وان پلاس 10 پرو

بررسی مشخصات گوشی OnePlus 10 Pro

قاتل پرچمداری دیگر از کمپانی وان پلاس

1%
  • 0/10
بررسی مشخصات گوشی OnePlus 10 Pro ۰ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ بررسی محصول کپی لینک

در تاریخ ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۲ شرکت وان پلاس از گوشی جدید خود یعنی وان پلاس 10 پرو رونمایی کرد. این گجت به دلیل پشتیبانی از جدیدترین تراشه عرضه شده مورد توجه کاربران بسیاری قرار گرفت.

گوشی OnePlus 10 Pro دارای ماژول دوربین بسیار عجیبی است و به دلیل مجهز شدن به سه دوربین ظاهر دستگاه بسیار مدرن بوده و می‌تواند برای بسیاری از کاربران جذاب باشد. شرکت وان پلاس این گجت را طوری طراحی کرد که وزن آن معادل ۲۰۰ گرم است و یک دستگاه نسبتاً سبک محسوب می‌شود.

پنل جلوی این گوشی به دلیل وجود نمایشگر بسیار با کیفیت توسط گوریلا گلس از نوع ویکتوس (Victus) محافظت می‌شود. پنل پشتی نیز توسط محافظ تولید شده شرکت کورنینگ یعنی گوریلا گلس محافظت می‌شود اما این محافظ از نوع ویکتوس نیست. بدنه دستگاه از آلومینیوم ساخته شده است؛ بنابراین جنس بدنه باعث شده تا کیفیت ساخت این گجت کمی کاهش پیدا کند، اما با توجه به قیمت هزار دلاری این گوشی هوشمند باید گفت وان پلاس باید از فلز یا استیل ضد زنگ برای ساخت بدنه این دستگاه استفاده می‌کرد.

گوشی OnePlus 10 Pro

وان پلاس 10 پرو دارای کیفیت ساخت متوسطی است و با گوشی‌های هوشمندی همانند سری Galaxy S21 از نظر طراحی برابری می‌کند. به صورت کلی می‌توان گفت با توجه به کیفیت ساخت و استفاده از شیشه برای محافظت از پنل جلویی و پنل پشتی، کیفیت ساخت برای کاربران قابل قبول است. در ادامه این مطلب به بررسی بخش‌های دیگری از OnePlus 10 Pro از جمله صفحه نمایش، سخت‌افزار، دوربین و باتری خواهیم پرداخت.

صفحه نمایش

وان پلاس در اقدام عجیبی از پنل LTPO2 AMOLED برای تولید نمایشگر پرچمدار جدید خود استفاده کرد. صفحه نمایش این گجت توانایی نمایش یک میلیارد رنگ را دارد و این موضوع بر طبیعی‌تر شدن رنگ‌ها و همچنین نمایش محتواهای بسیار با کیفیت تاثیرگذار است.

علاوه بر این موضوع این گوشی در لیست گجت‌های بالارده یا حتی پرچمدار نیز می‌تواند قرار بگیرد و بر این اساس پشتیبانی از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی برای این گجت یک تکنولوژی بسیار ضروری است که وان پلاس باید از آن بهره ببرد. بر این اساس وان پلاس از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی و فناوری +HDR10 نیز پشتیبانی کرد.

این گجت در سه حالت می‌تواند میزان روشنایی صفحه نمایش را تنظیم کند؛ حالت اول دارای روشنایی حداکثری ۵۰۰ نیتی است که استفاده از این میزان روشنایی در زیر نور خورشید باعث می‌شود تا کاربران نتوانند به راحتی محتوای صفحه نمایش را مشاهده کنند. حالت دوم روشنایی نمایشگر معادل ۸۰۰ نیت است که این روشنایی برای استفاده در زیر نور مستقیم خورشید مناسب است و افراد می‌توانند به راحتی محتوای صفحه نمایش را مشاهده کنند.

حالت سوم که تنها از آن هنگام مشاهده فیلم و اجرای تعدادی از بازی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد دارای روشنایی ۱۳۰۰ نیتی است. این میزان روشنایی باعث می‌شود تا زمان مشاهده فیلم و اجرای بازی‌ها کاربران حس جدیدی را تجربه کنند. لازم به ذکر است که اندازه این پنل معادل ۶.۷ اینچ بوده و بر اساس علاقه کاربران سال ۲۰۲۱ و سال ۲۰۲۲ به استفاده از گوشی‌های هوشمند مجهز شده به نمایشگر بزرگ‌تر از ۶ اینچ، وان پلاس تصمیم گرفت تا این ابعاد را برای نمایش محتوا در گوشی جدید خود یعنی وان پلاس 10 پرو استفاده کند.

به لطف وجود حاشیه‌های بسیار کم نمایشگر و همچنین وجود یک بریدگی کوچک در گوشه‌ی بالا سمت چپ صفحه نمایش، این نمایشگر توانست تا ۹۰ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. حاشیه‌های نه چندان زیاد این صفحه نمایش در میان گوشی‌های پرچمدار تقریباً بی سابقه بوده و این موضوع باعث افزایش جذابیت نمایشگر دستگاه شد.

نبود حاشیه‌های بسیار زیاد نمایشگر هنگام مشاهده محتوا باعث می‌شود که دیگر حواس کاربران پرت نشود و همچنین ظاهر گجت بسیار مدرن‌تر شود. وضوح تصویر یکی دیگر از بخش‌های بسیار مهم نمایشگر است که کاربران باید مناسب‌ترین رزولوشن را برای مشاهده‌ی محتواهای خود انتخاب کنند.

این گجت دارای روشنایی صفحه نمایش بسیار بالایی است و به راحتی می‌تواند با پرچمداران گران قیمت سامسونگ یعنی گلکسی اس 21 اولترا رقابت کند. وضوح تصویر وان پلاس 10 پرو معادل ۳۲۱۶ در ۱۴۴۰ پیکسل است که این میزان وضوح تصویر برای یک گجت هزار دلاری بسیار مناسب است و رزولوشن می‌تواند به یک دلیل جذاب تبدیل شود تا کاربران به خرید این گوشی هوشمند روی بیاورند.

فناوری دیگر در رابطه با نمایشگر OnePlus 10 Pro، میزان تراکم پیکسلی صفحه نمایش است؛ این گوشی هوشمند دارای تراکم پیکسلی ۵۲۵ پیکسل در هر اینچ است. در دیگر گوشی‌های پرچمدار شاهد وجود تراکم پیکسلی ۴۰۰ تا ۴۵۰ پیکسل در اینچ بودیم، اما در این گوشی هوشمند وان پلاس برای شکست دادن رقبای خود و جلب توجه کاربران در بازار گوشی‌های بالارده این تراکم پیکسلی را برای نمایش محتواها در نمایشگر خود استفاده کرد.

این موضوع می‌تواند باعث شود تا رنگ‌ها در این نمایشگر بسیار طبیعی‌تر به نظر برسند، به همین دلیل توجه افراد بسیاری به این گجت جلب شد. ناگفته نماند به دلیل اینکه این گوشی هوشمند از سیستم عامل اندروید پشتیبانی می‌کند امکان بهره بردن از تکنولوژی صفحه نمایش همیشه روشن (Allways-On Display) وجود دارد. این قابلیت می‌تواند برای تعدادی از کاربران اندرویدی جالب باشد و به همین دلیل وان پلاس تصمیم گرفت تا از این ویژگی پشتیبانی کند.

سخت افزار و نرم افزار

شرکت وان پلاس برای اینکه بتواند بسیاری از رقبای خود را شکست دهد تصمیم گرفت از جدیدترین تراشه تولید شده کمپانی کوالکام که یک پردازنده ۴ نانومتری است استفاده کند. این تراشه Snapdragon 8 Gen 1 نام دارد و به دلیل بالا بودن قدرت سخت‌افزاری، محبوبیت این دستگاه نیز افزایش پیدا کرد.

بالا بودن قدرت سخت افزاری باعث می‌شود تا کاربران زیادی به خرید این دستگاه روی بیاورند. در کنار این پردازنده یک تراشه دیگر به نام Adreno 730 وجود دارد که از این چیپست برای پردازش بخش‌های گرافیکی دستگاه استفاده می‌شود. پردازنده گرافیکی قدرتمند به کاربران اجازه می‌دهد سنگین‌ترین بازی‌ها و همچنین برنامه‌های مختلف را به راحتی اجرا کنند.

به صورت کلی قدرت سخت‌افزاری تراشه کوالکام و پردازنده گرافیکی جدید بسیار بالا است و کاربران به خرید این گجت تشویق خواهند شد. در حال حاضر تنها دو یا سه گجت دیگر در بازار گوشی‌های هوشمند وجود دارد که از چنین تراشه‌ای پشتیبانی می‌کنند.

یکی از نقاط ضعف این دستگاه پشتیبانی نکردن از درگاه microSD است که به این ترتیب کاربران باید هنگام خرید این گوشی بسیار دقت کنند. منظور از دقت کردن هنگام خرید گوشی هوشمند انتخاب مناسب‌ترین گزینه برای خرید نسخه مجهز شده به حافظه داخلی مناسب کاربر است؛ زیرا امکان افزایش حافظه داخلی دستگاه وجود ندارد.

بدین ترتیب وان پلاس تصمیم گرفت تا این گوشی هوشمند را با سه گزینه برای انتخاب حافظه به بازار عرضه کند. گزینه اول از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و رم ۸ گیگابایتی بهره می‌برد و به همین دلیل این دستگاه دارای قیمت پایه بوده و ارزان‌ترین نسخه محسوب می‌شود. گزینه بعدی هم از ۸ گیگابایت رم پشتیبانی می‌کند و همچنین حافظه داخلی آن معادل ۲۵۶ گیگابایت است. خرید این نسخه به آن دسته از کاربرانی که به تصویربرداری و اجرای بازی‌ها علاقه دارند پیشنهاد می‌شود؛ زیرا فضای بسیاری در اختیار افراد برای ذخیره داده‌ها و ویدیوهای به ثبت رسیده وجود دارد.

گران قیمت‌ترین نسخه وان پلاس 10 پرو نیز به ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده است و از ۱۲ گیگابایت رم بهره می‌برد. این میزان رم برای اجرای سنگین‌ترین بازی‌ها و همچنین اجرا کردن چندین برنامه به صورت هم‌زمان بسیار مناسب است. ناگفته نماند رم و حافظه استفاده شده در این گوشی هوشمند از نوع UFS 3.1 است که سرعت انتقال داده بسیار بالایی دارد. به همین دلیل کاربران به راحتی می‌توانند داده‌های خود را در این گوشی ذخیره و به سرعت انتقال دهد.

دوربین

در پنل پشتی وان پلاس 10 پرو سه دوربین برای تصویر برداری و فیلم برداری در اختیار کاربران قرار گرفته است. به دلیل پشتیبانی از سخت‌افزار قدرتمند و وجود فناوری‌های مختلف در این گجت می‌توان گفت که این دوربین‌ها قادر هستند تصاویری با کیفیت بالا را به ثبت برسانند.

اولین دوربین قرار گرفته در پنل پشتی دارای سنسور ۴۸ مگاپیکسلی است که از حالت واید پشتیبانی می‌کند. این دوربین قادر است تصاویر بسیار باکیفیت و با جزئیات بالایی را به ثبت برساند. به صورت کلی به دلیل وجود دوربین ۴۸ مگاپیکسلی در این گوشی هوشمند می‌توان گفت کاربران علاقه‌مند به تصویر برداری می‌توانند این گوشی هوشمند را جایگزین دوربین‌های گران قیمت موجود در بازار کنند.

دومین دوربین قرار گرفته در پنل پشتی OnePlus 10 Pro دارای سنسور ۸ مگاپیکسلی است که از آن برای تصویربرداری در حالت تله فوتو استفاده می‌شود. میزان بزرگ‌نمایی این سنسور ۳.۳ برابر بوده که نحوه بزرگنمایی از نوع اپتیکال است. سومین سنسور قرار گرفته در پنل پشتی دارای کیفیت ۵ مگاپیکسلی است و از دوربین اصلی این گجت کیفیت بالاتری دارد.

این سنسور برای تصویربرداری در حالت اولترا واید (فوق عریض) مورد استفاده قرار می‌گیرد و نکته جالب توجه در رابطه با این دوربین ثبت تصاویر با زاویه ۱۵۰ درجه است. در گوشی‌های پرچمدار شرکت سامسونگ مثل گلکسی S21 اولترا شاهد وجود چنین سنسوری بودیم که می‌تواند با زاویه ۱۲۳ درجه‌ای تصاویر را در حالت اولترا واید به ثبت برساند. نکته‌ای که توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کرد فیلم برداری در حالت 8K با نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه است.

علاوه بر این موضوع امکان فیلم برداری با کیفیت 4K و همچنین نرخ فریم ۱۲۰ فریم بر ثانیه وجود دارد این گجت هوشمند از فناوری‌های مختلفی همانند Auto HDR و Hasselblad Color Calibration پشتیبانی می‌کند. کاربران قادر هستند تا در حالت اسلوموشن با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و همچنین نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه ویدئوهایی را به ثبت برساند.

همانطور که در بالا اشاره کردیم در گوشه‌ی بالا سمت چپ نمایشگر یک بریدگی بسیار کوچک وجود دارد که دوربین سلفی در آن قرار گرفته است. در این بریدگی کوچک یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی از نوع واید برای تصویر برداری در حالت سلفی در اختیار کاربران قرار گرفته است. این سنسور از فناوری Auto HDR پشتیبانی می‌کند، اما متاسفانه کیفیت فیلم برداری این سنسور همانند سنسورهای پنل پشتی نیست و نمی‌تواند چندان توجه کاربر را به خود جلب کند؛ زیرا این سنسور تنها می‌تواند با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کند که این موضوع برای کاربران بسیاری جذاب نیست.

به دلیل بالارده بودن وان پلاس 10 پرو شرکت وان پلاس تصمیم گرفت که این دستگاه را به دو اسپیکر در بالا و پایین مجهز کند. این بلندگوها می‌توانند صدا را به صورت استریو ضبط و پخش کنند. متأسفانه این گجت نیز از جک ۳.۵ میلی متری پشتیبانی نمی‌کند و برای اتصال هدفون به این دستگاه باید از تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلی متری استفاده کرد. ناگفته نماند امکان اتصال هدفون بلوتوثی به این گجت وجود دارد.

پرچمدار شرکت وان پلاس به درگاه USB Type-C 3.1 مجهز شده که به لطف وجود این درگاه سرعت شارژ و همچنین انتقال داده در این گوشی هوشمند بسیار بالا است. موضوع دیگری که باعث افزایش قیمت این دستگاه شد و همچنین می‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند پشتیبانی از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر است. این فناوری به کاربران کمک می‌کند که هنگام استفاده، با این روش قفل گوشی خود را باز کنند.

باتری و شارژر

کمپانی وان پلاس تصمیم گرفته تا گوشی بالارده خود را به یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز کند. چنین باتری برای یک گوشی هوشمند هزار دلاری کاملاً مناسب است و می‌تواند یک روز در صورت استفاده‌های سنگین در اختیار کاربران قرار بگیرد. با این وجود اگر گجت در طول روز نیاز به شارژ پیدا کند کاربران می‌توانند با استفاده از آداپتور ۸۰ واتی قرار گرفته در جعبه، باتری گوشی خود را شارژ کنند.

استفاده از چنین آداپتوری برای شارژ یک گوشی هوشمند باعث جلب توجه کاربران می‌شود و به دلیل وجود چنین فناوری سریعی، باتری این دستگاه در مدت زمان حداکثر ۳۰ دقیقه شارژ خواهد شد. علاوه بر این، امکان شارژ دستگاه به صورت بی‌سیم وجود دارد و می‌توان برای شارژ گوشی از پدهای بی‌سیم با توان ۵۰ واتی استفاده کرد.

وان پلاس 10 پرو از فناوری شارژ بی‌سیم معکوس نیز پشتیبانی می‌کند اما متاسفانه اطلاعاتی از آن در دسترس نیست و نمی‌توان گفت توان این فناوری چند وات است. ناگفته نماند وان پلاس این گوشی هوشمند را تنها با دو گزینه برای انتخاب رنگ به بازار عرضه کرد، این دو گزینه شامل رنگ‌های مشکی و سبز می‌شوند.

همانطور که در بالا اشاره کردیم این پرچمدار با قیمت هزار دلار به بازار عرضه شد و چنین قیمتی برای یک گوشی هوشمند مجهز شده به حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و رم ۸ گیگابایتی مناسب است. با توجه به مشخصات باتری، سخت‌افزار، دوربین و همچنین صفحه نمایش می‌توان گفت که ارزش خرید OnePlus 10 Pro بسیار بالا است و به آن دسته از کاربرانی که به دنبال یک گوشی هوشمند هزار دلاری هستند، خرید این دستگاه پیشنهاد می‌شود.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments