افزایش نرخ فریم در کنسول

چگونه نرخ فریم را در کنسول‌های نسل نهم ایکس باکس افزایش دهیم؟

تجربه روان بازی‌های کلاسیک

1%
  • 0/10
چگونه نرخ فریم را در کنسول‌های نسل نهم ایکس باکس افزایش دهیم؟ ۰ ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ راهنما و آموزش کپی لینک

حضور کنسول‌های نسل جدید با توانایی فراهم کردن نرخ فریم بیشتر نسبت به کنسول‌های نسل قبل در بازار کافی بود تا این بحث در کنسول‌ها داغ‌تر شود. مطمئنا تجربه روان‌تر بازی‌های کلاسیک مخصوصا برای افرادی که هر چند وقت یک بار دلشان هوای روزهای خوش قدیم را می‌کند، بسیار لذت‌بخش است. خوشبتانه مایکروسافت چند وقت پیش قابلیت افزایش نرخ فریم را در کنسول های نسل نهمی خود ایجاد کرد. اما چگونه می‌توان بازی‌های قدیمی را با نرخ فریم بیشتر تجربه کرد؟

FPS Boost در ایکس باکس چیست؟

Frame Per Second یا فریم بر ثانیه در واقع تعداد عکس‌های تکرار شونده در واحد ثانیه است که بر روی صفحه نمایش نشان داده می‌شود. مسلما هر چقدر نرخ بروز رسانی تصویر بیشتر باشد با محتوای روان‌تر و واقع‌گرایانه‌تری رو‌به‌رو خواهیم بود. با ورود نسل جدید کنسول‌ها، تعداد زیادی از محدودیت‌های سخت افزاری از میان برداشته شد. بنابراین نرخ فریم از 30 و در مواردی 60 فریم بر ثانیه در کنسول‌های نسل قبل، به 60 الی 120 فریم بر ثانیه تغییر یافته است.

البته در نظر داشته باشید که برای تجربه بازی‌هایی که تا 120 فریم بر ثانیه را پشتیبانی می‌کنند نیازمند یک تلویزیون یا مانیتور 120 هرتز هستید. همچنین تنظیمات نمایش کنسول شما باید بر روی 120 فریم تنظیم شده باشد. برای تغییر تنظیمات نمایش کنسول ایکس باکس خود مراحل زیر را طی کنید:

دکمه Xbox وسط کنترلر را فشار دهید > Profile & System  >Settings  > General > TV & display options > Refresh rate > 120 HZ

اصولا بازی‌های ویدیوئی نیازمند یک آپدیت از سوی سازنده هستند تا بتوانند با فریم ریت بالاتری اجرا شوند. این موضوع معمولا برای بازی‌های قدیمی‌تر امکان پذیر نمی‌باشد؛ زیرا سازندگان حاضر نیستند برای پروژه‌های قدیمی خود زمان و هزینه صرف کنند. اینجاست که FPS Boost وارد عمل می‌شود. مایکروسافت با استفاده از قدرت کنسول‌های نسل نهمی خود و بدون نیاز به انتشار آپدیت از سوی سازنده امکان ارتقای فریم ریت را برای تعدادی از بازی‌ها فراهم کرده است. این ویژگی در تاریخ فوریه 2021 راه اندازی شد و هر چند برای همه‌ی بازی‌ها قابل اجرا نیست، اما بازی‌های بیشتری قرار است در آینده به این سیستم اضافه شوند.

به طور کلی FPS Boost می‌تواند اجرای بازی‌های قدیمی‌تر را بهبود می‌بخشد و تجربه یک گیم‌پلی روان‌تر را برای شما رقم بزند. برای تلویزیون‌هایی که از HDR10 پشتیبانی می‌کنند، Auto HDR ویژه‌های بصری بهتر همراه با رنگ‌بندی متنوع‌تری را فراهم می‌کند.

از جمله بازی‌هایی که اخیرا دارای قابلیت FPS Boost شده‌اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • Far Cry 4 — 60 FPS
  • New Super Lucky’s Tale — 120 FPS
  • Sniper Elite 4 — 60 FPS
  • EA Sports UFC 4 — 60 FPS
  • Watch Dogs 2 — 60 FPS

همچنین با توجه به پیوستن شرکت مادر بتزدا یعنی زنیمکس مدیا به مایکروسافت و اضافه شدن چندی از بازی‌های آن به سرویس گیم پس ایکس باکس، این کمپانی اعلام کرد که تعدادی از این بازی‌ها هم اکنون از قابلیت FPS Boost پشتیبانی می‌کنند. این بازی‌ها عبارتند از:

  • Dishonored: Definitive Edition — 60 FPS
  • The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition — 60 FPS
  • Fallout 4 — 60 FPS
  • Fallout 76 — 60 FPS
  • Prey — 60 FPS

چگونه FPS Boost را در ایکس باکس سری اس و ایکس روشن کنیم؟

برای بیشتر بازی‌هایی که از FPS Boost پشتیبانی می‌کنند، این ویژگی به طور خودکار روشن است. اما برای بعضی بازی‌ها لازم است که خودتان آن را به صورت دستی فعال کنید. برای اطلاع از این‌که بازی مورد‌نظر شما این قابلیت را دارد یا نه، کافی است هنگامی که بازی شما در حال اجراست دکمه ایکس باکس در مرکز کنترلر خود را فشار دهید. در صورت فعال بودن این ویژگی، عبارت FPS Boost را در گوشه سمت راست نمایشگر مشاهده خواهید کرد.

خوشبختانه با عملیات پیچیده ای رو به رو نیستید. کافی است مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید:

  • با فشار دادن دکمه ایکس باکس در مرکز کنترلر خود، وارد منوی Xbox شوید.
  • بازی مورد نظر خود را زیر نوار My Games & Apps انتخاب کنید و سپس گزینه Manage Games and add-ons را بزنید.
  • در سمت چپ، Compatibility options را انتخاب کنید.
  • به پایین اسکرول کنید و تیک FPS Boost را فعال کنید.

دقت داشته باشید که برای اعمال این تغییرات انجام شده شما نیاز دارید که از بازی خارج شده و آن را ری‌استارت کنید. حالا می‌توانید به تجربه بازی مورد علاقه‌تان بپردازید!

نحوه خاموش کردن FPS Boost

اگر با وجود تجربه این بازی‌ها با فریم ریت بالا، حس کردید که حس نوستالژی بودن بازی از بین می‌رود و می‌خواهید بازی‌ها را همان‌طور که هستند تجربه کنید، اصلا نگران نباشید. چرا که خاموش کردن FPS Boost به آسانی روشن کردن آن است. برای انجام این کار کافی است مراحل بالا را انجام دهید و مطمئن شوید که تیک باکس FPS Boost برداشته شده است.

نقاط ضعف FPS Boost

علاوه بر کم بودن عناوینی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند، تعدادی از آن‌ها با محدودیت‌هایی رو به رو می‌شوند. بدون وجود یک آپدیت نرم‌افزاری از سوی سازنده، برخی عناوین برای اینکه به فریم ریت مورد‌نظر برسند، با افت کیفیت در تصویر خود مواجه می‌شوند. به عنوان مثال، با فعال کردن FPS Boost در دو عنوان Fallout 4 و Fallout 76، رزولوشن آنها از 4K به 1080p کاهش پیدا می‌کند. 

مقایسه ای که بین ایکس باکس سری ایکس و اس انجام شده، تفاوت کوچکی را میان این دو کنسول نشان می‌دهد. به عنوان مثال اجرای بازی The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition در سری ایکس با رزولوشن 4K اما افت فریم خفیفی همراه است در حالی که سری اس با رزولوشن 1080p نرخ فریم ثابت‌تری دارد و به ندرت دچار افت فریم می‌شود؛ هر چند افت فریم در صحنه‌های حساس‌تر و مبارزه می‌تواند محسوس‌تر باشد، بازی‌ای که در حال تجربه آن هستید نیز در این موضوع تاثیرگذار است.

در نهایت FPS Boost با وجود محدودیت‌های موجود، انتظارات را به خوبی برآورده می‌کند. یادتان باشد که اگر با افت فریم یا مشکلات دیگری مواجه شدید و احساس کردید که در روند بازی اختلال ایجاد می‌کنند، می‌توانید به راحتی این ویژگی را غیرفعال کنید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments