برگزیده
📣 پخش زنده مسابقات زولا هر روز ساعت 17 از آپارات
گوشی پوکو F6 پرو
1%
  • 10/10

نقد و بررسی گوشی پوکو F6 پرو؛ تافته‌ی جدابافته با یک ضعف بزرگ

این گوشی در محدوده قیمتی خود رقیب ندارد

نقد و بررسی گوشی پوکو F6 پرو؛ تافته‌ی جدابافته با یک ضعف بزرگ ۱ ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ مقالات فناوری کپی لینک

در این مطلب به نقد و بررسی گوشی پوکو F6 پرو می‌پردازیم. یکی از زیباترین و بهترین گوشی‌های تاریخ پوکو با قیمت عالی و مشخصات فنی بی‌نظیر.

گوشی پوکو F6 پرو؛ مشخصات فنی

  • 8 × 74.5 × 160.5 میلی‌متر – 179 گرم
  • ساخته شده از پلاستیک
  • استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP64
  • نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED با رفرش‌ریت 120 هرتزی و پشتیبانی از دالبی ویژن، +HDR10 و بیشینه روشنایی 2400 نیت – وضوح 1220P با چگالی 446 پیکسل بر هر اینچ و پوشش تقریبا 90 درصدی پنل جلو
  • محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس
  • اندروید 14 / HyperOS – پشتیبانی نرم‌افزاری 3 ساله و امنیتی 4 ساله.
  • پردازنده اسنپدراگون 8s نسل 3 – 8 هسته‌ای با یک هسته از نوع Cortex-X4، چهار هسته از نوع Cortex-A720 و 3 هسته از نوع Cortex-A520 با فرکانس‌های 3، 2.8 و 2 گیگاهرتز
  • پردازشگر گرافیکی آدرنو 735
  • ترکیب رم و حافظه داخلی 256/8 و 512/12 گیگابایت از نوع UFS 4.0
  • دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال و امکان فیلمبرداری 4K@30/60 و 1080p@30/60/120/240
  • دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با امکان فیلمبرداری 1080p@30/60
  • باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژر 90 واتی
  • اسپیکر استریو، عرضه به همراه شارژر سریع، اثر انگشت زیر صفحه نمایش
  • عرضه در رنگ‌های مشکی، سبز و تیتانیومی

گوشی پوکو F6 پرو؛ محتویات درون بسته‌بندی

درون بسته‌بندی گوشی پوکو F6 پرو، مقل همیشه تمام آنچه که کاربر به آن نیاز دارد را شاهد هستیم. کابل شارژر، آداپتور 120 واتی فوق سریع و یک قاب سیلیکونی باکیفیت به رنگ تقریبا خاکستری مات. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک برچسب محافظ صفحه برای گوشی خود خریداری کنید تا در برابر خط و خش و ضربات احتمالی در امان باشد. باقی لوازم را پوکو خودش برایتان درون بسته‌بندی گذاشته است.

گوشی پوکو F6 پرو؛ طراحی، کیفیت ساخت و خوش‌دستی

خوش‌دستی

بدیهی است که از یک گوشی 6.67 اینچی انتظار نداریم خیلی کوچک و خوش‌دست باشد. گوشی شیائومی پوکو F6 پرو یک دستگاه 161 میلی‌متری است و این یعنی کار کردن با یک دست با آن کار ساده‌ای نخواهد بود. به خصوص اگر دستان کوچکی داشته باشید، باید حتما با دو دست با دستگاه کار کنید.

از طرفی، این گوشی 8.2 میلی‌متر ضخامت، 75 میلی‌متر عرض و تقریبا 210 گرم وزن دارد. این یعنی در جلسات طولانی مدت بازی، تماشای فیلم یا هر کار دیگری،‌ اگر آن را پایین نگذارید به دستتان فشار خواهد آورد. چون با در نظر گرفتن وزن قاب، وزن کلی گوشی به بیش از 230 گرم خواهد رسید که اصلا وزن کمی نیست.

با این حال برای کسانی که دستان بزرگی دارند، پوکو F6 پرو یک گوشی خوش‌دست محسوب می‌شود. چون به نسبت نمایشگر 6.67 اینچی خود، آنقدرها که باید بزرگ محسوب نمی‌شود. این یعنی پوکو در حذف حواشی اطراف صفحه عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته است. به گونه‌ای که حالا میزان این حواشی به فقط 11٪ می‌رسد. بدین ترتیب 89٪ نمای جلو را نمایشگر تشکیل می‌دهد.

کیفیت ساخت

گوشی پوکو F6 پرو از بدنه‌ی آلومینیومی و پنل پشتی شیشه‌ای از جنس گوریلا گلس 5 بهره می‌برد. انتظار داشتیم پوکو برای این دستگاه از شیشه گوریلا گلس ویکتوس پلاس یا حتی ویکتوس 2 استفاده کند که جدیدتر و مقاوم‌تر هستند. اما شرکت چینی ترجیح داد از شیشه چندین سال پیش در پرچم‌دار جدیدش استفاده کند. این مورد را باید یک ضعف تلقی کرد چون دست پوکو در این زمینه کاملا باز بود.

این گوشی از استاندارد ضد آب و ضد گرد و غبار IP54 بهره می‌برد. این یعنی نه ضد گرد و غبار کامل است و نه ضد آب. بلکه در برابر ذرات خفیف گرد و خاک و همچنین پاشش آب می‌تواند از خود مقاومت خوبی به نمایش بگذارد. علاوه بر این‌ها، گوشی به عنوان محافظ صفحه هم گوریلا گلس 5 را روی نمایشگر خود می‌بیند. برچسبی که واقعا انتظار داشتیم جدیدتر و باکیفیت‌تر باشد.

گوشی پوکو F6 پرو؛ طول عمر باتری و سرعت شارژر

از لحاظ باتری، گوشی شیائومی پوکو F6 پرو مطابق انتظار ظاهر نمی‌شود. اگرچه این محصول می‌تواند مثل بسیاری از گوشی‌های دیگر تا 1 روز دوام بیاورد اما نباید انتظار چیزی بیشتر از این را داشته باشید. این گوشی توانسته در تست‌های چهارگانه GSMArena، امتیازهای زیر را کسب کند.

  • وب‌گردی: 8 ساعت و 40 دقیقه
  • بازی: 7 ساعت و 21 دقیقه
  • تماشای ویدیو: 11 ساعت و 12 دقیقه
  • مکالمه: 29 ساعت و 11 دقیقه

اما این ععملکرد نه چندان عالی در نگهداری شارژ، با سرعت خیره‌کننده‌ی شارژر جبران می‌شود. شما بعد از یک جلسه گیمینگ طولانی چندساعته، قطعا به یک استراحت 15 دقیقه‌ای نیاز خواهید داشت. در همین حین کافی است گوشی را به شارژر متصل کنید تا 64٪ شارژ شود و برای ادامه روز، شما را در انجام بازی همراهی کند.

اگر 12 دقیقه دیگر هم استراحت کنید، گوشی تا 100٪ شارژ می‌شود و دوباره آماده است که 7 ساعت دیگر به صورت پیوسته در انجام بازی یاری‌تان کند. این یعنی گوشی برای شارژ شدن فقط 27 دقیقه شما را معطل خواهد گذاشت که در مقایسه با بسیاری از گوشی‌های همرده، یک رقم فوق‌الععاده محسوب می‌شود.

گوشی پوکو F6 پرو؛ نرم‌افزار و سخت‌افزار

از لحاظ نرم‌افزاری، پوکو F6 پرو وضعیت خوبی دارد. نمی‌توان رابط کاربری HyperOS آن را بهترین رابط کاربری موجود در حال حاضر دانست، اما این موضوع ضعف خاصی هم به حساب نمی‌آید. چون HyperOS کلی امکانات و قابلیت‌های جذاب دارد که کار کردن با گوشی را به کار لذت‌بخشی تبدیل می‌کند. البته این رابط کمی سنگین است ولی به لطف سخت‌افزار قدرتمند هیچ مشکلی اعم از لگ، کندی و مواردی از این دست را شاهد نخواهید بود.

این گوشی از امکانات جذابی هم بهره می‌برد. مثلا امکانات هوش مصنوعی نظیر AI Portraits که از مدل Generative AI برای ایجاد یک پرتره واقعی از چهره‌ی یک سوژه استفاده می‌کند. AI Expansion که می‌تواند یک تصویر ناقص را به کمک هوش مصنوعی ادامه دهد. Ai Magic Erase Pro که می‌تواند با استفاده از هوش مصنوعی، اشیا یا سوژه‌ی اضافی را از تصاویر پاک کند. Ai Album که کمک می‌کند خیلی سریع‌تر، تصاویر یا فایل‌های خود را در گالری پیدا کنید. Ai Subtitles که می‌تواند در لحظه، ویدیو‌ها را برایتان زیرنویس کند. ترجمه لحظه‌ای صحبت‌ها یا تبدیل نوشته‌ها به متن با دقت بالا. این‌ها از جمله قابلیت‌های جذابی و کاربردی گوشی پوکو F6 پرو هستند که تجربه‌ی کار با آن را فوق‌العاده لذت‌بخش‌تر می‌کنند. البته توجه داشته باشید برخی از این قابلیت‌ها در همه‌ی کشورها در دسترس نیستند.

گوشی شیائومی پوکو F6 پرو از پردازنده‌ی قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 2 به عنوان قلب تپنده بهره می‌برد. شاید این تراشه سریع‌ترین و قدرتمندترین تراشه‌ی موجود در بازار نباشد اما هنوز هم آنقدر قدرتمند هست که بتواند سنگین‌ترین فعالیت‌ها از بازی گرفته تا نرم‌افزار را در سریع‌ترین زمان ممکن با بالاترین کیفیت انجام دهد.

این تراشه از 8 هسته بهره می‌برد که شامل 1 هسته‌ی Cortex-X3 و 4 هسته‌ی Cortex-A715 و 2 هسته‌ی Cortex-A510 با فرکانس 3.2، 2.8 و 2.0 گیگاهرتز می‌شود. این تراشه‌ی قدرتمند در کنار پردازشگر گرافیکی آدرنو 740، 12/16 گیگابایت رم LPDDR5X و 256/512/1024 گیگابایت حافظه داخلی آن هم از نوع UFS 4.0، آنقدر سرعت به گوشی تزریق می‌کنند که شما تا چند سال بعد هم می‌توانید گوشی‌های همرده آن زمان را به چالش بکشید.

این گوشی در تمام تست‌های سخت‌افزاری توانست گوشی‌های خوب و قدری چون گلکسی S23 FE، پوکو X6 پرو، ناتینگ فون 2 و… را با اختلاف خوبی پشت سر بگذارد و به سریع‌ترین گوشی گیمینگ در محدوده قیمتی خودش تبدیل شود. تمام این‌ها در حالی است که این گوشی به لطف فناوری خنک‌کننده جدید LiquidCool 4.0، توانست در یک تست 1 ساعته‌ی پرفشار، توانایی پردازشی خود را بالاتر از 80٪ نگه دارد. بدون اینکه خیلی داغ شود. 

گوشی پوکو F6 پرو؛ نمایشگر

گوشی پوکو F6 پرو از یک پنل 6.67 اینچی از نوع OLED بهره می‌برد طبق ادعای پوکو، بیشینه روشنایی‌اش در هنگام تماشای محتوای HDR به 4000 نیت می‌رسد. شرکت چینی در حالت عادی، بیشینه روشنایی این گوشی را 1200 نیت اعلام کرده است.

این پنل همچنین از وضوح +QHD یا همان 1440 × 3200 پیکسل بهره می‌برد و تراکم پیکسلی آن هم 526 پیکسل بر هر اینچ است. این گوشی در تست‌ها موفق شده در حالت دستی و خودکار، به بیشینه روشنایی 508 و 1203 نیت دست پیدا کند. این یعنی شما زیر شدیدترین نور خورشید و در شرایط نوری گوناگو هم می‌توانید بدون هیچ مشکلی، جزئیات را در این نمایشگر مشاهده کنید.

تنها ضعف این محصول از لحاظ روشنایی، کمترین میزان آن است که به 2 نیت می‌رسد. یعنی شما در هنگام شب که می‌خواهید نور گوشی خیلی کم باشد، روشنایی بیشتر از حد استاندارد را شاهد خواهید بود.

پوکو F6 پرو از پنلی 120 هرتزی بهره می‌برد که کار کردن با دستگاه را بسیار نرم و روان می‌کند. این پنل از سه مقدار رفرش‌ریت 60، 90 و 120 هرتز پشتیبانی می‌کند و بسته به نوع محتوا، این میزان را بین سه عدد بالا تغییر می‌دهد. در ستایش از نمایشگر این گوشی باید بگوییم پشتیبانی از استانداردهای +HDR10 و دالبی ویژن سبب شده تا تجربه‌ای شگفت‌انگیز از تماشای محتوای بصری روی آن داشته باشید.

گوشی پوکو F6 پرو؛ دوربین

معمولا گوشی‌های میانرده یا حتی پرچم‌داران اقتصادی شیائومی چه از برند پوکو و چه ردمی، در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری بهترین در نوع خود نیستند. همین ادعا را می‌توان راجع به گوشی پوکو F6 پرو هم مطرح کرد. محصولی با دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی که از لرزشگیر اپتیکال پشتیبانی می‌کند و اندازه لنز آن هم به 1/1.55 اینچ می‌رسد. این لنز در مقایسه با نسل گذشته که 1/2.0 اینچی بود بزرگ‌تر بوده و در جذب نور عملکرد به مراتب بهتری از قبل نشان می‌دهد. همچنین این لنز از گشودگی دیافراگم f/1.6 بهره می‌برد و این یعنی در مقایسه با پوکو F5 پرو، در حالت عادی هم تصاویر روشن‌تری ثبت می‌کند.

عملکرد دوربین اصلی این گوشی در تمام شرایط نوری عالی است. نویز کم، جزئیات بالا، تعادل نور سفید عالی و کلی امکانات دیگر که تجربه‌ی عکاسی با این گوشی را کاملا متحول می‌کنند. این ادعا را هم در فیلمبرداری و هم عکاسی در شب و روز می‌توان مطرح کرد.

دوربین فوق عریض پوکو F6 پرو 8 مگاپیکسلی است و خیلی چنگی به دل نمی‌زند. اگرچه پردازنده به کار رفته در این گوشی از لحاظ سیستم پردازش تصویر بسیار حذاب به نظر می‌رسد اما باز هم عملکرد سخت‌افزاری این سنسور آنقدر ضعیف هست که نتوان با نرم‌افزار کاری برایش انجام داد. بنابراین روی کیفیت این دوربین در شرایط نوری چالش‌برانگیز حسابی باز نکنید.

سلفی و کیفیت فیلمبرداری

دوربین سلفی این گوشی از 20 مگاپیکسل به 16 مگاپیکسل کاهش رزولوشن داشته است. از لحاظ پوشش هم مدل پرو از دوربین عقب 24 میلی‌متری بهره می‌برد و برای مدل استاندارد، 21 میلی‌متری. این گوشی قادر به ضبط ویدیوهای 8K با کیفیت خیره‌کننده است و حتی می‌تواند در وضوح 4K با سرعت 24/30/60 فریم فیلمبرداری کند. پوکو F6 پرو از یک دوربین ماکرو هم بهره می‌برد که مثل فوق عریض، در بهترین شرایط نوری کاربرد دارد.

برای تماشای ویدیو و تصاویر ثبت شده توسط گوشی شیائومی پوکو F6 پرو، روی این لینک کلیک کنید.

گوشی پوکو F6 پرو؛ اسپیکر

در بخش اسپیکر، یکی از گوشی‌های جذاب بازار را شاهد هستیم. محصولی که از لحاظ بلندی صدا توانسته امتیاز خیلی خوب را از بررسی‌های GSMArena کسب کند. اما کیفیت اسپیکر به بلندی آن نیست. بلکه شفافیت و وضوح صدایی است که در سطوح مختلف صدا خروجی می‌دهد. خوشبختانه کار شیائومی پوکو F6 پرو در این زمینه عالی بوده و توانسته صدایی شفاف و بدون اعوجاج را پخش کند. علاوه بر این‌ها، این گوشی از قابلیت‌های جذابی نظیر صدای فراگیر immersive sound، دالبی ویژن و اکولایزر حرفه‌ای هم بهره می‌برد تا بتوانید تجربه‌ی گوش دادن به محتوای صوتی را لذت‌بخش‌تر کنید.

آیا گوشی شیائومی پوکو F6 پرو ارزش خرید دارد؟

پوکو F6 پرو به عنوان پرچم‌دار پوکو و یک گوشی در دسته‌ی قاتل پرچم‌دار (در مقایسه با بهترین‌های بازار)، کاملا ارزش خرید دارد و حتما خرید آن را به کسانی که به دنبال خرید یک گوشی شبه پرچم‌دار هستند پیشنهاد می‌کنیم. این محصول از ظاهر گرفته تا مشخصات فنی، فوق‌العاده است به گونه‌ای که در این محدوده قیمتی،‌ کمتر گوشی را با چنین مشخصات و قیمتی شاهد هستیم.

پوکو بار دیگر ثابت کرده که اگر بخواهد می‌تواند محصولی را تولید کند که از همه لحاظ تحسین بررسی‌کنندگان و کاربران را به دنبال داشته باشد. البته که جا برای بهبود این گوشی در مقایسه با نسل قبل زیاد وجود داشت و پوکو می‌توانست آن را از آنچه که هست، بهتر و جذاب‌تر تولید کند. اما ترجیح داد در زمینه ارتقا، کمی محتاط‌تر و آهسته‌تر پیش برود. به صورت کلی می‌توان این گوشی را در چند خط زیر توصیف کرد؛

نقاط قوت

  • کیفیت ساخت مطلوب
  • موجود بودن محتویات ضروری درون بسته‌بندی
  • قیمت مناسب
  • نمایشگر OLED بسیار باکیفیت با وضوح +QHD
  • سرعت شارژر کم‌نظیر
  • اسپیکرهای باکیفیت
  • پردازنده‌ی بسیار قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 2 با پایداری مطلوب
  • امکانات نرم‌افزاری خوب
  • عملکرد عالی دوربین‌ها به جز دوربین فوق عریض

پوکو F6 پرو گوشی بدون ضعفی نیست. پوکو واقعا برای ارتقای یک سری از بخش‌ها دستش باز بود اما نمی‌دانیم با اینکه قرار نیست مدل دیگری از این سری راهی بازار شود، چرا شرکت هرآنچه در چنته داشت برای این محصول رو نکرد.

نقاط ضعف

  • طول عمر باتری می‌توانست بهتر باشد
  • عدم بهره‌مندی از دوربین تله‌فوتو یک ضعف نابخشودنی در این محدوده قیمتی است
  • گوشی دوربین فوق عریض خوبی ندارد
  • پوکو می‌توانست از برچسب محافظ گوریلا گلس ویکتوس به جای گوریلا گلس 5 استفاده کند

این بود خلاصه‌ای از ویژگی‌های خوب و بود پوکو F6 پرو. به نظر شما، آیا این محصول ارزش خرید دارد؟ با توجه به اینکه گلکسی A55، گلکسی S23 FE، ردمی نوت پرو پلاس، پوکو X6 پرو و موتورولا اج 50 پرو از جمله رقبای مستقیم این گوشی به حساب می‌آیند، فکر می‌کنید باز هم این محصول ارزش خرید دارد؟


9 شاهکار
پوکو F6 پرو یکی از بهترین گوشی‌های تاریخ پوکو است که تاکنون هیچوقت در این محدوده قیمتی، شاهد محصولی با این مشخصات فنی نبوده‌ایم. تنها مشکلی که این گوشی دارد، طول عمر باتری نه چندان بالا و سنسور فوق عریض ضعیف آن است که از مورد دوم به خاطر کاربرد کم آن می‌توان چشم‌پوشی کرد. اما مورد نخست، ضعفی است که شاید افرادی که به دنبال محصولی با طول عمر بالای باتری هستند خیلی این گوشی را نپسندند. هرچند شارژر سریع 120 واتی تا حد زیادی این ضعف را جبران می‌کند.
  • قرار داشتن تمام محتویات لازم درون بسته‌بندی از جمله شارژر و قاب محافظ
  • کیفیت ساخت عالی و طراحی کم‌نقص
  • نمایشگر OLED باکیفیت با پشتیبانی از HDR و کنترل عالی رفرش‌ریت
  • سرعت شارژر بالا
  • کیفیت عالی اسپیکرها
  • پردازنده‌ی قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 2 با عملکرد سخت‌افزاری عالی
  • عملکرد عالی دوربین اصلی در تمام شرایط نوری
  • طول عمر باتری می‌توانست بیشتر باشد
  • دوربین فوق عریض ضعیف
  • عدم بهره‌مندی از دوربین تله‌فوتو

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments