پرمصرف ترین اپلیکیشن ها کدامند | نگاهی به مصرف اینترنت توسط برنامههای پیام رسان
از واتساپ و اسکایپ تا فیستایم و فیسبوک
این روزها با توجه به اینکه بیش از پیش از اپلیکیشنهای مختلف برای ارتباط با خانواده، دوستان و آشنایان بهره میبریم، بد نیست نگاهی به پرمصرف ترین اپلیکیشن های محبوب بیندازیم و ببینیم کدام اپلیکیشنها اینترنت بیشتری مصرف میکند.
انتشار ویروس کرونا از سال گذشته تا کنون زندگی همهی ما را تغییر داده است؛ برخلاف گذشته که توصیه میشد کمتر از گوشیهای موبایل استفاده کنیم اما دنیا چنان تغییری کرده که این روزها بیشتر توصیه میشود به جای ارتباطات رو در رو از تکنولوژی و گوشیهای موبایل استفاده کنیم.
به هر حال زندگی این روزهایمان در قرن ۲۱ متحول شده و همهی ما به نوعی به گوشیهای موبایل، اپلیکیشنها و برنامههای خاص وابسته شدهایم. اپلیکیشنهایی که امکان دورکاری، تدریس و درس خواندن از راه دور و نیز جلسات و ارتباطات آنلاین را فراهم کردهاند.
در این مقاله قصد داریم ببینیم از میان برنامههایی که این روزها برای ارتباطات، جلسات آنلاین یا ویدیو کنفرانس و ویدیو کال استفاده میکنیم، به میزان استفاده پرمصرف ترین اپلیکیشن ها از اینترنت بپردازیم.
مصرف اینترنت اپلیکیشنهای مکالمه تصویری
بسیاری از ما از شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، اینستاگرام و توییتر استفاده میکنیم که مصرف دیتای بالایی دارند و البته برنامههایی مثل اسپاتیفای و نتفلیکس که خوراک مصرف اینترنت هستند، اما اپلیکیشنهای پیام رسان که از امکان تماس صوتی و تصویری نیز برخوردارند، چقدر از میزان دیتای ما را مصرف میکنند.
اسکایپ
اسکایپ یک سرویس پیام رسان فوری با قابلیت برقراری تماس صوتی و تصویری رایگان از طریق اینترنت است. سرویس تماس ویدیویی این برنامه اولین بار در سال ۲۰۰۳ عرضه شد و هنوز هم یکی از محبوبترین برنامهها برای کنفرانس ویدیویی است. اگر از اسکایپ برای تماس و پیام استفاده میکنید، داده بیشتری نسبت به زمانی که تازه وارد سیستم میشوید و کاری انجام نمیدهید مصرف میکند. در مقایسه با تماسهای صوتی، تماسهای ویدئویی به دادههای بیشتری نیاز دارند. برای مکالمه یک دقیقهای اسکایپ به اسکایپ، برنامه به ۵۰ کیلوبایت بر ثانیه یا تقریبا ۳ مگابایت نیاز دارد. به این ترتیب اسکایپ یکی از پرمصرف ترین اپلیکیشن ها برای مکالمات ویدیویی به شمار میرود.
وایبر
Viber همانند اسکایپ یک برنامه پیام رسانی فوری است که تماس صوتی و تصویری رایگان ارایه میدهد. این شرکت در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد و اکنون توسط شرکت چندملیتی ژاپنی راکوتن اداره میشود. وایبر برای مکالمه تقریبا ۲۴۰ کیلوبایت در دقیقه و ۱۴ مگابایت در ساعت اینترنت مصرف میکند که البته برای ارسال پیام میزان مصرف دیتا به ازای هر ۵۰۰ حرف یک کیلوبایت اینترنت مصرف میکند.
واتساپ
واتساپ که توسط فیسبوک خریداری شده با بیش از دو میلیارد کاربر در سراسر جهان به عنوان بزرگترین برنامه پیام رسان چند پلتفرمی شناخته میشود. این برنامه برای مکالمات تصویری بین ۲۰۴ تا ۳۱۰ کیلوبایت اینترنت مصرف میکند.
لاین
برنامه پیام رسان LINE برای اولین بار سال ۲۰۱۱ در ژاپن راه اندازی شد. این برنامه به عنوان ابزاری برای ارتباطات بهتر و مقرون به صرفه ساخته شد. از آن زمان این برنامه در سراسر جهان با ارایه سرویس تماسهای صوتی و تصویری رایگان، رشد چشمگیری داشته است. در مورد میزان مصرف اینترنت، لاین هر دقیقه ۳۷۴ کیلوبایت داده را برای یک تماس صوتی مصرف میکند.
فیسبوک مسنجر
فیسبوک مسنجر که به طور گسترده فقط به عنوان مسنجر شناخته میشود، در میان برترین برنامههای چت این روزها قرار دارد. مسنجر بیش از ۱.۳ میلیارد کاربر دارد و انتظار میرود تعداد کاربرانش تا سال ۲۰۲۱ به ۲.۴ میلیارد نفر افزایش یابد. این پیام رسان به شما امکان برقراری تماس صوتی و تصویری رایگان و همچنین ایجاد چتهای گروهی و تماسهای ویدیویی را میدهد. در مورد استفاده از داده توسط این اپلیکیشن، اگر از Facebook Messenger برای برقراری تماس صوتی استفاده میکنید، این پیام رسان به طور متوسط ۳۳۳ کیلوبایت در دقیقه از برنامه داده شما مصرف میکند و در ردهی پرمصرف ترین اپلیکیشن ها قرار میگیرد.
کدام اپلیکیشن اینترنت کمتری مصرف میکند
Pinngle یکی از برنامههای پیامرسان است که کمترین میزان مصرف داده را در مقایسه با سایر برنامههای پیام رسان ارایه میدهد. این برنامه به گونهای طراحی شده که حتی در صورت محدودیت دسترسی به اینترنت، میتوان تماس صوتی و تصویری برقرار کرد و مهمتر از همه، کیفیت تماسها ثابت مانده و مستهلک نمیشوند.
اگر به دنبال یک برنامه پیام رسان با مصرف اینترنت کمتر هستید، مسنجر Pinngle گزینهی مناسبی است، زیرا خدمات ارتباطی خوبی ارایه میدهد. حتی میتوانید از آن در مناطقی با اینترنت محدود، محدودیت استفاده از داده یا کشورهایی که اینترنت گران قیمت دارند، استفاده کنید.
مقایسه اپلیکیشنهای اسکایپ، واتساپ و فیستایم برای تماس ویدیویی
اگر از Wi-Fi استفاده کنید، تماسهای ویدیویی اسکایپ، واتساپ یا فیستایم با توجه به دادههای مصرف شده و هزینههای مربوطه، میتواند هزینه زیادی داشته باشد. بر این اساس دادههای مصرف شده توسط واتساپ، اسکایپ و فیستایم را با هم مقایسه میکنیم تا ببینیم که در تماسهای ویدیویی کدام یک کمترین میزان مصرف را دارد. برای این کار با استفاده از هر برنامه تماس ۴ دقیقهای برقرار کردیم؛
برنامه فیستایم اپل از ۸.۸ مگابایت داده در یک مکالمه ۴ دقیقهای استفاده کرد، در حالیکه اسکایپ و واتساپ طی مکالمات تصویری به ترتیب ۱۲.۳ مگابایت و ۱۲.۷۴ مگابایت از اینترنت موبایل را مصرف کردند. به این ترتیب مشخص شد که به ترتیب واتساپ و اسکایپ بیشترین مصرف اینترنت را دارند و فیستایم نسبت به این دو پیام رسان اینترنت کمتری مصرفی میکند.
در این آزمایش همچنین مشخص شد، فیستایم با اینکه دیتای کمتری مصرف میکند، اما از کیفیت بیشتری هنگام تماس ویدیویی برخوردار است.
اپلیکیشنهای پیام رسان پرمصرف
اسنپچت در لیست پرمصرفترین اپهایی قرار دارد که میزان زیادی از اینترنت شما را میخورد که البته با ترفندهایی مثلا فعال کردن تراول مد میتوان مصرف اینترنت را کاهش داد.
Tinder یکی دیگر از محبوبترین شبکههای اجتماعی در جهان است، اما در عین حال، از پرمصرف ترین اپلیکیشن های اندرویدی در زمینه مصرف اینترنت به حساب میآید. این نرم افزار با استفاده از موقعیت جغرافیایی و همچنین مصرف مداوم داده، اقدام به پیدا کردن افراد مختلف در نزدیکی شما میکند.
اوتلوک نیز یکی از پرمصرف ترین اپلیکیشن های اندرویدی است. مایکروسافت تاکنون برنامههای اندرویدی زیادی عرضه کرده که یکی از محبوبترین آنها، برنامه ایمیل Outlook است.
در لیست پرمصرف ترین اپلیکیشن های پیامرسان حتما نام فیسبوک نیز دیده میشود؛ فیسبوک به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی جهان، یکی از پرمصرف ترین اپلیکیشن ها به شمار میرود.
نتفلیکس، یوتیوب و سایر برنامههای پخش ویدیو نیز در فهرست پرمصرف ترین اپلیکیشن ها از نظر مصرف اینترنت قرار میگیرند.
اما نمیتوان اینستاگرام را در لیست پرمصرف ترین اپلیکیشن ها نادیده گرفت؛ بر اساس آمارهای ارایه شده، مرور یک ساعته اینستاگرام میتواند ۱۰۰ مگابایت اینترنت مصرف کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید