نوکیا 5.3

بررسی گوشی هوشمند نوکیا 5.3

یک اقتصادی معمولی

1%
  • 0/10
بررسی گوشی هوشمند نوکیا 5.3 ۲ ۲۷ آبان ۱۳۹۹ بررسی محصول کپی لینک

تلفن هوشمند نوکیا 5.3 از مدل‌های میان‌رده‌ی شرکت کهنه‌کار فنلاندی است که با قیمتی مقرون به صرفه، گزینه‌‌ی نسبتا مناسب برای افرادی است که قصد خرید گوشی هوشمند اندرویدی بدون سوراخ شدن جییبشان دارند. با بررسی این گوشی در سرگرمی همراه باشید.

اوضاع بازار موبایل و تبلت ایران اصلا خوب نیست. در عصر ارتباطات که اهمیت دیوایس‌های هوشمند از هر زمانی بیشتر شده و اینترنت روز به روز نفوذ بیشتری در جنبه‌های مختلف زندگی مردم پیدا می‌کند، ایرانیان باید برای ساده‌ترین و معمولی‌ترین تلفن‌های هوشمند اندرویدی هزینه‌های هنگفت کرده و تا جای ممکن چرخه‌ی تعویض تلفن‌های خود را طولانی کنند. در چنین شرایطی، اگر همچون اکثریت جامعه توان خرید گوشی‌های گران‌قیمت پرچمدار را ندارید، طبیعتا باید وسواس بیشتری برای انتخاب تلفن بعدی خود به خرج دهید چرا که احتمالا تا چند سال مهمانتان خواهد بود. خوشبختانه شرکت‌های زیادی در جهان هستند که با ارائه‌ی مدل‌های اقتصادی و در عین حال با قدرت و امکانات بسیار مناسب، کار ما را راحت‌تر می‌کنند. این مدل‌ها اگرچه در ایران قیمتی بسیار فراتر از ارزش واقعی‌شان دارند، اما باز هم برای بسیاری از خریداران گزینه‌های در دسترس محسوب می‌شوند. شرکت نوکیا یکی از تولیدکنندگانی است که تمرکز ویژه‌ای روی بازار گوشی‌های اندرویدی میان‌رده دارد و با مدل‌های متنوع خود، گزینه‌های بسیار خوبی برای طیف گسترده‌ای از مشتریان ارائه می‌کند. حدودا چهار سال است که نوکیا از زیر پرچم مایکروسافت خارج شده و حالا به‌عنوان زیرمجموعه‌ی HMD Global یکی از تولیدکنندگان مطرح گوشی‌های اندرویدی به حساب می‌آید.

برند نوکیا برای ایرانی‌ها یادآور خاطرات خوش دوران طلایی این شرکت است که زمانی در کل دنیا یکه‌تاز بود و طراحی، قدرت، امکانات و کیفیت ساخت فوق‌العاده‌ی گوشی‌هایش چشم‌ها را به خود خیره می‌کرد. با اینکه نوکیا با تصمیمات سوال برانگیز و سیاست‌های غلط افت شدیدی کرد و از رقبا عقب افتاد، اما این روز‌ها یکی از قابل‌احترام‌ترین تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی است که تلاش دارد همان نقاط قوت همیشگی خود را در ترکیب با تکنولوژی‌های جدید و قیمت منطقی برای مشتریان ارائه کند. نوکیا 5.3 حاصل تلاش اخیر این شرکت در این زمینه است که روی کاغذ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد: رم ۶ گیگابایتی، دوربین چهارگانه، سیستم عامل اندروید ۱۰ با دو سال دریافت به‌روزرسانی مستمر، باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری و پردازنده‌ی Snapdragon 665 شرکت کوالکام. اما آیا نوکیا 5.3 می‌تواند در بازار داغ گوشی‌های میان‌رده که حتی اپل هم با آیفون SE دستی آن دارد، رقابت کند؟

مشخصات کلی
ابعاد۱۶۴.۳×۷۶.۶×۸.۵
وزن۱۸۰
جنس بدنهقاب جلو شیشه‌ای (گوریلا گلس ۳)، قاب پشت و فریم پلاستیکی

طراحی و کیفیت ساخت

نوکیا 5.3 گوشی هوشمند زیبا و خوش‌ساختی است که طراحی دوست‌داشتنی، اما نه شگفت‌انگیز دارد. جنس قسمت پشتی بدنه از پلاستیک فشرده اما باکیفیت بوده که به ادعای نوکیا در برابر خط و خش مقاوم است. طرحی که نوکیا در ساخت این مدل به کار برده جذاب و تماشایی است که در طرفین رنگ روشن و در وسط خطی تیره دارد. چنین طرحی خصوصا به نسخه‌ی در دست ما که به رنگ «آبی دریایی» است، جلوه‌ی چشم‌نوازی بخشیده اما استعداد بالای آن در جذب اثر انگشت کمی از زیبایی آن می‌کاهد. نوکیا این گوشی را در دو رنگ ذغالی و ماسه‌ای هم عرضه می‌کند. فریم دور گوشی نیز از جنس پلاستیک است و لبه‌های گرد و اتصال یک‌دست آن با بدنه جای هیچ انتقادی را باقی نمی‌گذارد. همانطور که گفتیم، نوکیا 5.3 به چهار لنز مجزا مجهز است و نوکیا چیدمان دایره‌ای و جایگذاری فلاش در مرکز را برای آن انتخاب کرده؛ اینکه چه حسی نسبت به این مدل چینش دارید کاملا سلیقه‌ای است. از نظر ما این بخش هماهنگی مناسبی با طراحی کلی گوشی دارد.

صفحه‌ی ۶.۵۵ اینچی نوکیا 5.3 مزین به لوگوی آشنای نوکیا در حاشیه‌ی نسبتا ضخیم پایینی است. حاشیه‌های دور صفحه نسبتا نازک هستند و در بالای صفحه نیز ناچ قطره‌ای که دوربین جلو را در خود جای داده جلب توجه می‌کند. قسمت بالایی فریم میزبان جک 3.5 میلی‌متری صدا و میکروفون است. پورت شارژ گوشی از نوع USB-C نیز همراه با اسپیکر مونو در فریم پایینی جا خوش کرده است. طراحی نوکیا 5.3 نکته‌ی خیلی ویژه و نوآوری چشمگیری ندارد که توجه‌ها را به خود جلب کند، اما کیفیت و هارمونی آن بسیار راضی‌کننده است و نکاتی چون چراغ LED نوتیفیکیشن روی دکمه‌ی پاور و الگوی رنگ‌آمیزی جذاب کمی آن را خاص می‌کند. ضخامت ۸.۵ میلی‌متری و لبه‌های گرد آن حس خوبی را منتقل می‌کنند و جنس بدنه‌ی محکم و باکیفیت گوشی همان چیزی است که از نوکیا انتظار داشتیم.

صفحه نمایش

صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش۶.۵۵ اینچ
رزولوشن۷۲۰ × ۱۶۰۰ پیکسل
تراکم پیکسلی۲۶۸
نسبت تصویر۲۰:۹
محافظ صفحهگوریلا گلس ۳
فناوریIPS LCD

نوکیا 5.3 یک گوشی اقتصادی است و طبیعتا نباید از آن انتظار نمایشگری فوق‌العاده داشته باشید. این گوشی به یک پنل IPS LCD با رزولوشن ۱۶۰۰x۷۲۰ مجهز است. چنین وضوحی برای نمایشگر عظیم ۶.۵۵ اینچی باعث می‌شود که کیفیت متون و تصاویر در بهترین حالت قابل‌تحمل باشد. نمایشگر گوشی نوکیا 5.3 در بازتولید رنگ‌ها عملکرد خوبی ندارد و تصاویر در آن رنگ‌پریده و کدر به نظر می‌رسند. نوکیا برای پایین نگه داشتن قیمت گوشی تا جایی که می‌توانسته در طراحی صفحه نمایش گوشی صرفه‌جویی کرده و نباید از آن انتظار رنگ‌های درخشان، سیاهی‌های مطلق و روشنایی کورکننده داشته باشید. در عوض نسبت تصویر ۲۰:۹ در این گوشی محتوای بیشتری را به نمایش می‌گذارد. لازم به ذکر است که درازای زیاد نمایشگر نوکیا 5.3 باعث بریدگی برخی ویدیوها و اپلیکیشن‌ها می‌شود که قابل چشم‌پوشی است. به طور کلی نمایشگر نوکیا 5.3 اگرچه فوق‌العاده نیست، اما برای استفاده‌ی روزمره مناسب است و حتی برای تجربه‌ی بازی‌ها و تماشای ویدیو هم اگر خیلی سخت‌گیر نباشید، راضی‌کننده خواهد بود.

دوربین

یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های نوکیا 5.3 دوربین آن است. ماژول دوربین در این گوشی چهار لنز دارد: لنز ۱۳ مگاپیکسلی اصلی، لنز سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی، لنز ۵ مگاپیکسلی فوق عریض و ۲ مگاپیکسلی ماکرو. نکته‌ای که باید هنگام سنجش دوربین این گوشی در نظر داشت آن است که علیرغم بهره‌گیری از چهار لنز و هوش مصنوعی، نوکیا 5.3 یک گوشی ارزان‌قیمت میانرده است و دوربین آن هم دقیقا متناسب با همین ویژگی است. در نور مناسب، نوکیا 5.3 تصاویری باکیفیت و پرجزئیات می‌گیرد که دقت رنگ و کنتراست راضی کننده دارد. هوش مصنوعی به کار رفته در دوربین در تشخیص نوع سوژه عملکردی سریع و باثبات دارد، اگرچه دسته‌بندی‌های آن چندان گسترده نیست. حالت HDR دوربین تاثیر چندانی در بالا رفتن جزئیات و کیفیت رنگ‌ها ندارد و بهتر است خیلی به آن اتکا نکنید. سنسور عمق گوشی در کنار عملکرد خوب پردازشگر تصاویر باعث شده که تصاویر پرتره نوکیا 5.3 به شکل غافلگیرکننده‌ای خوب باشد. تمرکز روی سوژه و تار کردن پس‌زمینه بسیار تمیز و مناسب انجام می‌شود و دوربین حتی در تفکیک جزئیاتی چون مو نسبت به پس‌زمینه هم خوب عمل می‌کند.

دوربین
حسگرهای دوربیندارای چهار حسگر دوربین (حسگر اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، فوق عریض ۵ مگاپیکسلی، ماکرو ۲ مگاپیکسلی و حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی)
قابلیت‌های عکاسیعکاسی فوق‌ عریض و ماکرو، حالت پرتره، HDR و تشخیص صحنه با هوش مصنوعی
دوربین سلفی۸ مگاپیکسل
دوربین فیلم‌برداریرزولوشن ۱۰۸۰p@30fps و ۴K@۳۰fps

نوکیا 5.3 قادر به ثبت تصاویر ماکرو و فوق عریض هم هست که چندان نمی‌توان به کیفیت آنها اتکا کرد. لنز ماکرو در ثبت عکس‌های بسیار نزدیک از سوژه ضعیف عمل می‌کند و علاوه بر نویز بسیار زیاد، دقت رنگ افتضاح و عملکرد کُند، در فوکوس کردن روی سوژه هم ناتوان است. لنز فوق عریض برای گرفتن عکس‌های دسته‌جمعی و جا دادن سوژه‌های بیشتر در عکس مناسب است، اما کیفیت تصاویر آن چنگی به دل نمی‌زند. عملکرد دوربین نوکیا 5.3 در شب و نور کم بسیار ضعیف است که نکته‌ی غافلگیرکننده‌ای نیست. تصاویر در نور کم نویز بسیار زیادی دارند و بیشتر جزئیات را از دست می‌دهند. حالت تصویر‌برداری در شب که چندین عکس را ترکیب می‌کند، عملکرد کمی بهتری دارد، اما احتیاج به ثابت نگه داشتن گوشی برای مدتی نسبتا طولانی دارد و کوچک‌ترین لرزشی عکس را خراب می‌کند.  نوکیا 5.3 قادر است ویدیوهای ۱۰۸۰p و ۴K را با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه ضبط کند که کیفیت آنها در بهترین حالت راضی‌کننده است. میکروفون گوشی توان چندانی در حذف نویز ندارد و صداها غالبا شلوغ از آب در می‌آیند.

نمونه تصاویر گرفته‌شده با دوربین گوشی را می‌توانید در ادامه ببینید:

پردازنده و عملکرد

همچون بسیاری از گوشی‌های شرکت نوکیا، مدل 5.3 هم از سیستم عامل Android One بهره می‌برد. این نکته بدان معناست که رابط کاربری پیش‌فرض اندروید با کمترین اضافات ممکن در آن به کار رفته و خبری از قابلیت‌های نرم‌افزاری گل‌درشتی که در UIهای اختصاصی شرکت‌های تولیدکننده می‌بینیم در آن نیست. در عوض رابط کاربری روان و ساده‌ای در اختیارتان قرار می‌گیرد که تا دو سال از آپدیت‌های جدید اندروید پشتیبانی خواهد کرد (در حال حاضر این گوشی به نسخه‌ی ۱۰ اندروید مجهز است). پردازنده‌ی میان‌رده‌ی اسنپدراگون 665 شرکت کوالکام قلب تپنده‌ی این گوشی است که نه تنها به خوبی از پس کارهای روزمره برمی‌آید، بلکه ترکیب آن با رم ۶ گیگابایتی باعث شده نوکیا 5.3 برای استفاده‌های سنگین و تجربه‌ی بازی‌های مختلف هم بسیار مناسب باشد. این گوشی در تست Geekbench 5 توانست امتیاز ۱۳۱۱ (چندهسته) را کسب کند که نکته‌ی چشمگیری نیست و درست آن را در رده‌ی تلفن‌های میان‌رده قرار می‌دهد. در طی مدت استفاده از این گوشی برای بررسی، بسیار کم پیش آمد که به لگ یا کُندی بربخوریم، حتی در شرایطی که چندین اپ، بازی و تب مرورگر در حال اجرا بود. نوکیا تاکید خاصی روی توانایی‌های این گوشی برای اجرای بازی‌ها دارد و باید بگوییم که نوکیا 5.3 اصلا ناامیدمان نکرد. انواع و اقسام بازی‌های بزرگ و کوچک اندروید همچون Call of Duty Mobile، PUBG، Angry Birds 2 و… روی این گوشی باکیفیت بسیار خوبی اجرا می‌شوند و کم پیش می‌آید که شاهد افت فریم باشید. رم ۶۴ گیگابایتی گوشی فضای زیادی برای ذخیره‌ی فایل‌ها و نصب برنامه‌ها در اختیارتان می‌گذارد که اگر برایتان کافی نبود، می‌توانید با کارت Micro SD هم آن را گسترش دهید. نوکیا 5.3 امکان پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت و کارت حافظه جانبی را دارد.

سخت‌افزار و سیستم عامل
تراشهQualcomm Snapdragon 665 (11 nm)
پردازنده مرکزیهشت هسته (۴ هسته‌ی Kryo 260 Gold و ۴ هسته‌ی Kryo 260 Silver)
نوع پردازنده۶۴ بیت
فرکانس پردازنده۲ و ۱.۸ گیگاهرتز
پردازنده گرافیکیAdreno 610
حافظه داخلی۶۴ گیگابایت
مقدار RAM۶ گیگابایت
کارت حافظهپشتیبانی می‌کند - تا ۵۱۲ گیگابایت
سیستم عاملاندروید ۱۰

نوکیا 5.3 برای امنیت از حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره می‌برد که هر دو عملکرد و سرعت مناسبی دارند. حسگر اثر انگشت در تشخیص هویت سریع و مطمئن عمل می‌کند، اما توجه داشته باشید که هنگام تنظیم آن بهتر است انگشتانتان را کامل تمیز و به شکل مناسب روی سنسور قرار دهید تا تشخیص آن‌ها درست انجام شود. تشخیص چهره به کمک دوربین در محیط‌های تاریک به مشکل برمی‌خورد و پیشنهاد می‌کنیم بیشتر روی الگوی قفل و اثر انگشت حساب کنید.

یکی از نقاط ضعف بزرگ نوکیا 5.3، کیفیت بسیار پایین خروجی اسپیکر است. صدای این گوشی اگرچه بلندی قابل‌توجهی دارد، اما بسیار تخت، کم حجم، بدون جزئیات و پر نویز است که برای گوش دادن به موسیقی با صدای بلند اصلا مناسب نیست. هدفونی که نوکیا در جعبه‌ی این گوشی قرار داده، بسیار ساده و بی‌کیفیت است. عملکرد گوشی با هدفون‌های بهتر بهبود قابل‌توجهی می‌یابد و درست برخلاف اسپیکر، جزئیات و بیس قابل قبولی دارد. پیشنهاد می‌کنیم چندان روی هدفون پیش‌فرض گوشی حساب نکنید.

باتری

نوکیا در باتری مدل 5.3 حسابی سخاوت به خرج داده و از یک ماژول ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی در آن استفاده کرده است. شرکت فنلاندی ادعا می‌کند که نوکیا 5.3 با یک بار شارژ کامل تا دو روز دوام می‌آورد که کمی اغراق شده است. در تست‌هایمان به این نتیجه رسیدیم که نوکیا 5.3 با استفاده‌ی روزمره، روشنایی ۵۰ درصد، وای-فای روشن و روزی ۲-۱ ساعت بازی، حدود یک روز و نیم شارژ نگه می‌دارد. متاسفانه خبری از شارژ سریع در این گوشی نیست و شارژر ۱۰ واتی آن در نیم ساعت تنها ۳۰ درصد گوشی را شارژ می‌کند. به طور کلی نوکیا 5.3 عمر باتری عجیب و غریبی ندارد و برای استفاده‌ی روزمره به همراه کمی بازی کردن و تماشای ویدیو در طول روز بسیار مناسب است. اگر به دنبال چیزهایی مانند شارژ سریع، بی‌سیم، معکوس و عمر باتری بیشتر از دو روز می‌گردید، این گوشی شما را ناامید خواهد کرد.

جمع‌بندی

نوکیا 5.3 هیچ سورپرایزی با خود به همراه ندارد. این روزها که شرکت‌های چینی مفهوم گوشی‌های میان‌رده را دستخوش تحول کرده‌ و با قیمت‌هایی بسیار مناسب امکانات نزدیک یا در مواردی برابر با پرچمداران ارائه می‌کنند، نوکیا تلاش خاصی برای شگفت‌زده کردنمان نمی‌کند. مدل 5.3 تلفن خوش‌ساخت، زیبا و کارامدی است که با توجه به قیمت خود از پس تمام کارهای روزمره برمی‌آید. دو نقطه قوت اصلی این گوشی، رم حجیم و سیستم عامل اندروید وان آن است که باعث می‌شود به راحتی بتوان از آن به‌عنوان یک دستگاه گیمینگ با پشتیبانی طولانی از نسخه‌های جدید اندروید استفاده کرد. اما نکته اینجاست که نوکیا 5.3 دیگر بیشتر از این چیز خاصی برای ارائه ندارد و در بسیاری از موارد از رقبای خود شکست می‌خورد. نمایشگر ضعیف، خروجی صدای ناامیدکننده، عدم وجود شارژ سریع و دوربین معمولی چیزهایی هستند که در این گوشی حسابی در ذوق می‌زنند. شاید این سوال پیش بیاید که چرا باید از یک گوشی اقتصادی میان‌رده چنین انتظاراتی داشته باشیم؟ باید بگوییم محصولات فوق‌العاده‌ی شیائومی، هواوی، وان پلاس و سامسونگ در همین رنج قیمتی، ما را بد عادت کرده‌اند.

گوشی نوکیا 5.3 توسط شرکت پویا همراه آرمان برای بررسی در اختیار سرگرمی قرار داده شده است.


6.5 قابل قبول
گوشی نوکیا 5.3 تلفن میان‌رده‌ی خوش‌دستی است که عملکردش در اکثر زمینه‌ها از حد «خوب» فراتر نمی‌رود. این گوشی از پس تمام کارهای روزمره‌تان برمی‌آید و رم ۶ گیگابایتی گوشی کمک شایانی به مالتی‌تسکینگ و اجرای بازی‌ها خواهد کرد، اما ضعف‌هایی چون نمایشگر نامناسب، خروجی صدای بد و دوربین بشدت متوسط از جذابیت آن می‌کاهد. نوکیا 5.3 در بازار داغ گوشی‌های میان‌رده در برابر رقبای چینی چندان حرفی برای گفتن ندارد اما اگر به دنبال آپدیت‌های منظم و طولانی مدت اندروید می‌گردید، می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برایتان باشد.
  • جنس بدنه‌ی مناسب و طراحی زیبا
  • ثبت تصاویر بوکه‌ی بسیار خوب
  • استفاده از Android One و دریافت آپدیت تا حداقل دو سال
  • عملکرد بسیار روان رابط کاربری
  • توانایی‌های مناسب برای گیمینگ و مالتی‌تسکینگ به لطف پردازنده‌ی مناسب و رم بزرگ ۶ گیگابایتی
  • عمر باتری خوب
  • کیفیت نامناسب تصاویر در نور کم و حالت‌های ماکرو و فوق عریض
  • کیفیت بسیار پایین خروجی صدای اسپیکر و هدفون
  • وضوح، دقت رنگ و کنتراست ناامیدکننده‌ی نمایشگر
  • عدم پشتیبانی از فناوری شارژ سریع

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments