مدتها است که ویرایش یا به عبارتی ادیت عکسهای مختلف به یک امر طبیعی برای کاربران فضای مجازی تبدیل شده است. با این وجود، برنامه مای هریتیج (MyHeritage) با قابلیتهای جدیدی عرضه شده که به عنوان اپلیکیشن متحرک سازی تصاویر در دسترس کاربران قرار دارد.
البته ممکن است در ابتدا فکر کنید که این ویژگی قبلا هم در برنامههای دیگر مانند اینستاگرام دیده شده باشد؛ مانند ویدیوهای کوتاه که تصویر را به نحوی متحرک نشان میدهند. این درحالی است منظور از متحرک بودن عکسها در برنامه MyHeritage به هیچ وجه به این معنا نبوده و در واقع قابلیت Deep Nostalegia برای زنده کردن تصاویر قدیمی مورد استفاده قرار میگیرد.
بررسی برنامه مای هریتیج
بازگشت مشاهیر دوران قدیم با برنامه MyHeritage
تصور کنید که تصویر یکی از افراد معروف در دهه ۴۰ میلادی را با به صورت زنده تماشا کنید. احتمالا پیش از هرچیز اگر از طرفداران فیلمهای هری پاتر باشید به یاد قاب عکسهای روی دیوارهای مدرسه هاگوارتز خواهید افتاد که با دانشآموزان صحبت میکردند و هرکدام برای خود شخصیتی داشتند. با این وجود قابلیت برنامه مای هریتیج در آن حد هم پیشرفته نیست، اما حداقل میتواند آدلف هیتلر را با چهرهای زنده برای شما به تصویر بکشد!
این اپلیکیشن متحرک سازی تصاویر در واقع به صورت فرد مورد نظر در عکس با استفاده از هوش مصنوعی، حالتهای مختلفی را مانند لبخند زدن و ابراز ناراحتی اضافه خواهد کرد؛ شاید هم آنها از اینکه داخل یک قاب کوچک گیر افتادهاند بسیار از دست شما خشمگین شوند! اما در نهایت، میتوانید فردی که میخواهید را با تونل زمان از گذشته به حال منتقل کنید.
مسئله امنیت برنامه MyHeritage
متحرک کردن تصاویر با برنامه مای هریتیج به صورت رایگان انجام میشود؛ اما نکته قابل توجه اینجاست که شما حتما باید یک ایمیل حاوی موافقتنامه با تمامی قوانین و شرایط سازندگان را همراه با تصاویری که قصد متحرک کردن آنها را دارید ارسال کنید. این درحالی است که انجام هر دو کار باعث میشود تا از نظر مسائل امنیتی، تصاویر ارسالی شما کمی در خطر انتشار باشند. در نتیجه، سعی کنید تصاویر شخصی خود را در این برنامه وارد نکرده و حتما متن موافقتنامه را بررسی کنید.
البته دقت کنید که این بدان معنا نیست که سازندگان قصد سوء استفاده از عکسها و اطلاعات شخصی شما را دارند؛ بلکه ممکن است سرورهای این برنامه به دلیل اینکه پر از تصاویر شخصی و غیرشخصی افراد هستند، به احتمال بسیار زیاد هدف بزرگی برای هکرها خواهد بود. برای مثال، در سال ۲۰۱۸ گروهی از هکرها به مرکز دادههای این اپلیکیشن متحرک سازی تصاویر یک حمله سایبری را ترتیب دادند که طی آن اطلاعات بسیاری از کاربران و همچنین سازندگان ربوده شده و در دارک وب به فروش گذاشته شد.
همچنین جالب است بدانید که کمپانی سازنده برنامه خود نیز نسبت به ضمانت امنیت تصاویر ارسالی هیچ چیز را تایید نکرده و به نحوی وظیفه نگهداری از آنها را تنها در حد سعی و تلاش میداند. این درحالی است که این شرکت قرار است تا خود توسط یک کمپانی بزرگتر که قصد تضمین امنیت تصاویر را دارد، به قیمت ۶۰۰ میلیون دلار خریداری شود.
محدودیت برنامه مای هریتیج
لازم به ذکر است که گرچه در ابتدای مطلب به رایگان بودن کار با این برنامه اشاره شد، اما برای استفاده نامحدود از آن بدون شک نیاز به پرداخت مبلغی ماهانه خواهید داشت.
به هر حال فکر کردن به اینکه یکی از بستگان از دست رفته خود را با یک تصویر متحرک به حیاتی مصنوعی بازگردانید ممکن است در عصر تکنولوژی بسیار جذاب باشد؛ جذابیتی که انجام آن توسط یک فرد یا شرکت، قطعا نیاز به حمایت مالی خواهد داشت.
نحوه کار برنامه
اینکه تصاویر با یک اپلیکیشن متحرک سازی میشوند در سال ۲۰۲۱ و با پیشرفت تکنولوژی قابل درک است؛ اما سوالی که به وجود خواهد آمد این است که چطور این کار انجام میشود؟
موتور گرافیکی که وظیفه انجام این تغییر و تحول در عکس را دارد، توسط کمپانی D-ID که یک شرکت صهیونیستی است تامین میشود. کار D-ID در ابتدا نیز شناسایی صورت افراد در ویدیوهای کم کیفیت و تصاویر تار بوده و حال میتواند آنها را متحرک کند.
در واقع سال گذشته این تکنولوژی توسط این کمپانی معرفی شده بود که در آن، صورت فرد داخل عکس به صورت کامل آنالیز شده و سپس روی یک درایو خاص برای انتقال دادههای ویدیویی کپی خواهد شد تا در نهایت، یک تصویر Live Portrait حاصل شود. همچنین اگر فردی که قصد متحرک سازی صورت آن را داشته باشید معروف باشد، برنامه مای هریتیج میتواند به راحتی حالت صورت آنها را درست به مانند زمانی که در زندگی واقعی رفتار میکردند، بازتاب دهد.
برای این کار، اپلیکیشن متحرک سازی تصاویر در اینترنت برای دریافت دادههای مختلف درباره شخص جستجو خواهد کرد؛ سپس اگر بتواند دادههای خاصی را درباره وی پیدا کند، با هوش مصنوعی Face AI فرد را به نحوی زنده خواهد کرد.
قابلیتهای دیگر
از دیگر ویژگیهای این برنامه میتوان به قابلیتی تحت عنوان face anonymization اشاره کرد که میتواند صورت یک فرد در یک کلیپ را با صورت فردی دیگر عوض کند؛ کاری که اغلب در مستندها برای ناشناس ماندن چهره حقیقی برخی از افراد انجام میشود.
دیگر دسترسی این برنامه taking heads نام دارد که استفادههای بسیاری را در تبلیغات تلویزیونی خواهد داشت؛ چراکه میتواند برای مثال یک جمله را روی صورت فرد مورد نظر که عکس آن با قابلیت بالا روی تصویر همگامسازی شده، به صورت لبخوانی اضافه کند. با این کار، فرد مورد نظر در ویدیو میتواند یک فایل صوتی را کاملا طبیعی لبخوانی کند!
برنامه مای هریتیج برای سیستم عامل اندروید و iOS به صورت رایگان از طریق برنامههای گوگل پلی استور و اپ استور هماکنون قابل دریافت است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید