مجموعه بازی The Last of Us به تنفس نیاز دارد
امری که فقط از عهده ناتیداگ برمیآید
شکی در محبوبیت گسترده مجموعه بازی The Last of Us وجود ندارد اما حتی این موضوع نیز نباید فرصت یک تنفس و استراحت مناسب را از آن بگیرد.
فرنچایز The Last of Us یکی از موفقترین ساختههای تاریخ استودیو ناتیداگ به شمار میرود. این آثار شامل یک دنیای پس آخرزمانی شده که در آن قارچی به اسم کوردیسپس از انسانها، موجودات زامبیگونهای ساخته و سبب تبدیل تمدن بشریت به یک ویرانشهر بیرحم شود. برای دو شخصیت اصلی آن به نام الی و جوئل که ناخواسته سفری را برای رسیدن به مقر گروه فایرفلایها آغاز میکنند، چیزی مهمتر از بقا نبوده و در مسیر خود نیز با اتفاقات پیشبینی نشدهای روبهرو میشوند.
کاملا قابل درک است که طرفداران این مجموعه خواستار بازی The Last of Us Part 3 باشند اما شاید ساخت و عرضه این بازی در حال حاضر بهترین انتخاب برای ناتیداگ نباشد. این فرنچایز میتواند از فرصت یک استراحت مناسب بهرهمند شود. این موضوع به ناتیداگ اجازه میدهد تا روی IPهای دیگر خود و یا حتی یک بازی کاملا جدید کار کرده و به این ترتیب مانع آن شود که عرضه تعداد پرشمار نسخههای ریمستر و بازسازی از مجموعه مورد بحث باعث دلزدگی مخاطبین و کاهش علاقه آنها به این فرنچایز شود.
هنگامی که یک مجموعه مورد استقبال و توجه عامه مخاطبین قرار میگیرد، طبیعی است که کمپانی ناشر و استودیو سازنده آن بخواهند وقت و منابع خود را روی توسعه و انتشار بیشترین تعداد ممکن از نسخههای مختلف آن صرف کنند. حال آن که این انتخاب همیشه بهترین تصمیم به شمار نمیرود. زیرا ممکن است موجب دلزگی مخاطبین آن مجموعه شود. این اتفاق زمانی صورت میگیرد مقدار بیش از حد از هر چیزی که مخاطب آن را دوست دارد در برابرش قرار داده شود. همین موضوع سبب میشود به مرور مخاطب دیگر نتواند به مانند گذشته از یک محصول هنری لذت ببرد. تعدادی فرنچایزهای مختلف در صنعت بازی وجود دارند که از چنین مسئلهای رنج میبرند و بسیاری از آنها، مجموعههای متعلق به شرکت یوبیسافت هستند.
مجموعه Assassin’s Creed یکی از آن سری بازیهای به شمار میرود که به زعم بسیاری از مخاطبین خود با چنین مشکلی مواجه شده است. عنوان Assassin’s Creed Mirage تلاشی محسوب میشد که سعی داشت با ارائه یک تجربه کوتاهتر، اقدام به ایجاد تغییراتی در فرمول این مجموعه نماید. از سوی دیگر سری Far Cry نیز یکی دیگر از فرنچایزهای شرکت یوبیسافت به شمار میرود که به دلیل عرضه تعداد نسخههای فراوان و قابل پیشبینی شدن فرمول آن، تازگی قبلی را برای گیمرها ندارد. اگرچه ناتیداگ همواره به واسطه ایدهآلگرایی خود در ساخت بازیهایی که توسعه میدهد شناخته میشود اما تمایل به درآمدزایی بیشتری از سوی ناشری چون سونی، ممکن است فرنچایزی حتی به بزرگی و محبوبیت مجموعه بازی The Last of Us را نیز به سرنوشتی مشابه تبدیل کند.
لغو پروژه چندنفره و لایو سرویس The Last of Us ناامیدی فراوانی را برای بسیاری از گیمرها به دنبال داشت اما همچنان محتویات مختلف به اندازه کافی از این فرنچایز در بازار وجود دارد که طرفداران میتوانند از آنها بهرهمند شوند. برای مثال یکی از این موارد، سریال The Last of Us محصول شبکه HBO بوده که هماکنون فصل دوم آن در حال فیلمبرداری قرار دارد و برای عرضه در سال 2025 برنامهریزی شده. از سوی دیگر عنوان The Last of Us Part 2 Remastered در دسترس قرار دارد که در سال گذشته منتشر شد. آن هم زمانی که بازی The Last of Us Part 1 که بازسازی نسخه اول محسوب میشود سال قبلتر یعنی در سال 2022 منتشر شده بود. با تمامی این محتویاتی که از این مجموعه در دسترس قرار دارد، کمبودی از فرنچایز مورد بحث برای مخاطبین احساس نخواهد شد.
مدتی پیش بود که نیل دراکمن (Neil Druckmann) کارگردان و یکی از مدیران فعلی استودیو ناتیداگ از طرح احتمالی خود برای ساخت بازی The Last of Us Part 3 خبر داد. اگرچه ساخت و رونمایی از این بازی هنوز به طور رسمی صورت نگرفته، اما با توجه به موفقیت این مجموعه، بعید به نظر میرسد که سونی و ناتیداگ بیخیال آن شوند. شیوههای متعددی وجود دارد که این بازی میتواند راه خود را از عناوین قبلی جدا کرده و تجربه جدیدی را ارائه دهد. از جمله میتوان به معرفی شخصیتهای اصلی جدید و یا بازگشت به گذشته شخصیتهایی چون جوئل و تامی اشاره کرد. چنین تغییراتی نیازمند زمانی قابل ملاحظه است. به همین دلیل ناتیداگ نباید در ساخت این بازی عجله به خرج دهد.
تا نسخه بعدی این مجموعه، ناتیداگ میتواند اقدام به ساخت یک بازی کاملا جدید نماید. ساخت IP جدید همواره چالش برانگیزتر از ساخت نسخه جدید یک مجموعه قدیمیتر است. در حالی که ساخت نسخه بعدی Uncharted و یا حتی Jak and Daxter میتواند یکی دیگر از گزینههای احتمالی باشد، با این حال شواهد و جزئیات فاش شده در کنار اشارات صورت گرفته توسط اعضای استودیو نشان میدهند که آنها در حال کار روی یک IP جدید به عنوان بازی بعدی خود هستند. این مسئله سبب میشود پس از حواشیهای فراوانی که عرضه نسخه دوم مجموعه بازی The Last of Us به دنبال داشت، تمامی گیمرها حتی آنهایی که از تجربه بازی دوم لذت نبردند نیز با ذهنیتی نو اقدام به تجربه بازی جدید ناتیداگ نمایند و از آن لذت ببرند. این مسئله کمک شایانی به کاهش فشاری که تیم سازنده به دلیل حواشی فراوان نسخه دوم تجربه کرد خواهد کرد.
با استناد به صحبتهای نیل درکمن، شکی وجود ندارد که هنوز حداقل یک نسخه اصلی دیگر از مجموعه The Last of Us در مسیر راه مخاطبین خواهد بود. حال آن که ایجاد فاصله زمانی بین نسخه جدید آن سبب میشود پلیرها با اشتیاقی بیشتری به تجربه نسخه سوم آن مشغول شوند. مسئلهای که برای فرنچایزی چون مجموعه بازی The Last of Us که نه تنها دنیای بازیهای ویدئویی بلکه مدیوم سریالهای تلویزیونی و کامیک بوکها را تحت تاثیر خود قرار داده، امری حیاتی به شمار میرود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید