جواد عزتی بازیگر ۳۹ سالهی تهرانی است که برای بازی در آثار مختلفی مانند فیلم شنای پروانه و سریالهای قهوه تلخ و زخم کاری شناخته میشود. در این مقاله به بیوگرافی جواد عزتی میپردازیم و کارنامهی این بازیگر پرکار را مرور میکنیم.
شروع کار جواد عزتی در پانزده سالگی
محمد جواد عزتی ملقب به جواد عزتی در ۲۰ دی سال ۱۳۶۰ در تهران متولد شد. او از همان سنین کم علاقهی زیادی به بازیگری داشت و کار خود را از پانزده سالگی با اجرا در تئاترهای خیابانی آغاز کرد. سپس به هنرستان سوره رفت و مدرک دیپلم را از این هنرستان گرفت. عزتی علاقهی زیادی به تماشای فیلم دارد و فیلم قهرمان قلابی «Living It Up» که در سال ۱۹۵۴ توسط نورمن تاروگ کارگردانی شده، یکی از آثار محبوب این بازیگر است.
اولین حضور جواد عزتی در تلویزیون به سریال قصههای شبانه ساختهی سعید آقاخانی در سال ۱۳۸۱ مربوط میشود. او در همان سال با مهلقا باقری آشنا شد و از او پیشنهاد بازی در یک نمایش تئاتر را دریافت کرد. این نمایش که ساحره سوزان نام داشت، توسط مهلقا باقری کارگردانی شده بود و در سال ۱۳۸۲ با بازی جواد عزتی به نمایش گذاشته شد. عزتی یک سال بعد در دو سریال من یک مستاجرم و کمربندها را ببندیم که از شبکهی سه پخش میشد نیز به ایفای نقش پرداخت.
همکاری مهران مدیری با جواد عزتی در سریال قهوه تلخ
این بازیگر پس از یک سال استراحت در نمایش تئاتری به نام جولیوس سزار که توسط مسعود دلخواه کارگردانی شده بود، حاضر شد. همچنین جواد عزتی در سال ۱۳۸۵ با مهلقا باقری ازدواج کرد و زندگی مشترک این زوج همچنان ادامه دارد. او در ادامه با مهران مدیری در سریال باغ مظفر همکاری کرد. دنبالهی این سریال که توسط مهراب قاسمخانی، خشایار الوند و امیرمهدی ژوله نوشته شده بود، یک سال بعد در شبکهی نمایش خانگی توزیع شد و جواد عزتی نیز در آن بازی کرد. عزتی سال ۸۷ را با دو سریال نوروزی شروع کرد. اولین سریال مرد هزارچهره ساختهی مهران مدیری بود که از شبکهی سه پخش میشد و با استقبال زیادی از سوی مردم همراه شد.
دیگر کار نوروزی او سریال قرارگاه مسکونی بود و کارگردانی آن را سید جواد رضویان بر عهده داشت. این سریال که هنرمندان مشهور زیادی از جمله مهران رجبی، محسن قاضیمرادی، علی صادقی و صد البته جواد عزتی در آن حضور داشتند به داستان فرار چند سرباز از پادگان به خاطر نداشتن مرخصی در شب سال نو پرداخته بود.
اولین فیلم این بازیگر محبوب یعنی طلا و مس نیز در همان سال ۸۷ ساخته شد اما اکران آن به دو سال بعد در بیست و هشتمین جشنوارهی فیلم فجر موکول شد. سریال مثل هیچکس دیگر کار جواد عزتی در همان سال بود که در ماه رمضان از شبکهی دو پخش شد.
سریال سرزمین مادری یکی از کارهای پرحاشیهی این ستاره است که به حوادث مهم سیاسی بین سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ پرداخته و سال ۸۷ تولید شده بود اما خبری از پخش آن تا سال ۹۲ نبود. ستارگان زیادی در این سریال در کنار جواد عزتی حضور داشتند که از جملهی آنها میتوان به شهاب حسینی، محسن تنابنده و رضا کیانیان اشاره کرد. سریال سرزمین مادری که توسط کمال تبریزی کارگردانی شده بود، تنها چهار قسمت روی آنتن شبکهی سه دوام آورد و پخش آن به دلیل اعتراضات و انتقادات فراوان متوقف شد.
قهوه تلخ چهارمین همکاری جواد عزتی و مهران مدیری بود که به موفقیت زیادی در شبکهی نمایش خانگی دست پیدا کرد و نقش مهمی در ایجاد فرهنگ خرید محصولات فرهنگی توسط مردم و رسیدن شبکهی نمایش خانگی به جایگاه امروزی خود ایفا کرد.
عزتی در این سریال نقش بابا اتی را بر عهده داشت و یکی از ماندگارترین اجراها را در این نقش از خود به جا گذاشت و نشان داد که به خوبی از ایفای هر نوع نقشی برمیآید. او همزمان با این نقش در نمایش قاتل بی رحم هسه کارلسون به کارگردانی مسعود رایگان نیز بازی کرد. سریال چاردیواری که نوروز ۸۹ از شبکهی یک پخش میشد از دیگر کارهای این بازیگر در آن سال بود. او همچنین نقش کوتاهی را در فیلم همبازی ایفا کرد.
موفقیتهای جواد عرتی در گیشه
جواد عزتی در اولین فیلم بلند هومن سیدی با او همکاری کرد. فیلم آفریقا موفق به اکران در سالنهای سینما نشد و در عوض در شبکهی نمایش خانگی عرضه شد. او سپس نقش کوتاهی را در سریال دودکش بر عهده گرفت. فیلم در مدت معلوم که سال ۹۴ اکران شد، یکی دیگر از آثاری بود که این ستاره نقش اصلی آن را بر عهده داشت که در گیشه به درآمد ۳.۷ میلیارد تومانی رسید. هفت معکوس دیگر فیلم او در همان سال است که موفقیت چندانی برای او به همراه نداشت.
عزتی در فیلم زاپاس بار دیگر با امیر جعفری همبازی شد که نتیجهی آن فروش ۴.۸ میلیارد تومانی در گیشه بود. فیلم اکسیدان در فاصلهی کوتاهی از موفقیت فیلم قبلی با هنرنمایی دوبارهی عزتی و جعفری اکران و با ۱۰.۷ میلیارد تومان به پنجمین فیلم پرفروش آن سال تبدیل شد. او همچنین در نمایش تئاتر زندانی خیابان دوم که توسط همسرش مهلقا باقری کارگردانی شده بود نیز بازی کرد. ماجرای نیمروز از دیگر فیلمهای این بازیگر محبوب است که در سی و پنجمین دورهی جشنوارهی فیلم فجر اکران و موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره شد. همچنین جواد عزتی برای بازی در این فیلم نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنوارهی فیلم فجر شد.
ترکیب محمدرضا گلزار و جواد عزتی در فیلم آینه بغل نیز از با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم همراه شد و با فروش بیش از ۲۰ میلیارد تومان با فاصلهی کمی از فیلم نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا در جایگاه دوم پرفروشترین فیلمهای سال ۹۶ قرار گرفت.
فیلم لاتاری دیگر نقشآفرینی عزتی در همان سال بود که مانند آینه بغل با استقبال زیادی همراه شد. پرمخاطبترین فیلم در تاریخ جشنواره فجر یعنی لاتاری به پسر جوانی پرداخته که نامزدش در دبی به شکل مشکوکی خودکشی کرده و او به دنبال پیدا کردن راز پشت پردهی این اتفاق است.
فیلم هزارپا ساختهی ابوالحسن داوودی یکی دیگر از آثار مهم در کارنامهی این ستاره است. این فیلم کمدی از لحاظ تجاری موفقیتهای زیادی کسب کرد و با بیش از ۳۸ میلیاد تومان به پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران و اولین فیلم ایرانی که بیشتر از ۳۰ میلیارد تومان از گیشه کسب کرده، تبدیل شد. البته این رکورد یک سال بعد توسط فیلم مطرب شکسته شد.
حضور جواد عرتی در فیلم شنای پروانه
فیلم تنگه ابوقریب از دیگر کارهای این ستاره است که بر اساس داستانی واقعی از جنگ تحمیلی ساخته و در سی و ششمین جشنوارهی فیلم فجر اکران شد و توانست پنج جایزه و شش نامزدی را از آن خود کند و به دومین فیلم از نگاه تماشاگران بدل شود. عزتی یک سال بعد برای چندمین بار با امیر جعفری در فیلم چهار انگشت همکاری کرد که نتیجهی آن مانند دفعات قبلی خوب از آب درآمده و سبب فروش نزدیک به 10.7 میلیارد تومانی این فیلم کمدی شد.
این بازیگر محبوب بعد از این موفقیت در فیلم جاندار نیز به ایفای نقش پرداخت. دنبالهی فیلم ماجرای نیمروز نیز که پسوند رد خون را یدک میکشید، میزبان عزتی به عنوان نقش اول این اثر مهیج بود. فیلم ماجرای نیمروز: رد خون با دریافت ۴ سیمرغ و هشت نامزدی در بخشهای مختلف، موفقیت فیلم قبلی را تکرار کرد. همچنین جواد عزتی به سبب بازی در این فیلم برای دومین بار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در سی و هفتمین جشنوارهی فیلم فجر شد.
فیلم جهان با من برقص اولین اولین تجربهی سینمایی سروش صحت بود که جواد عزتی نیز در آن به ایفای نقش پرداخته بود. این فیلم در زمستان ۹۸ اکران و با استقبال خوبی از سوی تماشاگران همراه شد. فیلم شنای پروانه یکی دیگر از آثار مهم در کارنامهی این بازیگر محبوب است که ۷ جایزه و ۸ نامزدی دیگر را در سی و هشتمین جشنوارهی فیلم فجر دریافت کرد. اولین فیلم بلند محمد کارت به دلیل شیوع بیماری کرونا به صورت آنلاین اکران و موفق به کسب بیش از ۳.۵ میلیاد تومان شد.
عزتی در فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی که به کودکان کار پرداخته نیز به ایفای نقش پرداخته بود. این اثر جایزهی بهترین فیلم را در سی و هشتمین دورهی جشنوارهی فیلم فجر دریافت کرد و نمایندهی ایران در اسکار ۲۰۲۱ بود که البته در این زمینه کاری از پیش نبرد.
سریال زخم کاری و پروژههای آینده جواد عزتی
سریال زخم کاری چهارمین همکاری جواد عزتی با محمد حسین مهدویان است که از روی رمان بیست زخم کاری اقتباس شده که خود از رمان مکبث نوشتهی ویلیام شکسپیر الهام گرفته است. پخش این سریال پانزده قسمتی از اواسط خرداد سال جاری با حواشی زیادی آغاز شد و چندی پیش به اتمام رسید. همچنین فعلا تصمیمی مبنی بر ساخت فصل دوم سریال زخم کاری گرفته نشده است.
این ستاره غیر از سریال زخم کاری در چهار فیلم دیگر هنرنمایی کرده که اولین آنها آتابای به نویسندگی و کارگردانی نیکی کریمی است. عزتی در این فیلم که داستان عاشق شدن مردی میانسال در میان مشکلات فراوان را روایت میکند با هادی حجازیفر و سحر دولتشاهی همبازی است. فیلم آتابای در جشنوارهی فیلم فجر سال ۹۸ برای نخستین بار به نمایش گذاشته شد اما پس از گذشت دو سال خبری از اکران عمومی گستره و پخش دیجیتالی آن نیست.
دومین فیلم دوزیست به کارگردانی برزو نیکنژاد است که جواد عزتی نقش اول آن را بر عهده دارد. این فیلم نیز مانند آتابای در فجر به نمایش گذاشته شد و همچنان خبری از اکران و پخش آن در شبکهی نمایش خانگی نیست. از دیگر کارهای این بازیگر که ساخت آنها به اتمام رسیده میتوان به فیلم مغز استخوان به کارگردانی حمیدرضا قربانی اشاره کرد که بزودی در جشنوارهی بینالمللی فیلم ونکوور به نمایش در خواهد آمد. از مهمترین ستارگان این فیلم که در کنار جواد عزتی حضور دارند میتوان به پریناز ایزدیار و بابک حمیدیان اشاره کرد.
فیلم بعد از اتفاق به کارگردانی پوریا حیدری و تهیه کنندگی شهاب حسینی نیز میزبان جواد عزتی است که هنوز تاریخ پخش مشخصی ندارد. این فیلم داستان کودکی را روایت میکند که رویای فوتبالیست شدن را در سر دارد. رضا کیانیان، ستاره پسیانی، بهرام افشاری، نیما شعباننژاد، علی انصاریان و صد البته جواد عزتی از بازیگران این فیلم هستند.
نظر شما در مورد فیلمهای جواد عزتی چیست؟ بهترین فیلم او از نظر شما کدام است؟ نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وبسایت سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید