هواوی به سیم آخر زد؛ اندروید بی اندروید، ما سیستمعامل خود را میسازیم
اینطور که به نظر میرسد، هواوی قصد دارد سال آینده پلتفرم مختص به خود را طراحی کند که از برنامههای اندروید در آن پشتیبانی نمیشود.
هواوی امسال با عرضهی پرچمداران سری میت ۶۰ پرو، جهان را در حیرت فرو برد. شاید با خود فکر کنید مگر با عرضهی پرچمدار چه اتفاقی میافتد که باید بگوییم هواوی بالاخره بعد از گذشت سه سال موفق شد به تحریمهای سختافزاری فائق آمده و از تراشهی 5G کرین ۹۰۰۰S با لیتوگرافی ۷ نانومتری در این گوشیها استفاده کند.
شاید بگویید این فناوری ساخت در مقایسه با فناوری ۴ نانومتری اسنپدراگون ۸ نسل ۳، اگزینوس ۲۴۰۰، A17 پرو و… حرفی برای گفتن ندارد اما از شرکتی که چند سال است تحت سنگینترین تحریمها قرار دارد و تمام شرکتهایی که قادر به ساخت تراشههای باکیفیت 5G هستند از تجارت با آن منع شدهاند چه انتظاری میتوان داشت؟
هواوی وقتی که توانست سامسونگ را به عنوان بزرگترین شرکت فروشندهی گوشی طی یک سه ماه پشت سر بگذارد، با تحریم سختافزاری بسیار سنگینی از سوی دولت ترامپ مواجه شد و بعد از آن تا مرز نابودی پیش رفت اما این شرکت تصمیم گرفت برای جبران تحریم نرمافزاری که یک سال قبل روی آن اعمال شده بود، سیستمعامل HarmonyOS را توسعه دهد.
برای جبران تحریم سختافزاری، تا قبل از سری میت ۶۰، شاهد استفاده از نسخهی 4G تراشههای کوالکام در پرچمداران این شرکت بودیم. اما بعد از اینکه شرکت تولیدکننده تراشه چینی یعنی SMIC توانست خیلی زود به فناوری ساخت ۷ نانومتری دست پیدا کند، قانونگذاران آمریکایی را حیران ساخت؛ به خصوص تراشهای که از اینترنت 5G هم پشتیبانی میکند. اصلا هم مشخص نیست این شرکت چینی چگونه توانسته انقدر زود به این فناوری دست پیدا کند.
اما هواوی یک قدم بزرگ بعدی هم دارد؛ عرضهی محصولاتی فوقالعاده نوآورانه که طبق گفتهی مدیر این شرکت، تاریخ صنعت گوشیهای هوشمند را از نو خواهند نوشت. این محصولات از هر لحاظ، زبانزد و بینظیر خواهند بود. همچنین هواوی قصد دارد از اپلیکیشنها و محصولاتی برا اساس سیستمعامل اختصاصیاش یعنی HarmonyOS رونمایی کند.
هواوی در تلاش است تا نظر توسعهدهندگان را برای طراحی و توسعهی بازی برای این پلتفرم جلب کند. گفته میشود هواوی قصد دارد سال آینده سیستمعامل خود را به گونهای طراحی کند که دیگر از اپهای اندرویدی در آن پشتیبانی نشود. یک قدم بزرگ که یا میتواند هواوی را به نوک قله برساند و یا آن را به ته دره ببرد.
فعلا که هواوی در مسیر خوبی قرار دارد. سری میت ۶۰ علیرغم تحریمها در بازار چین فروش خوبی را تجربه میکنند و فروش آنها هم میلیونی شده است. باید دید آیا ادامه دادن به همین روند میتواند این شرکت را نجات دهد یا خیر.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید