حدود پنج سالی از عرضه بازی Rise of the Tomb Raider گذشت. بازی تا مدت زیادی در بسیاری از بنچمارکها معیار خوبی برای سنجش عیار سیستمها بود و پورت بسیار خوبی نیز داشت. حتی در کمال تعجب بازی برای کنسول Xbox 360 نیز عرضه شد و بسیاری از بازیکنان را حیرتزده کرد. استودیو کریستال داینامیکس سازنده این اثر از آن زمان تا حالا مشغول توسعه بازی Marvel’s Avengers بوده است.
این بازی با همان انجین قبلی یعنی Foundation ساخته شده؛ انجینی که عرض اندامش را در Rise of the Tomb Raider شاهد بودیم.
این بار در Marvel’s Avengers داستان کمی متفاوت است. ریتم سریعتر و جلوههای بصری بیشتر و با کیفیتتر آن منابع سختافزاری قویتری را میطلبد. در نتیجه پورت و بهینهسازی بازی مخصوصا برای کنسولهای هفت سالهای که آخر عمرشان را سپری میکنند کار دشوارتری است. در این مطلب عملکرد فنی Marvel’s Avengers را روی پلتفرمهای مختلف بررسی میکنیم. اثری که طرفداران مارول مدت نسبتا زیادی را برای تجربه آن صبر کردند. در ادامه با سرگرمی همراه باشید تا عملکرد جدیدترین ساخته کریستال داینامیکس روی کنسولهای مختلف و رایانههای شخصی را بررسی کنیم.
DRS چیست؟
قبل از هر چیزی بیایید نگاهی به DRS و چگونگی عملکرد آن بیاندازیم. این ویژگی خلاصه شده عبارت Dynamic Resolution Scaling است. DRS امکان تغییر رزولوشن به صورت در لحظه را به کنسول یا کامپیوتر میدهد. در نتیجه زمانی که اجرای بازی در رزولوشن اصلی برای کنسول امکان پذیر نیست، با این تکنیک رزولوشن بر اساس خواسته و توان دستگاه در لحظه کاهش یافته و شاهد مشکلات کمتری در زمان بازی کردن خواهیم بود. این ویژگی بیشتر در رزولوشن 4K به منظور رفع مشکلاتی مانند افت فریم و گرافیک بازی کاربرد دارد.
مشکلات مشترک بازی Marvel’s Avengers
پورت بازی Marvel’s Avengers روی پلتفرمهای مختلف از چند مشکل مشترک رنج میبرد
. مشکل اول کرش کردن خصوصا در نسخه PC است. البته با بروزرسانی درایو کارت گرافیک و خاموش کردن V-Sync تا حدی برطرف میشود. متاسفانه همچنان بعد از گذشت چند هفته راهی برای برطرف کردن کامل آن از سوی سازندگان ارائه نشده است. مشکل دوم سیاه شدن صفحه بین مراحل است. به طوری که فقط صدا قابل شنیدن بوده و تصویری مشاهده نمیشود و شما مجبور به بارگزاری دوبارهی مرحله میشوید. گیر کردن در صفحه لودینگ، عدم لود شدن سریع بافتها، نامرعی بودن دشمنان و مشکلات صوتی از دیگر مسائلی بود که البته با یک بروزرسانی تا حدی رفع شد.
عملکرد بازی Marvel’s Avengers روی پلی استیشن 4
بخش داستانی بازی عمدتا با رزولوشن 1080P روی PS4 معمولی اجرا میشود. از سوی دیگر بخش آنلاین و برخی مواقع در بخش داستانی شاهد افت فریم و کاهش رزولوشن به کمک DRS هستیم. رزولوشن به منظور جلوگیری از افت فریم به 900P کاهش پیدا میکند. خصوصا در بخش آنلاین این کاهش آنچان که باید تاثیر گذار نبوده و شاهد افت فریمهای شدیدی هستیم. به طوری که بازی به ندرت به صورت 30 فریم در ثانیه اجرا شده و حتی تا 21 فریم نیز افت میکند. با توجه به اینکه بیشتر تمرکز سازنده روی بخش چند نفره آنلاین بازی بوده و برنامههای زیادی برای گسترش آن دارد، باید منتظر ارائه آپدیت و پچهای جدید به منظور رفع این مشکلات باشیم.
در برادر بزرگتر یعنی PS4 Pro اوضاع بهتر است. مانند بسیاری از بازیها در Marvel’s Avengers نیز میتوانید از بین رزولوشن 4K و فریم ریت بالاتر یکی را انتخاب کنید. در حالت اول بازی به صورت 30 فریم در رزولوشن 4K اجرا میشود. اینجا نیز DRS به کمک کنسول آمده و باعث ثبات در اجرای 30 فریم آن شده است. ولی در این راه پیکسلهای زیادی را قربانی میکند. تا جایی که بازی در برخی لحظات به صورت 1080P اجرا میشود. در FPS Mode شرایط متفاوت است. رزولوشن 1080p ثابت است و هیچ تغییری نمیکند. نرخ فریم نیز بین 35 تا 50 متغیر است. با وجود عدم اجرای بازی در حالت 60 فریم، میتوان انتظار تجربهای نزدیک به نسخه PC بازی داشت.
عملکرد بازی Marvel’s Avengers روی ایکس باکس وان
در نسخهی Xbox One بازی Marvel’s Avengers اوضاع زیاد خوب نیست. دلیل اصلی این موضوع ضعیفتر بودن واحد گرافیکی Xbox One نسبت به پلی استیشن 4 است. از آنجا که بیشتر بار اجرای بازی روی واحد پردازش گرافیکی یا همان GPU است، مدل پایه Xbox One نمیتواند عملکرد خوبی را از خود نشان دهد؛ از این رو کیفیت بافتها و افکتهای بازی نسبت به سایر نسخهها و انتظارات طرفداران پایینتر است. مشکلات پورت این اثر همچنان ادامه دارد. همانند پلی استیشن 4 اینجا نیز به کمک DRS رزولوشن در لحظه تغییر میکند. این بار شاهد فروکش کردن 1080P به 720P هستیم. نرخ فریم نیز افت و خیزهای زیادی داشته و معمولا چیزی بین 25 تا 30 فریم در ثانیه را شاهد بودیم. در بخش چندنفره این عدد تا 23 فریم بر ثانیه کاهش مییابد. امیدواریم که در آینده به جای قهرمانان بیشتر، شاهد نرخ فریم بیشتری در این عنوان باشیم.
قدرتمندترین کنسول لیست آنچنان وضعیت خوبی در اجرای Marvel’s Avengers ندارد. کنسول Xbox One X در حالت FPS Mode بازی را در رزولوشن 1080p و با نرخ 60 فریم در ثانیه اجرا میکند. البته این مقدار به هیچ عنوان ثابت نیست و فقط ادعای سازندگان است. بازی عموما افت فریمهای شدیدی را تجربه میکند و به دلیل گلوگاه شدن پردازنده در بخش چندنفره حتی به زیر 30 فریم نیز سقوط خواهد کرد. از این رو تجربه بازی در این حالت به هیچ وجه پیشنهاد نمیشود. در Resolution Mode نیز بازی به صورت 2160P یا همان 4K و 30 فریم در ثانیه اجرا میشود. البته در نبردهای شلوغ مطابق انتظار به کمک DRS رزولوشن به 1800P میرسد که کاهش چشمگیری نبوده و تاثیر خاصی روی تجربه بازیکن ندارد. در مجموع باید گفت که بهینه سازی بازی Marvel’s Avengers روی کنسولها تا رسیدن به حد قابل قبول راه زیادی برای پیمودن دارد.
عملکرد بازی Marvel’s Avengers روی PC
با توجه به سیستم مورد نیاز بازی Marvel’s Avengers انتظار بهینه بودن بازی را داشتیم. در تنظیمات گرافیکی بازی به صورت پیشفرض 5 حالت Lowest، Low، Medium، High و Very High در دسترس است. همچنین برای دسترسی به حالت Ultra باید پک 30 گیگابایتی جداگانه را دانلود کنید. برای اجرای بازی با نرخ 30 فریم در ثانیه و تنظیمات پیشفرش Low یا Medium نیاز به سختافزار بسیار قدرتمندی نیست و با همان حداقل سیستم مورد نیاز میتوان انتظار تجربه مطلوبی را داشت.
چالش اصلی با حالت High و بالاتر شروع میشود. جایی که حتی GTX 1060 که کارت پیشنهادی از سوی سازندگان است هم توان اجرای بازی به صورت 60 فریم را ندارد. کارت گرافیک GTX 1060 در High و Very High به ترتیب با 51 و 40 فریم در ثانیه به صورت میانگین توان اجرای بازی را دارد. تجربه بازی Marvel’s Avengers با همین مقدار هم خالی از لطف نیست. حتی با پایین آوردن تنظیمات تا سطح Medium میتوانید با همین کارت گرافیک به صورت 30 فریم در رزولوشن 2K یا همان 1440P به تجربه Marvel’s Avengers بپردازید.
برای اجرای بازی در تنظیمات بالا و 60 فریم در رزولوشن 1080P نیاز به کارت گرافیک قدرتمندتری مانند RTX 2060 دارید. این کارت توان اجرای بازی در رزولوشن 2K و حتی 4K (با پایین آوردن تنظیمات) را دارد. به طوری که در رزولوشن 4K با قرار دادن کیفیت بازی روی Medium میتوانید تجربه نرم و روانی را داشته باشید. جزئیات بیشتر از عملکرد کارت گرافیک RTX 2060 را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
پیش نمایشی از نسل نهم در نسخه PC بازی اونجرز
گل سر سبد کارت گرافیکهای انویدیا یعنی RTX 2080TI در بالاترین سطح ممکن یعنی ULTRA موفق به اجرای بازی صورت میانگین 40 فریم در ثانیه شده است. گرافیک بازی در این رزولوشن و تنظیمات گرافیکی خیره کننده است. به طوری که به راحتی میتوان لقب پیشنمایشی از گرافیک بازیها در نسل نهم را به Marvel’s Avengers اعطا نمود. نکته جالب اینکه در اکثر موارد فشار خاصی روی پردازنده وارد نیست و بار اصلی روی دوش کارت گرافیک است. معمولا در بازی شاهد استفاده از حداکثر توان کارت گرافیک هستیم. از طرف دیگر پردازنده آنچان هم تحت فشار نبوده و عموما کمتر از نیمی از توان خود را در اختیار بازی قرار میدهد. البته این موضوع برای هر پردازنده صدق نمیکند. برای مثال در تصویر زیر میتوانید مقایسه بین دو پردازنده I7-4930K و I9-9900K را مشاهده کنید.
جمع بندی عملکرد فنی بازی Marvel’s Avengers
بازی Marvel’s Avengers با وجود تمام کمبودها از نظر بصری زیباست. کیفیت بافتها، سطح جزئیات و دیگر موارد در نسخه PC از دیگر پلتفرمها در سطح بالاتری قرار داشته و تجربهی قابل قبولی را برای مخاطب به ارمقان خواهد آورد. ولی از لحاظ بهینه سازی خصوصا روی مدلهای پایه PS4 و Xbox One وضعیت خوبی ندارد. مشکل کرش کردن بازی با آپدیتها بهتر شده ولی هنوز جای کار زیادی دارد. افت فریم از سوی دیگر به خصوص در بخش آنلاین به تجربه بازیکن ضربه میزند. همچنین دیر بارگذاری شدن مراحل و بافتها از دیگر مشکلاتی هستند که قرار است بهزودی برطرف شوند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید