کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن که میتوانید آنها را در یک نشست تمام کنید
کوتاه اما ارزشمند
در این مطلب فهرستی از کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن آماده کردهایم که میتوانید در یک نشست در آخرهفته آنها را به اتمام برسانید.
مدت زمانی که طول میکشد تا یک بازی به اتمام برسد برای افرادی که نیازمند صرفهجویی در زمان خود هستند از اهمیت فراوانی برخوردار است. مسلما همه گیمرها تمایل ندارند تا ساعتها زمان خود را برای لذت بردن از یک بازی که حداقل 50 ساعت زمان نیاز دارد صرف نمایند. در این لیست برای افرادی که روی اکوسیستم پلتفرمهای شرکت سونی حضور داشته و خواستار عناوین کوتاهتری برای تجربه در یک آخرهفته هستند، بازیهایی را معرفی خواهیم کرد که میتوانند به تجربه آنها بنشینند.
باید این موضوع را مدنظر قرار دهید که ارزش یک بازی به تعداد ساعتهایی که صرف آن میشود وابسته نبوده بلکه به کیفیت آن مدت زمانی که پای تجربه یک بازی صرف میشود بستگی دارد. فارغ از آن که این بازیها تا چه اندازه طولانی یا کوتاه باشند. به علاوه، مخاطب همواره میتواند این بازیها را چندین مرتبه به اتمام برساند.
بازی The Order: 1886
اولین مورد از فهرست کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن به عنوان The Order: 1886 ساخته استودیو Ready at Dawn اختصاص داشته که در زمان انتشار خود گفتگوهای جنجالی را در خصوص مدت زمان یک بازی و ارزشی که از خرید یک محصول به دست میآورید ایجاد کرد. اثری که با قیمت کامل یک بازی پلی استیشن 4 عرضه شد و برای اتمام آن تنها به 5 ساعت زمان نیاز داشتید. سرراست بودن و عدم وجود ویژگیهای فرعی نیز نتوانست به تجربه مجدد آن ارزش دوچندانی اضافه نماید.
با این حال، عنوان The Order: 1886 تجربه سینمایی منحصر به فردی محسوب میشود که در دنیای استیم پانکی خاصی جریان دارد. اکنون که سالها از عرضه بازی گذشته، به راحتی میتوانید آن را با قیمتی کمتر تهیه کرده و به تجربه آن بپردازید. گرافیک و عناصر بصری بازی نیز همچنان پس از گذشت 9 سال از انتشار آن، خیرهکننده به شمار میروند.
بازی Resogun
عنوان Resogun ساخته استودیو Housemarque اثر شوتم آپ فوقالعادهای بوده که به عنوان بازی لانچ کنسول پلی استیشن 4، کمتر از آن چه لیاقت داشت مورد توجه قرار گرفت. اثری که میتوانید آن را در چندین ساعت به اتمام برسانید. حتی اگر عنوان مذکور در دستهبندی بازیهای مورد علاقه شما قرار نگیرد، موسیقی فوقالعاده، گیمپلی درگیرکننده و تصاویر چشمنواز سبب میشوند تا قبل از به پایان رساندن بازی نتوانید از ادامه تجربه آن صرف نظر کنید.
به عنوان بازی لانچ یکی از پرفروشترین کنسولهای تاریخ، در نوع خود بسیار عجیب است که دیگر کسی از بازی Resogun یاد نمیکند. اثر باکیفیتی که قطعا شایستگی حضور در فهرست کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن را با گیمپلی 6 ساعته خود دارد و چنانچه توانایی تهیه آن را دارید، هرگز تجربه آن را از دست ندهید.
بازی Astro’s Playroom
اکنون که صحبت به بازیهای زمان لانچ رسید، جا دارد یادی از بازی Astro’s Playroom کنیم که عملکرد بسیار بهتری را برای نمایش قابلیتهای کنسول نسل نهمی سونی به نمایش گذاشت. در حالی که عنوان مذکور این عملکرد را طی یک بازه زمانی 5 ساعته به تصویر میکشد اما هر ثانیه از آن با لذت منحصر به فردی همراه میشود.
اگر علاقهمند به بازیهای سه بعدی پلتفرمر هستید، Astro’s Playroom به بهترین شکل ارزش کنسول پلی استیشن 5 را به نمایش گذاشته و قابلیتهای منحصر به فرد کنترلر دوال سنس را نمایان میکند. اگر کنسول پلی استیشن 5 دارید و تاکنون این بازی را تجربه نکردهاید، هر کاری که در حال انجام آن هستید را کنار گذاشته و مشغول تجربه جادویی این عنوان شوید.
بازی Journey
عنوان Journey یک بازی بسیار آرامشبخش و یک تجربه شخصی برای بسیاری از کاربران به شمار رفته و از جایگاه ویژهای به عنوان یکی از بهترین بازیهای عرضه شده برای کنسول پلی استیشن 3 و بعدها پلی استیشن 4 برخوردار است. هیچ حرف جدیدی در رابطه با این بازی باقی نمانده که پیش از این گفته نشده باشد و اگر از جمله افرادی هستید که تاکنون این اثر را تجربه نکردهاید، ما کلمات مناسبی برای ضرورت تجربه این بازی و تشویق شما به انجام آن پیدا نخواهیم کرد.
مسلما Journey از جمله تجربیاتی به شمار میرود که به مذاق تمامی مخاطبین خوش نخواهد آمد، اما مشاهده و تجربه تمامی آن چه که بازی در بازه زمانی 5 ساعته در برابر مخاطب خود قرار میدهد، ارزش تجربه آن را خواهد داشت. حتی اگر بازیهای ماجراجویی صرف، سلیقه کلی شما نباشند. اگر هر کدام از کنسولهای پلی استیشن 3، 4 و یا 5 را دارید لطفی در حق خودتان کرده و در اولین فرصت به تجربه Journey بنشینید.
بازی Killzone: Mercenary
نسخههای کنسولی مجموعه عناوین Killzone بیشتر از اندازهای بزرگ هستند که بتوان آنها را در چنین لیستی قرار داد. با این حال عنوان Killzone: Mercenary روی کنسول دستی PS Vita به قدری کوتاه بوده که بتواند یک نشست شبانه شما را پر کند. با توجه به اینکه بازی روی یک کنسول دستی نیز عرضه شده میتوانید در یک مسافت طولانی مدت، مثلا هنگامی که سوار اتوبوس یا هواپیما هستید آن را به پایان برسانید.
این بازی یک بنچمارک سختافزاری برای کنسول دستی سونی به شمار میرفت و به خوبی نیز روی آن اجرا میشد. عناوین شوتر اول شخص به شکست روی کنسولهای دستی معروف شده بودند اما وجود آنالوگ دوم روی کنسول PS Vita سبب میشد این ژانر سرانجام بتواند به شکل مشابهی مانند کنترلرهای کنسولهای خانگی بازی و اجرا شود.
بازی Uncharted: Drake’s Fortune
اولین نسخه از مجموعه بازی Uncharted، کوتاهترین ماجراجویی شخصیت نیتن دریک به شمار میرود. اما اکنون پس از گذشت یک دهه، این موضوع به یکی از نقاط قوت این بازی تبدیل شده است. عنوان Uncharted: Drake’s Fortune هیچ وقتی را برای رفتن به سراغ اصل مطلب و حرکت سریع از یک مرحله به مرحله بعد از دست نمیدهد.
علیرغم سرعت بالای روایت داستان، این بازی کار خود را به منظور معرفی شخصیتهایی که سه بازی دیگر نیز با آنها همراه خواهیم شد به درستی انجام میدهد. شوتینگ بازی در مقایسه با نسخههای دنباله از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده با این حال کلیت گیمپلی برای معرفی یک فرنچایز جدید کیفیت قابل قبولی دارد.
بازی Heavenly Sword
به عنوان ساخته هک ان اسلش استودیو نینجا تئوری (Ninja Theory)، عنوان Heavenly Sword مدت زمان بیشتری را در مقایسه با سایر عناوینی که در لیست کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن معرفی میکنیم طلب میکند. به طوری که برای رسیدن به تیتراژ پایانی به هشت ساعت زمان نیاز خواهید داشت.
با تمامی این تفاسیر، ما تجربه این بازی را به شدت توصیه میکنیم. اثری که نام استودیو نینجا تئوری را به ویژه در بحث مبارزات بر سر زبانها انداخت. اگرچه بازی در بخش داستانی و ساخت دنیای آن با ضعفهایی مواجه بود، با این حال مبارزات و درگیریهای لذتبخشی که با آنها مواجه میشوید شما را مجبور به ادامهی بازی تا انتهای آن میکند.
بازی The Bouncer
دیدن نام اثری از کمپانی اسکوئر انیکس در فهرست کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن در نوع خود بسیار جالب است. زیرا این کمپانی ژاپنی به واسطه ساخت بازیهای نقشآفرینی طولانی به مانند مجموعه Final Fantasy شناخته میشود. با این حال بازی The Bouncer اثری در ژانر برالر بوده که تنها چند ساعت به طول میانجامد.
نکته قابل توجه در خصوص این بازی، ارزش تکرار مجدد آن است. زیرا داستان با توجه به این که از بین سه شخصیت اصلی با کدام یک بازی کنید به شکلهای متفاوتی پیش خواهد رفت. مبارزات بازی به ویژه در حالتهای چندنفره رقابتی، تعادل مناسبی نداشته اما کیفیت فنی و بصری آن برای دوران پلی استیشن 2 بسیار چشمگیر به شمار میرود. این بازی همچنین از قابلیت فیزیک رگدال بسیار قبلتر از آن که به امری رایج تبدیل شود برخوردار بوده است.
بازی Flower
چنانچه پیش از این، بازی Journey را تجربه کرده و از آن لذت بردهاید، بازی Flower نیز میتواند انتخاب مناسب دیگری به عنوان یک اثر ماجراجویی کژوال باشد که به اتمام رساندن آن تنها نیازمند چیزی حدود 5 ساعت است.
این بازی، اثری بسیار آرامشبخش و چشمنواز بوده که شما را به شکل عجیبی در حالی که بر فراز دشتها و گلها در حال پرواز هستید، درگیر میکند. نحوه توصیف آن ممکن است چندان اشتیاقی برای تجربه بازی در مخاطب ایجاد نکند، با این حال جادویی که در نحوه قرار دادن گیمپلی و دنیای بازی در برابر مخاطب وجود دارد، بسیار مسحورکننده بوده و ارزش امتحان کردن را دارد.
بازی Ico
این بازی پازل پلتفرمر به عنوان یکی از معروفترین عناوین کنسول پلی استیشن 2 و همچنین یکی از برترین آثار ساخته شده در تاریخ بازیهای ویدئویی محسوب میشود. اگرچه اولین ساخته شخص فامیتو اوئدا (Fumito Ueda) در زمان انتشار، عملکرد تجاری قابل توجهی نداشت اما تاثیر بزرگی روی بسیاری از بازیهایی که پس از خود ساخته و عرضه شدند به همراه داشت.
شکلی که Ico داستان خود را روایت کرده و مضامین خود را از طرق گیمپلی به نمایش میگذارد به امضای کاری استودیو Team Ico تبدیل شد که پس از آن اقدام به ساخت بازی Shadow of the Colossus کردند. بخش عمدهای از بازی به ماموریتی بدرقهای خلاصه میشود اما اجرای آن در پازلهای مختلف صورت گرفته و بنابراین به مشکلات سایر بازیهای مشابه دچار نمیشود.
بازی !Jumping Flash
توسعه دهندگان در اولین روزهای سه بعدی شدن صنعت بازیهای ویدئویی، آزمون و خطاهای بسیاری را انجام دادند. به ویژه عناوین پلتفرمر، موارد مختلفی را امتحان کرده و کارهای جالبی را نیز مورد آزمایش قرار دادند که البته همگی آنها نیز با موفقیت مواجه نشدند.
عنوان Jumping Flash! در نوع خود بسیار منحصر به فرد بوده که به دورانی که بازی در آن توسعه یافت ارتباط دارد. این اثر یک بازی پلتفرمر سه بعدی بوده که در آن پلیرها، شخصیت اصلی را از زاویه اول شخص کنترل میکنند. گشت و گذار در محیط این بازی در روزهای اولین کنسول از خانواده پلیاستیشن در نوع خود بسیار جالب بود. حتی اگر از نحوه تجربه این بازی لذت نبرید، در نهایت با اثری مواجه هستید که تجربه بسیار کوتاه مدتی را شامل میشود و از این رو به راحتی در فهرست کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن قرار میگیرد.
بازی UmJammer Lammy
وجود بازیهای ریتمیک به زمانی بسیاری قبلتر از عناوینی چون Guitar Hero و Rock Band باز میگردد. کنسول پلیاستیشن یک دارای عناوینی بسیاری در این ژانر بود که شامل بازی Vib-Ribbon و بازی Parappa the Rapper میشدند. استودیو NanaOn-Sha سازنده دومین بازی که اکنون به آن اشاره کردیم، ساخت بازی UmJammer Lammy را نیز در کارنامه خود دارد. در حالی که تجربه Parappa the Rapper به رپ کردن و خواندن تمرکز داشت، تجربه UmJammer Lammy به نواختن گیتار تمرکز داشت.
در کنار گیمپلی مهیج و آرت استایل منحصر به فرد، موسیقیهای بازی به قدری گوشنواز بودند که حتی پس از به پایان رساندن بازی در حافظه شنوایی شما به اجرا در میآمدند. اگرچه UmJammer Lammy به عنوان یکی از کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن در نظر گرفته میشود، اما نواختن موسیقیهای آن به منظور کسب امتیازات بالاتر، ارزش تکرار آن را دو چندان میکند.
بازی PaRappa The Rapper
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، بازی PaRappa The Rapper یک اثر کوتاه در ژانر ریتمیک بوده و عنوان UmJammer Lammy در واقع نسخه فرعی این بازی به شمار میرود. اثری که مدت زمان کوتاهی را برای تکمیل نیاز داشته و با توجه به این که به تازگی نسخه ریمستری برای آن عرضه شده، ارزش بسیاری برای تجربه کردن دارد.
چنانچه به بازی ریتمیک علاقهمند هستید میتوانید در بازه زمانی 4 ساعته هر آن چیزی که PaRappa the Rapper برای ارائه دارد را تجربه کنید. بدین ترتیب در کنار لذت بردن از ریتمهای شنیدنی آن، متوجه دلیل محبوبیت آن در طول سالیان اخیر خواهید شد.
بازی TimeSplitters
کنسول پلیاستیشن یک دارای عناوین اول شخص شوتر خوبی بود اما کیفیت هیچ کدام از آنها به پای بازی GoldenEye و بازی Perfect Dark روی کنسول نینتندو 64 نمیرسید. عرضه دومین کنسول شرکت سونی راه را برای ساخت و عرضه عنوانی چون TimeSplitters هموار کرد که به عقیده بسیاری، نوعی دنباله معنوی برای بازیهای فوقالذکر محسوب میشود. این بازی تیراندازی که تمرکز فراوانی روی مکانیزمهای مبتنی بر زمان دارد شامل محیطهایی در بازههای تاریخی مختلف و همچنین آینده میشود.
این بازی همچنین دارای بخش چندنفره نیز میشود. کمپین یا همان بخش داستانی بازی بسیار کوتاه و ساده بوده و قابل مقایسه با اهداف پیچیده موجود در دو بازی GoldenEye و Perfect Dark نیست. هر مرحله تنها نیازمند آن است که یک آیتمی را پیدا کرده و به مقصد تعیین شده برسانید. اگر حواس خود را به موارد جانبی پرت نکنید، میتوانید هر مرحله را ظرف چند دقیقه و کل بازی را ظرف چند ساعت به پایان برسانید.
بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
در نهایت باید بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales را نیز به این لیست اضافه کنیم، حتی با این که تکمیل تمامی جوانب بازی سبب میشود تا چندان نیز نتوان آن را در فهرستی با عنوان کوتاهترین بازیهای انحصاری پلیاستیشن قرار داد. حال آن که تجربه یک بازی Spider-Man جدید در بازه زمانی ده ساعته در این روزها یک معجزه محسوب میشود.
اگر به دنبال گیمپلی مهیج، تصاویر زیبا، انیمیشنهای نرم و روان و یکی از بهترین داستانهای ابرقهرمانی هستید، پوشیدن لباس اسپایدرمن و قرار گرفتن در نقش شخصیت مایلز مورالز، تجربه تمام و کمالی را در حین از پای در آوردن شرورهای این بازی به شما منتقل خواهد کرد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید