آیفون ۱۵ پرو؛ ۱۲ قابلیت جدیدی که انتظار داریم در گوشی جدید اپل ببینیم
اپل احتمالا قصد دارد در تاریخ ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) از گوشیهای سری آیفون ۱۵ در چهار مدل استاندارد، پلاس، پرو و پرو مکس رونمایی کند. بیشتر توجهات هم سمت آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس است در نتیجه تصمیم گرفتیم به بررسی ۱۲ شایعهای بپردازیم که پیرامون مدل پرو این محصول وجود دارد.
گفته میشود سری آیفون ۱۵ پرو با تغییرات بسیار جذابی همراه خواهند بود. از بدنهی باکیفیتتر گرفته تا حواشی کمتر، پردازندهی A17 بایونیک، رم بیشتر و… که همهی این موارد سبب شده این گوشیها بیشتر در مرکز توجه قرار داشته باشند تا دو مدل استاندارد و پلاس که گفته میشود بزرگترین تغییر آنها فقط اضافه شدن پورت USB-C و جزیرهی پویا (Dynamic Island) خواهد بود. در ادامه به لیستی از بهترین قابلیتهای اضافه شده به مدل پرو و پرو مکس میپردازیم.
- پردازندهی A17: اینطور که از شواهد پیداست، امسال فقط مدل پرو و پرو مکس از آیفونهای جدید به تراشهی قدرتمند A17 مجهز میشوند. این پردازنده مبتنی بر لیتوگرافی ۳ نانومتری خواهد بود و گفته میشود توانایی بسیار زیادی در انجام امور پردازشی خواهد داشت؛ حتی بیشتر از پردازندهی مورد انتظار کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳.
- فریم تیتانیومی: یکی دیگر از تغییرات مثبت آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس، فریم تیتانیومی آنهاست. در حال حاضر این گوشیها از فولاد ضد زنگ در بخش فریم بهره میبرند که اگرچه فلز بسیار محکمی است اما وزن گوشی را افزایش داده است. تیتانیوم، فلزی سبکتر از فولاد به حساب میآید که از لحاظ مقاومت و ماندگاری هم عملکردی به مراتب بهتر از آن دارد.
- حواشی بسیار کم: در حالی که گفته میشود سامسونگ میخواهد گلکسی اس ۲۴ اولترا را با حواشی زیاد در اطراف نمایشگر راهی بازار کند، آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس با نمایشگری راهی بازار میشوند که کمترین حواشی را در مقایسه با تمام گوشیهای دیگر اپل خواهند داشت.
- پورت USB-C: آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس تنها گوشیهایی نیستند که به این پورت مجهز میشوند اما پورتی که برای آنها در نظر گرفته شده، به مراتب سریعتر از نمونهی به کار رفته در دو مدل استاندارد و پلاس است. طبق گفتههای مینگچی کو، این پورت حداقل از فناوری USB 3.2 یا تاندربولت 3 پشتیبانی خواهد کرد که باعث میشود هم فرایند انتقال اطلاعات به سرعت انجام شود و هم اینکه برای افزایش سرعت شارژر، دست شرکت آمریکایی کاملاً باز باشد.
- وایفای ۶E: سریعترین و جدیدترین نسخهی وایفای کنونی یعنی ۶E که در حال حاضر در مکها و آیپد پروهای جدید دیده میشود، قرار است به آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس هم اضافه شود. این فناوری در حال حاضر در گوشیهای آیفون وجود ندارد.
- رم بیشتر: سری آیفون ۱۵ پرو قرار است با ۲ گیگابایت رم بیشتر در مقایسه با قبل راهی بازار شود. این یعنی به جای ۶ گیگابایت، ۸ گیگابایت رم را شاهد خواهیم بود و این در حالی است که آیفونها با همان ۶ گیگابایت رم هم عملکرد بینظیری در انجام کارهای مولتی تسکینگ داشتند. حال با اضافه شدن ۲ گیگابایت رم دیگر، بعید به نظر میرسد هیچ گوشی اندرویدی بتواند امسال در تست سرعت آیفونی را شکست دهد چون گلکسی اس ۲۳ اولترا موفق شد آیفون ۱۴ پرو مکس را از پیش رو بردارد اما اینکه اس ۲۴ اولترا قادر به از پیش رو برداشتن آیفون ۱۵ پرو مکس باشد، پرسش جذابی است که فقط تست بررسی میتواند پاسخش را به ما بدهد.رت به صورت آنبرد روی گوشی تعبیه میشود.
- کلید اکشن: کلید اکشن یک کلید جدید و جذاب است که گفته میشود فقط در آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس شاهد آن خواهیم بود. این کلید یک مزیت استثنائی دارد و آن هم قابلیت شخصیسازی بالایش است. نمونهی این کلید را در اپل واچ اولترا هم شاهد هستیم. این کلید جایگزین کلید سایلنت در آیفونهای پرو خواهد شد که از سال ۲۰۰۷ تاکنون در گوشیهای اپل وجود داشتهاند. کاربران میتوانند کارهای گوناگونی را به این کلید محول کنند. مثلا چراغ قوه، فعال کردن حالت ذخیرهی انرژی، مزاحم نشوید و… .
- اضافه شدن دوربین پریسکوپی: دوربین پریسکوپی قابلیتی است که چندین سال در گوشیهای اندرویدی وجود دارد و به کاربران این گوشیها در انجام زوم روی سوژههایی که در فواصل دورتری قرار دارند کمک کرده است. بالاخره این سنسور قرار است به آیفون ۱۵ اما فقط مدل پرو مکس اضافه شود. آیفونی که گفته میشود این بار جز اندازه و ظرفیت باتری، تفاوتهای بیشتری با مدل پرو خواهد داشت و دوربین پریسکوپی هم یکی از آنهاست. در حالی که بهترین آیفون موجود یعنی آیفون ۱۴ پرو مکس فقط میتواند ۳ برابر به صورت اپتیکال زوم کند، آیفون ۱۵ پرو به لطف لنز جدید باید بتواند ۵ تا ۶ برابر روی سوژهها بدون افت کیفیت زوم کند.
- بهبود پهنای باند فوق عریض: این قابلیت به صورت کلی در تمام چهار مدل آیفون ۱۵ دیده خواهد شد. درون همهی این گوشیها تراشهی جدید پهنای باند فوق عریض به کار گرفته شده که نسل نخست آن U1 نام دارد و سبب میشود گوشیهای این شرکت مثلا با هدست ویژن پرو هماهنگی بیشتری داشته باشند. طبق گفتههای مینگچی کو، این تراشهی جدید از لحاظ مصرف انرژی هم به مراتب بهتر از نسل قبل شده و دیگر برای انجام کارهای مبتنی بر موقعیت مکانی مثل ایردراپ، یافتن لوازم گمشده و… آنقدر انرژی مصرف نمیکند.
- آیفون SE 4؛ سامسونگ باید از این گوشی جذاب بترسد!
- سنسور LiDAR پیشرفته: اگرچه هنوز میلیونها نفر از کاربران آیفونهای مدل پرو نتوانستند از سنسور LiDAR به آن صورت که باید استفادهی خاصی داشته باشند اما اپل همچنان به استفاده از آن در گوشیهای پریمیوم خود اصرار میورزد. حتی گفته میشود در آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس، شاهد نسخهی بهبود یافتهی این سنسور خواهیم بود که سونی وظیفهی ساخت آن را برعهده خواهد داشت. این سنسور از لحاظ انجام کارهای مربوط به واقعیت افزوده، ثبت تصاویر در حالت شب و… عملکرد فوقالعادهای خواهد داشت.
- تعمیرپذیری بالاتر: اپل گوشیهای جدید خود را به گونهای طراحی کرده که انتظار میرود تعمیر آنها کار بسیار آسانتری برای کاربران باشد. این طرح تعمیرپذیری یک سالی است که به صورت جدی به مرحلهی اجرا درآمده و حتی گفته میشود اتحادیهی اروپا میخواهد شرکتها را مجاب کند محصولات خود را با باتری قابل تعویض توسط کاربر راهی بازار کنند. بدین ترتیب مراجعهی کاربران به تعمیرکارها یا نمایندگیها برای تعمیر به حداقل خواهد رسید.
- قابلیت eSIM در کشورهای بیشتر: در حال حاضر فقط کشورهای خاص هستند که آیفونها از قابلیت eSIM در آنها بهره میبرند. اما اینطور که به نظر میرسد، در نسل جدید این محدودهی جغرافیایی گستردهتر شده و به فرانسه هم خواهد رسید. این قابلیت در واقع نیاز کاربر به ورود سیمکارت فیزیکی را از بین میبرد چون سیمکارت الکترونیکی به صورت آنبرد روی گوشی تعبیه میشود.
این بود تمام چیزی که از گوشیهای آیفون سری ۱۵ پرو میدانستیم. قطعا یک سری از اطلاعات هنوز هم در هالهای از ابهام قرار دارند اما در این مطلب تمرکز روی این بود که ببینیم این گوشیها چه قابلیتهایی دارند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید