محمدعلی کشاورز در سن ۹۰ سالگی درگذشت
او در بیش از ۶۰ اثر نقشآفرینی داشته است
سیدمحمد طباطبایی، مدیرعامل موسسهی هنرمندان پیشکسوت، اعلام کرد محمدعلی کشاورز در روز ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.
محمدعلی کشاورز متولد شهر اصفهان و در محلهی سیچان به دنیا آمده است. او در سال ۱۳۵۲ ازدواج کرد اما در نهایت این پیوند به جدایی انجامید. او فارغالتحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک است و در رشتهی نقشهبرداری هم تبحر دارد. اولین فعالیت هنری او به سال ۱۳۳۹ در تلهتئاتر خودکشی برمیگردد. همچنین او در نمایش ویولنساز کرهمونا، آنتیگون، آندورا، ادیپوس شهریار و بازی استریندبرگل نقشآفرینی داشته است.
از مهمترین فعالیتهای سینمایی محمدعلی کشاورز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرزند صبح
- انتظار
- تهران روزگار نو
- کمیته مجازات
- لژیون
- روزی که خواستگار آمد
- دام
- غزال
- روز واقعه
- نگاهی دیگر
- زیر درختان زیتون
- چهارشنبه عزیز
- خسوف
- آقای بخشدار
- دلشدگان
- ناصرالدینشاه آکتور سینما
- جستجو در جزیره
- پول خارجی
- جستجوگر
- گل سرخ
- مادر
- جعفرخان از فرنگ برگشته
- ستاره دنبالهدار
- کفشهای میرزا نوروز
- مردی که موش شد
- طائل
- کمالالملک،
- برزخیها
- دست شیطان
- گرداب
- کاروانها
- این گروه محکومین
- شام آخر
- شطرنج باد
- وقتی که آسمان بشکافد
- خورشید در مرداب
- قصه ماهان
- رگبار
- صادق کرده
- آقای هالو
- خشت و آینه
- زمزه محبت
- شب قوزی
جالب است بدانید محمدعلی کشاورز در زمان جوانی موفق شد در دانشکدهی پزشکی قبول شود اما به دلیل عشق و علاقهای که به سینما و تلویزیون داشت، در رشتهی بازیگری به تحصیلات خود ادامه داد. از افتخارات او میتوان به همکاری با فیلمسازان نامداری مثل ابراهیم گلستان، والریو زورلینی، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، نادر ابراهیمی، علی حاتمی، داریوش مهرجویی و عباس کیارستمی اشاره کرد. کشاورز برای بازی در فیلم مادر، ساختهی علی حاتمی، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. او دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران است.
از مجموعههای تلویزیونی که کشاورز در آنها نقشآفرینی کرده میتوان به رسم شیدایی، مزرعهی آفتابگردان، حجربن عدی، سیب ترش، قصههای رودخانه سیاکیا، خانه به خانه، هزاردستان و سربداران اشاره کرد. او در سن ۹۰ سالگی به دلیل بیماری در بیمارستان آتیه دار فانی را وداع گفت.
یاد و خاطرش، گرامی.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید