بهترین و بدترین لحظات سونی در رویدادهای E3
اظهارات جالب مدیر سابق پلیاستیشن
جک ترتون، مدیرعامل سابق پلیاستیشن آمریکا، در گفتوگویی با اشاره به دوران ریاست خود، از بهترین و بدترین لحظات سونی در مراسمهای E3 سخن گفته است.
همانطور که احتمالا اطلاع دارید، آقای جک ترتون از سال ۲۰۰۶ الی ۲۰۱۴ میلادی وظیفهی ریاست شعبه ایالات متحده آمریکا پلی استیشن را برعهده داشت. در طول این نه سال و دوران ریاست او اتفاقهای تلخ و شیرین زیادی برای سونی رقم خورده و در کنار برخی شکستها، موفقیتیهای ارزشمندی نیز برای این کمپانی ژاپنی به همراه آمده است. بدون شک، یکی از مهمترین بحثهای آن زمان، رقابت تنگاتنگ سونی با مایکروسافت و جنگ کنسولها بود که در شروع نسل هشتم به اوج خود رسید.
در همین حین، چندی پیش جک ترتون در گفتوگویی با وبسایت معروف Axios درباره اتفاقات خوب و بد دوران ریاست خود در سونی صحبت کرده و با اشاره به برخی از فراز و نشیبها، اظهارات جالبی در خصوص رقابت ژاپنیها با ردموندیها مطرح کرده است. بر اساس گفتههای ترتون، ظاهرا بهترین لحظه سونی در مراسم E3 مربوط به نمایش معرفی پلیاستیشن 4 میشود که در آن عملکرد و سیاستهای بحثبرانگیز مایکروسافت در قبال اجرای بازیها در ایکسباکس را به سخره گرفته شد.
اگر خاطرتان باشد، ردموندیها در زمان رونمایی از ایکسباکس وان رسما اعلام کردند که این دستگاه از قفل DRM استفاده میکند که به واسطهی آن، نه تنها کاربران قادر به اجرای بازیهای دست دوم نیستند، بلکه برای تجربهی تمامی عناوین باید به اینترنت متصل باشند. در همین راستا، طولی نکشید که سونی همزمان با معرفی پلیاستیشن 4، ویدیوی جالب و صدالبته تاثیرگذاری در خصوص نحوهی اجرای بازیهای دست دوم روی کنسول منتشر کرد که ضربهی جدی و محکمی به مایکروسافت وارد شد.
از طرفی، در آن زمان، ایکسباکس وان به همراه کینکت به فروش میرسید که به همین خاطر، قیمت آن چیزی در حدود ۱۰۰ دلار بیشتر از پلیاستیشن 4 بود. در حقیقت، خرید این ابزار جانبی الزامی بود و کاربران به ناچار باید باندل مزبور را با قیمت ۵۰۰ دلار خریداری میکردند. در حالی که شرکت مایکروسافت به سرعت به اشتباهات خود پی برد و از این رویکرد عجیب عقبنشینی کرد، اما ترتون میگوید که بهترین لحظههای سونی در زمان ریاست او مربوط به همان ویدیوی جنجالی پلیاستیشن 4 و تمسخر مایکروسافت میشود.
در ادامهی این صحبتها، ترتون خاطرنشان کرد که در آن دوران دوستان و همکاران زیادی در مایکروسافت داشته و ویدیوی تمسخر ایکسباکس با هدف تحمیل ضرر و زیان هنگفت به ردموندیها منتشر نشد. با این وجود، گروهی با این اقدام سونی مخالف بودند و کار آنها غیرحرفهای توصیف کردند. ترتون در این زمینه میگوید:
من در حال حاضر دوستان زیادی در مایکروسافت دارم و در آن زمان هم با افراد زیادی در ارتباط بودم. بدین ترتیب، این کار لزوما به خاطر تحمیل ضرر و زیان به آنها صورت نگرفت، بلکه تنها احساس خوبی نسبت به آن داشتم.
البته، مدیریت پلیاستیشن در طول این ده سال چندان هم برای جک ترتون راحت و بدون چالش نبوده است. در سال ۲۰۱۱ میلادی بود که شبکهی بزرگ پلیاستیشن مورد حملهی هکرها قرار گرفت و اطلاعات بیش از ۷۷ میلیون کاربر در سراسر فضای مجازی لو رفت. در پی این حمله سایبری، پلیاستیشن نتورک به مدت ۲۳ روز از دسترس کاربران خارج شد و اوضاع در سونی حسابی آشفته شده بود.
با گذشت چند روز این حمله، سیل عظیمی از اعتراضها به راه افتاد و کاربران سونی را مقصر اصلی این جریان میدانستند. در نهایت، این کمپانی برای جبران خسارتها و جلب اعتماد و رضایت دوباره مخاطبان خود، اشتراک یک ماهه رایگان پلیاستیشن پلاس را به تمامی بازیکنان ارائه کرد که این امر تا حدودی توانست خشم گیمرها را فروکش کند. ترتون اذعان داشت که این حمله و از دسترس خارج شدن پلیاستیشن به مدت ۲۳ روز، از بدترین لحظههای سونی در دوران ریاست او بوده و این اتفاق غیرمنتظره دردسرهای زیادی را برای آنها به همراه داشته است.
در آن دوران، او کنفرانس مطبوعاتی سونی در مراسم E3 را با عذرخواهی شروع کرد. در ادامه، این مدیر خلاق اشاره کرد که برخلاف خواستهی او، برخی از پروژههای منحصر به فرد و جالب سونی به خاطر عدم حمایتهای مالی، نتوانستند آنطور که باید و شاید جای خود را در صنعت بازیهای ویدیویی محکم کنند. برای مثال، پلیاستیشن ویتا به خاطر بودجهی ضعیف بازاریابی و همچنین عدم پشتیبانی مداوم سونی و دیگر بازیسازان، عرضهی موفقی را تجربه نکرد و از نظر تجاری شکست خورد.
لازم به ذکر است که جک ترتون شرکت سونی را در سال ۲۰۱۴ میلادی رسما ترک کرد و هم اکنون در سازمان Interactive Gaming Ventures به فعالیت خود در حوزه ویدیو گیم ادامه میدهد. در حالی که چند وقتی است موضوع خرید استودیوها و شرکتهای بزرگ توسط مایکروسافت و سونی حسابی داغ شده، ترتون معتقد است که تصاحب بازیسازان توسط ایکسباکس و پلیاستیشن رویکرد منفی و نادرستی نیست و این امر میتواند در جهت پیشرفت صنعت بازیهای ویدیویی تاثیرگذار باشد. در انتها، مدیرعامل سابق پلیاستیشن رسما اعلام کرد که خود او نیز به دنبال خرید یک شرکت بازیسازی با ارزش چند میلیارد دلاری است.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با اظهارات جالب جک ترتون درباره بهترین و بدترین لحظات سونی در مراسمهای E3 چیست؟ فراموش نکنید که شیرینترین و تلخترین خاطرهی خود از ایکسباکس و پلیاستیشن را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید