شکایت بازیکنان از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت
دردسری دیگر برای ردموندیها
جدا از شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، گروهی از بازیکنان نیز از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت شکایت کردند.
احتمالا اطلاع دارید که شرکت مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی با پرداخت چیزی در حدود ۶۹ میلیارد دلار، اکتیویژن بلیزارد را خریداری کرد. این معامله از همان روزهای اول شوک بزرگی را به صنعت بازیهای ویدیویی به خصوص شرکت سونی و هواداران آن وارد کرد که تا به امروز با حواشی زیادی روبهرو شده و فارغ از تمامی دردرسرها برای طرفین، همچنان آینده مبهمی دارد.
در پی این خرید بزرگ، مایکروسافت مالک تمام استودیوها و بازیهای اکتیویژن بلیزارد از جمله سری محبوب کال آو دیوتی میشود که این موضوع نه تنها شرکتهای رقیب از جمله نینتندو و پلی استیشن را نگران کرده، بلکه سازمانهای نظارتی نیز از عواقب آن و تاثیر این خرید در آینده این صنعت نگران هستند.
بر این اساس، چند ماهی است که نهادهای نظارتی کشورهای مختلف با جمعآوری اسناد، مدارک و تحلیلهای متخصصها، به دقت نتایج معامله را بررسی میکنند. در همین حین، شرکت مایکروسافت در تلاش است تا با جلب اعتماد سازمانهای مربوطه، اکتیویژن بلیزارد را به جمع خانواده ایکس باکس ملحق کند. در طرف مقابل، شرکت سونی و شماری از هواداران پلتفرم پلی استیشن نیز به دنبال جلوگیری از تکمیل این معامله هستند.
حال در تازهترین خبرها، به نظر میرسد که شرکت حقوقی جوزف ساوری در روز ۲۰ دسامبر امسال (۲۹ آذر ماه) به همراه شرکت حقوقی آلیوتو به نمایندگی گروهی از بازیکنان یک شکایت خصوصی در دادگاه منطقه آمریکا برای مناطق شمالی ایالت کالیفرنیا تنظیم کرده که در سند این شکایت از تاثیر تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت روی فضای رقابتی بازار ویدیو گیم و کاهش حق انتخاب مصرفکنندگان اشاره شده است.
این پرونده ۱۰ شاکی خصوصی دارد که آنها تعدادی از بازیکنان قدیمی ساکن کالیفرنیا، نیومکزیکو و نیوجرسی هستند. این افراد بر این باورند که در صورت ادغام شرکت اکتیویژن بلیزارد با مایکروسافت، رقابت در صنعت بازیها به طرز چشمگیری کاهش مییابد. از طرفی، این معامله به ردموندیها قدرت کافی برای محدودسازی رقبا را میدهد و در نتیجه، حق انتخاب مصرفکنندگان کاهش یافته و به دنبال آن، شاهد افزایش قیمتها در حوزه ویدیو گیم و کاهش نوآوریها خواهیم بود.
در حال حاضر هنوز مشخص نیست که جلسه رسیدگی به این پرونده در چه تاریخی برگزار خواهد شد. انتظار میرود که تیم حقوقی مایکروسافت با حضور در دادگاه و ارائه مدارک خود، از این اتهامها تبرئه شود. با این حال، شکایت شرکت حقوقی جوزف ساوری چالش چندان بزرگی برای ردموندیها به شمار نمیرود، بلکه اگر اخبار بازیها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، احتمالا میدانید که در روزهای گذشته کمیسیون تجارت فدرال آمریکا رسما شکایت خود برای جلوگیری از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را تنظیم کرد.
این سازمان مدعی است که در صورت تایید معامله و ادغام این دو کمپانی با یکدیگر، ردموندیها قدرت زیادی به دست میآورند که از این برتری برای تحقق خواستهها و اهداف خود برای گسترش اکوسیستم ایکس باکس سوءاستفاده خواهند کرد. کمیسیون تجارت فدرال آمریکا تنها به مجموعه پرطرفدار کال آو دیوتی اشاره نکرده، بلکه بر این باور است که مایکروسافت در صورت تصاحب اکتیویژن بلیزارد، در زمینه کنسولها، سرویسهای اشتراکی و سرویس استریم بازیها به طور ناعادلانه برتری خواهد داشت.
کمیسیون تجارت فدرال مدعی است که شرکت مایکروسافت با خرید کمپانی زنیمکس مدیا و بتزدا، رویکرد انحصارگرایی را در پیش گرفت و در حال حاضر شماری از عناوین این استودیوها همچون استارفیلد و ردفال به طور انحصاری برای کنسولهای ایکس باکس و رایانه شخصی عرضه خواهند شد. بر این اساس، این کمپانی در صورت تصاحب شرکت اکتیویژن بلیزارد، به رویکرد خود ادامه داده و تعدادی از عناوین نظیر سری کال آو دیوتی را به انحصار اکوسیستم ایکس باکس تبدیل خواهد کرد.
البته، بعد از تنظیم این شکایت از سوی کمیسیون تجارت فدرال آمریکا از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت، ردموندیها نیز در بیانیهای اعلام کردند که از همان ابتدا حاضر به همکاری با تمامی نهادهای نظارتی بودند تا با ارائه مدارک و اسناد معتبر، نگرانی آنها را برطرف کنند. با این وجود، اکنون که کمیسیون تجارت فدرال با با این خرید مخالف است، آنها با تمام قدرت از حق خود در دادگاه دفاع میکنند.
تا به امروز زمان مشخصی برای برگزاری اولین جلسه دادگاه تعیین نشده است. طبق معمول، هر دو طرف در جلسه دادگاه از اظهارات خود دفاع میکنند. در آخر، حکم صادر شده از سوی قاضی پرونده ملاک عمل خواهد بود. بر این اساس، اگر مایکروسافت در دادگاه نیز شکست بخورد، این معامله علیرغم توافق طرفین قرارداد به کلی منتفی خواهد شد.
در خلال این گفتهها، بهتر است بدانید که نهادهای نظارتی اروپا و بریتانیا به تازگی دور دوم و گسترده تحقیقات خود را درباره خرید اکتیویژن بلیزارد توسط ردموندیها را آغاز کردند. نهادها تاثیر معامله بر رقابت پلتفرم پلی استیشن با ایکس باکس و سایر بازارهای نوظهور از جمله سرویسهای اشتراکی و بازیهای کلاود را بررسی میکنند. البته، تاکنون نهادهای نظارتی سه کشور عربستان، برزیل و لهستان موافقت خود با خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت را اعلام کردند.
مایکروسافت مدتی پیش برای رفع نگرانیهای سونی و نهادهای نظارتی، پیشنهاد یک تعهد ده ساله برای انتشار بازیهای جدید Call of Duty روی پلی استیشن و سایر پلتفرمها از جمله نینتندو و استیم را داد. در این تعهد گفته شده که نسخه پلی استیشن بازیهای بعدی کالاف دیوتی به طور همزمان و با شرایط برابر با نسخه ایکس باکس منتشر میشوند. همچنین، این شرکت تعهد میدهد که آثار بعدی این مجموعه تا ده سال روی سرویس اشتراکی پلی استیشن پلاس نیز عرضه شود.
هرچند، سونی با این پیشنهاد موافق نیست! ژاپنیها معتقد هستند که این خرید این خرید شاید در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار نگذارد، اما این موضوع در زمان عرضه کنسولهای نسل دهم ایکس باکس و پلی استیشن به ضرر سونی تمام شده و کاربران از این پس خرید ایکس باکس را ترجیح خواهند داد.
در هر حال، تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و حالا که دو شکایت از این معامله به دادگاه ایالات متحده آمریکا راه یافته، باید منتظر ماند و دید که مایکروسافت طی جلسات دادگاه با ارائه چه اسناد و مدارکی از حق و خرید بزرگ خود دفاع خواهد کرد.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با شکایت گروهی از بازیکنان قدیمی از معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت چیست؟ به نظر شما، آیا ردموندیها در نهایت از این خرید صرف نظر خواهند کرد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید