1%
  • 0/10

معروف‌ترین رمز ارزهای دنیا کدامند| ارزهای دیجیتال پرطرفدار

معرفی ۱۰ ارز دیجیتال

معروف‌ترین رمز ارزهای دنیا کدامند| ارزهای دیجیتال پرطرفدار ۰ ۰۶ فروردین ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
ارزهای دیجیتال رمز ارزها

ارزهای دیجیتال این روزها طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارند و کم‌کم محبوبیت این رمز ارزها از پول‌ فیزیکی و طلا پیشی می‌گیرد.

موضوع محبوبیت رمز ارزها فقط مختص بازار دنیا نیست و این روزها شاهدیم که این پول دیجیتال در بازار ایران نیز طرفداران زیادی به خود جذب کرده است و بسیاری از مردم به جای سرمایه‌گذاری در بازار طلا و ارز، به این رمز ارزها جذب شده‌اند.

در این مقاله قصد داریم به معرفی رمز ارزهای محبوب دنیا بپردازیم.

بیت کوین

بیت کوین یک رمز ارز و یک نظام پرداخت جهانی با کارکردهای مشابه پول است، اما از نظر حقوقی هنوز هیچ کشوری آن را به عنوان پول قانونی به رسمیت نشناخته ‌است. از نظر فنی بیت کوین نخستین پول دیجیتال نامتمرکز است، چرا که بدون بانک مرکزی یا مسئول مرکزی کار می‌کند. تراکنش‌های این ارز دیجیتال مستقیما و بدون واسطه میان کاربران انجام می‌شود.

بیت کوین را شخصی ناشناس با نام ساتوشی ناکاموتو اختراع کرد و به عنوان یک نرم‌افزار متن‌باز عرضه شد.

ارزش بیت کوین از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ از ۷۸۹ دلار از به بیش از ۵۷ هزار دلار رسیده است.

هیچ‌کس مالک شبکه بیت کوین نیست و مانند ایمیل، کاربران بیت کوین هستند که آن را کنترل می‌کنند.

سال ۲۰۰۸ دامنه اینترنتی به نشانی bitcoin.org ثبت شد. ساتوشی ناکاموتو بیت ‌کوین را در قالب نرم‌افزار متن‌باز طراحی و در ژانویه ۲۰۰۹ به صورت عمومی منتشر کرد. هویت ناکاموتو همچنان ناشناس باقی مانده‌ است.

ارزهای دیجیتال رمز ارزها بیت کوین

اوایل سال ۲۰۰۹ ناکاموتو نخستین بلوک زنجیره را استخراج کرد و به این ترتیب شبکه بیت‌ کوین ایجاد شد. نخستین دریافت‌کننده بیت‌کوین، هال فینی، شخصی که نخستین سامانه اثبات مفهوم قابل استفاده مکرر (RPoW) را در سال ۲۰۰۴ طراحی کرده بود.

اما خرید بیت کوین چگونه است؟! شما برای خرید و فروش و در کل معامله بیت کوین به کیف پول نیاز دارید تا بتوانید بیت کوین را داخل آن نگه‌داری و ذخیره کنید و در مواقعی که دوست دارید معامله کنید.

کیف پول‌ را می‌توانید همانند یک اپلیکیشن روی گوشی موبایل‌تان دانلود و نصب کنید؛ البته برای شروع، می‌توانید از کیف پول صرافی‌ها نیز استفاده کنید، اما لازم است حتما از امنیت کیف پول‌های صرافی مورد نظرتان اطمینان حاصل کنید.

اتریوم

اتریوم (Ethereum)، نسل دوم ارزهای دیجیتال است. این ارز با هدف هوشمندسازی فرایندها و ایجاد فضایی برای اجرای برنامه‌های غیر متمرکز و خودکار در تابستان سال ۲۰۱۵ و به سرپرستی جوان ۲۳ ساله روسی به نام ویتالیک بوترین پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت.

ارزهای دیجیتال رمز ارزها اتریوم

اتریوم یک پلتفرم آزاد مبتنی بر فناوری بلاک چین است که توسعه دهندگان را قادر می‌سازد تا برنامه‌های غیر متمرکز خود را روی آن پیاده سازی کنند.

بلاک چین بیت کوین برای پیگیری مالکیت این پول دیجیتال استفاده می‌شود، اما بلاک چین اتریوم برای اجرای کد‌های برنامه نویسی برنامه‌های غیرمتمرکز طراحی شده است.

اتریوم نیز همانند بیت کوین یک بلاک چین توزیع شده عمومی است، با این تفاوت که اگر بلاک چین بیت کوین فقط یک نرم افزار به نام بیت کوین روی آن اجرا می‌شود، بلاک چین اتریوم قابلیت پشتیبانی از هزاران نرم افزار و سرویس مختلف را دارد.

نئو

نئو (NEO) اولین ارز دیجیتال چینی و یکی از پیشروترین ارزهای دیجیتال دنیا به شمار می‌رود که به‌صورت کدباز عرضه شده است. سرعت معاملات نئو بسیار بالاست و از ابتدا بر پایه ایده ترکیب سرمایه‌های دیجیتال و سرمایه‌های واقعی طراحی شده است.

نئو ارزهای دیجیتال رمز ارزها

نئو شامل دو نوع دارایی دیجیتال است؛ یکی دارایی‌های فراگیر یا جهانی و دیگری دارایی‌های قراردادی که دارایی‌های جهانی توسط کل یک سیستم به رسمیت شناخته شده و می‌توانند توسط تمام قراردادهای هوشمند و مشتریان شناسایی شوند. اما دارایی‌های قراردادی دارایی‌هایی هستند که فقط در قراردادهای خاص خود به رسمیت شناخته می‌شوند و نمی‌توانند در سایر قراردادها استفاده شوند.

ریپل (Ripple)

ارز دیجیتال ریپل توسط شرکت Ripple جهت ارایه یک سیستم پرداخت ایمن برای اعضای یک جامعه آنلاین از طریق شبکه‌ای جهانی به منظور معاملات به‌جای فرآیند ماینینگ مورد استفاده در بیت کوین و نیز برای حذف مبادلات متمرکز بیت کوین طراحی شد.

ریپل

یکی از مزیت‌های این سیستم، مصرف کمتر برق نسبت به بیت کوین بود و سیستم تراکنش‌ها بسیار سریع‌تر انجام می‌شد. در سال ۲۰۱۲، ریپل به‌عنوان یکی از بهترین ارزهای دیجیتال، به‌منظور تسهیل امنیت و فوریت معاملات جهانی با استفاده از توکن‌ها راه‌اندازی شد.

بیت کوین کش (BCH)

بیت کوین کش به منظور ایجاد ارز دیجیتالی کاربردی‌تر نسبت به بیت کوین برای پرداخت‌های کوچک و روزمره طراحی و ساخته شد.

BCH

سال ۲۰۱۷ پرداخت‌های بیت کوین حدود چهار روز طول می‌کشید، مگر اینکه هزینه آن پرداخت می‌شد و در نتیجه برای معاملات کوچک زمان نسبتا زیادی به‌حساب می‌آمد. در نهایت در کدها تغییراتی ایجاد شد و بیت کوین کش به وجود آمد.

بایننس کوین (BCH)

بایننس ‌کوین یک ارز دیجیتال با علامت اختصاری BNB است که توسط صرافی Binance عرضه شده است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این رمز ارز می‌توان به امنیت و سرعت بالای آن در انجام تراکنش‌ها اشاره کرد. همچنین هیچ محدودیتی برای انتقال، خرید و فروش در این صرافی وجود ندارد و به صورت روزانه می‌توان هر مقدار رمز ارز که نیاز باشد خرید و فروش کرد.

بیت کوین SV

بیت کوین SV (Satoshi Vision) همان بیت کوین است که توسط شرکت nChain طراحی شده است. این ارز دیجیتال که سال ۲۰۱۸ منتشر شد.

بیت کوینSV  یک سیستم پولی الکترونیکی نظیر به نظیر و در واقع همان نسخه اصلی بیت کوین است. این ارز رمزنگاری شده پروتکل اصلی بیت کوین را بازیابی می‌کند، آن را در شرایط ثابت حفظ کرده و به مقیاس پذیری آن کمک می‌کند.

استلار (XLM)

استلار که سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد در اصل مبتنی بر پروتکل ریپل بود، اما در نهایت این شبکه به چند بخش تقسیم شد. استلار یک پروتکل کد باز برای مبادله‌ پول است که در آن سرورها از اینترنت برای اتصال و برقراری ارتباط با دیگر سرورهای استلار و تشکیل یک شبکه مبادله‌ ارزش جهانی استفاده می‌کنند.

ارزهای دیجیتال رمز ارز استلار

جالب است بدانید بنیانگذار ارشد ریپل با چند نفر از توسعه دهندگان دچار اختلاف نظر شده و در نهایت وی ریپل را رها و روی استلار کار کرد. در حالی که ریپل به ارائه راه حل برای انتقال بین بانک‌های سراسر جهان متمرکز است، استلار قصد تسهیل پرداخت‌های بین افراد را در سراسر جهان دارد، اما تقریبا شیوه کار هر دو یکی است.

مونرو (XMR)

مونرو یک کریپتوکارنسی کد باز است که قابلیت معاوضه دارد و اصول آن بر حفظ حریم خصوصی تمرکز دارد. ارز دیجیتال مونرو از یک دفتر کل عمومی مبهم استفاده می‌کند؛ به این معنی که هر کسی می‌تواند تراکنش‌ها را پخش یا ارسال کند، اما هیچ ناظر خارجی نمی‌تواند منبع، مقدار یا مقصد تراکنش را محاسبه کند. ارز دیجیتال مونرو از مکانیزم اثبات کار جهت انتشار کوین‌های جدید و تشویق ماینرزها برای تامین امنیت شبکه و اعتبار معاملات استفاده می‌کند.

ایاس (EOS)

EOS  در اصل یک شبکه مبتنی بر بلاک چین است که البته ارز دیجیتال هم دارد. این پروتکل بلاک چین بسیار قدرتمند است و با هدف انتقال ارزش، ایجاد قراردادهای هوشمند و ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز ایجاد شد.

ارزهای دیجیتال رمز ارز EOS

معماری بلاک چین ایاس به‌گونه‌ای است که می‌توان این پلتفرم را به‌عنوان یک راهکار با افزایش سرعت و کاهش هزینه برای بلاک چین مطرح کرد. این پلتفرم در ابتدای فعالیت، به‌عنوان رقیبی قدرتمند برای اتریوم مطرح شد، اما بلاک چین‌های نوظهوری همچون پولکادات، کاردانو، سولانا، الروند، تزوس و بایننس اسمارت چین، با ادعای مقیاس‌پذیری بیشتر به این عرصه وارد شدند و رقبای جدی بلاک چین ایاس به شمار می‌آیند.

این پروتکل پیشرفته هیچ‌کدام از مشکلاتی که اتریوم و بیت‌کوین با آن روبه‌رو هستند را ندارد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments