هزینه ساخت آیفون برای اپل چقدر است؛ یک گوشی با صددرصد سود خالص
اپل دوبرابر هزینه ساخت از آیفون سود میبرد
هزینه ساخت آیفون برای اپل ۵۸۵ دلار است، درحالیکه نسخه پرومکس با قیمت ۱۲۰۰ دلار بهفروش میرسد که به این ترتیب سودی صددرصدی را به جیب اپل روانه میکند.
گوشیهای هوشمند یکی از ضروریترین دستگاههایی هستند که بسیاری از ما روزانه از آنها استفاده میکنیم. تصور اینکه یک روز یا حتی چند ساعت را دور از این دستگاهها بگذرانیم دشوار است. بر اساس گزارش Statista گوشی اپل ۴۸.۷ درصد از سهم بازار گوشیهای هوشمند را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده و حدود ۱۲۰ میلیون از این دستگاهها فقط در ایالات متحده فروخته شده است.
آیفون گوشی ارزانی نیست، اما مهم است که بدانید تولید این تلفنها برای شرکت اپل چقدر هزینه دارد. در حالی که اپل اطلاعات دقیقی در مورد هزینههای ساخت این دستگاهها منتشر نمیکند، تخمینها و جزئیاتی در دسترس است که میتواند اطلاعات دقیقی از هزینههای ساخت این دستگاه ارایه دهد.
هزینه ساخت آیفون در طول سالها
هر گوشی هوشمند شامل مجموعهای از قطعات پیچیده است که همه در کنار هم در یک قاب قرار گرفتهاند. مثلا آیفون 13 پرو شامل پردازنده A15 ساخته شده توسط اپل، اسکنر LIDAR و رابط پورت نمایشگر و سایر قطعات مانند باتری و نمایش میشود که مونتاژ این قطعات میتواند پرهزینه باشد.
اجزا و قطعات پیچیده، بهطور طبیعی باعث بالاتر رفتن هزینه میشود. این افزایش هزینه هم برای تولیدکننده و هم برای مصرفکننده اعمال میشود. اگر به قیمت نسخههای مختلف آیفون از سالها پیش بپردازیم میتوان به رقم دقیق هزینه ساخت و میزان سود اپل از فروش این گوشیها دست یافت.
یکی از پرسودترین گوشیهای اپل، آیفون X است که با قیمت ۹۹۹ دلار بهفروش میرسید، اما طبق گزارشها در آن زمان، هزینه ساخت این دستگاه آیفون تنها از مواد اولیه تقریباً ۳۷۰.۲۵ دلار بود که به اینترتیب بیش از ۲۰۰ درصد برای این کمپانی سود داشت.
در این گزارش سایر مدلهای آیفون گردآوری شده و نتایج جالبی وجود دارد. طبق این گزارش، نسخه اصلی آیفون ۲۰۰۷ حدود ۲۱۷.۷۳ دلار هزینه ساخت داشت و با قیمت ۴۹۹ دلار به فروش میرسید. بهاین ترتیب میزان سود اپل از فروش این گوشی ۱۲۹.۱۸ درصد بود.
اپل سال ۲۰۱۹ آیفون ۱۱ پرو مکس را معرفی کرد که براساس بررسیها هزینه ساخت آیفون ۴۵۰.۵۰ دلار بود که در خردهفروشی ۱۰۹۹ دلار به فروش میرسید که از افزایش قیمت ۱۲۴.۰۶ درصدی حکایت داشت.
افزایش قیمت مستقیماً با سود برابری نمیکند
گزارشهای IHS Markit نشان میدهد که آیفون 3G بیشترین امتیاز را در بین همه مدلهای آیفون تاکنون بیشترین سود را برای اپل داشته است؛ سود خالص بیش از ۲۶۰ درصدی که در نتیجه هزینه ساخت ۱۶۶ دلاری به دست آمده در حالی که این گوشی قیمت ۵۹۹ دلاری داشته است.
بر اساس گزارش Counterpoint، آیفون ۱۴ پرومکس که پارسال اواخر تابستان معرفی شد، برای اپل ۴۶۴ دلار هزینه داشت که نسخه ۱۲۸ گیگابایتی این مدل قیمتی برابر ۱۰۹۹ دلار داشت. اما قیمت آیفون 15 پرو مکس از ۱۱۹۹ دلار شروع میشود و اگرچه در زمان نگارش این مقاله کمی زود است که هزینه ساخت جدیدترین آیفون را تخمین بزنیم، اما مدلهای قدیمیتر آیفون در صورت مراقبت میتوانند عملکرد خوبی داشته باشند و میشود در هزینههای خریداران گوشی هوشمند صرفهجویی کرد.
با این حال گزارشهایی منتشر شده مبنی براینکه نسخه آیفون ۱۵ پرو مکس بهدلیل استفاده از سنسور تتراپرسیم با قابلیت زوم ۵ برابری بههمراه چندین ارتقا سختافزاری دیگر حدود ۱۰۰ دلار درمقایسه با آیفون ۱۴ پرو مکس گرانتر شده و با برچست قیمتی ۱۱۹۹ دلار برای پیکربندی پایه ۸ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی بهفروش میرسد.
این درحالی است گرانترین پرچمدار اپل تا بهامروز هزینهای معادل ۵۵۸ دلار آمریکا داشته است که به این ترتیب بیشتر از ۱۰۰ درصد سود برای اپل دارد. آیفون ۱۵ بین ۸ تا ۱۶ درصد هزینه تولید بیشتری درمقایسه با سری آیفون ۱۴ دارند. آیفون ۱۵ پرو مکس که بهعنوان پیشرفتهترین مدل شناخته میشود حدود ۱۲ درصد هزینه تولید بیشتری نسبت به آیفون ۱۴ پرو مکس در سال ۲۰۲۲ میلادی دارد. از سوی دیگر، کمترین تفاوت در هزینه ساخت مربوط به آیفون ۱۵ پرو میشود که در مقایسه با آیفون ۱۴ پرو سال گذشته تنها ۸ درصد افزایش داشته است.
اگرچه تفاوت بین قیمت قطعات و قیمت فروش آیفون واضح است، اما این تفاوت نباید به عنوان سود ساده برای شرکت تعبیر شود. به هر حال، این مقادیر تقریبی فقط هزینههای قطعات را نشان میدهند نه هزینههای دیگری که احتمالا اپل پوشش میدهد.
این دستگاهها به تبلیغات نیاز دارد که هزینه بسیار سنگینی نهتنها برای اپل، بلکه برای سایر شرکتها بهحساب میآید؛ مثلا در سال ۲۰۱۵، مشخص شد که این شرکت بودجه تبلیغاتی خود را به ۱.۸ میلیارد دلار افزایش داده است. همچنین نیروی کار بزرگ اپل وجود دارد که طبق گزارش Statista تا سال ۲۰۲۲ به ۱۶۴ هزار نفر رسیده است.
از سوی دیگر هزینه تولید آیفون روی هم رفته، بسیار گران است و نمیتوان به شکل دقیق گفت که اپل از تولید تا فروش گوشیهایش صددرصد سود میکند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید