1%
  • 0/10

تصاویر تازه تلسکوپ جیمز وب از سحابی شکارچی

شاید به اطلاعاتی درباره نحوه شکل‌گیری زمین دست پیدا کنیم

تصاویر تازه تلسکوپ جیمز وب از سحابی شکارچی ۰ ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ فضا کپی لینک
تلسکوپ فضایی جیمز وب سحابی شکارچی

تلسکوپ فضایی جیمز وب به‌تازگی سحابی جبار یا شکارچی که از درخشان‌ترین و نزدیک‌ترین سحابی‌ها به زمین هستند تصاویری را ثبت کرده است.

سحابی شکارچی جایی است که ستاره‌های جدید به وجود می‌آیند و درمیان صور فلکی شکارچی قرار دارد و آنقدر بزرگ، نزدیک و درخشانند که با چشم قابل دیدن هستند.

فاصله سحابی شکارچی با زمین فقط ۱۳۴۴ سال نوری است و به شکل رسمی آنها در سال ۱۶۱۰ شناسایی شدند؛ با این حال همه اسرار مربوط به آنها کشف نشده است.

حالا تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویری از این سحابی را آشکار کرده که گفته می‌شود، دقیق‌ترین و واضح‌ترین عکس‌هایی است که تاکنون از سحابی شکارچی به ثبت رسیده است.

بر اساس گزارش اخترفیزیکدانان، این پروژه از سال ۲۰۱۷ آغاز شده و پنج سال طول کشیده تا به چنین نتایجی دست پیدا کند.

بر اساس این مطالعات مشخص می‌شود که ستارگان عظیم قادرند ابر گاز و غباری که در آن متولد شده‌اند را تغییر ‌دهند. این ستارگان اگرچه تازه متولد هستند اما می‌توانند مقدار زیادی پرتو فرابنفش را به‌طور مستقیم به ابری که آن‌ها را احاطه کرده، ساطع ‌کنند و به این ترتیب ظاهر ابر و نیز ترکیب شیمیایی آن را تغییر می‌دهند.

تشکیل ستاره، فرایندی عجیب است و از آنجا که در غباری از گازها صورت می‌گیرد، فعلا توسط جیمز وب قابل رویت نیست چرا که گاز و غبار مانع از خروج نور به خارج از این فرایند می‌شود.

دیگر اجرام شبیه توده‌‌ای متراکم از مواد با ستاره‌های کوچک در داخلشان و ستاره‌ای جوان درحال رشد با قرصی از مواد در اطرافش به نظر می‌رسند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب سحابی شکارچی

گزارش‌ها حاکی از آن است که تقریبا ۱۸۰ ستاره کوچک که حالا با نام پیش‌سیاره‌ در سحابی شکارچی، شناخته می‌شود، یافت شده است.

درخشان‌ترین ستاره در تصاویر منتشر شده، «تتا ۲ اوریونیس ای» نام دارد که یکی از اعضای منظومه‌ای چندستاره‌ای در کنار یک خوشه ذوزنقه‌ای است. این ستاره به دلیل اینکه تحت تأثیر آلودگی نوری نیست، قابل مشاهده است.

بر اساس گزارش فیزیک اخترشناسان، تتا ۲ درخششی بیش از صدهزار برابر خورشید دارد و بسیار داغ است. نور آن از گردوغبار اطراف بازتابیده می‌شود و درخشش قرمز زیبایی ایجاد می‌کند.

بر اساس گزارش اخترشناسان، چندین رشته متراکم به وضوح قابل مشاهده است و این ساختارهای رشته‌ای ممکن است باعث رشد نسل جدیدی از ستارگان در مناطق عمیق‌تر ابر گاز و غبار شوند.

با توجه به تصاویر تازه منتشر شده به نظر می‌رسد منظومه شمسی در فضایی شبیه به سحابی شکارچی به وجود آمده باشد، بر این اساس احتمالا در آینده نزدیک با توجه به اطلاعاتی که جیمز وب در اختیار ما قرار می‌دهد احتمالا به درک بهتری درباره چگونگی شکل‌گیری خورشید،‌ زمین و سایر سیاره‌ها دست خواهیم یافت.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments