فروش کنسول پلیاستیشن 5 به بیش از ۷.۸ میلیون دستگاه رسید
فروش PS4 از مرز ۱۱۵٫۹ میلیون واحد عبور کرد!
کمپانی نامدار سونی ساعاتی پیش در جریان گزارش مالی سه ماهه اخیر خود رسما اعلام کرد که فروش کنسول پلیاستیشن 5 تا اواسط فروردین ماه سال جاری (انتهای ماه مارس) از مرز ۷.۸ میلیون دستگاه گذشته است.
چیزی در حدود شش ماه از عرضهی کنسولهای نسل نهم دو شرکت مایکروسافت و سونی به نامهای ایکسباکس سری ایکس | اس و پلیاستیشن 5 میگذرد. پلتفرمهایی تا پیش از عرضه انتظارهای زیادی از آنها میرفت، اما فراگیری ویروس کرونا در سراسر جهان برنامهریزی سازندگان برای انتشار بازیهای خود را به کلی تغییر داد و این کنسولها آثار چند زیاد و انحصاری در زمان عرضه نداشتند. در طرفی دیگر، به دنبال تداوم این اپیدمی و تعطیلی برخی از کمپانیهای بزرگ، تولید قطعات اولیهی پلتفرمها با مشکلات زیادی روبهرو شد و چه بسا هنوز هم محدودیتهای عرضهی کنسولهای نسل نهم به پایان نرسیده است.
از این رو، میتوان گفت که دورهی جدید صنعت بازیهای ویدیویی و نسل نهم آنطور که باید و شاید در ابتدا آغاز به کار نکرد و در حال حاضر شماری از گیمرها از وضعیت کنونی ناراضی هستند. با وجود تمامی این مشکلات و حواشیها، به نظر میرسد که سونی در طول این شرایط غیرعادی، چندان هم ضرر نکرده و کنسول جدید این شرکت ژاپنی علیرغم تمامی دردسرها فروش بسیار خوبی را در سرتاسر دنیا تجربه کرده است.
به بیان دقیقتر، سونی در جریان جلسهی ارائهی گزارش مالی سه ماهه اخیر خود که چندی پیش با حضور جمعی از مدیران و سرمایهگذاران برگزار شد، اعلام کرد که فروش کنسول پلیاستیشن 5 از ابتدای زمان عرضه تا پایان ماه مارس سال جاری میلادی (مصادف با اواسط فروردین ماه امسال) از مرز ۷.۸ میلیون دستگاه عبور کرده است. این در حالی است که سونی در گزارش پیشین از فروش ۴.۵ میلیون دستگاه پلیاستیشن 5 تا پایان سال گذشته میلادی خبر داده بود. در واقع، در طول سه ماه آغازین سال ۲۰۲۱ میلادی، بالغ بر ۳.۳ میلیون دستگاه دیگر هم فروخته شده است.
در مقام مقایسه، گفتنی است که فروش پلیاستیشن 4 در طول شش ماه نخست عرضه چیزی در حدود ۷.۶ میلیون دستگاه اعلام شده بود که بر این اساس، کنسول نسل نهم سونی تا به الان فروش بیشتری را به نسبت پلتفرم نسل هشتم آنها تجربه کرده است. بدون هیچ شک و تردیدی، دستیابی به چنین رقمی در شش ماهه نخست عرضه یک موفقیت بزرگ برای سونی به شمار میرود و این کمپانی به لطف عملکرد تجاری عالی کنسول جدید خود از لحاظ درآمد نیز رکورد جدیدی به ثبت رسانده است. در خلال این گفتهها، جالب است بدانید که PS5 لقب سریعترین فروش کنسولها در تاریخ ایالات متحده آمریکا را یدک میکشد.
عملکرد عالی سونی مختص فروش خیرهکننده پلیاستیشن 5 در شش ماه نخست عرضه نیست. گفته شده که از ابتدای انتشار این کنسول تا انتهای ماه مارس سال جاری میلادی بالغ بر ۳.۳ میلیون بازی نسل نهم توسط سونی فروخته شده که این موضوع به صراحت نشان میدهد ساموراییها نسل نهم صنعت بازیهای ویدیویی را با قدرت آغاز کردهاند. با استناد بر از گزارش ژاپنیها، سود شرکت سونی در سال مالی ۲۰۲۰ میلادی به بیش از ۳.۱۴ میلیارد دلار رسیده است. این اولین باری است که سود بخش بازیهای ویدیویی این کمپانی از مرز سه میلیارد دلار در طول یک سال مالی عبور میکند.
با وجود شروع نسل نهم و عرضهی پلیاستیشن 5، کنسول نسل هشتم سونی همچنان به روند رو به رشد خود ادامه میدهد. در طول سه ماههی اخیر چیزی در حدود یک میلیون دستگاه پلیاستیشن 4 در سرتاسر دنیا به فروش رسیده که این رقم در مقایسه با بازه مشابه سال گذشته میلادی، نزدیک به ۴۰۰ هزار واحد کمتر بوده است. با توجه به عرضهی PS5 و ورود کنسولهای نسل نهم به بازار، کاهش فروش این کنسول به نسبت سال ۲۰۲۰ میلادی چندان هم دور از انتظار نبود.
در ادامهی این گزارش، شرکت سونی رسما اعلام کرد که تعداد کاربران سرویس پلیاستیشن پلاس در حال حاضر به بیش از ۴۷.۶ میلیون نفر رسیده که از رشد ۱۴.۷ درصدی جامعهی آن به نسبت بازهی مشابه سال گذشته میلادی حکایت دارد. در نظر داشته باشید که بعد از عرضهی پلیاستیشن 5، سونی در راستای جلب رضایت کاربران خود و رقابت با ردموندیها، کیفیت و ارزش بازیهای رایگان هر ماه این سرویس را به طرز چشمگیری افزایش داده؛ به طوری که در طول ماه آوریل بازی Days Gone، یکی از بهترین آثار انحصاری پلیاستیشن، رایگان شد و در ماه می نیز شاهد عرضهی انتشار بازی Battlefield V در این سرویس هستیم. علاوه بر اینها، نمیتوان از تاثیرگذاری شدید پلیاستیشن پلاس کالکشن در افزایش تعداد کاربران این سرویس چشمپوشی کرد.
در انتها، جیم رایان (Jim Ryan)، رئیس ارشد پلیاستیشن، بار دیگر تاکید کرد که شرکت سونی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا هرچه زودتر تولید پلیاستیشن 5 را افزایش دهد و مشکل کمبود و اتمام موجودی آن در اغلب فروشگاهها و خردهفروشان جهان به پایان برسد. با وجود این وعدهها، بد نیست اشاره کنم که به این زودیها نباید منتظر اتمام محدودیت عرضهی کنسولهای نسل نهم باشید؛ چرا که چندی پیش مدیر شرکت فاکسکان (Foxconn)، بزرگترین تولیدکننده لوازم الکترونیکی در جهان که قطعات مورد نیاز کمپانیهای بزرگی همچون گوگل و مایکروسافت را تامین میکند، در گزارشی اعلام کرد که مشکل تولید تراشهها به احتمال قوی تا اواخر نیمهی نخست سال ۲۰۲۲ میلادی ادامه دارد.
طبق گفتههای این شرکت، در حال حاضر تقاضا برای خرید این تراشهها ۲۰ الی ۳۰ درصد بیشتر از میزان تولید آنها است و شرکتهای AMD و انویدیا به راحتی و طبق روال گذشته نمیتوانند پردازندههای گرافیکی را به تعداد مورد نیاز ساخته و روانه بازار کنند. از این رو، بدیهی است که اگر تولید تراشهها مطابق نیاز کمپانیهای مایکروسافت و سونی نباشد، ایکسباکس سری ایکس، ایکسباکس سری اس و پلیاستیشن 5 همچنان در بازار کمیاب و گران قیمت خواهند بود و مشکل محدودیتهای این سه کنسول تا سال آینده همچنان پابرجا خواهد بود.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با عملکرد تجاری و فروش کنسول پلیاستیشن 5 در سرتاسر جهان چیست؟ به نظر شما، آیا این کنسول میتواند موفقیت چشمگیر پلیاستیشن 4 در نسل هشتم را تکرار و از لحاظ میزان فروش، رکورد پرفروشترین کنسول تاریخ را از آن خود کند؟ با توجه به اینکه کنسول جدید سونی هماکنون از نظر فروش عملکرد بهتری به نسبت ایکسباکسهای جدید دارد، آیا این روند در سالهای آتی نیز ادامه خواهد داشت؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید