پردازندهی قدرتمند مدیاتک دایمنسیتی ۹۳۰۰ هفتهی دیگر رونمایی میشود
رقیب اصلی A17 پرو و اسنپدراگون ۸ نسل ۳!
مدیاتک قصد دارد پردازندهی پرچمدار مورد انتظار خود یعنی دایمنسیتی ۹۳۰۰ را در تاریخ ۶ نوامبر سال ۲۰۲۴ (۱۵ آبان) رونمایی کند.
مدیاتک یکی از بهترین شرکتهای تولیدکنندهی پردازنده در جهان به شمار میرود که اگر بگوییم طی چند سال اخیر توانسته حداقل در بخش میانرده بسیار بهتر از کوالکام عمل کند اصلا اغراق نکردهایم. از دلایل محبوب و معروف شدن این شرکت، پایداری کمنظیر پردازندههایش است که زیر فشار سنگین، بخش بزرگی از توان خود را حفظ میکنند.
اما دایمنسیتی ۹۳۰۰ یک قمار محسوب میشود؛ یک قمار بزرگ که میتواند مدیاتک را به نابودی بکشاند یا به بهترین شرکت تولیدکنندهی تراشه در جهان تبدیل کند. دلیل آن هم این است که این شرکت تصمیم گرفته در این تراشه از ترکیب جدید و غیرمنتظرهای از هستهها استفاده کند.
آنچه که باعث شده مدیاتک دایمنسیتی ۹۳۰۰ از سایر پردازندههای کنونی متمایز شود، بهرهمندی آن از ۴ هستهی Cortex-X4 و چهار هستهی Cortex-A720 است. این یعنی خبری از هستههای کممصرف در این تراشه نیست تا بدین ترتیب شما در تمام لحظههای کار با گوشی، با هستههای بزرگ و قدرتمندی طرف باشید که در کسری از ثانیه تمام کارهای شما را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند.
۴ هستهی نخست این پردازنده با آرایش ۱ + ۳ در کنار هم قرار گرفتهاند که هستهی بزرگ از فرکانس ۳٫۲۵ گیگاهرتز و سه هستهی دیگر از فرکانس ۲٫۸۵ گیگاهرتز برخوردار هستند. ۴ هستهی دیگر هم از فرکانس ۳ گیگاهرتز برخوردارند که به همین ترتیب در کنار هم قرار میگیرند. پردازندهی گرافیکی هم Immortalis G720 خواهد بود.
اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و اگزینوس ۲۴۰۰ اگرچه فرقهایی با هم دارند اما هر دوی آنها فقط از یک هستهی بزرگ Cortex-X4 بهره میبرند و این یعنی دایمنسیتی ۹۳۰۰ میتواند با اختلاف فاحشی در بخش چند هستهای، از این دو تراشه فاصله بگیرد. اما این تمام ماجرا نیست. خنک نگه داشتن چهار هسته با این حجم از سرعت و قدرت اصلا کار سختی نیست و مدیاتک اینجاست که باید با عواقب قمار بزرگ خود روبرو شود. از لحاظ تئوری، دایمنسیتی ۹۳۰۰ باید پردازندهی بسیار داغی باشد که خیلی زود از توانش زیر فشار سنگین کاسته خواهد شد.
نتایج اولیه نشان میدهند که این پردازنده توانسته در بنچمارک AnTuTu امتیاز استثنائی بیش از ۲ میلیون را کسب کند که رشدی ۶۵ درصدی در بخش پردازنده و ۵۵ درصدی در بخش گرافیک را در مقایسه با اسنپدراگون ۸ نسل ۲ نشان میدهد. اما بنچمارکهای اولیه نشان میدهد که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ هم توانسته در تست مشابه امتیاز مشابهی کسب کند. این در حالی است که اگزینوس ۲۴۰۰ با احتمالا ۱۰ هستهی پردازشی میتواند حتی بهتر هم ظاهر شود.
نبرد پردازندهها در دورهای که قرار داریم از نبرد گوشیهای هوشمند هم جذابتر شده و باید دید در نهایت سرنوشت آن به کجا کشیده میشود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید