با سرعت ۴۴.۲ ترابیت بر ثانیه رکورد اینترنت جهان شکسته شد
اگر فناوری جدید ارزان باشد مورد استفاده عموم قرار میگیرد
محققان استرالیایی توانستهاند به رکورد جدیدی در سرعت اینترنت دست پیدا کنند که برابر ۴۴.۲ ترابیت بر ثانیه است.
در حالی سرعت ۴۴.۲ ترابیت بر ثانیه به ثبت رسیده که سرعت اینترنت در پیشرفتهترین کشورهای دنیا مثل ایالات متحدهی آمریکا به ۳۳ مگابایت بر ثانیه میرسد.
محققان استرالیایی توانستند اتصال فیبر آزمایشی را بین پردیس شهر ملبورن RMIT و دانشگاه کلیشون دانشگاه موناش برقرار کنند. این محققان میگویند که این زیرساختها که توسط شبکه ملی پهنای باند استرالیا (NBN) استفاده میشود “رکورد جهانی برای پهنای باند” را نشان میدهد.
این محققان از یک دستگاه نوری با نام Microcomb استفاده کردند. این دستگاه جایگزین تجهیزات مدرن کنونی در صنعت اینترنت شده و میتواند خطوط فرکانسی بسیار سریع و برابر در تراشههای میکروفوتونیک بسیار کوچک ایجاد کند و روشی کارآمدتر و کمحجمتر برای انتقال دادهها ارایه میدهد. این Microcomb اولین بار است که در یک آزمایش مورد استفاده قرار گرفته است.
نکته جالب در این تحقیق این است که بیش از ۷۵ کیلومتر فیبر نوری استاندارد با استفاده از یک منبع تراشه یکپارچه به دست آمده و به این ترتیب این پتانسیل را دارد که بتواند از زیرساختهای فیبر موجود بهره ببرد.
این فناوری با خطوط فیبر نوری کنونی سازگار است و مشخص میکند که مردم برای دستیابی به سرعت بالا نیازی به تغییرات گسترده در تجهیزات خود ندارند. بیل کورکران، محقق دانشگاه موناش در این زمینه میگوید:
آنچه تحقیقات ما نشان میدهد، توانایی کابلهای فیبر نوری است که هماکنون در زمین قرار گرفتهاند. این کابلها ستون فقرات شبکههای ارتباطی کنونی و در آینده هستند.
آران میچل از محققان این پروژه نیز میگوید:
در بلند مدت امیدواریم که تراشههای فوتونیک یکپارچه ایجاد کنیم که بتواند این نوع سرعت داده را در پیوندهای فیبر نوری موجود با حداقل هزینه بهدست آورد.
البته بعید به نظر میرسد که به زودی شاهد ارائهی اینترنت با سرعت ۴۴.۲ ترابیت بر ثانیه برای بازی یا پخش فیلم باشیم. اگر این فناوری به بازار تجاری راه پیدا کند، احتمالا برای اولین بار در زمینهی اتصال مراکز داده مورد استفاده قرار میگیرد.
اتصالات اینترنتی گیگابیتی سالهاست در دسترس بوده، اما هنوز هم استفاده از آنها در خانههای مسکونی تقریبا غیر معمول است، اما اگر این فناوری به اندازه کافی ارزان باشد، محققان امیدوارند که روزی مورد استفاده عموم مردم قرار گیرد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید