درخشش فیلم اوپنهایمر در اسکار ۲۰۲۴؛ نگاهی به جوایز و دو دهه ناکامی نولان
1%
  • 0/10

درخشش فیلم اوپنهایمر در اسکار ۲۰۲۴؛ نگاهی به جوایز و دو دهه ناکامی نولان

از ناامیدی تا بردن اسکار

درخشش فیلم اوپنهایمر در اسکار ۲۰۲۴؛ نگاهی به جوایز و دو دهه ناکامی نولان ۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ یادداشت (سینمایی) کپی لینک

مراسم ۲۰۲۴ با وجود حواشی متعدد شب گذشته برگزار شد و فیلم اوپنهایمر توانست با کسب ۷ جایزه بالاتر از رقبای خود قرار بگیرد.

قبل از اینکه فیلم Oppenheimer در جولای سال ۲۰۲۳ میلادی به سینماهای ایالات متحده آمریکا بیاید، امید چندانی به موفقیتش در زمینه مالی وجود داشت. اگرچه دست روی موضوعی جنجالی (ساخت بمب اتم) گذاشته و ستاره‌های زیادی را در تیم بازیگری دور هم جمع کرده بود، فیلم Barbie را بعنوان رقیب خود داشت. البته کارشناسان تنها افرادی نبودند که شکست تجاری فیلم اوپنهایمر در برابر باربی را پیش بینی کرده بودند.

کریستوفر نولان (Christopher Nolan) که وظیفه کارگردانی Oppenheimer را بر عهده داشت، در یکی از مصاحبه‌ها به ناامیدی خودش از فروش بالای فیلم اعتراف کرده بود. به بیان دقیقتر، او در یک برهه زمانی تنها امیدوار بود اثر جدیدش بتواند هزینه‌های تولید را جبران کند. با این حال، اکران همزمان با Barbie نه تنها به ضررش تمام نشد، بلکه بوجود آمدن پدیده‌ای به نام باربنهایمر را به همراه داشت؛ پدیده‌ای که فروش فیلم را به نزدیک ۱ میلیارد دلار رساند.

البته موفقیت‌های فیلم اوپنهایمر تنها به باکس آفیس جهانی خلاصه نمی‌شود؛ مراسم اسکار ۲۰۲۴ شب گذشته میلادی برگزار شد و جوایز، برندگان خود را شناختند. همانطور که انتظار می‌رفت، کریستوفر نولان با فیلم جدیدش درخشید. Oppenheimer که توانسته بود در ۱۳ رشته مختلف نامزد شود، با کنار زدن رقبا از جمله Killers of the Flower Moon و Barbie جوایز مربوط به ۷ رشته را از آن خود کرد. در ادامه لیست آن‌ها قرار داده شده است:

  • بهترین فیلم
  • بهترین کارگردان
  • بهترین بازیگر نقش اصلی مرد
  • بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
  • بهترین فیلمبرداری
  • بهترین تدوین
  • بهترین موسیقی متن

پایان ناکامی‌ها و ثبت اولین‌ها

کریستوفر نولان هرگز رابطه چندان خوبی با اسکار (Academy Awards) نداشت. او طی دو دهه فعالیت خود آثار شاخصی زیادی را ساخت و مجموعاً ۶ بار در رشته‌های مختلف نامزد دریافت جایزه اسکار شده بود. با این حال، هرگز دستش به جایزه اسکار نرسیده بود. فیلم اوپنهایمر موفق شد به دو دهه ناکامی فیلمساز بریتانیایی در این زمینه پایان دهد. البته فیلم Oppenheimer تنها به ناکامی‌های نولان پایان نداده است.

بخشی از صحبت نولان پس از دریافت جایزه: فیلم‌ها حالا صد ساله شده‌اند. ما نمی‌دانیم این سفر شگفت انگیز به کجا ختم می‌شود. اما دانستن اینکه از دید شما بخش معناداری از سفر هستم، برایم یک دنیا ارزش دارد.

رابرت داونی جونیور (Robert Downey Jr) که با نقش مرد آهنی (Iron Man) در میان سینماروهای سراسر جهان شناخته می‌شود، پیش از این دو بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده بود (Chaplin و Tropic Thunder) اما هر رقابت را به رقبا باخته بود. او به لطف Oppenheimer توانسته سرانجام جایزه اسکار را بدست آورد. کیلین مورفی (Cillian Murphy) هم که این روزها از محبوبیت زیادی برخوردار است، در اولین تلاشش به جایزه بزرگ سینما رسیده است.

هویته ون هویتما (Hoyte van Hoytema) که بعنوان فیلمبردار در ساخت فیلم‌های Interstellar و Dunkirk مشارکت کرده بود، در سومین همکاری با کریستوفر نولان برای اولین بار جایزه اسکار را تصاحب کرد. بد نیست بدانید او بخاطر عملکردش در فیلم اینتراستلار و دانکرک نامزد اسکار شده اما ناکام مانده بود. جنیفر لیم (Jennifer Lame) هم برای اولین بار به لطف اوپنهایمر موفق شد جایزه اسکار بهترین تدوین را بدست آورد.

تنها فردی که در ساخت فیلم اوپنهایمر نقش داشت و قبلاً یکبار برنده جایزه اسکار شده بود، لودویگ گورانسون (Ludwig Göransson)، آهنگساز مطرح سوئدی است. او حدوداً پنج سال پیش و با فیلم Black Panther توانسته بود چنین موفقیت بزرگی را برای خود رقم بزند. در ضمن، Oppenheimer اولین همکاری‌اش با کریستوفر نولان نبوده و در ساخت Dunkirk و Tenet هم مشارکت داشت.

حواشی اسکار ۲۰۲۴

قبل از اینکه از مراسم اسکار فاصله بگیریم، بهتر است برخی از حواشی شب گذشته را مرور کنیم. از آنجایی که جنایت‌ها علیه مردم فلسطین ادامه دارد، چند صد نفر از مردم عادی اطراف محل برگزار مراسم دست به اعتراض زدند تا شاید صدایشان اینگونه به گوش دیگران برسد. به هر حال، اسکار یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی سال است. اعتراضات این افراد به ایجاد ترافیک منجر شد و تعدادی از ستاره‌های سینما دیر به محل برگزاری رسیدند. به همین دلیل مراسم با تاخیر آغاز شد.

یکی از جالبترین و عجیبترین اتفاقات مراسم دیشب، حضور جان سینا (John Cena) بود. او تقریباً لخت روی استیج آمد تا برنده جایزه اسکار بهترین طراحی لباس را معرفی کند؛ جایزه‌ای که در نهایت به فیلم Poor Things رسید. این اتفاق را می‌توان اشاره‌ای به اسکار سال ۱۹۷۴ میلادی دانست. آن سال، فردی به نام رابرت اوپل (Robert Opel) در اقدامی غیرمنتظره بصورت لخت روی استیج آمد. البته بعداً مشخص شد اتفاق مزبور بخشی از برنامه بود.

یکی دیگر از اتفاقات عجیب دیشب، نحوه معرفی بهترین فیلم بود. فردی که روی استیج می‌آید تا برنده را معرفی کند، معمولاً آب و تاب داده و هیجان قضیه را با خواندن اسامی نامزدها بیشتر می‌کند. آل پاچینو (Al Pacino) در کمال ناباوری نه به نامزدها اشاره‌ای و نه جمله معروف «جایزه اسکار می‌رسد به …» را بیان کرد. او مستقیماً و بدون لحظه‌ای تعلل نام برنده را گفت. البته این اتفاق چندان به مذاق برخی از مخاطبان خوش نیامد.

نگاهی به فیلم اوپنهایمر

فیلم اوپنهایمر بر اساس کتاب American Prometheus ساخته شده و بخش‌هایی از زندگی جی. رابرت اوپنهایمر (J. Robert Oppenheimer) را به تصویر می‌کشد. او یک فیزیکدان بود و تلاش‌هایش در نهایت به ساخت اولین بمب اتمی جهان منجر شد. اوپنهایمر بخاطر فعالیت‌هایش به ارتباط با کمونیست محکوم و از فعالیت دولتی محروم شد. البته دست از فعالیت‌های علمی‌اش برنداشت و علی‌رغم سه بار نامزدی، هرگز نتوانست جایزه نوبل را بدست آورد.

غیر از کیلین مورفی و رابرت داونی جونیور، ستاره‌های متعدد دیگری هم در این فیلم حضور دارند که برای مثال می‌توان به فلورنس پیو (Florence Pugh)، مت دیمون (Matt Damon)، امیلی بلانت (Emily Blunt) و رامی مالک (Rami Malek) اشاره کرد. در ضمن، نسخه بلوری فیلم اوپنهایمر هم اکنون از طریق پلتفرم‌های دیجیتال در دسترس قرار دارد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments