1%
  • 0/10

نحوه مشاهده عملکرد تلسکوپ فضایی جیمز وب

چگونگی قرار گرفتن این تلسکوپ در سپر خورشیدی

نحوه مشاهده عملکرد تلسکوپ فضایی جیمز وب ۱ ۱۳ دی ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
تلسکوپ فضایی جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمز وب که چهارم دی‌ماه به فضا پرتاب شد حالا به روند باز کردن ساختار اوریگامی خود ادامه می‌دهد و این در حالی است که در فضا این تلسکوپ در مسیر خود به سمت خورشید حرکت می‌کند.

این تلسکوپ فضایی در یک فرآیند محافظ آفتاب خود را حمل می‌کند و این فرآیند امروز انجام خواهد شد که ناسا انجام این کار توسط تلسکوپ فضایی را به تصویر خواهد کشید. در ادامه به بررسی روشی خواهیم پرداخت که می‌توانید با استفاده از آن به راحتی انجام این فرآیند را تماشا کنید.

طبق گزارشی که سرویس آی تی منتشر کرد تلسکوپ فضایی جیمز وب از زمان پرتاب تا ورود به داخل موشک و قرار گرفتن به طور کامل در موشک عملکرد بسیار پیچیده‌ای دارد. یکی از این عملیات‌های پیچیده قرار گرفتن پنج لایه محافظ بزرگ است که باعث می‌شود تا این تلسکوپ در برابر خورشید مقاوم شود.

در حال حاضر باید این فرآیند انجام شود و پنج لایه محافظ کشیده شوند. این لایه‌ها هنگام اجرای انجام عملیات از یکدیگر فاصله می‌گیرند و می‌توانند گرما را از فاصله‌های ایجاد شده خارج کنند. در ابتدا باید اولین صفحه که در نزدیک‌ترین لایه به خورشید قرار گرفته دیگر سپرها را با خود بکشد؛ اینکار با استفاده از ۹۰ کابل که به قرقره‌های مختلف وصل شده‌اند انجام می‌شود.

سپر خورشیدی این تلسکوپ به حدود دو روز زمان نیاز دارد تا بتواند به طور کامل از تلسکوپ جیمز وب محافظت کند. در ابتدا قرار بود انجام این فرآیند در روز یکشنبه صورت بگیرد اما ناسا تصمیم گرفت در تاریخ ۳ ژانویه یعنی امروز این فرآیند را به نمایش بگذارد.

تلسکوپ فضایی جیمز شنبه چهارم دی‌ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۵۰ به وقت تهران روی موشک آریان ۵ از  رصدخانه گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. سفر این تلسکوپ تا فضا ۲۶ دقیقه طول کشید، البته تا استقرار جیمز وب به مقصد نهایی زمان بیشتری به طول انجامید.

حالا جیمز وب به آرامی و تا حدود یک ماه دیگر تجهیزات خود را به صورت کامل باز می‌کند تا در حالت آماده به کار قرار بگیرد. برنامه ساخت این تلسکوپ حدود ۳۰ سال پیش آغاز شد و تولید آن با همکاری دانشمندان سازمان‌های مختلفی از جمله سازمان فضایی آمریکا و اروپا انجام گرفته است.

می‌توانید با مراجعه به وب سایت ناسا این عملیات را به طور کامل مشاهده کنید و همچنین از زمان دقیق آن مطلع شوید.

ناگفته نماند این وب سایت مدام در حال به‌روزرسانی است و همه اتفاقات را به شکل کامل شرح می‌دهد. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید پیشنهاد می‌شود که به خواندن دیگر مطالب مربوط به تلسکوپ جیمز وب بپردازید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments