هنگام خرید گوشی معمولا بین یک گوشی ارزان قیمت جدید و یک پرچمدار قدیمی ممکن است مردد شویم که کدامیک را بخریم؛ در این مقاله قصد داریم به این مقوله بپردازیم.
فناوریهای جدید همیشه هیجانانگیز هستند، اما گوشی پرچمدار سال قبل نیز گزینهی خوبی است که میتوانید با یک تخفیف شیرین آن را خریداری کنید.
با پیشرفت میانردههای مدرن تقریباً در هر حوزه، انتخاب بین این دو بسیار گیجکننده است. با این حال، اولویتهایتان را در نظر بگیرید که آیا بهتر است از یک تلفن ارزان قیمت جدید یا یک پرچمدار ممتاز قدیمی استفاده کنید.
بدنه پلاستیکی یا شیشهای
به عنوان مثال سری Galaxy S21 را در نظر بگیرید. نسخه پایه این گوشی یعنی S21 و نسخه ارزانقیمتتر یعنی S21 FE دارای بخش پشتی پلاستیکی هستند، در حالی که S21+ و S21 Ultra هر دو از بدنهی شیشهای برخوردارند و بدنهی سری S22 کاملا از شیشه تشکیل شده است. داشتن بدنهی پلاستیکی همیشه به معنای بی کیفیتی نیست، زیرا پلاستیک معمولاً بهتر از شیشه میتواند ضربه را تحمل کند، اما مطمئناً این حس برتر را از تلفن میگیرد و بیشتر مستعد خراش است و اگر یک گوشی مقرون به صرفه با پشت شیشهای عرضه شود، در بسیاری از موارد، فریم آلومینیومی را با پلاستیک تعویض میکند.
یکی دیگر از تفاوتهای گوشیهای پرچمدار و میان رده، قاب شیشهای آن است که محافظ شیشهی گوریلا گلس Victus معمولا برای گوشیهای پریمیوم در نظر گرفته میشود، اما گوشیهای مقرونبهصرفهتری را خواهید یافت که از گوریلا گلس قدیمیتر 5 یا حتی گوریلا گلس 3 به عنوان محافظ صفحه نمایش استفاده میکنند.
البته اگر همیشه گوشی خود را داخل قاب نگه دارید و از محافظ صفحه استفاده کنید، هیچ کدام از اینها مهم نیست.
مقاومت در برابر آب گزینهای است که در آن میان ردهها به پرچمداران رسیدهاند. از آیفون SE تا گلکسی A53و بسیاری از تلفنهای ارزان قیمتتر اکنون از استاندارد IP برای محافظت در مقابل نفوذ آب و گردوغبار برخوردارند و محافظت مناسبی از گوشی در برابر آسیب ارایه میدهند.
نمایشگر
یکی از مهمترین مواردی که گوشیهای پرچمدار را از دستگاههای مقرون به صرفه متمایز میکند، نمایشگر آنها است. عامل متمایز کننده صفحه نمایشهای QHD این است که وضوح فوق العاده ارایه میدهد. اکنون نرخ نوسازی متغیر است. پرچمداران قبلا به پنلهای LTPO مجهز میشدند که برخی از آنها میتوانند تا یک هرتز پایین بیایند.
جدای از افزایش عمر باتری، ما استدلال میکنیم که نرخ نوسازی متغیر تأثیر کمی بر نحوه استفاده افراد از تلفن دارد. شما همان انیمیشنهای روان را حتی در یک میان رده که دائما با فرکانس ۱۲۰ هرتز اجرا میکند، تجربه خواهید کرد. تنها استثناها گوشیهای مقرون به صرفهای هستند که دارای پنل ۶۰ هرتزی هستند.
طی چند سال گذشته، برندها شروع به استفاده از نمایشگرهای QHD برای مدلهای پیشرفته مثل گلکسی اس 21 اولترا کردهاند که رزولوشن 1080p را برای سایر پرچمداران و گوشیهای مقرونبهصرفه باقی گذاشتهاند.
اما در یک زمینه پرچمداران جلوتر از بقیه هستند: روشنایی. برای مثال گوشیهای پرچمدار سامسونگ بیش از ۱۵۰۰ نیت روشنایی تولید میکنند، در حالی که نرخ روشنایی گوشیهای ارزان قیمت بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نیت است. هنگام تماشای محتوای HDR در فضای باز و زیر نور خورشید، تعداد نیتهای بیشتر تفاوت زیادی ایجاد میکند، اما آیا این بدان معناست که یک گوشی میان رده غیرقابل استفاده خواهد بود؟ قطعا نه.
قدرت عکاسی و تصویربرداری
احتمالاً در بیشتر موارد پاسخ را میدانید. تلفنهای رده بالا همیشه برتری قابل توجهی نسبت به گوشیهای ارزانتر در مورد کیفیت تصویر و ویژگیهای دوربین دارند. به عنوان مثال، پیکسل 6 پرو دارای سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین تله فوتو و برخی ترفندهای انحصاری دوربین مانند Action Pan و Long Exposure است که هیچ کدام در پیکسل 6a موجود نیستند.
نمیتوان انکار کرد که گوشیهای میانرده از نظر عملکرد دوربین پیشرفت زیادی کردهاند، به خصوص برای عکاسی در شرایط نور خوب. اما این نیز درست است که حتی یک پرچمدار یک ساله میتواند به راحتی با یک تلفن ارزان قیمت، اگر موقعیتهای چالش برانگیزتری مانند عکاسی در شب را در نظر بگیرید، نتیجه مسابقه را به نفع خود تغییر دهد.
البته چندین استثنا وجود دارد مثل Pixel 6a و iPhone SE ، اما با سامسونگ، وان پلاس و موتورولا، بهتر است از یک پرچمدار قدیمی استفاده کنید.
پردازنده و قدرت عملکرد
پردازندههای گوشی های پرچمدار بیش از تصور ما قدرتمند شدهاند به طوری که با رایانهها قابل رقابت هستند. اپل در سال جاری پردازنده A15 قدیمی خود را برای مدلهای غیر پرو آیفون 14 ارایه کرد. کوالکام همچنین بستهبندی پردازندههای پرچمدار سال قبل خود را برای مدلهای میانرده جدیدتر ارایه کرده است. اسنپدراگون 870 یک نمونه از آن است. بسیاری از گوشیهای مقرونبهصرفه ممکن است از جهاتی قابل رقابت با گوشی های پرچمدار نباشند، اما پردازندهای مشابه نمونههای گرانترشان دارند؛ مثلا گوشیهای پیکسل 6a، گلکسی اس 21 FE و آیفون SE. این رویکرد به این معنی است که شما بدون اینکه بهای سنگینی بابت یک گوشی پرچمدار جدید بدهید، همان تجربه برتر را خواهید داشت.
در یک رویکرد جایگزین، شرکتها ویژگیها را قربانی نمیکنند، اما یک تراشه پایینتر از سری اسنپدراگون 600 یا 700 را روی گوشیهای جدید قرار میدهند؛ به عنوان مثال Nothing Phone 1 دستگاه جدیدی است که این ویژگیها را دارد. این پردازندهها برای برنامههای روزمره فوقالعادهاند، اما معمولاً از نظر گرافیکی عملکرد فوقالعادهای ندارند و عمدتاً روی بازی تأثیر میگذارد. بهعلاوه، آنها به اندازه پردازندههای سری 800 کوالکام عملکرد خوبی ندارند تا گوشی شما را حتی پس از سه سال کاربردی نگه دارد.
در همین حال، گوشیهای میانرده در زمینهی رم و فضای ذخیره سازی دست کمی از پرچمداران ندارند و حتی از فناوریهای حافظه رم و ذخیره سازی سریعتر استفاده میکنند.
با در نظر گرفتن همه اینها، یک پردازنده قدیمی سری 800 همیشه عملکرد بهتری نسبت به تراشههای سری 700 ارایه میدهد، چه در یک پرچمدار قدیمی و چه در یک میان رده جدید.
پشتیبانی از نرم افزار
هر چه گوشی جدیدتر باشد، مدت زمان بیشتری پشتیبانی نرمافزاری را دریافت خواهد کرد. بنابراین، پیکسل 6a در حالت ایدهآل باید وصلههای امنیتی را برای مدت طولانیتری نسبت به پیکسل 6 دریافت کند، حتی اگر هر دو دارای اندروید 15 بالاتر باشند.
با این حال، چند استثنا وجود دارد. برای مثال سامسونگ را در نظر بگیرید؛ گوشیهای سری گلکسی اس و A اخیرش حداقل چهار نسخه اندرویدی را دریافت خواهند کرد. اما در واقعیت، گوشیهای پرچمدار سری گلکسی اس همیشه در اولویت نسبت به گلکسیهای مقرونبهصرفه هستند، زمانی که سامسونگ بالاخره بهروزرسانیها را آغاز کرد و این شکاف با گذشت زمان بیشتر میشود.
علاوه بر این، گوشیهای سری گلکسی A نیز احتمالاً زودتر از دستگاههای سری گلکسی اس در فهرست وصلههای امنیتی سه ماهه سامسونگ قرار خواهند گرفت. نه تنها سامسونگ، بلکه بیشتر شرکتها (به جز گوگل و اپل) اهمیت یکسانی به گوشی های ارزان قیمت و پرچمدار و گرانقیمت خود نمیدهند و بحث را به نفع پرچمداران قدیمی معطوف میکنند.
باتری و شارژر
پردازندههای پایینتر در تلفنهای ارزانقیمت برای بهرهوری انرژی بهتر تنظیم شدهاند و استفاده از پنل FHD بیش از یک QHD نیز کمک میکند. تلفنهای مقرونبهصرفه به دلیل نیاز به قدرت قابل کنترلتر و نمایشگر آنها، بین شارژ بیشتر دوام میآورند.
این مهم است زیرا برندها معمولاً سرعت شارژ سریع PD (Power Delivery) را برای تلفنهای گرانتر خود ارایه میکنند و گوشیهای مقرونبهصرفه را نسبتاً آهستهتر شارژ میکنند. به عنوان مثال، پیکسل 6a و گلکسی A53 به ترتیب تنها با ۱۸ وات و ۲۵ وات شارژ میشوند، اما برخی از گوشیهای سری Moto G حتی بدتر هستند و تنها میتوانند با آداپتور ۱۰ واتی شارژ شوند.
از آنجایی که برندهای بیشتری از شارژرها در جعبه پرچمداران خودداری میکنند، برخی از تلفنهای ارزان قیمت و میان رده همچنان با آداپتور همراه عرضه میشوند. بنابراین، به عنوان مثال، اگر یک OnePlus 10T را انتخاب کنید، این شرکت یک آداپتور ۱۲۵ واتی را بدون هزینه اضافی تقدیم مشتری میکند، اما گوشیهای پرچمدار با ارایه شارژ بیسیم در میان ردههای متوسط قرار میگیرند.
در این مورد میتوان برنده را گوشی جدید ارزان قیمت دانست.
گوشی های ارزان قیمت جدید یا پرچمدار قدیمی: کدام را بخریم؟
تا اینجای کار، همه چیز به نفع پرچمداران قدیمی است، با این حال هنوز یک عامل وجود دارد که میتواند در تصمیم گیری تاثیر بگذارد: بودجه شما. هنگام انتخاب بین یک پرچمدار قدیمی و یک تلفن اقتصادی جدید، قطعا موضوع بودجه مهمترین گزینه است.
با بودجهای کمتر از ۴۰۰ دلار معادل ۱۶ میلیون تومان، خرید یک میان رده جدید منطقیتر است که بستهی مدرنتری دریافت میکنید، اگرچه مطمئناً از مزایای اضافی یک تلفن پیشرفته برخوردار نخواهید شد. در مقابل میتوانید یک پرچمدار قدیمی با همین قیمت تهیه کنید که از پردازنده قوی، دوربین فوقالعاده و وضوح تصویر عالی پشتیبانی کند.
یک میانرده مقرونبهصرفه برای افرادی که به امکاناتی مثل پشتیبانی نرمافزار طولانیتر، شارژ بیسیم و فضای ذخیرهسازی بیشتر و عملکرد اهمیتی نمیدهند، مناسب است.
اما اگر به دنبال یک گوشی خوب با عملکرد بهتر دوربین و دستگاه قدرتمند هستید، بهتر است بودجه را افزایش دهید و حدود ۶۰۰ دلار معادل ۲۴ میلیون تومان هزینه کنید و مثلا یک گوشی مثل گلکسی S21 Ultra تهیه کنید. با این بودجه میتوانید گوشی پرچمدار قدیمی مربوط به سال قبل را تهیه کنید که به خوبی پرچمدار فعلی خواهد بود. از آنجایی که گوشیهای رده بالا سال به سال فقط بهروزرسانیهای تکراری دریافت میکنند، چیز زیادی را از دست نخواهید داد.
در کل باید بگوییم که گوشی های پرچمدار قدیمی که بیشتر مد نظرمان گوشیهای یک سال پیش است، ارزش بیشتری نسبت به گوشی های میان رده با قیمت مناسب دارند. چرا که از پردازندهای پشتیبانی میکنند که مختص پرچمداران است، دوربینهای فوقالعادهای دارند که هرگز روی گوشیهای میانرده یافت نمیشوند و کیفیت ساخت و وضوح تصویر نمایشگر هم که از دیگر ویژگیهای این گوشیهاست.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید