آیفون ۱۵؛ ۶ دلیل برای خریدن و ۳ دلیل برای نخریدن
اگرچه آیفونهای جدید هنوز در ایران موجود نشدهاند اما در این مقاله به بررسی ۶ دلیل ارزشمند بودن آیفون ۱۵ و ۳ دلیل برای نخریدن آن میپردازیم.
سری آیفون ۱۵ جدیدترین گوشیهای اپل محسوب میشوند که ماه گذشته با قابلیتهای جذاب زیادی رونمایی و رسما راهی بازار شدند. البته اپل بیشتر توجه خود را متوجه مدلهای پرو کرده که هر سال هم دقیقا همین کار را انجام میدهد. در این گوشیها دوربین اصلی بهتر، دوربین تلهفوتو، پردازندهی بسیار قدرتمندتر، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی باکیفیتتر و باتری بادوامتر استفاده شده است در حالی که مدلهای استاندارد برای کاهش هزینههای ساخت، امکانات کمتری را ارائه میکنند.
آیفون ۱۵ و ۱۵ پلاس هم امکانات خوبی دارند. مثلا دوربین اصلی آنها از ۱۲ مگاپیکسل به ۴۸ مگاپیکسل ارتقا پیدا کرده و شاهد افزایش چشمگیر کیفیت تصاویر خروجی هستیم، جزیرهی پویا به آنها اضافه شده تا ظاهر مدرتتر و جذابتری داشته باشند، امکان زوم ۲ برابری اپتیکال را دارند بدون اینکه اصلا دوربین تلهفوتویی داشته باشند، کیفیت عکاسی آنها در شب به مراتب بهتر شده است، از پورت USB-C بهره میبرند و کلی قابلیت جذاب دیگر که باعث شدهاند این دو گوشی خیلی در مقابل مدلهای پرو بدون امکانات هم نباشند.
اما صرفا به این خاطر که این همه قابلیت خوب و جذاب در آنها وجود دارد، باعث نمیشود به همهی کاربران خریدشان را پیشنهاد کنیم. دلایلی هم وجود دارد که باعث میشود این گوشی خیلی ارزش خرید نداشته باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی ۶ دلیلی بپردازیم که چرا آیفون ۱۵ ارزش خرید دارد و ۳ دلیل برای اینکه چرا باید از خرید این گوشی صرف نظر کرد.
دلایلی برای خرید آیفون ۱۵
۱. دوربین اصلی عالی
دوربین اصلی به کار رفته در آیفون ۱۵ ارتقای چشمگیری داشته و از ۱۲ مگاپیکسل در مدلهای چند سال اخیر به ۴۸ مگاپیکسل رسیده است. این یعنی شما حالا میتوانید تصاویری با جزئیات بسیار بیشتر داشته باشید. البته باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که دوربین به کار رفته در مدلهای پرو از این سری هم ۴۸ مگاپیکسلی است اما اندازهی سنسور به کار رفته در دوربین اصلی مدلهای پرو به مراتب بزرگتر و کیفیت آن هم به شکل محسوسی بهتر است.
در واقع در آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس از همان دوربینی استفاده شده که اپل در آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس استفاده کرده اما دوربین ۴۸ مگاپیکسلی آیفون ۱۵ عملکرد به مراتب بهتری از نمونهی ۱۲ مگاپیکسلی در آیفون ۱۴ دارد. همچنین اپل یک قابلیت بسیار جذاب هم در دوربین این گوشی قرار داده و آن، امکان ثبت تصاویر ۲۴ مگاپیکسلی است که جزئیات فوقالعاده زیادی را به تصویر میکشد.
۲. زوم ۲ برابری با کیفیت بسیار عالی
دومین دلیلی که سبب میشود خرید آیفون ۱۵ را به شما پیشنهاد کنیم، امکان زوم ۲ برابری با کیفیت بالاست؛ در نتیجه اینکه شما بدون داشتن یک دوربین اضافه، امکان زوم را در گوشی خود داشته باشید بسیار تحسینبرانگیز است.
اپل برای اینکه به این هدف دست پیدا کند، هم از قدرت سختافزاری سنسور ۴۸ مگاپیکسلی خوب گوشی استفاده کرده و هم یک سری تکنیک نرمافزاری که نتیجهی آن، ثبت تصاویری با زوم ۲ برابری است که به صورت کراپشده در میآیند ولی ضعف خاصی ندارند. حتی هنگام ضبط ویدیو هم همه چیز بسیار نرم و روان صورت میگیرد.
۳. بهبود عکاسی محاسباتی
دلیل سوم هم به دوربین مربوط میشود اما نه به مورد سختافزاری آن. در واقع آنچه که سبب شده دلیل سوم هم به دوربین آیفون ۱۵ مرتبط باشد، قابلیت نرمافزاری جذابی است که سبب شده این گوشی بتواند در این زمینه شگفتانگیز ظاهر شود. خود اپل، به این قابلیت عکاسی محاسباتی میگوید که در واقع به بکارگیری یک سری تکنیک نرمافزاری برای بهبود کیفیت تصاویر گفته میشود.
در نسل جدید، یعنی سری آیفون ۱۵، این تکنیک نرمافزاری عمدتا برای ثبت پرترههای جذاب به کار گرفته شده است. این قابلیت جدید حالا به این شکل کار میکند که برای ثبت عکاسی پرتره، دیگر نیازی به رفتن به این حالت نداریم چون آیفونها حالا آنقدر پیشرفته شدهاند که میتوانند خودشان تشخیص دهند که چه سوژهای در مقابل دوربین قرار دارد؛ برای مثال وقتی یک شخص، سگ و گربه در مقابل دوربین قرار بگیرند، به صورت خودکار از آنها عکس پرتره گرفته میشود. یک سری امکانات نرمافزاری هم در اپلیکیشن دوربین اپل قرار گرفته که به شما اجازه میدهد فاصلهی کانونی را بعد از ثبت تصویر پرتره تنظیم کنید.
عکاسی محاسباتی اگرچه بیشتر تمرکز آن روی عکاسی پرتره بوده اما عملکرد آیفون ۱۵ را در فیلمبرداری یا ثبت تصویر در شب هم به مراتب بهتر کرده است. بدین ترتیب آیفونها که همیشه در شب عملکرد خوبی داشتهاند، حالا و در نسل جدید به مراتب بهتر شدهاند. آیفونهای جدید حتی در مدل استاندارد در نور شب قادر به ثبت تصاویری هستند که جزئیات زیادی دارند، رنگها شفاف و زیبا هستند و میزان نویز هم بسیار پایین است. قابلیت Smart HDR هم ارتقا پیدا کرده به گونهای که حالا شما با فعال کردن آن میتوانید رنگ پوست را در طبیعیترین حالت ممکن مشاهده کنید، جزئیات را در سایهها ببینید و نگران خراب شدن تصاویر به خاطر عدم کنترل نقاط روشن نباشید.
۴. نمایشگر بهتر
اپل برای آیفون ۱۵ از نمایشگری ۶٫۱ اینچی استفاده کرده که فوقالعاده باکیفیت است. آیفون ۱۴ هم نمایشگری ۶٫۱ اینچی دارد اما در تست مربوط به نمایشگر، قافله را به گلکسی اس ۲۳ و پیکسل ۷ باخت. اپل که از این موضوع بسیار نگران بود، با ساخت آیفون ۱۵ مطمئن شد که این اتفاق حداقل تا یک سال دیگر رخ نخواهد داد. در نتیجه نمایشگر این گوشی در حالتی که HDR فعال باشد قادر است به بیشینهی روشنایی ۱۶۰۰ نیت دست پیدا کند که عدد شگفتانگیزی محسوب میشود.
اما این تمام ماجرا نیست. آیفون ۱۵ در محیط بیرون از خانه و در حالت خودکار قادر است به بیشینهی روشنایی خیرهکنندهی ۲۰۰۰ نیت دست پیدا کند که دو برابر چیزی است که در آیفون ۱۴ دیده بودیم. با این میزان بیشینهی روشنایی، اصلا مهم نیست آفتاب با چه شدتی و از چه زاویهی میتابد؛ شما بهترین و بیشترین میزان خوانایی را از صفحهی گوشی خود دریافت خواهید کرد.
۵. جزیرهی پویا
مورد بعدی، جزیرهی پویاست. قابلیتی که اگرچه باعث نشده آیفون ۱۵ به شکل چشمگیری بهتر شود اما با این حال اندکی آن را کاربردیتر و به شکل قابل توجهی زیباتر کرده است. جزیرهی پویا در واقع سبب شده ناچ مزاحم و بزرگ از روی صفحه حذف و به جای آن، حفره روی نمایشگر تعبیه شود. حالا سنسورهای مربوط به تشخیص چهره و دوربین سلفی درون یک حفرهی نسبتا بزرگ قرار گرفتهاند که هم زیبایی صفحه را بیشتر کرده و هم اینکه این حفره پویاست. به این معنا که وقتی شما پیام یا به صورت کلی اعلانی دریافت میکنید، تغییر اندازه میدهد تا اطلاعات به شکل جالبی برایتان به نمایش گذاشته شوند.
بدین ترتیب حالا شما نه تنها دیگر بخش بالایی صفحه را از دست نمیدهید، بلکه هم نمای زیباتری را مشاهده میکنید و هم فضای جذاب و جدیدی برای تماشای اعلانات خود خواهید داشت.
۶. عدم تغییر قیمت
اگرچه تمام این قابلیتها واقعا جذاب هستند و به بهتر شدن آیفون ۱۵ کمک کردهاند، اپل باز هم تصمیم گرفت قیمت آن را در مقایسه با سال قبل ثابت نگه دارد. در نتیجه شما میتوانید این محصول را با همان ۷۹۹ دلاری که برای آیفون ۱۴ در نظر گرفته شده بود خریداری کنید. با این قیمت، آیفون جدید تقریبا ۲۰۰ دلار ارزانتر از ارزانترین آیفون ۱۵ پرو قیمت دارد که با توجه به تفاوت امکانات، توجیهپذیر است.
۳ دلیلی که چرا آیفون ۱۵ ارزش خرید ندارد
۱. خبری از نمایشگر همیشه روشن نیست
ترس اپل برای اینکه زود تمام شدن باتری ممکن است ذهنیت کاربران را راجع به باتری آیفونها تخریب کند سبب شده حالا کاربران آیفون ۱۵ علیرغم پرداخت ۸۰۰ دلار، از بهرهمندی از چیزی به سادگی نمایشگر همیشه روشن هم محروم بمانند. این قابلیت فقط برای آیفونهای پرو در دسترس قرار دارد.
همانطور که احتمالا میدانید، نمایشگر همیشه روشن قابلیت جذابی است که به کاربران اجازه میدهد تاریخ، ساعت، ویجتهای مختلف و یک سری اعلانات را زمانهایی که نمایشگر گوشی خاموش است با نور کمتر مشاهده کنند تا دیگر نیازی نباشد گوشی را روشن کنند. قابلیت سادهای که حتی گوشیهای اقتصادی اندرویدی هم از آن بهره میبرند.
یکی از دلایلی که نمایشگر همیشه روشن در مدلهای استاندارد آیفون در دسترس نیست این است که این گوشیها اصلا قابلیت رفرشریت تطبیقپذیر ندارند در حالی که نمایشگر پروموشن آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس از این قابلیت بهره میبرد و قادر است زمانهایی که گوشی به حالت نمایشگر همیشه روشن میرود رفرشریت را به شکل قابل توجهی کاهش دهد تا در مصرف باتری صرفهجویی شود. اما در آیفون ۱۵ شما رفرشریت ثابت ۶۰ هرتزی دارید که به شکل قابل توجهی روی تخلیهی شارژ تأثیر میگذارد.
انتظار میرود اپل در آینده و با آپدیتهای نرمافزاری، این قابلیت جذاب را به گوشیهای جدید خود اضافه کند. خصوصا اینکه حالا اگر گوشی به صورت افقی در حال شارژ باشد، نوعی از نمایشگر همیشه روشن را به نمایش میگذارد که بسیار جالب و جذاب است. اگر چنین قابلیتی در آیفونها وجود داشته باشد، اضافه کردن نمایشگر همیشه روشن کار سختی نخواهد بود چون در حالت استندبای، گوشی به یک نمایشگر هوشمند تبدیل میشود و این یعنی اساس کار وجود دارد و فقط باید یک سری تکنیک نرمافزاری از سوی اپل استفاده شود تا کاربران بتوانند از نمایشگر همیشه روشن بهرهمند شوند.
البته قابلیت یادشده روی آیفونهایی که نمایشگر همیشه روشن دارند بهتر کار میکند. آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس، ۱۵ پرو و پرو مکس مشمول این گوشیها میشوند که وقتی به صورت افقی در حال شارژ هستند، حتی بعد از مدتی عدم فعالیت هم صفحه همچنان در حالت همیشه روشن باقی میماند. اما در گوشیهایی نظیر آیفون ۱۵ که ذاتا از نمایشگر همیشه روشن بهره نمیبرند، حتی قابلیت استندبای هم دائمی نیست و اگر با گوشی کار نکنید، کمی بعد صفحه سیاه شده و چیزی را نشان نمیدهد تا اینکه یک بار روی آن ضربه بزنید.
۲. پردازندهی سال قبل
بسیاری از کاربران این کار اپل را بیاحترامی تلقی میکنند که در گوشیهای جدید مدل استانداردش از پردازندهی سال قبل استفاده کرده است. درک میکنیم که این محصولات باید برای کاهش قیمت، ضعیفتر از مدلهای پرو و پرو مکس باشند اما وقتی با پرداخت حداقل ۸۰۰ دلار، حتی نمایشگر همیشه روشن و رفرشریت ۱۲۰ هرتزی دریافت نمیکنیم، دیگر نیازی نبود پردازنده هم ضعیفتر شود.
بسیاری از شرکتها نظیر شیائومی، سامسونگ، وانپلاس و… وقتی پرچمداری راهی بازار میکنند، تمام مدلهای آن را به یک تراشه مجهز میکنند. حال چون اپل بنا به دلایلی که خیلی هم ربطی به کیفیت و کارایی ندارد، مشتریان زیادی دارد، دلیل نمیشود از این موقعیت سو استفاده کرده و پرچمدارهای خود را با تراشهی قدیمی عرضه کند.
البته A16 به کار رفته در سری آیفون ۱۵ اصلا پردازندهی ضعیفی نیست و بنچمارکها به خوبی میتوانند این ادعا را ثابت کنند. اما با این حال این تراشه برای یک سال قبل است و رقبایی نظیر گلکسی اس ۲۴ با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ قطعا رقابت را از این گوشی خواهند برد. در حال حاضر گوشیهای مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در تست 3D Mark آیفون ۱۴ پرو را شکست دادهاند، و قطعا اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با پیشرفت چشمگیری که در این زمینه خواهد داشت، حتی A17 پرو را هم به چالش خواهد کشید، چه برسد به A16 که احتمالا از عرصهی رقابت با بزرگان خارج خواهد شد. حداقل کاری که از اپل انتظار میرفت این بود که هر چهار مدل از سری آیفون ۱۵ را به پردازندهی سه نانومتری و جدید A17 پرو مجهز میکرد.
۳. عدم تغییر سرعت شارژ
استفاده از پورت USB-C کار خوبی بود اما اینکه اپل حتی از لحاظ کیفیت پورت هم آیفون ۱۵ را ضعیفتر از دو مدل پرو و پرو مکس طراحی کند اگز بیاحترامی به کاربران نیست، هیچ توجیه دیگری ندارد. چرا یک شرکت باید پورت شارژر یک گوشی حداقل ۸۰۰ دلاری را آنقدر ضعیف طراحی کند که حتی سرعت انتقال داده از طریق آن به کندی سال گذشته باشد در حالی که پتناسیل این را داشت که بیشتر شود؟ در حال حاضر آیفون ۱۵ با شارژر ۲۰ واتی شارژ میشود، همان سرعتی که برای آیفونهای قبل در نظر گرفته شده؛ در حالی که رقبا با شارژرهای حداقل ۲۵ واتی در بازار جولان میدهند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید