1%
  • 0/10

قیمت اینترنت کدام اپراتورها گران شد

وزیر ارتباطات اجازه حذف بسته‌های ارزان قیمت را داد

قیمت اینترنت کدام اپراتورها گران شد ۱ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ اخبار فناوری کپی لینک
قیمت و نرخ اینترنت

از یکی دو روز پیش زمزمه‌های افزایش قیمت اینترنت باعث نگرانی بسیاری از کاربران شده است و ظاهرا برخی از اپراتورها اقداماتی در این راستا انجام داده‌اند.

بر اساس گزارش کاربران درباره‌ی نرخ اینترنت اپراتورهای مختلف، فعلا فقط شرکت مخابرات و شاتل اقدام به افزایش نرخ تعرفه اینترنت کرده‌اند که میزان آن به بیش از دو برابر می‌رسد.

اواخر سال پیش شرکت‌های ارایه دهنده‌ی اینترنت اعلام کرده‌ بودند که نرخ و تعرفه اینترنت باید افزایش یابد و حتی رقم ۱۰۰ درصدی را نیز پیشنهاد داده بودند و حالا هنوز به پایان آولین ماه از سال جدید نرسیده‌، این افزایش قیمت اعمال شده است.

بر اساس گزارش کاربران هزینه یک گیگابایت اینترنت شرکت شاتل از دو هزار تومان به چهار هزار تومان افزایش یافته و بسته‌ی ۵ گیگابایتی اینترنت شاتل که پیشتر با هزینه‌ی ۱۰ هزار تومان خریداری می‌شد، حالا کاربران باید ۲۰ هزار تومان هزینه کنند.

از سوی دیگر کاربران شرکت مخابرات نیز گزارش داده‌اند که قیمت اینترنت این اپراتور نیز با افزایش ۱۰۰ درصدی روبه‌رو شده است به طوری که هزینه ۱۶۰ هزار تومانی ۵۰۰ گیگابایت اینترنت ماهانه حالا به ۳۰۰ هزار تومان رسیده است.

در حالی افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه اینترنت توسط برخی از اپراتورها اتفاق افتاده که به تازگی وزیر ارتباطات اعلام کرده بود که اپراتورها به دلیل افزایش سهم ۲ درصدی دولت اجازه افزایش قمیت اینترنت را ندارند و از سوی دیگر رییس رگولاتوری با افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ اینترنت مخالفت کرده بود.

اما در پی گزارش و اعتراض کاربران در رابطه با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت اینترنت، حالا شرکت مخابرات ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است که این افزایش قیمت بر اساس تعرفه‌های ابلاغی سازمان تنظیم مقررات در سال ۱۳۹۶ صورت گرفته و هیچ اقدام غیرقانونی در این زمینه رخ نداده است.

البته محمدرضا بیدخام، مدیر کل ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت مخابرات، در رابطه با انتشار اخبار افزایش ‌دو برابری قیمت بسته‌های اینترنت معتقد است که با توجه به افزایش شدید قیمت تمام شده سرویس‌های ارتباطی، هنوز تعرفه جدیدی به شرکت مخابرات ایران ابلاغ نشده و این شرکت هیچ‌گونه افزایشی دراین خصوص نداشته و هزینه اینترنت را همچنان براساس تعرفه‌های ابلاغی گذشته محاسبه می‌کند.

به‌گفته‌ی وی تعرفه‌های اینترنت مخابرات در سایت شرکت مخابرات ایران براساس مصوبات ابلاغی قابل مشاهده است.

اگر شما کاربر عزیز در خرید بسته‌های جدید از اپراتورهای مختلف افزایش تعرفه مشاهده کردید، نظرات خود را با ما و دیگر کاربران سرگرمی به اشتراک بگذارید.

به‌روزرسانی 22 فروردین 1401

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه اینترنت

رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که مجلس با افزایش تعرفه اینترنت ثابت و موبایل مخالف است و افزایش تعرفه فقط در صورت بالا رفتن کیفیت خدمات و بهره‌مندی مشترکان از تکنولوژی‌های برتر امکان پذیر است.

به گفته‌ی سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، در بخش اینترنت ثابت لازم است شبکه فیبری در دسترس مردم قرار گیرد و اپراتورها بر اساس آن، تعرفه جدید تعریف کنند.

همچنین رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در اسرع وقت و به صورت فوری جلسه‌ای از سوی کمیته مذکور با حضور اپراتورها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد و نتایج آن در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد.

به گفته‌ی وی، بر اساس مصوبه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال ۱۳۹۶، کف و سقف قیمت اینترنت تعیین شده و همه شرکت‌ها ملزم به رعایت آن هستند و مصوبه دیگری وجود ندارد و همچنان ملاک همان مصوبه است، با توجه به رقابتی بودن فضای بازار، بعضی شرکت‌ها خدمات خود را با تعرفه پایین‌تر از سقف مصوب ارائه می‌کردند و اکنون اعلام کرده‌اند تعرفه را به سقف مصوبه رسانده‌اند که صحت این مساله باید توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بررسی شود.

بر اساس گزارش رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس، شرکت مخابرات به این علت که یکی از شرکت‌های غالب و دارای مشترک بالا است، برای تغییر تعرفه، حتی در بازه کف و سقف مصوب هم باید مجوز دریافت کند و این‌که آیا چنین کاری را انجام داده یا نه، بررسی و اعلام می‌شود.

وی همچنین تاکید کرد که بر اساس مصوبه موجود، علاوه بر اینکه اپراتورهای غالب ملزم به رعایت سقف و کف هستند، باید بسته‌ها و تعرفه‌گذاری‌ها به تایید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برسد،‌ بنابراین اپراتورها مجاز نیستند نسبت به تغییر بسته‌های تعرفه حتی در بازه مربوطه راسا اقدام کنند.

به گفته‌ی رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات، هنوز مصوبه جدیدی در دستور کار نیست اما اگر چنین باشد قطعا شرط اولیه، افزایش کیفیت است چراکه اول باید کیفیت بیشتر شود و پس از آن انتظار داشته باشیم مشترکان، افزایش قیمت را بپذیرند.

به‌روز رسانی 26 فروردین 1401

راهکار وزارت ارتباطات برای جبران افزایش قیمت اینترنت

صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد از آنجا که حجم استفاده ۴۰ درصد کاربران دیتای موبایل زیر ۲ گیگابایت است، وزیر ارتباطات به‌دنبال برنامه‌ای برای جبران افزایش قیمت برای اقشار کم برخوردار یا کل جامعه با ارایه بسته‌هایی است که مشکلی از نظر دسترسی عادلانه ایجاد نشود و این برنامه، پس از نهایی شدن اعلام می‌شود.

بر اساس گزارش صادق عباسی شاهکوه، اگر اپراتورها بین کف و سقف قیمت بفروشند و با دلایل توجیهی عدم مخالفت سازمان را گرفته باشند تخلفی صورت نگرفته است و از آنجا که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به‌عنوان ناظر مصوبات کمیسیون تنظیم برای رعایت حدود قانونی قیمت‌ها بسیار حساسیت دارد، هرگونه افزایش حداقلی در چارچوب مقررات هم حتما باید با توجیهات کامل و اطمینان از تداوم خدمت و افزایش کیفیت شبکه باشد.

به گفته‌ی وی، در صورتی‌که اپراتوری بالاتر از سقف قانونی قیمت‌گذاری کند باید فوری برگردند و اگر پایین‌تر از کف باشد سازمان دستور نمی‌دهد بالاتر از کف سرویس بدهند، بلکه مطابق مقررات باید حداقل سه سال همین قیمت‌گذاری را ادامه دهند. بر این اساس رگولاتوری همیشه به‌دنبال حمایت از مصرف‌کننده است، بنابراین دستور افزایش نمی‌تواند از سمت رگولاتوری صادر شود.

عباسی شاهکوه درباره اینکه چرا قیمت اینترنت امکان پایین‌تر رفتن از کف را ندارند، می‌گوید تا اپراتور‌های قوی‌تر رقیبان را با پایین کشیدن قیمت‌ها از رقابت خارج نکنند. چراکه آنچه واقعا بازار را تنظیم می‌کند رقابت است.

رئیس رگولاتوری در رابطه با قیمت جدید بسته‌های اینترنت می‌گوید غیر از یک مورد ابهام در تعرفه یکی از اپراتورهای ثابت که بلافاصله تا تکمیل بررسی‌ها برگردانده شد بقیه تغییرات براساس مصوبه کمیسیون تنظیم بوده و تخلفی رخ نداده است اما از اپراتورها خواسته‌ایم تا حد امکان این افزایش‌ها حداقلی باشد و تلاش کنند با تعریف بسته‌های مناسبتی یا هر روش دیگر اقشاری از جامعه که ممکن است دچار مشکل شوند را در نظر بگیرند.

قیمت سقف و کف یک گیگابایت اینترنت ثابت و همراه

عباسی شاهکوه سقف فروش یک گیگابایت اینترنت برای سیم‌کارت دائمی و اعتباری را به ترتیب حدود ۴۰ و 60 هزار تومان و برای اپراتورهای ثابت 2 هزار تومان براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات اعلام کرد.

البته به گفته وی، در حوزه موبایل تاکنون بسیار پایین‌تر از این مبلغ عرضه می‌شد و در حوزه ثابت نیز کمی بیشتر از ۵۰ درصد سقف تعیین‌شده به فروش می‌رسید.

وی اعلام کرد که رگولاتوری در حال بررسی است که حتی سقف تعرفه موبایل را کاهش دهد.

به‌روزرسانی 29 فروردین 1401

مخالفت وزیر ارتباطات با افزایش قیمت اینترنت

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بالاخره امروز مخالفت خود را با افزایش تعرفه اینترنت اعلام کرد و گفت در صورتی با افزایش قیمت اینترنت موافق است که کیفیت نیز به همان اندازه افزایش یابد.

وی عدم توسعه اینترنت کشور را در مقایسه با سایر کشورها، دلیل اصلی عقب بودن در رقابت با اپراتورهای خارجی اعلام کرده و گفت طی سالیان گذشته اپراتورها امکان به‌روزرسانی تجهیزات و توسعه اینترنت را نداشته‌اند و آن هم از بالا رفتن نرخ ارز و ثابت ماندن درآمد آنها ناشی می‌شود؛ چرا که قیمت اینترنت در این سال‌ها بالا نرفته و همچنان ثابت مانده به همین دلیل امکان سرمایه گذاری اپراتورها در این زمینه وجود نداشته است.

وی همچنین اعلام کرده است: 

خط قرمز ما در وزارت ارتباطات کیفیت شبکه ارتباطی کشور است. اعتقاد داریم اینترنت با کیفیت و پرسرعت حق مردم است و چون زندگی مردم امروز با فناوری گره خورده، ما در وزارتخانه به‌دنبال این هستیم که کیفیت را تضمین کنیم. بنابراین هرگونه افزایش تعرفه‌ای که قرار است اتفاق بیفتد حتماً باید با تضمین اپراتورهای ارتباطی برای ارتقای کیفیت خدماتشان به مردم باشد. این مسئله باید به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برسد. ما به هیچ‌وجه به‌دنبال افزایش قیمت اینترنت برای افزایش سود اپراتورها نیستیم. ما وعده‌ای داده‌ایم که برای اقشار آسیب‌پذیر یک بسته حداقلی رایگان در نظر بگیریم که کارهای مربوط به آن در حال برنامه‌ریزی است و آن را اعلام خواهیم کرد. هیچکس در وازرت ارتباطات به‌دنبال افزایش سود اپراتورها نیست. حذف بسته اینترنت یا معرفی بسته جدید باید در راستای توسعه شبکه ارتباطی کشور رخ دهد و اپراتورها باید در این خصوص تعهد بدهند. در غیر این صورت ما با هرگونه افزایش تعرفه‌ای که منجر به توسعه شبکه نشود مخالفیم.

وزیر ارتباطات همچنین تاکید کرده که اپراتورها برای افزایش تعرفه و قیمت اینترنت ابتدا باید طرح خود را در رابطه با توسعه و افزایش کیفیت ارایه دهند تا پس از بررسی‌ها در رابطه با افزایش قیمت تصمیم گیری شود.

به‌روزرسانی 20 اردیبهشت 1401

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز اعلام کرد که حذف بسته‌هایی که براساس مصوبه سال ۱۳۹۵ کمیسیون تنظیم مقررات کمتر از کف قیمت بوده‌اند مجاز است. اما افزایش قیمت اینترنت منوط به افزایش کیفیت ارتباطات است؛ به این معنا که این شرکت‌ها ظرف ۳ سال آینده سرعت را دو برابر و پوشش ۴G را صد درصد کنند و ۱۰ درصد ارتباطات نیز مبتنی بر نسل پنجم (۵G) شود.

به گفته‌ی وزیر ارتباطات سرمایه‌گذاری برای توسعه توسط بخش خصوصی یعنی اپراتورها درصورتی امکان پذیر است که درآمد افزایش یابد اما از آنجا که هزینه‌ها چند برابر شده اپراتورها از وزارت ارتباطات درخواست افزایش تعرفه دارند و این وزارتخانه در صورتی اجازه افزایش تعرفه را صادر می‌کند که اپراتورها برنامه خود برای تحقق این اهداف را ارائه کنند در صورتی که این اتفاق رخ دهد، این وزارتخانه اجازه معرفی بسته‌های جدید با تعرفه‌های جدید را مشروط بر اینکه فشار به مردم وارد نشود، خواهد داد. 

بر اساس گفته‌های عیسی زارع‌پور، از اوایل اردیبهشت ماه دولت اقدامات خود را برای توسعه فیبر نوری منازل و کسب و کار آغاز کرده است و هدف‌گذاری شده که تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پوشش در این زمینه ایجاد شود که اقدامات عملی آن از سال گذشته شروع شده و تاکنون بیش از ۱.۲ میلیون پورت در کشور راه اندازی شده البته تعداد استفاده‌کنندگان آن کمتر است و نیاز به فرهنگ سازی و اطلاع رسانی دارد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments