همه چیز درباره کنسول پلی استیشن ۵ سه سال بعد از عرضه
کتابخانه قوی پلی استیشن ۵ منجی نسل نهمی سونی!
با گذشت سه سال از آغاز نسل نهم کنسولهای بازی، ما هنوز چندان احساس حضور در نسل نهم را نمیکنیم. اما کنسول نسل نهمی پلی استیشن ۵ در این سه سال چه ثمرهای داشته و در چه بخشهایی موفق بوده و در چه زمینههایی نیاز به پیشرفت دارد؟
سه سال پیش، شرکت ژاپنی سونی کنسول نسل نهمی پلی استیشن ۵ را در میان کوهی از انتظارات در بازارهای جهانی عرضه کرد. البته انتظارات همیشه از سونی و به خصوص پلی استیشن بالا بوده، با این حال پلی استیشن ۵ تکمیل کننده مسیر یکی از بهترین کنسولهای تاریخ یعنی پلی استیشن ۴ بود و همین موضوع انتظارات از این کنسول را چندین برابر کرد. کنسول پلی استیشن ۴ نه تنها از لحاظ فنی کنسولی بی نظیر بود، بلکه کتابخانه بازیهای آن به شدت چشمگیر بوده و حتی حرفهایترین گیمرها نیز میتوانند در سال ۲۰۲۳ از آن لذت ببرند. در حال حاضر ما حتی به نیمه زندگی پلی استیشن ۵ نرسیدهایم، با این حال زمانی که به گذشته نسبتا کوتاه این کنسول نگاه میکنیم، شاید به تحسین آن بپردازیم، اما به اتفاقات زیادی پیرامون این کنسول خرده میگیریم!
کتابخانه بازیهای پلی استیشن ۵
ابتدا به کتابخانه بازیهای این کنسول میپردازیم. کتابخانه یک کنسول را میتوان مهمترین بخش آن دانست و باید اشاره داشت که کنسول پلی استیشن ۵ در این مسیر به شدت موفق بوده است. ابتدا به بازیهای فرست پارتی این کنسول میپردازیم. ما موفق به تجربه بازیهایی بزرگ چون Marvel’s Spider-Man: Miles Morales، Sackboy: A Big Adventure، Astro’s Playroom و Demon’s Souls در سال ۲۰۲۱ شدیم، ولی سال ۲۰۲۲ با بازیهایی چون Returnal و Ratchet and Clank: Rift Apart، در کنار عناوینی خیره کننده چون Gran Turismo 7، Horizon Forbidden West و از همه مهمتر God of War Ragnarök ما را به صندلی خود میخکوب کرد. سال ۲۰۲۳ اما سال پر باری برای پلی استیشن ۵ نبود، با این حال عنوان مهم Marvel’s Spider-Man 2 در این سال به شکل انحصاری برای پلی استیشن ۵ به انتشار رسید که به عنوان بهترین بازی ابرقهرمانی تاریخ شناخته میشود.
در ادامه نباید از بازیهایی چون Elden Ring، Baldur’s Gate 3، Resident Evil 4 Remake، It Takes Two، Sifu، Alan Wake 2 و غیره گذر کرد که عملکردی بی نظیر در این کنسول داشتند. به طور کلی پلی استیشن ۵ از همان روز عرضه موفق به دریافت جدیدترین بازیها شده که باعث شده کاربران هرگز از فقدان بازیها رنج نبرند. ناگفته نماند که سال ۲۰۲۳ یکی از بهترین سالها در تاریخ بازیهای ویدیویی است!
حال به برخی نکات منفی میپردازیم که البته نه مختص کنسول PS5، بلکه مرتبط با تمام نسل نهم است. متاسفانه تا به امروز در سال ۲۰۲۳، ما موفق به تماشای تمام قدرت سخت افزاری کنسولهای نسل نهمی نشدهایم. توسعه دهندگان تا به امروز تلاش داشته که بازیهای خود را به شکل میان نسلی به انتشار رسانده و کمتر عنوانی به طور انحصاری برای کنسولهای نسل نهمی به انتشار رسیده است. اما حقیقت این بوده که حتی بازیهایی که در انحصار کنسولهای نسل نهمی هستند نیز موفق به نمایش تمام قدرت این کنسول نشدهاند.
اما آیا چنین موضوعی به معنی ضعف کنسولهای نسل نهمی و در این مطلب کنسول مورد بحث ما یعنی PS5 است؟ بدون شک پاسخ ما خیر است! اگر شما دارنده یک کنسول پلی استیشن ۵ هستید، احتمال اینکه به موضوع میان نسلی بودن یک بازی اهمیت دهید بسیار پایین است. با این وجود طبق تجربه، روند انتشار بازیها به طور انحصاری برای کنسولهای نسل نهمی آغاز شده و این موضوع میتواند سبب افزایش کیفیت بازیها نیز شود. ما طی سال ۲۰۲۳ شاهد عناوینی چون Alan Wake 2، Dead Space، Baldur’s Gate 3، Marvel’s Spider-Man 2 و چندین عنوان دیگر بودیم که نسخه پلی استیشن ۴ آنها حتی در دست توسعه نیز قرار نگرفت.
در نتیجه پلی استیشن ۵ عملکردی بسیار خوب از خود نشان داده و برخی بر این باور هستند که سه سال ابتدایی این کنسول حتی از سه سال ابتدایی برادر بزرگتر خود نیست بهتر پیش رفته است.
نکات منفی پلی استیشن ۵
اما در کنار عملکرد فوق العاده در بخش بازیها، کنسول پلی استیشن ۵ مشکلاتی داشته که کاربران زیادی را آزار دادهاند. اولین موضوع سیاستهای جدید سونی در رابطه با عرضه بازیها بوده که سبب شکایت رو به رشد کاربران شده است. سونی اولین شرکتی بود که از بازیهایی با قیمت ۷۰ دلار در عوض ۶۰ دلار رونمایی کرد که سبب شکایات پایان ناپذیری شد. پس از آن، شرکتهای بزرگ دیگر از جمله تیک تو، اکتیویژن، اسکوئر انیکس و بسیاری شرکتهای دیگر به اجرای این سیاست پرداختند و سبب نارضایتی بیشتر کاربران از شرکت سونی و در نتیجه پشت کردن به پلی استیشن ۵ شدند.
اما متاسفانه این تنها تصمیم بحث برانگیز سونی در سالهای حضور PS5 نبود. پلی استیشن ۵ و البته ایکس باکس سری ایکس از همان ابتدا با قیمت بالایی در سال ۲۰۲۰ عرضه شدند، اما اواسط سال ۲۰۲۲ سونی از افزایش قیمت کنسول خود در اروپا، بریتانیا، ژاپن و کانادا خبر داد که بار دیگر کاربران را از این کنسول دور کرد. در کنار آن، نسخه جدید این کنسول که به تازگی معرفی شده، قیمتی حتی بالاتر در ژاپن خواهد داشت! دیگر تصمیم جنجالی سونی افزایش قیمت اشتراک پلی استیشن پلاس بوده که به سرعت باعث لغو اشتراک توسط قسم بزرگی از کاربران شد. این موضوعات به طور کلی سبب کاهش فروش پلی استیشن ۵ شدهاند!
لوازم جانبی پلی استیشن ۵
طی سالهای اخیر، گیمرها توجه زیادی به لوازم جانبی فرست پارتی داشته و سونی با عرضه کنترلر DualSense Edge، هدست Pulse 3D و البته فیس پلیتهای پلی استیشن ۵ توانسته عملکرد قابل قبولی را در این زمینه نیز داشته باشد. سونی در این بخش به دلیل قیمتهای بسیار بالای محصولات و البته عملکرد ضعیفتر نسبت به لوازم جانبی ترد پارتی، عملکرد قابل قبولی داشته، با این حال نمیتوان از کلماتی چون عالی یا حتی خیلی خوب در این بخش استفاده کرد.
در ادامه باید به هدست واقعیت مجازی PS VR2 پرداخت که متاسفانه چیز زیادی نمیتوان برای آن گفت! پلی استیشن وی آر ۲ به خودی خود سخت افزاری بی نظیر بوده، اما نکات منفی آن متاسفانه از نکات مثبت آن بیشتر هستند! اولین موضوع قیمت سرسام آور آن است که باعث شده کمتر کسی قصد خرید آن را بکند. اما موضوعی که از قیمت بالا نیز برای ما غیر قابل تحملتر است، موضوع پشتیبانی بوده که میتوان گفت هیچ پشتیبانی از این هدست نمیشود! نزدیک به یک سال از عرضه این هدست واقعیت مجازی گذشته، با این حال بهترین عنوان انتشار یافته برای آن بازی Horizon Call of the Mountain بوده که به هیچ عنوان نمیتواند کاربران را به خرید هدست واقعیت مجازی پلی استیشن ترغیب کند. امید است این روند به زودی تغییر کند.
در نهایت باید گفت که به طور کلی PS5 وضعیتی عالی داشته و این بخش را صرفا مدیون کتابخانه بازیهای خود بوده و حقیقت این است که در بخشهای دیگر شاید ضعیف عمل نکرده باشد، اما عملکرد آن چندان چنگی به دل نمیزند! نظر شما چیست؟ شما به عملکرد پلی استیشن ۵ در سه سال اخیر چه امتیازی میدهید؟ به نظر شما این کنسول در چه بخشهایی باید پیشرفت کند؟ در انتظار نظرات شما هستیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید