را به +Google داد.
در این سال قابلیتهای بسیار زیادی در دسترس کاربران قرار گرفت؛ برای مثال میتوان به برنامه Google Docs اشاره کرد. کاربران میتوانستند تا در هنگام استفاده از این برنامه و ویرایش کردن نوشتههای خود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ناگفته نماند که ارتباط برقرار کردن در این برنامه کاملا از دیگر سرویسها و برنامه برقراری تماس جدا بوده و ارتباطی با یکدیگر ندارند.
در همین سال نرم افزار Google Voice با برنامه Gmail ادغام شد و کاربران این نرم افزار میتوانستند تا با استفاده از ویژگیهای بیشتری نسبت به برنامه Google Talk در این برنامه تماس بر قرار کنند. این برقراری تماس با استفاده از یک شماره تلفن امکان پذیر بود و همچنین این موضوع بر تعداد کاربران برنامه Gmail تاثیر گذاشت و محبوبیت آن را افزایش داد.
در سال ۲۰۱۱ کمپانی گوگل قابلیت برقراری تماس به صورت تصویری را به اندروید اضافه کرد و کاربران توانستند تا با استفاده از تماس صوتی و اینترنتی از طریق برنامه Google Talk با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
برنامه گوگل پلاس و هنگ اوت (از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶)
برنامه گوگل پلاس در سال ۲۰۱۱ به صورت رسمی راه اندازی شد و این کمپانی توانست تا با غول نرم افزار شبکه اجتماعی یعنی فیسبوک رقابت کند. به علاوه اپلیکیشن های پیام رسان گوگل در آن زمان از دو سرویس پشتیبانی میکردند؛ سرویس اول Huddle نام داشت که مختص پیامهای گروهی بود و سرویس دوم هنگ اوت (Hangouts) نام داشت که از آن برای برقراری تماس به صورت گروهی استفاده میشد.
در سال ۲۰۱۲ شرکت گوگل برنامه هنگ اوت را به نرم افزار Gmail اضافه کرد. به علاوه اعلام شد که نسخه مدرنتری از قابلیت تماس تصویری به این نرم افزار اضافه شده و این موضوع باعث شد تا کاربران همانند گذشته از برنامه Google Talk استفاده نکنند. در این سال گوگل تلاش کرد تا بسیاری از نرم افزارهای خود را به قابلیتی مشابه هنگ اوت (Hangouts) اضافه کند و محبوبیت خود را در بین دیگر کمپانیها افزایش دهد. ناگفته نماند که هنگ اوت هنگام راهاندازی از SMS (پیام کوتاه) پشتیبانی نمیکرد.
پس از گذشت مدتی هنگ اوت در برنامه Google Voice ادغام شد و این کمپانی توانست با انجام این کار تعداد کاربران خود را افزایش بدهد. در سال ۲۰۱۵ این شرکت Google Fi را به عنوان Project Fi راه اندازی کرد و این موضوع بر آینده اپلیکیشن های پیامرسان گوگل تاثیر مثبت گذاشت.
گوگل در سال ۲۰۱۶ نرم افزار Google Talk را متوقف کرد و این برنامه در سیستم عامل اندروید و نرم افزار Gmail در دسترس کاربران قرار نداشت. بسیاری از کاربران این موضوع را پایانی برای این کمپانی و پیام رسانهای آن میدانستند. اما سال ۲۰۱۶ در واقع یک پایان برای دوره دوم برنامههای پیام رسان گوگل بود و در همین سال گوگل توانست تا دوره سوم این دسته از اپلیکیشنها را برای بار دیگر راهاندازی کند.
برنامه Google Allo (از ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹)
کمپانی گوگل تصمیم گرفت تا در رویداد Google I/O سال ۲۰۱۶ دو نرم افزار با نامهای Allo و Duo جدید معرفی کند. این دو برنامه در لیست اپلیکیشن های پیام رسان گوگل به عنوان محبوبترینها شناخته شدند و این نرم افزارها برای تعداد بسیار زیادی از کاربران به عنوان برنامههای کاربردی مورد استفاده قرار گرفتند. نکته جالب توجه در رابطه با این نرم افزارها این است که گوگل آنها را از ویژگی محبوب این کمپانی یعنی هنگ اوت جدا کرده بود و این اپلیکیشنها هیچ ارتباطی با این قابلیت نداشتند.
سال ۲۰۱۷ یک سال بسیار مهم برای کاربران هنگ اوت بود؛ زیرا کمپانی گوگل در این سال اقدامات بسیار مهمی در رابطه با Hangouts انجام داد. یکی از این اقدامات مهم، باز طراحی هنگ اوت قدیمی و تغییر نام آن به Hangouts Chat بود. به علاوه در همین سال از Hangouts Meet نیز رونمایی شد و کاربران میتوانستند از آن برای برقراری کنفرانسهای مختلف استفاده کنند. بسیاری از افراد در آن زمان معتقد بودند که گوگل هنگام معرفی Allo و Duo پشتیبانی از Hangouts را متوقف خواهد کرد، اما اقدامات شرکت گوگل برخلاف انتظارات کاربران بود.
سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ شرکت گوگل اعلام کرد که قصد دارد تا پشتیبانی از برنامههای کم کاربر خود را متوقف کند و همچنین تعداد برنامههای پیام رسان خود را کاهش دهد. به همین دلیل Google Chat به صورت کامل از دسترس خارج شد و همچنین پشتیبانی پیامکی در هنگ اوت نیز متوقف شد. پس از گذشت مدتی گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه کمپانی گوگل قصد داشت تا سرمایه گذاری در برنامه Allo را متوقف کند. سرانجام این موضوع توسط گوگل تایید و برنامه Allo در سال ۲۰۱۹ از دسترس خارج شد.
پشتیبانی دوباره از برنامه Hangouts (از سال ۲۰۲۰ تا به امروز)
دوره آخر اپلیکیشن های پیام رسان گوگل از سال ۲۰۲۱ شروع شد و گوگل به پشتیبانی از Hangouts Meet روی آورد. در سال گذشته به دلیل همه گیری ویروس COVID-19 استفاده کاربران از برنامههایی مانند Zoom و Slack افزایش پیدا کرد. همین موضوع باعث شد تا کمپانی گوگل نیز به و بهروزرسانی برنامههای پیام رسان خود فکر کند.
در ماه آوریل سال گذشته شرکت گوگل نام برنامه Hangouts Meet را به Google Meet تغییر داد و اکنون شما میتوانید بر اساس پلتفرم خود این نرم افزار را دانلود کنید. این اقدام جزو مهمترین اقدامات گوگل بود؛ زیرا علاوه بر تغییر نام، قابلیتهای بسیار جذابی در دسترس کاربران قرار گرفت. همین موضوع بر افزایش تعداد دانلودهای این برنامه تاثیر گذاشت و در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از کاربران از این برنامه استفاده میکنند.
اکنون نام گوگل در بین بهترین تولید کنندگان نرم افزارهای پیام رسان دیده میشود و دلیل این موضوع میتواند تجربه بسیار زیاد این شرکت باشد؛ زیرا گوگل در طی سالهای مختلف متوجه خواسته و نیازهای کاربران از یک پیام رسان شده است.
اگر تجربه استفاده از برنامه Google Meet را دارید، لطفا نظر خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید