کند شدن گوشی اندرویدی

بررسی دلایل کند شدن گوشی اندرویدی و راه‌های جلوگیری از آن

معرفی راه حل‌های مشکل کند شدن دستگاه اندرویدی

1%
  • 0/10
بررسی دلایل کند شدن گوشی اندرویدی و راه‌های جلوگیری از آن ۰ ۰۹ آذر ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

اگر از دارندگان دستگاه اندرویدی هستید احتمالا متوجه این موضوع شده‌اید که گوشی هوشمند شما از زمان خریداری شده تا به امروز کند شده است. به همین دلیل در ادامه به بررسی مهم‌ترین دلایل کند شدن گوشی اندرویدی خواهیم پرداخت و اینکه برای برطرف کردن این مشکل از چه روشی باید استفاده کرد؟

زمانی که به تازگی یک دستگاه جدید را خریداری می‌کنید، گوشی هوشمند اندرویدی شما دارای عملکرد مناسب و سرعت اجرایی بسیار خوبی است. اما پس از گذشت مدتی سرعت دستگاه کاهش پیدا می‌کند و به نوعی از قدرت سخت افزاری آن کاسته می‌شود.

علت کند شدن گوشی اندرویدی چیست؟

در این مطلب به بررسی مواردی می‌پردازیم که بر عملکرد دستگاه شما تاثیر داشته و با ایجاد تغییراتی در تنظیمات یا حذف تعدادی برنامه می‌توانید عملکرد دستگاه خود را افزایش دهید.

نصب برنامه‌های بسیار زیاد

نصب کردن نرم افزارهای بسیار زیاد در سیستم عامل اندروید باعث می‌شود که دستگاه مورد نظر نتواند عملکرد مناسبی همانند گذشته داشته باشد و دلیل این موضوع استفاده برنامه‌های مختلف از حافظه داخلی و رم دستگاه است. این موضوع کاملا بدیهی است که هر چه برنامه بیشتری در حافظه داخلی دستگاه نصب شده باشد، میزان رم بیشتری برای مدیریت فضا در دستگاه اشغال می‌شود.

به همین دلیل یک دستگاه ۱۲۸ گیگابایتی زمانی که تقریبا تمام فضای آن دستگاه (حدود ۱۱۰ گیگابایت) توسط برنامه‌های مختلف اشغال شده باشد، به هیچ وجه یک رم ۴ گیگابایتی قادر نخواهد بود که این میزان حافظه داخلی را مدیریت کند و دستگاه باید از حداقل رم ۶ یا ۸ گیگابایتی بهره ببرد.

علاوه بر این موضوع هرچه تعداد برنامه‌ها بیشتر باشد، پردازش این اپلیکیشن‌ها نیز در پس زمینه بیشتر خواهد بود. به دلیل پردازش اپلیکیشن‌های مختلف در پس زمینه دستگاه، میزان رم بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربران قادر نخواهند به راحتی چند نرم افزار را به صورت هم‌زمان اجرا کنند؛ زیرا میزان رم زیادی در اختیار افراد قرار ندارد.

لازم به ذکر است که نصب برنامه‌های بسیار زیاد در دستگاه یکی از دلایل مهم تخلیه سریع باتری گجت است؛ زیرا نرم افزارها در فضای پس زمینه در حال اجرا خواهند بود و افراد از این موضوع با خبر نیستند. نصب بیش از حد برنامه باعث خواهد شد حتی زمانی که از دستگاه خود استفاده نمی‌کنید میزان درصد چشمگیری از باتری کاهش پیدا کند.

برای برطرف کردن این مشکل کاربران می‌توانند برنامه‌های اضافی و نرم افزارهایی را که استفاده چندان زیادی برای کاربران ندارند حذف کنند. به این ترتیب میزان فضای بیشتری در اختیار افراد قرار می‌گیرد و کاربران به راحتی می‌توانند برنامه‌هایی را به صورت هم‌زمان و بدون کند شدن دستگاه اجرا کنند.

ناگفته نماند این امکان نیز وجود دارد که برنامه‌هایی مانند اینستاگرام، فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی را حذف کرده و به جای نصب برنامه از نسخه وب استفاده کنید. انجام اینکار باعث می‌شود که میزان رم کم‌تری توسط این شبکه‌های اجتماعی اشغال شود و دلیل آن این است که شما از یک مرورگر استفاده می‌کنید.

استفاده از برنامه‌های سنگین

تمام نرم افزارهای موجود در اینترنت یا فروشگاه Google Play همگی با یکدیگر یکسان نیستند و هر کدام دارای حجم‌های مختلفی هستند. بر اساس این موضوع می‌توان گفت که برنامه‌ای همانند مرورگر گوگل کروم با یک بازی سنگین مثل Call of Duty Mobile از نظر حجم متفاوت بوده و بازی نام برده فضای بیشتری از دستگاه شما را اشغال خواهد کرد. این موضوع به یک دلیل برای کند شدن گوشی اندرویدی تبدیل شده است.

همانطور که در بالا اشاره کردیم، بهتر است برای جلوگیری از مختل شدن عملکرد دستگاه از نسخه وب بسیاری از برنامه‌ها استفاده کنید و به همین دلیل فضای بیشتری برای اجرای بازی‌های سنگین در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

ناگفته نامند که اگر علاقه‌ای به استفاده از شبکه‌های اجتماعی در نسخه وب ندارید می‌توانید در فروشگاه گوگل پلی نسخه لایت یا همان کم حجم شده برنامه‌های مختلفی مثل فیسبوک یا اینستاگرام را دانلود کنید. در حال حاضر نرم افزار فیسبوک دارای حجم ۶۳ مگابایتی است که نسخه لایت آن معادل ۱.۶ مگابایت حجم دارد.

این موضوع کاملا طبیعی است که نسخه ۱.۶ مگابایتی فضای کم‌تری از حافظه دستگاه را اشغال می‌کند و به دلیل نبود انیمیشن‌های مختلف در این برنامه فضای رم نیز چندان درگیر اجرای این اپلیکیشن نخواهد شد. جالب است بدانید بازی‌های محبوبی همانند PUBG Mobile نیز دارای نسخه لایت (کم حجم شده) هستند که به لطف وجود این نسخه اجرای این دسته از بازی‌ها روی دستگاه‌های میان‌رده و پایین‌رده نیز امکان پذیر شده است.

به روزرسانی نکردن برنامه‌ها و سیستم عامل دستگاه

یکی دیگر از دلایل کند شدن گوشی اندرویدی آپدیت نکردن سیستم عامل دستگاه و نرم افزارهای مختلف است. این احتمال وجود دارد که سیستم عامل اندروید دستگاه خود را به‌روزرسانی کرده باشید و سیستم عامل دریافت شده به هر دلیل دارای باگ (مشکلات نرم افزاری) باشد. در این‌صورت عملکرد دستگاه شما دچار اختلال خواهد شد و شما باید منتظر انتشار به روزرسانی جدیدتری باشید.

به همین دلیل است که گفته می‌شود همیشه دستگاه خود را به جدیدترین سیستم عامل منتشر شده توسط کمپانی سازنده آپدیت کنید. این به روزرسانی تنها روی رابط کاربری دستگاه و بخش‌هایی همانند تنظیمات تاثیر گذار هستند و هیچ اختلالی در اجرای برنامه‌های مختلف وجود نخواهد داشت.

برای برطرف کردن مشکل اختلال در اجرای برنامه‌های مختلف شما باید نرم افزار مورد نظر را به روزرسانی کرده و برای انجام اینکار پیشنهاد می‌شود که به فروشگاه گوگل پلی مراجعه کنید. در این فروشگاه روی تصویر پروفایل گوگل خود که در گوشه بالا سمت راست قرار گرفته ضربه بزنید و سپس گزینه Manage Apps را انتخاب کنید.

سپس به یک صفحه دیگر هدایت خواهید شد که در این قسمت قادر خواهید بود نرم افزارهای نصب شده را مشاهده کنید. همچنین در صورت منتشر شدن نسخه جدیدی از برنامه مورد نظر در این بخش می‌توانید نسخه جدید را دریافت کنید.

پر بودن حافظه داخلی دستگاه

دستگاه شما همیشه باید حافظه خالی داشته باشد و دلیل این موضوع این است که حافظه‌های SSD برای خواندن و نوشتن (ذخیره) اطلاعات نیاز به حافظه داخلی خالی زیادی دارند؛ زیرا هر چه این میزان حافظه داخلی زیاد باشد سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بسیار زیاد است. ناگفته نماند که کمبود حافظه در دستگاه‌های اندرویدی باعث خواهد شد که سرعت خواندن داده‌ها کاهش پیدا کند و به یکی از دلایل بسیار مهم کند شدن گوشی اندرویدی تبدیل شود.

این امکان وجود دارد که در بخش تنظیمات روی گزینه Storage ضربه بزنید و مشاهده کنید که حافظه دستگاه شما با چه داده‌هایی اشغال شده‌ است. در این بخش قادر خواهید بود که ویدیوها، تصاویر، برنامه‌ها و… را حذف کرده و به افزایش سرعت دستگاه خود کمک کنید.

شلوغ بودن صفحه Home

شاید این موضوع کمی عجیب باشد که شلوغ بودن صفحه Home (صفحه اصلی) دستگاه نیز بر کند شدن گوشی اندرویدی نیز تاثیر گذار است. در صفحه اصلی دستگاه اگر نرم افزارهای بسیاری وجود داشته باشد و همچنین اگر از ویجت‌ها (ابزارها) استفاده کنید، فضای رم بیشتری توسط صفحه اصلی از رم دستگاه اشغال خواهد شد.

بر اساس این موضوع می‌توان گفت که هرچه صفحه اصلی دستگاه را خلوت‌تر نگه دارید، می‌توانید دستگاهی با عملکرد بهتری در اختیار داشته باشید و کندی سیستم عامل را تجربه نکنید. ناگفته نماند که وجود ویجت‌ها در صفحه اصلی دستگاه بر مصرف بیش از حد باتری نیز تاثیر گذار هستند و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که از چنین ابزارهایی استفاده نکنید.

خاموش و روشن نکردن دستگاه

یکی دیگر از مواردی که باعث کند شدن گوشی اندرویدی می‌شود خاموش و روشن نکردن دستگاه به مدت زمان بسیار طولانی است. اگر به یاد ندارید که چه زمانی دستگاه خود را خاموش و روشن کرده‌اید، اکنون پیشنهاد می‌شود که گجت خود را برای مدت زمان کوتاهی خاموش کرده و سپس آن را روشن کنید.

جالب است بدانید انجام اینکار باعث خواهد شد که مشکلات نرم افزاری به وجود آمده از بین بروند و همچنین حافظه کش دستگاه بسته به مدل گوشی هوشمند با این روش خالی خواهد شد. بر اساس این موضوع شما می‌توانید عملکرد دستگاه خود را با استفاده از این روش افزایش دهید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments