1%
  • 0/10

چند گام تا گرانی گوشی و افزایش قاچاق در بازار ایران

سامسونگ خدماتش را به روی کاربران ایرانی می‌بندد

چند گام تا گرانی گوشی و افزایش قاچاق در بازار ایران ۱ ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ یادداشت فناوری کپی لینک
قاچاق گوشی‌های سامسونگ

بعد از اپل حالا ظاهرا نوبت به سامسونگ رسیده تا ارائه سرویس‌های خود را به روی ایرانیان ببندد که این موضوع تبعات زیادی را در پی خواهد داشت.

این روزها شاهد جمع‌آوری تابلوهای سامسونگ و ال‌جی از سردر فروشگاه‌ها هستیم و این موضوع سروصدای زیادی به‌پا کرده است؛ مشتریانی که نگران خدمات پس از فروش و سرویس‌های این شرکت‌ها هستند و کسانی که مدت‌ها برای خرید محصولات این شرکت‌های کره‌ای برنامه‌ریزی کرده بودند؛ حالا تکلیف چیست؟ آیا با جمع شدن تابلوهای ال‌جی و سامسونگ دیگر امکان خرید لوازم خانگی و موبایل از این برندها برای ایرانیان وجود ندارد؟!

مدیرانی که در دفاتر این کمپانی‌ها در ایران حضور دارند، مدعی‌اند که از سال پیش این کمپانی‌ها به دلیل تحریم‌های آمریکا حتی قطعات مورد نیاز برای خط تولید محصولاتشان در ایران را تامین نکرده‌اند، بنابراین اتحادیه لوازم خانگی خواستار جمع‌آوری تابلوهای سردر فروشگاه‌ها شده و دفاتر آنها در ایران به «جی‌پلاس» و «سام» تغییر نام می‌دهند تا به ساخت محصولاتی با همان کیفیت اما تولید داخل بپردازند. آنها مدعی هستند که گارانتی محصولات فروخته شده تا ۱۸ ماه و خدمات پس از فروش تا ۱۰ سال به خریداران ارائه می‌شود.

در حالی که گفته می‌شد کاربران موبایل و گوشی‌های هوشمند این برندها در امان هستند و فعلا گوشی‌های تولیدی ال‌جی و سامسونگ در بازار کشورمان در دسترس خریداران قرار دارند، اما از هفته پیش به یکباره سامسونگ با انتشار ایمیلی، از قطع برخی از سرویس‌هایش به کاربران ایرانی خبر داد.

در این ایمیل اعلام شد که از ششم اسفند ماه سال‌جاری دیگر کاربران نمی‌توانند از فروشگاه‌های گلکسی اپ خرید کنند و این موضوع یعنی بسته شدن خدمات به روی کاربران ایرانی. شاید این نخستین قدم برای جلوگیری از فروش گوشی برای کاربران ایرانی باشد چرا که لوازم خانگی این برندها کم‌کم در حال جمع شدن از بازار کشورمان است و هیچ محموله‌ی تازه‌ای به شکل رسمی وارد بازار نشده و به گفته رییس اتحادیه لوازم خانگی، هرچه در بازار وجود دارد، قاچاق است!

اقدام اخیر سامسونگ در رابطه با عدم فروش سرویس به کاربران ایرانی در گلکسی مارکت، باعث شد تا دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران واکنش نشان داده و طی نامه‌ای از شرکت سامسونگ خواست که در مورد این تصمیم تجدیدنظر کند.

دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران متذکر شده که اگر در این خصوص تجدیدنظر صورت نگیرد، به‌وسیله ابزارهای قانونی با این تصمیم مقابله خواهد کرد که یکی از موارد ذکر شده، «تمدید نشدن روادید کارمندان کره‌ای سامسونگ در ایران» و نیز «رجیستر نشدن گوشی‌های سامسونگ در کشورمان» است که به این ترتیب قطعا کاربران ایرانی متضرر می‌شوند؛ چرا که سامسونگ ۵۳ درصد از بازار ایران را در اختیار دارد.

این موضوع از یک سو می‌تواند هم به کاهش سهم سامسونگ در بازار ایران لطمه بزند و هم کاربر ایرانی را دچار مشکل کند؛ وقتی سامسونگ در ایران دفتری نداشته باشد و گوشی‌های این برند در کشور ما رجیستر نشوند، قطعا مشکل قطعات و تعمیر گوشی‌های این برند برای کاربر ایرانی مضاعف می‌شود و احتمالا شاهد افزایش قاچاق گوشی‌های سامسونگ در بازار خواهیم بود و بازار سیاهی مثل برند اپل در بازار کشورمان تشکیل می‌شود.

بر این اساس ظاهرا گام به گام به کاهش واردات رسمی گوشی‌های سامسونگ به ایران نزدیک می‌شویم و دوباره احتمالا راه‌های قاچاق این گوشی‌ها همچون محصولات اپل به کشورمان باز می‌شود و برای چندمین بار شاهد افزایش قیمت گوشی‌های این برندها در داخل ایران خواهیم بود.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments