با وجود گسترش بستر و افزایش سرعت اینترنت در سراسر جهان، شرکتهای بسیاری در حوزهی سرگرمی اقدام به راهاندازی یک سرویس مبتنی بر فناوری ابری و استریم کردهاند. شرکت سونی هم چند سالی میشود که یک سرویس برای نسل فعلی پلیاستیشن با نام PlayStation Now در دسترس قرار داده است که از طریق آن میتوان بازیهای موجود روی PS4 را نه تنها روی خود کنسول، بلکه روی دستگاههای دیگری هم تجربه کرد. در این مطلب، اطلاعات جامعی از این سرویس به شما ارائه خواهیم داد.
شرکتهای متعددی در صنعت بازیهای ویدیویی، سرویسهای اشتراکی به مشترکان خود پیشنهاد میکنند؛ از مایکروسافت با سرویس ایکسباکس گیم پس گرفته تا الکترونیک آرتز با EA Access. شرکت سونی هم برای پلیاستیشن 4 و نسلهای بعدی این کنسول سرویس خود را دارد، البته با این تفاوت که سونی برایش یک بستر ابری فراهم کرده است تا قادر باشید آن را استریم کنید و در نتیجه نیازی به دانلود فایلها یا خرید دیسک نداشته باشید. حالا PlayStation Now به طور دقیق چه سرویسی است؟
سرویس PlayStation Now چیست؟
سرویس PlayStation Now توسط شرکت سونی راهاندازی شده است تا با عضویت در یک اشتراک، به کاتالوگ عظیمی از بازیهای منتشر شده برای سه نسل اخیر پلیاستیشن دسترسی داشته باشید. در نتیجه قادر هستید تا بازیهای PS2 و PS3 را هم از طریق آن تجربه کنید. از آغاز به کار این سرویس در حال حاضر بیش از شش سال میگذرد و یکی از قدیمیترین سرویسهای اشتراکی برای بازیهای ویدیویی محسوب میشود. در عین حال با وجود بیش از ۸۰۰ بازی، یک کاتالوگ بسیار عظیم دارد که به طور حتم شما را وسوسه میکند تا به سراغش بروید. همچنین عناوینی از این کاتالوگ را که برای PS2 و PS4 هستند، میتوانید دانلود کنید.
به لطف بستر ابری سرویس PlayStation، علاوه بر پلیاستیشن 4 شما قادر هستید که روی رایانههای شخصی هم از آن بهره ببرید. برای این کار، تنها باید نرمافزار مخصوص را دانلود کنید. قبلا PS Now برای پلتفرمهای بیشتری مثل پلیاستیشن ویتا و تلویزیونهای سونی هم موجود بود که تصمیم به قطع پشتیبانی آنها گرفته شد. سرویس PS Now سه اشتراک مختلف دارد:
- اشتراک یک ماهه که ۹.۹۹ دلار قیمت دارد
- اشتراک سه ماهه که ۲۴.۹۹ دلار قیمت دارد
- اشتراک یک ساله که ۵۹.۹۹ دلار قیمت دارد
در عین حال سونی یک فرصت هفت روزه به شما میدهد تا این سرویس را به صورت رایگان تست و در صورت علاقه، نسبت به خرید آن اقدام کنید. برای بازی کردن از طریق این سرویس، شما به هر حال باید از یک کنترلر استفاده کنید. سونی به طور رسمی اعلام کرده که کنترلرهای Dualshock 3 و Dualshock 4 از این سرویس پشتیبانی میکنند، اما در عین حال افراد بسیاری موفق شدهاند تا از کنترلرهای Xbox 360 و Xbox One (قاعدتا روی پیسی!) به تجربهی بازیهای این سرویس بپردازند. امتحانش ضرری ندارد!
آخرین نکتهای که باید ذکر کنیم مربوط به اینترنتی است که از آن برای استریم استفاده میکنید. طبق گفتهی سونی شما برای یک داشتن یک تجربهی راحت، حداقل به یک اتصال اینترنت با سرعت ۵ مگابیت بر ثانیه (۶۴۰ کیلوبایت بر ثانیه) نیاز خواهید داشت.
چگونه به سرویس PlayStation Now دسترسی داشته باشیم؟
استفاده از این سرویس روی پلتفرمهای مختلف اصلا سخت نیست. نرمافزار مخصوص PS Now غالبا به صورت پیشفرض در کنسول وجود دارد. اگر هم نبود، برای دسترسی روی پلیاستیشن 4 ابتدا باید از طریق استور پلیاستیشن نرمافزار PS Now را دانلود کنید و سپس یک اکانت جدید بسازید یا اینکه وارد اکانتی شوید که از قبل داشتهاید. همین روش برای رایانههای شخصی هم قابل اجراست و از طریق این لینک قادر خواهید بود تا نرمافزار مخصوص آن را دانلود کنید.
قابلیت اشتراک این سرویس بین چند اکانت مختلف روی یک کنسول هم وجود دارد که برایش تنها باید اکانت دارای سرویس را تبدیل به اکانت Primary کنید. اما چنین امکانی بین دو یا چند کنسول وجود ندارد.
سرویس PlayStation Now چه مزایایی دارد؟
اولین مزیتی که میتواند شما را سریع جذب این سرویس کند، کاتالوگ عظیم و بسیار گستردهی آن است که حداقل ۸۰۰ بازی را شامل میشود. بازیهایی که در آنها هم عناوین انحصاری کنسولهای سونی و هم عناوین چندپلتفرمی وجود دارد. البته همگی این آثار بهصورت دائمی قرار ندارند و برای چند ماه از طریق PS Now در دسترس هستند. با این حال هم نمیتوان از فهرست بلند بالایی که برای این سرویس وجود دارد، چشمپوشی کرد.
مزیت دوم، امکان دانلود بازیهای PS2 و PS4 است تا بدین ترتیب نیاز نباشد آنها را استریم کنید. متاسفانه این قضیه برای بازیهای PS3 وجود ندارد ولی باز هم چنین قابلیتی مخصوصا برای کاربران داخل ایران که از اینترنت آنچنان سریعی بهره نمیبرند بسیار کاربردی است. به لطف فضای ابری، فایلهای ذخیره و عملکردتان هم به طور کامل ثبت میشود و در صورتی که یک بازی را روی PS4 نیمهکاره رها کردهاید، میتوانید ادامهی آن را روی PC بروید. حتی قادر هستید تا با بازی کردن عناوین مختلف روی PS Now تروفی آزاد کنید. این سرویس قیمت مناسبی هم دارد و ۱۰ دلار برای یک ماه واقعا بهصرفه است.
وضعیت استفاده از PlayStation Now در ایران چگونه است؟
متاسفانه استفاده از PS Now در ایران وضعیت مشابهی با سرویس ایکسباکس گیم پس دارد و کشور ایران را پوشش نمیدهد. در نتیجه مجبور به استفاده از فیلترشکن یا DNS هستید. برای انجام این کار باید به بخش Settings سپس Network سپس Set Up Internet Connection را انتخاب میکنید. اینجا به نوع اینترنتتان که Lan یا WiFi است یکی را انتخاب میکنید. پس از اتصال گزینهی IP Address Settings (Automatic) سپس DHCP Host Name (Do Not Use) و در نهایت DNS Settings (Manual) را انتخاب و پس از آن آدرس مورد نظر را در دو بخش Primary DNS و Secondary DNS وارد کنید.
مسئلهی بعدی به بستر اینترنت در کشورمان بر میگردد. حقیقت این است که سرعت اینترنت در ایران با بسیاری از مناطق جهان فاصله دارد و در نتیجه اکثرا در دانلود فایلهای حجیم و همچنین استریم در کیفیت بالا با مشکلاتی مواجه هستیم. بالاتر گفتیم که PS Now حداقل یک اتصال با سرعت ۵ مگابیت نیاز دارد. در عین حال که همین سرعت هم شاید برای همه در دسترس نباشد، این اتصالیست که شما برای حداقل کیفیت ممکن نیاز دارید و برای کیفیت بهتر نیاز به اتصالی با سرعت بالاتر دارید که خود چالش دیگری است.
به جز PS Now سرویسهای اشتراکی دیگری مثل EA Access هم برای دارندگان کنسول پلیاستیشن 4 در دسترس قرار دارد، اما این سرویس شرکت سونی احتمالا بهترین گزینهی ممکن باشد؛ هم به خاطر کاتالوگ عظیم و متنوع و هم به خاطر امکان دانلود بازیهای PS2 و PS4. حتی دارندگان رایانههای شخصی هم قادر هستند تا از این سرویس استفاده کنند. در عین حال مواردی چون تحریم و نیاز به اینترنت نسبتا قوی، موانعی برای بهره از این سرویس هستند. اگر کنار زدن این دو مسئله برایتان کاری سخت نیست، پس به احتمال زیاد از تجربهی سرویس PlayStation Now رضایت خواهید داشت.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید