شرکت یوبیسافت با ساخت و عرضه بستههای الحاقی متنوع به دنبال گسترش هرچه بیشتر محتوای بازی Assassin’s Creed Odyssey است تا بازیکنان همچنان دلیل موجهی برای تجربه آن داشته باشند.
در حالی که شماری از بازیکنان از سری اساسین کرید به عنوان موفقترین و شاید هم بهترین مجموعه شرکت فرانسوی یوبیسافت یاد میکنند، اما این فرانچایز در سالهای 2014 و 2015 میلادی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد و به خاطر گیمپلی نسبتا خسته کننده و صدالبته تکراری، نقدها منفی زیادی به آن وارد شد. به دنبال این موضوع، یوبیسافت از عرضه سالانه این سری دست کشید و پس از یک سال دوری و استراحت، اثری متفاوت با نام Assassin’s Creed: Origins را راهی بازار کرد. عنوانی که این بار در مسیر درستی قدم گذاشت و با پایبندی به المانهای اصلی مجموعه خود و ارائه ایدههای نو، روح تازهای در این سری دمید و ماجراجوییهای مهیجی از شخصیت دوست داشتنی بایک در مصر باستان را تقدیم عاشقان اساسین کرید کرد. در ادامه، به نظر میرسید که تصمیم استراحت یک ساله این مجموعه به خوبی و مطابق انتظارها جواب داده و پیشبینی میشد که نسخه بعدی آن با فاصله حداقل دو سال روانه بازار شود.
اما، ماجرا غیر از این بود و یوبیسافت بازی Assassin’s Creed Odyssey را یک سال پس از انتشار بازی اساسین کرید اوریجین عرضه کرد. اودیسی با ترکیب ماهرانه بدنه اصلی اساسین کرید با المانهای نقش آفرینی و ریسک بزرگی که در خصوص تغییرات گیمپلی خود متحمل شده، این بار تجربه متفاوت و به مراتب بهتری از این مجموعه را رقم زده که داستان آن ما را به یکی از تاریخترین برهههای زمانی تمدن بشریت یعنی 480 سال قبل از میلاد مسیح میبرد؛ جایی که خشایارشا بزرگ برای یک نبرد طوفانی به یونان باستان رفته تا پادشاه اسپارتی آن دوره به نام لئونیداس را شخصا شکست دهد. حال، نزدیک به یک سال از ماجراجوییهای الکسیوس و کساندارا، دو برادر و خواهر، میگذرد و این بار مشابه سال 2016 میلادی، شرکت یوبیسافت هیچ برنامهای برای عرضه نسخه بعدی سری اساسین کرید در سال جاری ندارد. موضوعی که در وهله اول، شاید چندان باب میل هواداران نباشد، اما در مجموع به نظر میرسد که این تصمیم به نفع مجموعه تمام خواهد شد. با این حال، سوالی که ذهن عدهای از طرفداران را به خود درگیر کرده، این است که جای خالی نسخه بعدی اساسین کرید در سال جاری چگونه پر میشود؟ پرسشی که خوشبختانه Ubisoft با آن بیگانه نیست و با ساخت بستههای الحاقی گوناگون، سعی در ارائه محتویات جدید از بازی اساسین کرید اودیسی دارد تا با گسترش محتوای این اثر، بازیکنان همچنان به تجربه آن رغبت داشته باشند!
اگر از بازیهای آنلاین خسته شدهاید، اودیسی با روایت تاریخ غنی یونان شما را برای مدت طولانی سرگرم میکند.
برای آن دسته از بازیکنانی که دیگر تمایل زیادی به تجربه آثار تیراندازی و همکاری تیمی ندارند و تا حدودی از تجربه عناوین بتل رویال و بخش چندنفره آنلاین خسته شدهاند، بازیهای تک نفره و داستان محوری همچون Assassin’s Creed Odyssey پناهگاه خوب و قابل قبولی به شمار میروند تا این افراد برای مدتی هرچند کوتاه خود را سرگرم نگه دارند. اما یک مشکل بزرگ همواره گریبانگیر چنین عناوینی که مربوط به محتوای ثابت آنها میشود. به عبارت دیگر، زمانی که بازیکن تمامی ماموریتهای یک بازی داستانی را به پایان رسانده و چیز جدیدی برای اکتشاف و تجربه در اختیار ندارد، بازی خواه و ناخواه به شدت جذابیت خود را از دست داده و گیمپلیای تکراری تقدیم او میکند. این معضل که بعضا سازندگان را به چالش میکشد، اما انتشار بستههای الحاقی مختلف و صدالبته رایگان تا حد زیادی آن را برطرف و گیمر را برای ادامه تجربه بازی علاقهمند میکند. موردی که بازی Assassin’s Creed Odyssey به خوبی از آن پیروی کرده و به این زودیها تکراری نمیشود!
از این رو، اگر تمامی مراحل اصلی اساسین کرید اودیسی را به پایان رساندهاید، شاید وقت آن رسیده که در جهان عظیم یونان باستان چرخ بزنید، مکانهای پنهان و ناشناخته بازی را کشف کنید و در آخر جوایز مختلفی بگیرید. اما اگر انجام این کارها موافق میلیتان نیست، نگران نباشید! اودیسی به لطف استراتژی تحسین آمیز شرکت Ubisoft تا به امروز محتویات زیاد و گوناگونی را دریافت کرده تا دنیای جهان باز بزرگ آن، عظیمتر از گذشته به نظر رسد. به مرور زمان، اودیسی نه تنها با یک سری مشکلات و ایرادات ریز و درشت خود خداحافظی کرده، بلکه میزبان محتویات جدیدی نیز بوده که همواره تعجب همه بازیکنان را برانگیخته است. در نهایت نیز همین بهروزرسانیها و بستههای الحاقی متعدد، اودیسی را از یک اثر خوب به یک بازی بینظیر تبدیل کرده است.
البته، ساخت و عرضه محتویات گسترش دهنده برای اساسین کرید اودیسی کار چندان سادهای نیست و بیش از صدها نفر در چندین استودیوی مختلف روی توسعه اینها فعالیت کردهاند. به همین خاطر، Odyssey یک اثر فوق العاده عظیمی است که با توجه به محتوای گسترده آن، علاقهمندان با کاوش در گوشه کنار دنیای وسیع یونان باستان نزدیک به 200 ساعت سرگرم میشوند. بنابراین، اودیسی اگرچه یک اثر چندنفره نیست و از این لحاظ هیچ شباهتی هم با عناوین آنلاین محور ندارد، اما رفتار مخاطبان با این اثر دقیقا مشابه رفتار آنها با بازیهای چندنفره است، به طوری که اغلب گیمرهای اودیسی مرتب به این عنوان سر زده و به پیشرفت خود در بازی ادامه میدهند.
ما میدانستیم یک اثر کاملا متفاوتی در اختیار داریم که مردم میتوانند برای مدتی با آن همراه شده و درگیرش شوند. بنابراین، ما تا حدودی به ماهیت و مفهوم کلی بازیهای چندنفره آنلاین نزدیک شدیم [و از آنها برای ساخت و توسعه اساسین کرید اودیسی استفاده کردیم.] ما در نظر داشتیم هر زمانی که شما به اودیسی بازمیگردید، چیزها و تغییرات جدیدی در آن مشاهده کنید. تحقق این هدف و پشتیبانی از بازی نیازمند همکاری منسجم و ساختار زنده و بسیار قویای بود.
جاناتان دومونت (Jonathan Dumont)، کارگردان بازی اساسین کرید اودیسی
ارائه یک برنامه مشخص از محتوای پس از عرضه بازی و پیروی سازندگان از آن، اودیسی را به یک اثر بینظیر و زنده تبدیل کرده است.
از زمانی که اودیسی در تاریخ 13 مهر سال گذشته (5 اکتبر سال 2018 میلادی) راهی بازار شد، یوبیسافت از الگوی کاملا متفاوتی برای محتویات پس از عرضه بازی استفاده کرد. این شرکت که چند سالی است به خوبی از غالب آثار خود نظیر ریبنو سیکس سیج و مجموعه گوست ریکون پشتیبانی میکند، محتوای گوناگونی را نیز برای Assassin’s Creed Odyssey در نظر گرفت تا به مرور این اثر را به طور چشمگیری گسترش دهد. یکی از این محتوا، سری ماموریتهای The Lost Tales of Greece است که با یک برنامه مشخص به بازی راه یافته و بازیکن را با چالشها و مراحلهای جذاب و جدید خود همراه میکند. در طرف دیگر، برخی از این محتوا مربوط به بخش داستانی بازی است که حوادث تازهتری از یونان باستان را به تصویر میکشد. اگرچه در وهله اول تعدادی از این بستههای الحاقی برای یوبیسافت بیشتر جنبه مالی و درآمدزایی دارد، اما قابل انکار نیست که سازندگان روی گسترش هرچه بیشتر محتوای بازی تمرکز کردهاند. تیم توسعه دهنده این اثر نه تنها محتوای متعدد و مختلفی را برای بازی خلق کرده، بلکه در طول این مسیر پر فراز و نشیب ثابت قدم نیز مانده تا مطمئن شوند که گذر زمان توجه هواداران به اساسین کرید اودیسی را کم نمیکند.
برای هر تیم توسعه دهندهای که به دنبال خلق یک بازی زنده است، تدوین یک برنامه مشخص برای انتشار محتویات پس از عرضه یا همان بستههای الحاقی امری ضروری است. البته، نباید فراموش کرد که پیشروی با این برنامه هم کار دشواری است و شماری از سازندگان از جمله استودیوی بایوور به مرور از برنامه گسترش بازی خود دست میکشند. برای مثال، بازی Anthem هرگز نتوانست مطابق برنامه ریزیها محتویاتی را در اختیار بازیکنان قرار دهد و این موضوع شکست تلخی را در کارنامه بایوور رقم زد. با این حال، این صحبتها برای اثر Assassin’s Creed Odyssey صادق نیست و شرکت یوبیسافت از پس تمامی قول و قرارهای خود برآمده و به طور منظم محتویات جدیدی را تقدیم کاربرانش کرده است.
یک موضوع باارزشی که ما از دیگر بازیهای موفق شرکت یوبیسافت نظیر دیویژن، Rainbow Six و For Honor فرا گرفتیم، برنامه مشخص و قابل پیشبینی آنها برای دریافت محتویات جدید بود. از این رو، بجای اینکه بازیکنان در انتظار انتشار آپدیتهای بزرگی باشند، ما در گام نخست هر سه هفته یک بهروزرسانی برای اساسین کرید اودیسی منتشر میکردیم تا ویژگیهای جدیدی به بازی اضافه کنیم، سطح کیفی زندگی را بهبود ببخشیم و یک سری باگها و ایرادات بازی را برطرف کنیم. این امر یک اتفاق نسبتا جدیدی برای تیم سازنده اودیسی به شمار میرفت.
آندره-ان بویزورت (Andrée-Anne Boisvert)، یکی از تولیدکنندههای محتوای پس از عرضه بازی
محتویات چنین بهروزرسانیها اغلب ترکیب بازخوردهای بازیکنان و برنامه ریزیهای مشخص سازندگان است. در ماه سپتامبر، زمانی که چند هفتهای با عرضه Assassin’s Creed Odyssey فاصله داشتیم، شرکت فرانسوی یوبیسافت لاین اپ خود برای انتشار محتویات گسترش دهنده بازی را منتشر کرد که در آن شاهد تعیین بازه زمانی و برخی از محتوای بستههای الحاقی این اثر بودیم. اما بعضا یک سری از تغییرات عمده بازی از قبیل حالت نیو گیم پلاس، آیتمهای جدید شخصی سازی و غیره خارج از برنامه ریزی سازندگان صورت گرفت و پیشتر اطلاعاتی در خصوص آنها در دست نبود. به عبارتی، زمانی که بازیکنان به تجربه این اثر پرداختند، اولویت بندی برنامههای یوبیسافت تا حدودی دستخوش تغییراتی شد و اجرای برخی از برنامهها عقب افتاد. در عوض، رسیدگی به درخواستهای جامعه بازی در دستور کار سازندگان قرار گرفت و تعدادی از تغییرات صرفا برگرفته از بازخوردهای بازیکنان است.
در میان چند ویژگی، این تصمیم جامعه بازی بود که هر از چند گاهی در محتویات بهروزرسانی آینده دخیل میشدند. از آنجا که جامعه بازی برایمان حائز اهمیت است، ما درخواستها و ویژگیهای مورد علاقه آنها زودتر از دیگر محتویاتی که شخصا در نظر گرفته داشتیم، عرضه میکردیم.
آندره-ان بویزورت
متاسفانه، شخصیتها و مکانها در نسخه اصلی بازی آن طور که باید و شاید توجه کافی بازیکنان را به خود جلب نکرده بودند و به سختی میتوان این دو مورد را جزء نقاط قوت اودیسی دانست. با این حال، یوبیسافت با انتشار سری ماموریتهای The Lost Tales of Greece به این ایراد بازی خاتمه داد و با ارائه ویژگیهای جدید، تجربه به مراتب لذت بخش و مهیجتری را برای بازیکنان به ارمغان آورد. در این میان، سهم برگزاری رویدادهای هفتگی و ماهانه در بهبود هرچه بیشتر بازی قابل انکار نیست و گیمرها به لطف همین چالشهای جذاب، بهانه خوبی برای ادامه تجربه بازی دارند.
متاسفانه، شخصیتها و مکانها در نسخه اصلی بازی آن طور که باید و شاید توجه کافی بازیکنان را به خود جلب نکرده بودند و به سختی میتوان این دو مورد را جزء نقاط قوت اودیسی دانست. با این حال، یوبیسافت با انتشار سری ماموریتهای The Lost Tales of Greece به این ایراد بازی خاتمه داد و با ارائه ویژگیهای جدید، تجربه به مراتب لذت بخش و مهیجتری را برای بازیکنان به ارمغان آورد. در این میان، سهم برگزاری رویدادهای هفتگی و ماهانه در بهبود هرچه بیشتر بازی قابل انکار نیست و گیمرها به لطف همین چالشهای جذاب، بهانه خوبی برای ادامه تجربه بازی دارند.
در کنار بستههای الحاقی پولی، اودیسه بهروزرسانیها و محتوای رایگانی هم دریافت کرده است.
جدا از بستههای الحاقی که به طور اپیزودیک راهی بازی میشدند، تمامی بهروزرسانیهای بازی به صورت رایگان در اختیار بازیکنان قرار گرفتهاند و برای دسترسی به آنها نیازی به پرداخت هزینه اضافی نیست. با این حال، اودیسی دارای یک فروشگاه اینترنتی است که علاقهمندان با پرداخت پول واقعی میتوانند آیتمهای تزئینی همچون اسکین لباس و همچنین بوسترها و نقشههای تازه خریداری کنند. اما باید بدانید که یوبیسافت در خلق بخش پرداخت درون برنامهای بسیار محتاطانه برخورد کرده و اصلا به سراغ دردسرها و حواشیهایی که این سیستم برای سازندگان به همراه میآورد، نرفته است. برخلاف آثاری همچون Star Wars Battlefront II، لوت باکسهای اودیسی طوری طراحی نشدهاند که کاربر برای پیشروی در گیمپلی و پیشبرد اهداف خود، الزاما باید دست به دامن سیستم پرداخت درون برنامهای شود، بلکه بدون استفاده از آنها نیز میتوان به آیتمهای مورد نظر رسید.
پیش از هرچیزی، ما قصد داشتیم یک ماجراجویی فوق العاده طولانیای تقدیم بازیکنان کنیم. من شخصا علاقه داشتم که مانند مفهوم ادیسه، تجربه بازی Assassin’s Creed Odyssey بیپایان به نظر برسد. چیزی در نظر داشتم که شما خودتان را در بازی گم کنید و بدون احساس گذر زمان، ساعتها در جهان عظیم این اثر چرخ بزنید. هرچند، اگر به دنبال یک راه میانبر هستید که سریع به اهدافتان برسید، ما راهی را پیش روی شما قرار دادهایم؛ بخش پرداخت درون برنامهای! البته، اساسین کرید اودیسی هرگز برای این سیستم ساخته نشده است.
جاناتان دومونت (Jonathan Dumont)، کارگردان بازی
اگرچه ظاهرا پشتیبانی یوبیسافت از بازی با انتشار بسته Judgment of Atlantis به پایان رسید، اما به لطف ابزار ساخت محتوای داستانی (Story Creator)، همچنان مراحل جدیدی به این اثر راه مییابند!
در حال حاضر، چیزی در حدود یک سال از پشتیبانی قدرتمند و مداوم سازندگان از اساسین کرید اودیسی میگذرد. با اینکه یوبیسافت در طول این مدت حسابی سنگ تمام گذاشته، اما هنوز از برنامه خود برای ادامه حمایت از این اثر رونمایی نکرده است. آخرین قسمت DLC بازی نیز به نام Judgment of Atlantis در تاریخ 25 تیر (16 جولای) منتشر شد و ظاهرا روند گسترش محتوای این عنوان به پایان رسیده است. این در حالی است که باید توجه کرد یوبیسافت هیچ برنامهای برای انتشار نسخه بعدی سری اساسین کرید در سال جاری ندارد و امسال میزبان اثر جدیدی از این مجموعه نخواهیم بود. از این رو، طرفداران پر و پا قرص Assassin’s Creed باید یک سال دیگر را هم با عنوان اودیسی سپری کنند.
البته، ذکر این نکته مهم است که حالت اکتشاف یا همان The Discovery Tour که برای اولین بار در نسخه Origin پا به دنیای اساسین گذاشت، حال این بار در پاییز امسال به اودیسی اضافه میشود. حالت آموزشیای که اساساً دنیای عظیم یونان باستان را به یک موزه تعاملی تبدیل میکند و بازیکنان را در جریان دیگر حوادث و اتفاقات مهم آن دوره تاریخی میگذارد. اما اگر این حالت هم مورد استقبال جامعه بازی قرار نگیرد و از طرفی سازندگان نیز از عرضه بهروزرسانیها و بستههای الحاقی برای دومین سال متوالی خودداری کنند، بازیکنان به لطف ابزار ساخت محتوای داستانی میتوانند محتوای جدیدی برای خود خلق کرده و از تجربه آن لذت ببرند. حالت تولید محتوای بازی اودیسی برای نخستین بار در جریان رویداد E3 2019 معرفی شد. به لطف این ابزار، گیمرها به صورت رایگان میتوانند داستان و نحوه روایت آن به همراه دیالوگها را مطابق سلیقه خود بسازند و جالبتر اینکه میتوانند این محتوای خود را با دیگر کاربران بازی نیز به اشتراک بگذارند. موردی که بدون نیاز به پشتیبانی سازندگان، به طور مداوم محتوای تازه و گوناگونی را راهی این اثر میکند.
با همه اینها، Assassin’s Creed: Odyssey یک اثر کامل و بینقصی نیست، اما ایرادات آن به مرور زمان کمرنگتر و محتوا، ویژگیها و قابلیتهای جدید و فراوانی به آن اضافه شدند. بهروزرسانیها و بستههای الحاقی نه تنها دنیای عظیم اودیسی را بزرگتر کرده، بلکه نقاط مثبت این عنوان را نیز برجستهتر میکند و راه و روشهای جدیدی را برای تعامل هر چه بیشتر بازیکن با محیط و یونان باستان ارائه میدهد. هرچند که بازی اوریجین نیز محتویاتی را پس از انتشار خود دریافت کرد، اما اودیسی نشان داد که یوبیسافت به خوبی قادر به پشتیبانی طولانی مدت از یک عنوان داستان محور است و با اتخاذ استراتژیهای مثبت، توانایی بهبود بازیهای خود را دارد.
در پایان، گفتنی است که شما هماکنون میتوانید بازی Assassin’s Creed: Odyssey را روی سه پلتفرم ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و پیسی تجربه کنید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید