ویژگیهای iOS 14 که پیشتر کاربران اندروید تجربه کردهاند
اپل پا جای پای گوگل میگذارد
اپل از سرویسهای جدیدش در کنفرانس توسعه دهندگان WWDC 2020 رونمایی کرد که برای آیفون، اپل واچ، ایرپاد، آیپد، اپلتیوی و سایر محصولاتش ارایه شده است.
اپل برای نخستین بار رویداد WWDC 2020 یا کنفرانس سالانه جهانی توسعه دهندگان را به شکل آنلاین برگزار و از نسخهی جدید iOS با شمارهی 14 به همراه iPadOS 14 ، MacOS Big Sur و نیز بهروزرسانیهای TVOS و WatchOS را معرفی کرد.
شاید شما هم یکی از کاربران پروپاقرص اپل باشید و تصور کنید که اپل همیشه یک قدم از سایر تولیدکنندگان جلوتر است، بر این اساس به شما توصیه میکنیم تا این مقاله را بخوانید شاید نظرتان در این رابطه عوض شود.
در ادامه به ویژگیهای iOS 14 میپردازیم که پیشتر کاربران اندروید آن را تجربه کردهاند.
مترجم اپل
سرویس ترجمه یکی از کاربردیترین برنامههایی است که وجود آن روی هر پلتفرمی لازم و ضروری است. اما به نظر اپل کمی دیر اقدام به ارایهی چنین سرویس کرده است؛ اپل با iOS 14 یک برنامه ترجمه جدید معرفی کرده که به ۱۱ زبان انگلیسی، چینی، فرانسوی، آلمانی و کرهای ترجمه میکند.
این در حالی است که از ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ماه ۹۸)، برنامه ترجمه اختصاصی ۱۴ ساله گوگل این امکان را برای کاربران فراهم کرد که مکالمات را به هشت زبان ترجمه کند.
ویجتها
در مورد ویجتها هم به نظر اپل خیلی دیر به فکر افتاده تا امکان شخصیسازی نمایشگر را فراهم کند؛ تازه در نسخهی جدید سیستمعامل اپل امکانی فراهم شده که کاربران بتوانند ویجتهایی مثل وضعیت آب و هوا را روی نمایشگر ببینید و این صفحه را شخصی سازی کنند و هر ابزاری را با سایز دلخواه به هوم اسکرین انتقال دهند.
بد نیست بدانید که گوگل از سال ۲۰۰۸ یعنی درست از زمان عرضهی اندروید، این قابلیت را ارایه کرده بود.
کلیپ اپ
کلیپ اپ برنامهای است که به شما امکان میدهد بدون دانلود یا خرید، بخشی کوچک در قالب یک کلیپ کوتاه از هر برنامهای را مشاهده و تجربه کنید. مثلا بخشی از یک فیلم یا قطعهای از یک کنسرت را ببینید یا بازی خاصی را امتحان کنید و در نهایت تصمیم به خرید یا دانلود برنامه بگیرید.
بد نیست بدانید که گوگل برنامهای مشابه را سال ۲۰۱۶ ارایه کرد تا کاربران ابتدا برنامهی مورد نظرشان را امتحان کنند بعد تصمیم به خرید بگیرند.
کتابخانه
اندروید روی صفحهی هوم اسکرین برنامهای کشو مانند دارد؛ میتوانید اپلیکیشنها را داخل این کشوها مخفی و دستهبندی کنید تا نمایشگر خیلی شلوغ نباشد. حالا اپل این برنامه را در قالب iOS 14 ارایه کرده است.
مسیرهای دوچرخه سواری
اگر از کاربران گوشیهای اندروید باشید حتما میدانید که گوگل از سال ۲۰۱۰ گزینهی دوچرخهسواری را در برنامه گوگل مپس قرار داده است. حالا اپل در سال ۲۰۲۰ یعنی درست ۱۰ سال بعد از گوگل اقدام به ارایه این برنامه در نقشهی Apple Maps در iOS 14 و WatchOS 7 کرده است.
با این حال این برنامه به شما کمک میکند که با انتخاب مسیر دوچرخه سواری راههای شلوغ و خلوت را ببینید و برای یافتن مسیر درست از آن استفاده کنید.
تصویر در تصویر
سالهاست کاربران اندروید هنگام تماشای ویدیو روی نمایشگر گوشی هوشمندشان، میتوانند سایر برنامهها را نیز اجرا کنند یا روی ویدیو، صفحهی دیگری باز کنند و تصویر به شکل شناور روی نقطهای از نمایشگر کوچک شده و همچنان که صدای ویدیو را میشنوند، کار دیگری هم انجام دهند.
تصویر در تصویر از ویژگیهای iOS 14 است که اپل باز هم خیلی دیرتر از اندروید اقدام به ارایه آن کرده است.
حالت Wind Down
یکی دیگر از ویژگیهای جدید که اپل روی iOS 14 قرار داده حالت Wind Down است که به کاربران کمک میکند تا آماده خواب شوند. این ویژگی که برای آیفون و اپلواچ کار میکند به شما امکان میدهد تا زمان خواب و زمان بیدار شدن را تنظیم کنید و گوشی خود را در حالت Do Disturb قرار ندهید.
همچنین گزینههایی برای افزودن میانبرها برای مدیتیشن یا پخش موسیقی آرامش بخش نیز وجود دارد. البته گوگل برنامه اختصاصی برای این کار ندارد، اما راهی برای تنظیم روال زمان خواب از طریق برنامه گوگل هوم وجود دارد.
Wallpapers app
برنامه Wallpapers app اشاره کرد که به کاربران امکان میدهد که بدون نصب هیچ برنامه دیگری از جمله لانچرهای گوناگون، تصویر زمینه گوشی و صفحه قفل آن را به صورت روزانه تغییر دهند.
البته در این برنامه، همه چیز به صورت خودکار انجام میشود و نیازی نیست که هر بار وارد این برنامه شده و تصویر زمینههای گوناگون را برای گوشی خود انتخاب کنید. این قابلیت زمان زیادی است که برای اندروید ارایه شده و مدت زیادی نیست که به iOS اضافه شده است.
دستیار صوتی
یکی از نقصهای آیفون را شاید بتوان در دستیار صوتی سیری دانست که در برابر دستیار صوتی گوگل حرفی برای گفتن ندارد. گوگل اسیستنت توانایی بیشتری در فهم درخواستها راجع به صنعت و اسمها دارد و معمولا همان پاسخی را به کاربر میدهد که از آن انتظار میرود؛ پاسخهایی بسیار دقیق و جامع.
از سوی دیگر، هماهنگی و تعامل این دستیار صوتی با برنامهها بیشتر و بهتر از سیری است. در همین راستا آزمایشهایی که روی گوگل اسیستنت انجام شده، نسبت به الکسا و سیری عملکرد بهتری از خود نشان داده است.
به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که از آن زمان که اپل در دنیا حرف اول را میزد و بقیه سالها بعد میتوانستند پا جای پای اپل بگذارند، مدتها گذشته و حالا زمین بازی عوض شده؛ اپل برنامههایی معرفی میکند که دیگر پلتفرمها سالهاست در حال تجربهی آن هستند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید