1%
  • 0/10

ناسا سپر حرارتی به فضا می‌فرستد

امکان فرودی ایمن روی مریخ

ناسا سپر حرارتی به فضا می‌فرستد ۰ ۲۰ مهر ۱۴۰۱ فضا کپی لینک
ناسا سپر حرارتی

ناسا ماه آینده یک سپر حرارتی بادی بزرگ شبیه بشقاب پرنده به فضا پرتاب خواهد کرد و هدف از این اقدام را کمک به انسان برای فرود ایمن روی مریخ عنوان کرده است.

پرتاب سپر حرارتی بادی در مدار پایین زمین در واقع یک کاهش‌دهنده بادی است که اوایل ماه نوامبر توسط موشک Atlas V صورت خواهد گرفت.

در آینده، سپر حرارتی می‌تواند برای کاهش سرعت یک فضاپیما هنگام ورود به جو زمین هم مورد استفاده قرار گیرد تا سرعت را کاهش دهد و خطر کمتری آن را تهدید کند.

اگر این فناوری موفقیت آمیز باشد، روزی به انسان اجازه می‌دهد تا به طور ایمن روی مریخ فرود بیاید.

این سپر حرارتی که LOFTID نام دارد، با موشک United Launch Alliance Atlas V در کنار یک ماهواره در مدار قطبی JPSS-2 به فضا پرتاب خواهد شد.

هنگامی که JPSS-2 به مدار می‌رسد، سپر حرارتی باد می‌شود و در مسیر ورود مجدد از مدار پایین زمین قرار می‌گیرد و باعث کاهش سرعت فضاپیما می‌شود.

پوسته‌های هوای سفت و سخت جو زمین باعث مشکلاتی برای سفینه‌های فضایی می‌شوند؛ به عنوان مثال، شاید «هفت دقیقه وحشت» مریخ نورد پایداری یا Perseverance ناسا را سال گذشته به یاد داشته باشید که از چتر نجات برای فرود به سطح مریخ استفاده کرد.

سیگنال‌های رادیویی ارسال شده از ناسا و بالعکس ۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا هر یک از طرفین با یکدیگر تماس برقرار کنند، بنابراین پس از اینکه تیم زمینی به Perseverance گفت که فرود بیاید، مریخ نورد کنترل را به دست گرفت و سفر حماسی را به تنهایی انجام داد.

فضاپیما با سرعت ۱۲ هزار مایل در ساعت از جو مریخ شلیک کرد، اما هفت دقیقه بعد مجبور شد سرعت خود را به صفر مایل در ساعت کاهش دهد تا سالم بر روی سطح فرود آید.

در حالی که این مریخ‌نورد با کمک یک چتر نجات، جان سالم به در برد، فرآیند فرود برای محموله‌های بزرگ‌تر، مانند موشک‌هایی که انسان در آن سوار هستند، دشوارتر است.

برای این مشکل ناسا سپر حرارتی را پیشنهاد داده که می‌توانند به سفینه‌های فضایی هنگام نشستن بر روی مریخ کمک کنند تا خطر کمتری جان سرنشینان را تهدید کند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments