برگزیده
پخش زنده زولا از فینال حالت مبارزه تیمی + به همراه جایزه
نقد فیلم Kingdom of the Planet of the Apes – پادشاهی سیاره میمون‌ها
1%
  • 10/10

نقد فیلم Kingdom of the Planet of the Apes – پادشاهی سیاره میمون‌ها

سرآغازی که می‌توانست جذابتر باشد

نقد فیلم Kingdom of the Planet of the Apes – پادشاهی سیاره میمون‌ها ۳ ۳۱ تیر ۱۴۰۳ بررسی فیلم‌های خارجی کپی لینک

در نقد فیلم Kingdom of the Planet of the Apes می‌خواهیم جدیدترین قسمت سیاره میمون‌ها را بررسی کنیم که برخلاف قسمت‌های قبلی محصول دیزنی است.

پس از آنچه در War for the Planet of the Apes رخ داد، تقریباً همه گمان می‌کردیم قصه به انتها رسیده و در صورتی هم که قسمت جدیدی از مجموعه سیاره میمون‌ها (Planet of the Apes) ساخته شود، یک ریبوت تمام عیار خواهد بود. تولید قسمت جدید تایید و در کمال ناباوری اعلام شد این اثر ادامه‌ای بر سه گانه پیشین خواهد بود. در همین حین، حتی گزارش‌ها و شایعه‌ای به گوش رسید مبنی بر اینکه اتفاقات حول محور فرزند سزار می‌چرخد. البته با انتشار نخستین تریلر مشخص شد این گزارش‌ها و شایعه‌ها حقیقت ندارد.

فیلم War for the Planet of the Apes یک سافت ریبوت بوده و جدیدترین اثر وس بال (Wes Ball) به شمار می‌رود. در صورتی که نامش برایتان آشنا نیست، باید بگویم سه گانه دونده هزار (The Maze Runner) را در پرونده هنری خود دارد که قسمت اول آن بنظر من یکی از بهترین آثار سینمایی نوجوانانه است. حضور او باعث شد به شخصه برای قسمت جدید سیاره میمون‌ها بشدت هایپ شوم. اما این همه هایپ ارزشش را داشته است؟

داستان نسل‌ها پس از سزار جریان دارد. انسان‌ها بخاطر ویروس قدرت تکلم خود را از دست داده و مانند نیاکان بدوی خود زندگی می‌کنند. همزمان، سطح زندگی میمون‌ها بهبود پیدا کرده و حالا در قالب قبیله‌های متعدد روزگار خود را می‌گذرانند. شخصیت اصلی، یک میمون به نام نوا است که قبیله‌اش مورد حمله میمون‌های نقابدار قرار گرفته و پدرش هم کشته می‌شود. او قبل از مرگ به پدرش قول می‌دهد قبیله را نجات داده و به خانه بازگرداند. نوا حین تلاش برای تحقق بخشیدن به این هدف با یک انسان و یک میمون دیگر مواجه می‌شود که مسیر زندگی‌اش را برای همیشه تغییر می‌دهند.

بخش اولیه هر داستان، فیلم یا سریالی به معرفی شخصیت‌ها و جهانی که اتفاقات در آن رخ می‌دهد، اختصاص می‌یابد. همچنین در این بخش از داستان اتفاقی که شخصیت اصلی را به سمت ماجراجویی‌اش سوق می‌دهد، رقم می‌خورد. این بخش بسیار حائز اهمیت بوده و در صورتی که جذابیت کافی را نداشته باشد، مخاطب ممکن است اثر را نیمه کاره رها کند. در این صورت، هر چقدر هم جذابیت در ادامه بالا باشد، فایده‌ای ندارد. شروع ضعیف، متاسفانه یکی از بزرگترین نقاط ضعف فیلم War for the Planet of the Apes است.

به بیان دقیقتر، دو سوم ابتدایی روند آهسته‌ای داشته و اتفاقاتی که بتوانند مخاطب را برای تماشای ادامه ترغیب کنند، با فاصله زیاد از هم رخ می‌دهند. همین موضوع باعث شده تماشای دو سوم ابتدایی (۱۶۰دقیقه ابتدایی) نیاز به حوصله و تحمل بالا داشته باشد. البته ایده‌هایی برای افزایش جذابیت به این بخش از داستان تزریق شده اما به هیچ وجه از پتانسیلش استفاده نمی‌شود؛ برای مثال، اندیشه‌های سزار دچار تحریف شده و فردی که قرار بوده الهام بخش میمون‌ها برای زندگی مسالمت آمیز با انسان‌ها باشد، حالا به نمادی برای شکار انسان‌ها و اعمال زور بر بقیه میمون‌ها شده است. متاسفانه داستان چندان به این موضوع نپرداخته و بواسطه شخصیت راکا نمی‌گوید چه اتفاقاتی باعث شده چنین انحرافی در افکار سزار بوجود بیاید. به خصوص اینکه عده‌ای سعی کردند راه و روش زندگی او در میان میمون‌ها حفظ شود.

دیگر ضعفی که وجود دارد، به شخصیت اصلی یعنی نوا مربوط می‌شود. اگرچه صحبت کردن درباره او زود بوده و باید زمان داد، این شخصیت فعلاً فرسنگ‌ها با رهبری الهام بخش مثل سزار فاصله دارد. از همه مهمتر، چندان مورد پرداخت قرار نگرفته و دلیلِ پشت برخی از اقدامات و تصمیمات مهمش را درک نمی‌کنیم. ضعف‌ها به این موارد خلاصه نشده و پرداخت شخصیت منفی، یعنی پراکسیموس سزار هم به هیچ وجه مناسب نیست. او نفرت زیادی از انسان‌ها دارد اما او در برهه‌ای از تاریخ به دنیا آمده که ظلم انسان به محیط زیست و حیوانات را تجربه نکرده و ندیده است. پس این همه نفرت از کجا می‌آید؟

ورق در یک سوم پایانی برمی‌گردد. اکشن‌های بیشتری را مشاهده کرده و ضرباهنگ داستان بیشتر می‌شود. بطوری که اگر سرتان را لحظه‌ای برگردانید، ممکن است اتفاقات مهمی را از دست بدهید. از همه مهمتر، بیشتر با شخصیت می که نقش آفرینی‌اش را فریا آلن (Freya Allan) بر عهده دارد، آشنا شده و می‌فهمیم چه اهدافی را دنبال می‌کند. همه این موارد دست به دست هم می‌دهند تا تقریباً یک ساعت پایانی از حیث جذابیت و هیجان دقیقاً نقطه مقابل دوم سوم ابتدایی قرار بگیرد.

علی‌رغم یک ساعتِ پایانیِ هیجان انگیز، وقتی صحنه پایانی را با حضور نوا و می دیدم، احساس پوچی کردم! بواسطه صحنه پایانی درمیابیم سه گانه جدید قرار است حول محور این سوال بچرخد: آیا میمون‌ها و انسان‌ها می‌توانند در کنار هم و بصورت مسالمت آمیز زندگی کنند؟ در صورتی که این سوال برایتان آشناست، باید بگویم سه گانه پیشین سعی داشت به همین سوال پاسخ دهد و با گذشت چند سال، شاهد سافت ریبوتی هستیم که دقیقاً روی همین موضوع دست می‌گذارد؛ انگار که هیچ کدام از فیلم‌های قبلی ساخته نشده و همچنان در نقطه صفر هستیم.

از آنجایی که فیلم War for the Planet of the Apes فروش خوبی داشته، شانس نجات آن وجود دارد. وس بال باید ضرباهنگ سریعتری به داستان قسمت‌های بعدی داده و اکشن‌های بیشتری به کار ببرد؛ ترکیبی که در کنار جلوه‌های ویژه چشم نواز قسمت کنونی، برگ برنده سازندگانش خواهد بود. بال همچنین باید سعی کند ادامه داستان را حول محور موضوع متفاوت و جدیدی بنویسد تا حس تکراری بودن به مای مخاطب دست ندهد.


6.5 قابل قبول
فیلم Kingdom of the Planet of the Apes علی‌رغم پتانسیل بالا شروعی «قابل قبول» برای سه گانه جدید سیاره میمون‌ها است
  • جلوه‌های بصری خیره کننده که زیبایی جهانی پساآخرالزمانی را به طور کامل به تصویر کشیده
  • ضرباهنگ سریع داستان در یک سوم پایانی
  • فریا آلن به خوبی قادر است مخاطب را فریب دهد
  • پرداخت ضعیف شخصیت‌های داستان به خصوص پروتاگونیست و آنتاگونیست
  • روایت آهسته داستان در دو سوم ابتدایی
  • عدم استفاده از پتانسیل شخصیت رایکا برای پرداخت بیشتر به گذشته
  • دست گذاشتن روی سوالی تکراری

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

3 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments