وقتی رئالیتی شوی جوکر معرفی شد، کسی فکرش را هم نمیکرد که چنین چیز ساده و دم دستیای بتواند اسبابِ خندهی هموطنانمان را فراهم کند. رئالیتی شوی جوکر منتشر شد و ما نیز بر اساسِ روند کیفیِ این محصول تازهوارد تصمیم گرفتهایم یک معرفی از این برنامه در وب سایت سرگرمی داشته باشیم.
رئالیتی شوی جوکر یا بهتر است برای راحتی کار بگوییم سریال جوکر، الهام گرفته شده از یک برنامهی دیگر است. به گفتهی خودِ برنامه، ایدهی این ماجرا از یک برنامه کمدی جدیدی است که هیتوشی مائوموئو، یک هنرمند ژاپنی در سال ۲۰۱۶ به سرانجام میرساند. برنامهی اورجینال، داکیومنتال نام دارد و استقبال مردم ژاپن باعث شد تا این ایده به کشورهای دیگر مثل استرالیا، فرانسه و ایتالیا نیز منتقل شود تا برنامههای این چنینی در سطح جهان به نیت خنداندن مردم ساخته شود. سازندههای برنامهای که از فیلیمو پخش میشود ادعا میکنند که جوکر، نسخهی ایرانی برنامهی داکیومنتال است.
برنامه جوکر، یک مجری دارد که تقریبا هر فرد عاشق سبک کمدی او را میشناسد؛ سیامک انصاری! این بازیگر خوشآوازه که در کنار اسم مهران مدیری شناخته میشود، حال تصمیم گرفته راهش را کج کرده و به صورت مستقل در یک برنامهی تلویزیونی که از پلتفرم فیلیمو پخش میشود، خودی نشان دهد. در برنامه جوکر، او مجری و بازیگردان است. کانسپتِ کلی ماجرا نیز به این شکل است که هشت کمدین در محیطی سربسته به مدت ۶ ساعت قرار میگیرند و باید یکدیگر را بخندانند بدون آنکه خودشان به خنده بیفتند! کار سختی است، مگر نه؟
ایدهی خنداندنِ یک کمدینِ دیگر بدون هیچ خط و مشیای کار به شدت سخت و عجیبی است. در رئالیتی شوی جوکر اما چند المان وجود دارد که کار را راحتتر میکند. برای مثال میتوان به جوکر تایم اشاره کرد؛ یعنی فردی باید در جایگاه حاضر شود و دیگران را بخنداند. در این بازهی زمانی که جوکر تایم نام دارد، فردِ روی سن میتواند خودش بخندد. در غیر این صورت خنده در هر شکل و شمایلی ممنوع است! گاهی اوقات هم سیامک انصاری با استفاده از یک فقره تلفن، با هنرمندان برنامه ارتباط برقرار کرده و آنها را به یک چالش فرا میخواند. این المان نیز به شدت در جلب خاطر بیننده درست عمل میکند.
به واقع رئالیتی شوی جوکر بدون بهرهوری از شوخیهای جنسیتی و بیاخلاقیهای رایج در آثار داخلی با زبانِ بیزبانی تلاش میکند تا مخاطب بخندد
به واقع رئالیتی شوی جوکر بدون بهرهوری از شوخیهای جنسیتی و بیاخلاقیهای رایج در آثار داخلی، با زبانِ بیزبانی تلاش میکند تا مخاطب بخندد. اینکه بازیگرها نیز بدون پذیرفتنِ نقش یا رل خاصی، هر آنچه که واقعا هستند را جلوی دوربینِ جوکر به نمایش میکشند نیز به شدت دوستداشتنی است. در سه قسمت ابتدایی رئالیتی شوی جوکر، غلامرضا نیکخواه را داریم که ۱۸۰ درجه با آنچه در جلوی سایر دوربینِ فیلمساز و کارگردانهای دیگر دیدهایم تفاوت دارد. امین حیایی و سام درخشانی نیز شخصیت جالبی از خود نشان میدهند و از همه مهمتر، هنرنماییِ هومن حاجی عبداللهی را داریم که در هر ثانیهاش جلوی دوربین کولاک میکند.
برای اجرای تمام و کمالِ رئالیتی شوی جوکر، افراد زیادی به زحمت افتادهاند. از دکور بینظیر محیط بستهی این شو بگیرید تا نورپردازی و فیلمبرداری. حتی جلوههای کامپیوتریِ حذفِ هنرمندان داخل بازی نیز جذابیت خاص خودش را دارد. تیتراژ آغازی و پایانی برنامهی جوکر، به خصوص تیتراژ پایانی با صدای سینا حجازی نیز حال و هوای خاصِ این رئالیتی شو را در ذهنمان زنده نگه میدارد. به هر ترتیب تمامی عوامل پشت صحنه دست در دست هم قرار دادهاند تا بیننده حس نکند سرش کلاه رفته یا وقتش بیخود و بیجهت در حال تلف شدن است. این رئالیتی شو پتانسیل بیشتری دارد تا مخاطب بیش از پیش از تماشای چنین برنامهی سرزنده و خوشساختی لذت ببرد. اگر هنوز فکر میکنید شاید این برنامه ارزش وقت گذاشتن را ندارد، تنها کافی است قسمت اول برنامه را تماشا کنید. قطعا مجذوب این رقابت عجیب و بینهایت کمدی خواهید شد. رئالیتی شوی جوکر دقیق همان چیزی است که این روزها منتظرش بودیم؛ یک محصول تلویزیونی متعلق به هموطنان ایرانی که برای خندیدن بهانهای ندارند. چه زیباست که رئالیتی شوی جوکر با مجریگریِ سیامک انصاری، بهانهای است برای خندیدن از ته دل…
رئالیتی شوی جوکر شنبه هر هفته ساعت ۸ صبح از پلتفرم فیلیمو پخش خواهد شد. احسان علیخانی و سید حامد میرفتاحی کارگردانهای این برنامه معرفی شدهاند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید