اندروید باز هم از فناوری عقب ماند؛ اولین گوشی با پردازنده ۲ نانومتری آیفون خواهد بود
اینطور که از شواهد پیداست، ظاهرا اولین گوشی هوشمندی که به پردازنده ۲ نانومتری مجهز خواهد شد باز هم یک گوشی آیفون خواهد بود.
اینتل، TSMC و سامسونگ در تلاش هستند تا بتوانند اولین تراشهی ۲ نانومتری مخصوص موبایل را طراحی کنند اما اینطور که به نظر میرسد، این TSMC خواهد بود که در نهایت به این فناوری زودتر از رقبا دست پیدا خواهد کرد.
TSMC از آن جایی که عمدتا سفارشهای اپل را در اولویت قرار میدهد، به احتمال زیاد در ابتدا این فناوری را برای ساخت تراشههای گوشیهای اپل به کار خواهد برد. البته شواهد حاکی از آن است که در سال ۲۰۲۵ به این فناوری دست پیدا خواهیم کرد و این یعنی آیفون ۱۷ پرو و پرو مکس باید به اولین پردازنده ۲ نانومتری جهان مجهز شوند.
اگر این اتفاق رخ دهد، باز هم گوشیهای اندرویدی از لحاظ فناوری ساخت تراشه عقبتر از اپل قرار میگیرند که البته این مهم نیست. A17 پرو هم یک تراشه ۳ نانومتری است ولی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با فناوری ساخت ۴ نانومتری تولید شده اما از لحاظ عملکرد پردازشی و گرافیکی، اگر بهتر از A17 پرو نباشد ضعیفتر از آن هم نیست.
اینکه میگوییم TSMC احتمالا اولین شرکت خواهد بود که به این فناوری ساخت دست پیدا میکند به این خاطر است که این شرکت از همین حالا نمونههای اولیهی این فناوری را به شرکای تجاری خود یعنی انویدیا و اپل نشان داده و این یعنی قطعا آیفون ۱۷ پرو را باید با پردازنده ۲ نانومتری شاهد باشیم.
TSMC در یک مصاحبهی مطبوعاتی اعلام کرده که وضعیت ساخت تراشههای ۲ نانومتری خوب پیش میرود و در سال ۲۰۲۵ هم تولید انبوه آنها با بالاترین بازده آغاز خواهد شد. گفته میشود این تراشه از لحاظ فناوری نیمههادی، تراکم ترانزیستور و مصرف انرژی، در صنعت تراشه بیرقیب و بینظیر خواهد بود.
سامسونگ هم به نوبهی خود تلاش میکند تا با تبلیغات زیاد پیرامون فناوری ساخت ۲ نانومتری خود با قیمت پایین، نظر مثبت طراحان تراشه را به خود جلب کند اما این کافی نیست چون سامسونگ با ساخت تراشههای اگزینوس کاملا اعتماد شرکای تجاریاش را از دست داده است.
سامسونگ اولین شرکتی بود که تراشههای ۳ نانومتری را به بازار آورد اما آنقدر تولید این تراشهها بازده پایینی داشت که در نهایت مجبور شد عطایش را به لقایش ببخشد و از کوالکام بخواهد تراشههای ۴ نانومتری برایش تولید کند. خود شرکت کرهای هم دست به دامن همان فناوری ساخت ۴ نانومتری قدیمیاش شده که اصلا عملکرد خوبی هم نداشت. حال باید دید در اگزینوس ۲۴۰۰ وضعیت چگونه پیش میرود.
اگرچه ساخت تراشههای ۲ نانومتری از مهمترین و حیاتیترین برنامههای سامسونگ برای آینده محسوب میشود و در واقع بخش تولید تراشهی این شرکت خود را وقف این فناوری کرده، اما باز هم بسیاری از افراد و شاید بتوانیم بگوییم همه، دودل هستند از این بابت که آیا این شرکت میتواند بهتر از TSMC، تراشه ۲ نانومتری تولید کند؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید