بهترین فیلم‌های سینمایی برای تماشا در دوران قرنطینه

از جدیدترین فیلم کیسی افلک تا دورافتاده‌ی رابرت زمکیس

1%
  • 0/10
بهترین فیلم‌های سینمایی برای تماشا در دوران قرنطینه ۰ ۰۲ فروردین ۱۳۹۹ ترین‌ها (سینمایی) کپی لینک

ویروس کرونا همچنان در حال شیوع است. شاید شما هم از بیکاری در خانه‌تان کلافه شده‌اید. علاوه بر بازی و سریال‌هایی که در دو مقاله‌ی مجزا به شما معرفی کرده‌ایم، در این یادداشت قرار است از فیلم‌های سینمایی جذاب و ماندگاری نام ببریم که شاید تا به این لحظه موفق به تماشایشان نشده‌اید. لازم به ذکر است که فیلم‌های سینمایی موجود در این لیست بر اساس رتبه‌، رده‌بندی نشده‌اند و هیچ اولویتی بین این دسته از آثار وجود ندارد. شما بسته به سلیقه و روحیه‌ی خودتان می‌توانید به سراغ فیلم‌های موردعلاقه‌تان بروید.

Light of My Life

تاریخ اکران: ۲۰۱۹
کارگردان: کیسی افلک
بازیگران: آنا نیوفسکی، کیسی افلک، تام بائر

به واسطه‌ی یک بیماری واگیردار، زن‌ها و دخترها در سطح کره‌ی زمین تلف شدند. در این دنیای آخرالزمانی، ماجراهای پدر و دختری را می‌بینیم که برای بقا می‌جنگند. در این ماجرا نه از زامبی‌های وحشی و ترسناک خبری خواهد بود و نه موجودات جهش یافته. قصه‌ی فیلم نیز یک درام خالص است که رگه‌هایی از ژانر علمی-تخیلی در بطن قصه حس می‌شود. کیسی افلک کارگردانی و فیلم‌نامه‌نویسی فیلم «نور زندگی من» را برعهده گرفته و در نقش پدرِ ماجرا، جلوی دوربین بازی می‌کند. ماجرای فیلم «نور زندگی من» پیرامون رابطه‌ی میان انسان‌ها شکل می‌گیرد و میل به بقا، سطحی‌ترین و ساده‌ترین مفهومی است که می‌توان از داستان این فیلم ‌برداشت کرد. اگر دلتان می‌خواهد یک فیلم درام جذاب در دنیایی آخرالزمانی را تماشا کنید، «نور زندگی من» می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای شما باشد.

Contagion

تاریخ اکران: ۲۰۱۱
کارگردان: استیون سودربرگ
بازیگران: مت دیمون، کیت وینسلت، جود لاو

ژورنالیست‌ها در تب و تاب پوشش خبری از وقایع پیرامون ویروس کرونا در کشور چین بودند که فیلم Contagion در فضای مجازی باب شد و در حال حاضر تقریبا هر علاقه‌مند به آثار سینمایی، مشتاق است تا فیلم «سرایت» را تماشا کند؛ چرا که خلاصه‌ی داستان این فیلم دست کمی از ماجراهای کرونا ندارد. طبق فیلمنامه‌ی این اثر، ویروسی در دنیا پخش می‌شود که دست بر قضا از کشور چین ظهور می‌کند و از بختِ بد، ناقل این ویروس خفاش‌ها هستند. در داستان، شخصیت‌‌هایی را نظاره می‌کنیم که از جان خود مایه می‌گذارند تا راهی برای این بیماری ناشناخته پیدا کنند. استیون سودربرگ، معرف حضور فیلم‌بازها است و به خاطر اسم این کارگردان و بازیگرهای سرشناس هالیوودی هم که شده احتمالا برای تماشای این فیلم ترغیب شده‌اید، اما ماجرا اینجاست که به طرز غیر قابل باوری فیلم‌نامه‌ی این فیلم به وقایع حال حاضر شباهت دارد. عجیب نیست؟

The Purge

تاریخ اکران: ۲۰۱۳
کارگردان: جیمز دموناکو
بازیگران: ایتان هاوک، لنا هدی، مکس بروک‌هلدر

کشور ایالات متحده‌ی آمریکا به علت کاهش جرایم و مفاسد در سطح کشور، قانونی را تصویب کرده تا در یک روز مقرر در هر سال، مردم به مدت ۱۲ ساعت فرصت داشته باشند تا هر جرمی که دلشان می‌خواهند را انجام دهند. در این ماجرا، ما نیز به مدت ۱۲ ساعت ماجرا را از دید یک خانواده تماشا می‌کنیم که برای زنده ماندن تقلا می‌کنند. به نمرات متوسط فیلم «پاک‌سازی» دقت نکنید؛ چرا که این فیلم به علت ترویج جرم و جنایت به شدت مورد سرزنش قرار گرفته؛ با این وجود، فیلم می‌تواند شما را به مدت ۹۰ دقیقه سرگرم کند. به علت شهرت پیدا کردن این اثر، دنباله‌های متعددی برای «پاک‌سازی» ساخته شده که آن‌ها نیز ارزش تماشا دارند. سریالی نیز به همین نام تولید شده که از سال ۲۰۱۸ از شبکه‌ی USA پخش می‌شود. جیمز دموناکو شورانر این سریال است، اما راستش را بخواهید تماشای در و دیوار خانه‌تان از تماشای این سریال کم ارزش، با آن شخصیت‌های کاغذی لذت‌بخش‌تر است!

28Days later

تاریخ اکران: ۲۰۰۲
کارگردان: دنی بویل
بازیگران: کیلیان مورفی، نائومی هریس، کریستوفر اکلستون

دنی بویل را اغلب با فیلم میلیونر زاغه‌نشین (Slumdog Millionaire) می‌شناسند؛ همان فیلم درامی که توانسته ۸ اسکار را تصاحب کند! ماجرا اینجاست که این فیلم‌ساز پنج سال پیش از این فیلم، اثری در ژانر وحشت ساخته که آخرالزمان ترسناکی را روایت می‌کند؛ دنیایی که در آن همگی زامبی شده‌اند و گروهی از انسان‌ها طبق معمول هر فیلم دیگر در این سبک، برای نجات خودشان با این موجودات بی‌مغز دست و پنجه نرم می‌کنند. فیلم «۲۸ روز بعد» با یک بودجه‌ی بسیار کم ۸ میلیون دلاری ساخته شده بود، اما به اندازه‌ای در گیشه موفق ظاهر شد که در سال ۲۰۰۷ کارگردانی دیگر دنباله‌ای بر این فیلم تحت عنوان ۲۸ هفته بعد (28Weeks Later) ساخت که آن فیلم نیز مورد ستایش قرار گرفت؛ هر چند هیچ وقت نتوانست همانند فیلم اول مورد تحسین قرار گیرد. جالب است بدانید کاراکتری به اسم «دویل» در این فیلم حضور دارد که نوعی ادای احترام کارگردان به دنی بویل به حساب می‌آید: (Doyle = Danny + Boyle).

Mad Max

تاریخ اکران: ۲۰۱۵
کارگردان: جورج میلر
بازیگران: تام هاردی، شارلیز ترون، نیکلاس هولت

نام جورج میلر با فیلم «مکس دیوانه» گرفته خورده چون اولین فیلم سینمایی بلند جورج میلر در سال ۱۹۷۹ تحت عنوان Mad Max اکران و با اقبال گسترده‌ی عموم و منتقدین همراه شد. قصه‌ی فیلم درباره‌ی یک افسر پلیس به اسم مکس است که در یک دنیای آخرالزمانی قصد دارد تا از عده‌ای موتورسوار انتقام بگیرد. کل داستان در فیلم اول به انتقام خلاصه می‌شود. مل گیبسون، بازیگر توانمند هالیوود، نقش استثنایی و بی‌نظیری را در این فیلم از خود به یادگار گذاشته است. در سال‌های ۱۹۸۱ و ۱۹۸۶ میلادی دو دنباله‌ی دیگری نیز برای فیلم «مکس دیوانه» ساخته شد. دنباله‌ی دوم، اثر جذاب و خوش‌ساختی بود اما فیلم سوم نتوانست انتظار هواداران این مجموعه را برآورده کند. با این اوصاف تماشای سه‌گانه‌ی «مکس دیوانه» به هر علاقه‌مندی به ژانر اکشن به شدت توصیه می‌شود. فیلم Mad Max: Fury Road نیز در سال ۲۰۱۵ ساخته شد تا طرفداران «مکس دیوانه»‌ با یک ریبوت اساسی روبه‌رو شوند. این فیلم را نیز جورج میلر کارگردانی کرده و انصافا تام هاردی در نقش قهرمان داستان خوش درخشیده. در این اوضاع قرنطینه، بد نیست که اصلا یک هفته را برای تماشای فیلم‌های مد مکس صرف کنید.

World War Z

تاریخ اکران: ۲۰۱۳
کارگردان: مارک فراستر
بازیگران: برد پیت، میری انوس، دانیلا کرتش

فیلم World War Z با اهداف جاه‌طلبانه‌ای معرفی شد. شرکت پارامونت پیکچرز و اسکای‌دنس مدیا برای تبلیغ فیلم، خودشان را به آب و آتش زدند. فیلم «جنگ جهانی زد»‌ با بودجه‌ی تقریبی ۲۰۰ میلیون دلاری ساخته شد و خوشبختانه توانست رقمی دو برابر بیشتر از بودجه‌، سودآوری داشته باشد. قصه‌ی فیلم برگرفته از رمانی به همین نام به قلم مکس بروکس است. دنیای ما انسان‌ها، طبق معمولِ همیشه بنابه‌دلایلی به ویروسی دچار می‌شود و مردم به زامبی‌های درنده‌ای تبدیل می‌شوند. جالب است بدانید که سناریوی فیلم حاصل زحمت یک تیم چندنفره است که در راس آن‌ها نام دیمون لیندلف می‌درخشد. همان فردی که در تولید سریال گمشدگان (Lost)، بازمانده‌ها (The Leftovers) و واچمن (Watchmen) حضور فعالی داشته است. هنرنمایی برد پیت در نقش شخصیت اصلی داستان نیز از دیگر نقاط قوتی است که شما را وادار می‌کند به سراغ این فیلم بروید.  

Children of Men

تاریخ اکران: ۲۰۰۶
کارگردان: آلفونسو کوآرون
بازیگران: کلایو اوون، جولیان مور، چیویتل اجیوفور


 

تقریبا تمام فیلم‌های سینمایی بلند آلفونسو کوآرون جذاب و دیدنی هستند. او پس از کارگردانی فیلم هری پاتر و زندانی آزکابان، کارگردانی فیلم Children of Men را پذیرفت؛ اثری به شدت هیجان‌انگیز که تقریبا غیرممکن است پای این فیلم بنشینید و محو داستانش نشوید! در آینده‌ی نه چندان دور یعنی سال ۲۰۲۷ میلادی، دنیا به آشوب کشیده می‌شود. نسل بشر عقیم شده و در کشور انگلستان رسما یک حکومت فاشیستی برقرار است تا معترضین را سرکوب کنند. ما در این فیلم فردی به اسم تئو فارون (با بازی استثنایی کلایو اوون) را دنبال می‌کنیم که باید از زنی در دنیای فیلم محافظت کند. سناریوی این فیلم برگرفته از رمانی به قلم پی.دی جیمز است. با این‌که فیلم «فرزندان انسان» به شدت خوش‌ساخت است، این اثر هالیوودی از لحاظ تجاری شکست خورده و هیچ سودی عاید شرکت‌های تهیه‌کننده نشد. با این تفاسیر اگر دلتان می‌خواهد به موازات یک قصه‌ی جذاب، با کارگردانی آلفونسو کوآرون بیشتر آشنا شوید، این فیلم را نباید از دست بدهید.

A Quiet Place

تاریخ اکران: ۲۰۱۸
کارگردان: جان کراسینسکی
بازیگران: امیلی بلانت، جان کراسینسکی، میلیسنت سیموندز

فیلم A Quiet Place بدون هیاهوی تبلیغاتی در دو سال گذشته اکران شد و توانست مورد تحسین عموم و منتقدین قرار بگیرد. قصه‌ی این فیلم در آینده‌ای جریان دارد که تقریبا از نسل بشر، افراد زیادی روی کره‌ی زمین حضور ندارند؛ چرا که یک عامل ناشناخته به راحتی انسان‌ها را شکار می‌کند. تنها کافی است یک جمله بگویید تا این عامل ناشناخته که معلوم نیست آدم فضایی است یا موجودی شیطانی، شما را در کسری از ثانیه نابود کند. کراسینسکی برای کارگردانی این فیلم ترسناک و مهیج، با چالش‌های زیادی روبه‌رو شد، اما خروجی کار یک فیلم درجه‌ی یک است که نظیرش را نمی‌توان به این راحتی پیدا کرد. به علت فروش موفقیت‌آمیز و مورد ستایش قرار گرفتن «یک مکان ساکت»، دنباله‌ای برای ماجراهای شخصیت‌های اصلی داستان در حال تولید است که قرار بود در سال ۲۰۲۰ میلادی اکران شود. سازنده‌ها به علت شیوع ویروس کرونا، دست از کار کشیدند و تاریخ اکران قطعی فیلم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

The Host

تاریخ اکران: ۲۰۰۶
کارگردان: بونگ جون هو
بازیگران: کنگ-هو سونگ، هی-بونگ بیون، هاو-ایل پارک

بونگ جون هو را این روزها همه با فیلم انگل (Parasite) می‌شناسند که توانسته جوایز اسکار را درو کند، اما باور کنید که این کارگردان کره‌ای آثار ماندگار دیگری در حوزه‌ی سینما دارد. فیلم میزبان (The Host) در ژانر وحشت به‌قدری توانست در زمان خودش سر و صدا کند که هواداران فیلم مشتاق بودند نسخه‌ی دومی برای این فیلم ساخته شود. متاسفانه (یا شاید هم خوشبختانه!) بونگ جون هو نه تمایلی برای ساخت دنباله‌ی این فیلم داشت و نه تلاش کرد تا اثر دیگری در ژانر وحشت خلق کند. داستان درباره‌ی هیولایی است که از ناکجاآباد ظاهر می‌شود و علاقه‌ی زیادی به گوشت انسان‌ها دارد! اگر دلتان لک زده برای تماشای یک فیلم ترسناک که داستانی معمایی دارد، فیلم «میزبان» گزینه‌ی ایده‌آلی برای شما خواهد بود.

Cast Away

تاریخ اکران: ۲۰۰۰
کارگردان: رابرت زمکیس
بازیگران: تام هنکس، هلن هانت، پائول سانچز

تام هنکس تقریبا در هر ژانری، ایفای نقش خاصی از خود به یادگار گذاشته، اما فیلم Cast Away جنبه‌ی دیگری از این بازیگر را نشانمان می‌دهد. تام هنکس در این فیلم در نقش چاک نولند، بنا به‌ دلایلی در یک جزیره‌ی دورافتاده به دام می‌افتد. در طول مدت زمان داستان فیلم، مخاطب با اشتیاق عملکرد او را دنبال می‌کند. آن‌قدر بلا سر چاک می‌آید که گاهی دلمان برای او می‌سوزد. در این اوضاع قرنطینه، ما مردم واقعی دست کمی از چاک نداریم. فرقمان با شخصیت فیلم Cast Away تنها در همین حد است که او در یک جزیره‌ی بزرگ و وسیع گیر افتاده و ما در منزلمان! با این حال، تماشای این فیلم به هر سینمادوستی پیشنهاد می‌شود؛ چرا که این فیلم، راه و رسم ماندن در یک چهاردیواری را به خوبی به شما آموزش می‌دهد. البته امیدواریم شما در هفته‌ی سی‌ام قرنطینه مثل چاک تمایل پیدا نکنید از سر تنهایی با یک توپ والیبال، طرح دوستی بریزید!



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments