درآمد بازیهای موبایل نینتندو به بیش از یک میلیارد دلار رسید
درخشش باورنکردنی Fire Emblem Heroes
بر اساس تازهترین گزارش گروه تحلیلگر سنسور تاور، درآمد بازیهای موبایل نینتندو اخیرا از مرز یک میلیارد دلار عبور کرده که اثر Fire Emblem Heroes به تنهایی 61 درصد از این درآمد را به خود اختصاص داده است.
اگرچه در دههی گذشته اغلب بازیها مختص پلتفرمهای نینتندو، ایکسباکس، پلیاستیشن و رایانههای شخصی بود و گوشیهای همراه به خاطر محدودیتهای فراوان سختافزاری و نرمافزاری دستگاه چندان مناسبی برای ساخت و تجربهی عناوین ویدیویی نبودند، اما این موضوع در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی در حوزهی موبایلها به کلی تغییر کرده و در حال حاضر اسمارتفونها نیز به پلتفرمهای نسبتا محبوبی تبدیل شدهاند. در همین راستا، شرکت ژاپنی نینتندو که در سالهای گذشته فعالیت زیادی در صنعت بازیهای موبایل نداشت، اما چند سالی است که با رونق چشمگیر این پلتفرم علاوه بر کنسول هیبریدی نینتندو سوییچ، بازیهایی را هم تقدیم کاربران موبایلها کرده که گزارشها حاکی از عملکرد عالی این آثار دارند.
به بیان دقیقتر، موسسهی آماری سنسور تاور (Sensor Tower) که وظیفهی بررسی میزان فروش و درآمد بازیها را برعهده دارد، چندی پیش گزارش جدیدی از درآمد بازیهای موبایل نینتندو به اشتراک گذاشته که بر اساس آن، این رقم به بیش از یک میلیارد دلار (769 هزار پوند انگلیس) رسیده است. به گفتهی این گروه، بازی Fire Emblem Heroes که حسابی در میان بازیکنان محبوب شده، به تنهایی 61 درصد از این درآمد هنگفت را به خود اختصاص داده و به عنوان پردرآمدترین و موفقترین اثر موبایلی شرکت نینتندو به شمار میرود. آنطور که به نظر میرسد، گیمرها از زمان انتشار بازی تا به امروز بالغ بر 656 میلیون دلار (505 هزار پوند انگلیس) برای این عنوان هزینه کردهاند که بیشک رقم بزرگ و قابل توجهی است. رتبهی دوم این ردهبندی به بازی Animal Crossing: Pocket Camp تعلق دارد که در طول عمر خود بیش از 131 میلیون دلار برای نینتندو درآمدزایی داشته است. البته، اثر Dragalia Lost هم دست کمی از این بازی ندارد و با اختصاص درآمد 123 میلیون دلاری، در جایگاه سوم جدول به چشم میخورد.
در ادامه، نوبت به مجموعهی دوستداشتنی ماریو میرسد که تاکنون عملکرد رضایتبخشی را روی گوشیهای همراه داشتهاند. Mario Kart Tour موفقترین و پردرآمدترین اثر این سری در پلتفرم موبایل است که با درآمد 86 میلیون دلاری در ردهی چهارم قرار گرفته است. دو بازی Super Mario Run و Dr. Mario World نیز به ترتیب با درآمدهای 76 و 4.8 میلیون دلاری جایگاههای پنجم و ششم جدول را از آن خود کردهاند. البته، شواهد امر گویای این موضوع است که درآمد بیشتر به معنی محبوبیت بیشتر نیست و در صورتی که لیستی بر اساس میزان دانلود عناوین ماریو تهیه کنیم، این ردهبندی تغییر خواهد کرد. به عبارتی، Super Mario Run تا به امروز بیش از 244 میلیون بار از طریق فروشگاهها دانلود شده که به همین خاطر به عنوان محبوبترین بازی موبایل شرکت نینتندو لقب گرفته است. لازم به ذکر است که میزان دانلود بازیهای موبایل نینتندو در مجموع 452 میلیون بار بوده که طبق این گزارش، اثر مذکور 54 درصد از سهم این بازار را از آن خود کرده است.
این در حالی است که بازی Mario Kart Tour علیرغم درآمد 86 میلیون دلاری خود، بیش از 147 میلیون بار دریافت شده است. نکته جالب اینجا است که Fire Emblem Heroes با وجود اینکه به تنهایی 61 درصد از درآمد حاصل از بازیهای موبایل نینتندو را تشکیل میدهد، اما از لحاظ تعداد دانلود عملکرد خیرهکنندهای ندارد و صرفا چهار درصد از تعداد دانلودهای بازی موبایل نینتندو به این عنوان تعلق دارد. از این رو، میتوان گفت که این اثر به طور متوسط به ازای هر بار دانلود نزدیک به 41 دلار درآمد داشته است. نکته جالب دیگر، عدم حضور بازیهای پوکمون در این گزارش است که گویا این مجموعه محبوبیت اولیهی خود را از دست داده و بازیکنان تمایل زیادی به تجربهی آن ندارند.
دو بازی Fire Emblem Heroes و Animal Crossing: Pocket Camp از سیستم پرداخت درون برنامهای گاچا (Gacha) بهره میبرند که بازیکنان با پرداخت پولهای واقعی، شانس خود را برای دریافت یک سری آیتمهای فانتزی امتحان میکنند. این سیستم که اساسا بر پایه شانس بوده، به نوعی یک معاملهی کورکورانه و قمار محسوب میشود که در پی آن، کشور بلژیک این سیستم پرداخت درون برنامهای را ممنوع اعلام کرد و به دنبال آن، فروش و خدماترسانی هر دو اثر در این کشور متوقف شد. با این حال، از آنجا که نینتندو به لطف این سیستم پولهای زیادی را به جیب زده، باید منتظر ماند و دید که این شرکت ژاپنی در آینده چه بازیهایی را بر پایه سیستم گاچا عرضه خواهد کرد.
گفتنی است که این گزارش گروه تحلیلگر سنسور تاور مربوط به فروش و درآمد بازیها از زمان انتشار خود تا روز ششم بهمن ماه (23 ژانویه سال جاری میلادی) شده و مهمتر اینکه این آمار مختص یک منطقهی خاص نیست و درآمد حاصل از فروش و سیستم پرداخت درون برنامهای عناوین ویدیویی در سرتاسر جهان را دربر میگیرد. ناگفته نماند که این آمار و ارقام شامل درآمد حاصل از فروشگاههای ترد-پارتی سیستم عامل اندروید نمیشود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید