به گفته سونی کمبود کنسول پلی استیشن ۵ به این زودیها جبران نمیشود!
کووید ۱۹ و کمبود قطعات دلیل تعداد کم کنسولهای نسل نهم
سونی معمولا با مشکل کمبود کنسول خود در نسلهای خود بهخوبی دستوپنجه نرم کرده است، ولی قضایای در این نسل متفاوت بوده و این شرکت بزرگ ژاپنی با چالشی جدید روبهروست. طبق آخرین اخبار، نباید فعلا منتظر سیل عظیمی از کنسولهای پلی استیشن ۵ باشیم.
تقاضای بسیار بالا از کنسولهای تازه وارد به بازار همیشه زیاد بوده، ولی پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس/سری اس به گونهای با کمبود مواجه شدهاند که در طول تاریخ کنسولهای بازی بدون سابقه بوده است. بسیاری دلیل این کمبود را همه گیری ویروس کووید ۱۹ دانستهاند که باعث بهوجود آمدن اختلال در خطوط تولیدی این کنسولها شده است. درکنار همه گیری ویروس کووید ۱۹، دیگر دلیل را کمبود قطعات مصرفی درون این کنسولها میدانند که دومین دلیل کمبود عرضه نسبت به تقاضا محسوب میشود.
حال پرسش این است که از نظر فعالان زمینه بازیهای ویدیویی این کمبود تا چه زمانی ادامه دارد؟ بسیاری بر این باور هستند که این کمبود عرضه بهزودی جبران نخواهد شد و لازم بهذکر است بسیاری از این اشخاص، دست اندرکاران شرکت AMD و شرکتهای سونی و مایکروسافتاند که بر این باور هستند.
رئیس بخش مالی شرکت سونی یعنی آقای هیروکی توتوکی (Hiroki Totoki) طی آخرین مصاحبه خود با وبسایت Video Games Chronicle اظهار داشت گرچه سونی انتظار دارد پلی استیشن ۵ فروش بیشتری در سال مال جاری نسبت به پلی استیشن ۴ در زمان عرضه و زمان مشابه داشته باشد، احتمال عرضه پلی استیشن ۵ در تعداد بالا تقریبا محال است. او در ادامه گفت:
همانطور که پیشتر گفتم ما قصد داریم در سال دوم عرضه، تعداد بیشتری نسبت به سال دوم پلی استیشن ۴ فروش داشته باشیم، ولی آیا تعداد کنسولها نیز افزایش مییابد؟ نه، احتمال آن نیست. کمبود قطعات نیم رسانا یک فاکتور است، ولی فاکتورهایی دیگر نیز کمبود تولید را تحت تاثیر قرار دادهاند. پس درحال حاضر هدف ما گذر کردن از تعداد ۱۴.۸ میلیون نسخه در سال دوم، یعنی تعداد فروش پلی استیشن ۴ در سال دوم خود است.
توتوکی در ادامه به این موضوع اشاره داشت که سونی ممکن است بهدنبال منبعی جدید برای عرضه قطعات نیم رسانای کنسول خود یا تغییراتی در پلی استیشن ۵ برود. او همچنین اشاره داشت که پیشتر نیز تغییراتی در کنسولها اعمال شده و از تغییرات بهوجود آمده خرسند بودهاند، پس این روش نیز میتواند راه حلی مفید برای سازگاری با شرایط باشد.
لازم بهذکر است که با وجود کمبود قطعات، کنسولهای نسل نهمی سونی جای پای خود را محکم کرده و فروشی خارقالعاده داشتهاند. سونی توانسته از زمان عرضه کنسولهای خود تا روز ۳۱ مارس برابر با ۱۱ فروردین ۱۴۰۰، ۷.۸ میلیون واحد از کنسول خود را بهفروش برساند و همین میزان از فروش کنسول پلی استیشن ۴ در زمان عرضه اولیه خود پیشی گرفته است.
بهنظر شما سونی برای جبران کمبود کنسولهای خود به شرکتی دیگر برای تامین قطعات روی آورده یا تغییراتی در کنسول ایجاد میکند؟ بهنظر شما تغییر در ساختار کنسول میتواند عملکرد کنسول را نیز تغییر دهد؟ منتظر نظرات شما هستیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید