گوشی پوکو F6
1%
  • 10/10

نقد و بررسی گوشی پوکو F6؛ جذاب، قدرتمند و خاص!

حساب این میانرده از سایر گوشی‌ها جداست!

نقد و بررسی گوشی پوکو F6؛ جذاب، قدرتمند و خاص! ۰ ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ بررسی محصول کپی لینک

گوشی پوکو F6 یکی از جذاب‌ترین گوشی‌های میانرده‌ای است که پوکو تاکنون راهی بازار کرده؛ در این مطلب با نقد و بررسی این محصول همراه‌مان باشید.

پوکو یکی از موفق‌ترین و محبوب‌ترین برندهای تولیدکننده گوشی در جهان محسوب می‌شود؛ شرکتی که معمولا گوشی‌هایش را با قیمت مناسب و مشخصات فنی بسیار عالی راهی بازار می‌کند. جدیدترین نمایندگان این شرکت هم پوکو F6 و F6 پرو هستند که تقریبا یک هفته قبل پوکو از آن‌ها رونمایی کرد.

به عنوان دو گوشی میانرده پریمیوم و قاتل پرچم‌دار، این دو گوشی ارزش خرید فوق‌العاده بالایی دارند. دلیل این موضوع هم مشخصات فنی عالی و قیمت مناسبی است و این یعنی پوکو سنت‌شکنی نکرده و همچنان به همان سیاست خوب قبلی خود در این دو مدل هم ادامه داده است.

در این مطلب اما قصد داریم به نقد و بررسی نسخه استاندارد از این سری یعنی گوشی پوکو F6 بپردازیم. محصولی که از یک سری جهات در مقاسیه با مدل پرو وضعیت ضعیف‌تری دارد اما آنقدر جذاب هست که بتواند کاربران را به سمت خود جذب کند. اما آیا این محصول در عمل هم می‌تواند مثل مشخصات فنی‌اش روز کاغذ، جذاب باشد؟ در این مطلب همراه ما باشید تا به پاسخ این پرسش دست پیدا کنیم.

گوشی پوکو F6؛ مشخصات فنی

  • 8 × 74.5 × 160.5 میلی‌متر – 179 گرم
  • ساخته شده از پلاستیک
  • استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP64
  • نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED با رفرش‌ریت 120 هرتزی و پشتیبانی از دالبی ویژن، +HDR10 و بیشینه روشنایی 2400 نیت – وضوح 1220P با چگالی 446 پیکسل بر هر اینچ و پوشش تقریبا 90 درصدی پنل جلو
  • محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس
  • اندروید 14 / HyperOS
  • پردازنده اسنپدراگون 8s نسل 3 – 8 هسته‌ای با یک هسته از نوع Cortex-X4، چهار هسته از نوع Cortex-A720 و 3 هسته از نوع Cortex-A520 با فرکانس‌های 3، 2.8 و 2 گیگاهرتز
  • پردازشگر گرافیکی آدرنو 735
  • ترکیب رم و حافظه داخلی 256/8 و 512/12 گیگابایت از نوع UFS 4.0
  • دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال و امکان فیلمبرداری 4K@30/60 و 1080p@30/60/120/240
  • دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی با امکان فیلمبرداری 1080p@30/60
  • باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژر 90 واتی
  • اسپیکر استریو، عرضه به همراه شارژر سریع، اثر انگشت زیر صفحه نمایش
  • عرضه در رنگ‌های مشکی، سبز و تیتانیومی

جعبه‌گشایی گوشی پوکو F6

محتویات درون جعبه گوشی جدید poco

با خرید گوشی پوکو F6 شما هیچ هزینه‌ی دیگری برای هیچ چیز دیگری پرداخت نمی‌کنید. البته به جز برچسب محافظ صفحه چون این قلم دیگر درون بسته‌بندی قرار ندارد. در غیر این صورت، کابل شارژر، آداپتور سریع 90 واتی و یک قاب سیلیکونی باکیفیت درون بسته‌بندی قرار دارند تا تجربه‌ی ابتدایی شما بدون نقص باشد.

کیفیت ساخت و طراحی گوشی پوکو F6

کیفیت ساخت گوشی پوکو F6

گوشی پوکو F6 از لحاظ کیفیت ساخت اصلا محصولی نیست که انتظارش را داشتیم. اگرچه ظاهر کلی گوشی بسیار زیبا و باکیفیت به نظر می‌رسد اما باید بدانید شیائومی در ساخت این گوشی از پلاستیک استفاده کرده که خبر بسیار بدی است. البته که پلاستیک به کار رفته در ساخت این گوشی کیفیت خوبی دارد. اما پلاستیک کجا و شیشه و آلومینیوم کجا. در حالی که شرکت چینی در این محدوده قیمتی و حتی بسیار پایین‌تر، گوشی‌های فراوانی با کیفیت ساخت بالاتر دارد اما ترجیح داده این محصول را برای کاهش قیمت نهایی،‌ از پلاستیک تولید کند.

استاندارد مقاومتی هم که برای این گوشی در نظر گرفته شده، IP64 است. به این معنا که این محصول اصلا ضد آب نیست. ولی ضد گرد و غبار هست و می‌تواند در برابر گرد و غبار شدید هم دوام بیاورد. ولی از لحاظ نفوذ آب باید مراقب باشید چون گوشی فقط در برابر پاشش آب مقاوم است.

روی پنل جلوی این گوشی شاهد یک برچسب محافظ گوریلا گلس ویکتوس هستیم که در برابر صدمات معمولی نظیر خط و خش و ضربه مقاومت خوبی دارد. اما پیشنهاد می‌کنیم حتما یک برچسب دیگر هم برای گوشی تهیه کنید تا از رسیدن صدمات بیشتر به پنل باکیفیت آن جلوگیری شود.

طراحی

از کیفیت ساخت که بگذریم می‌رسیم به شکل ظاهری و طراحی. گوشی پوکو F6 یک گوشی زیبا و بدون هیچ چیز اضافه‌ای در طراحی است. شیائومی آنقدر این گوشی را خوب طراحی کرده که علی‌رغم داشتن نمایشگر بزرگ 6.67 اینچی، فقط 160.5 میلی‌متر طول دارد و این یعنی کار با یک دست هم با آن خیلی دشوار نخواهد بود. البته اگر دست بزرگی داشته باشید.

این گوشی حواشی بسیار کمی در اطراف صفحه دارد به گونه‌ای که تقریبا 90٪ بخش جلو را پنل نمایشگر تشکیل داده است. این موضوع در زیبایی ظاهری گوشی تأثیر فوق‌العاده‌ای گذاشته و آن را شبیه به یک پرچم‌دار جذاب کرده است.

روی پنل پشتی پوکو F6 طراحی ساده‌ای را شاهد هستیم. یک پنل یک‌دست و یکرنگ با سه دایره که به صورت مجزا در کنار هم قرار گرفته‌اند. دو دایره‌ی بسیار بزرگ برای دوربین اصلی و فوق عریض و یک دایره کوچک برای فلش. روی پنل جلو هم سنسور سلفی را به شکل حفره‌ای کوچک در بالاترین بخش مرکزی شاهد هستیم.

این گوشی فقط 179 گرم وزن داشته و ضخامت و عرض آن هم به ترتیب 8 و 74.5 میلی‌متر است. با توجه به طول 160 میلی‌متری‌، این گوشی نه تنها در جلسات طولانی مدت گیمینگ گرفته تا کارهای مختلف فشاری به دست شما وارد نمی‌کند (به خاطر سبک بودن) بلکه حسابی خوش‌دست و زیبا هم هست.

فریم‌ها و رنگ‌بندی

گوشی از فریم‌های تختی بهره می‌برد که در گوشه‌ها انحنای کمی دارد تا به دست فشار وارد نکند. پنل پشتی اما انحنای کمی به سمت داخل دارد تا دستگاه خوش‌دست‌تر باشد. صحبت از فریم که شد باید بگوییم نماینده‌ی پوکو روی فریم سمت راست خود کلیدهای پاور و کنترل صدا را می‌بیند، روی فریم پایینی، خروجی بلندگو، پورت شارژر، حفره‌ی میکروفون و درگاه سیم‌کارت را می‌بینیم. روی فریم سمت چپ چیزی وجود ندارد و روی فریم بالایی هم خروجی دوم اسپیکر و حفره‌ی میکروفون به چشم می‌خورند.

گوشی پوکو F6 در سه رنگ زیبا در دسترس قرار دارد؛ مشکی، سبز و تیتانیومی که در همه‌ی آن‌ها، پلاستیک به عنوان عنصر سازنده به کار گرفته شده است. نوع بافت پنل پشتی هم به گونه‌ای است که اثر انگشت، چربی و… را جذب نمی‌کند و کثیف نمی‌شود. همچنین این پنل اصلا سر نیست و به راحتی درون دست‌تان می‌نشیند.

نمایشگر پوکو F6

می‌رسیم به نمایشگر پوکو F6. جایی که گوشی یکی از نقاط قوت اصلی خود را به رخ می‌کشد. نماینده‌ی جدید پوکو از یک پنل 6.67 اینچی از نوع OLED بهره می‌برد که از انواع و اقسام فناوری‌ها از جمله دالبی ویژن و +HDR10 پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این‌ها، امکان نمایش 68 میلیارد رنگ و رفرش‌ریت 120 هرتزی هم از جمله سایر مشخصات این پنل به حساب می‌آید. طبق اعلام شیائومی، بیشنیه روشنایی این پنل در بیشترین حالت در حین تماشای محتوای HDR، به 2400 نیت می‌رسد اما در حالت عادی این میزان نزدیک به همان 1200 نیتی است که شرکت ادعا کرده (1218 نیت).

این پنل از وضوح 1220P بهره می‌برد؛ یعنی 1220 × 2712 پیکسل با چگالی 446 پیکسل بر هر اینچ که ریزترین جزئیات را هم به خوبی برایتان به نمایش می‌گذارد. همچنین به خاطر اندازه‌ی بزرگ، تجربه‌ی تماشای محتوای ویدیویی هم در آن بسیار لذت‌بخش خواهد بود. همچنین کار کردن زیر نور خورشید هم با این گوشی اصلا مشکلی نخواهد داشت چون بیشینه روشنایی آن به اندازه‌ای هست که مشکل‌ساز نباشد.

این پنل از رفرش‌ریت 120 هرتزی پشتیبانی می‌کند که در حالت‌های خاص، به 60 هرتز کاهش پیدا می‌کند تا مصرف انرژی را کاهش دهد. همچنین این پنل می‌تواند رفرش‌ریت را در زمانی که نمایشگر همیشه روشن فعال است به 30 هرتز کاهش دهد. اگرچه این میزان برای نمایشگر همیشه روشن زیاد است اما کمترین میزانی است که پنل می‌تواند به آن دست پیدا کند.

باتری و سرعت شارژر

گوشی پوکو F6 از یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی می‌برد که دوام خوبی دارد. وقتی می‌گوییم خوب، منظورمان در همین حد است. چون این باتری خیلی نمی‌تواند از پس برطرف کردن نیازهای سنگین منابع سخت‌افزاری برآید و امتیازی هم که کسب کرده خیلی عالی نبوده است.

نرم‌افزار بهینه، پنل OLED این گوشی و همچنین پردازنده اسنپدراگون 8s نسل 3 که به عنوان قلب تپنده در این گوشی ایفای نقش می‌کند، در نهایت کم‌مصرفی خود نتوانستند کاری کنند که پوکو F6 را در مقایسه با گوشی‌های هم‌قیمت نظیر گلکسی A55، ناتینگ فون 2a و حتی تکنو Camon 30 Premier بهتر عمل کند. امتیاز این گوشی در بخش‌های مختلف به شرح زیر است:

  • مکالمه: 23 ساعت و 31 دقیقه
  • پخش ویدیو: 12 ساعت و 10 دقیقه
  • وب‌گردی: 8 ساعت و 56 دقیقه
  • بازی: 7 ساعت و 16 دقیقه
  • امتیاز کلی: 10 ساعت و 36 دقیقه

با این امتیازات، این گوشی می‌تواند در نهایت 1 روز و در بهترین حالت، 1 روز و نیم دوام بیاورد که برای یک گوشی در این سطح، خوب ارزیابی می‌شود.

این گوشی از یک شارژر 90 واتی بهره می‌برد که آداپتور آن درون بسته‌بندی وجود دارد و دیگر نیازی به خرید آداپتور جداگانه ندارید. این شارژر می‌تواند در مدت زمان 15 دقیقه، نیمی از شارژ از دست‌رفته‌ی گوشی را برگرداند؛ یعنی 56٪. در مدت 30 دقیقه، شارژ گوشی به 89٪ می‌رسد و فقط 7 دقیقه‌ی بعد، یعنی در مدت 37 دقیقه گوشی به صورت کامل شارژ می‌شود. این یعنی بعد از خاموش شدن گوشی در نتیجه‌ی تخلیه‌ی شارژ، شما فقط کافی است 15 دقیقه آن را به شارژر متصل کنید تا در ادامه روز همراهی‌تان کند.

اسپیکر

از لحاظ اسپیکر، گوشی پوکو F6 توانسته امتیاز خیلی خوب را از تست‌های GSMArena کسب کند. این یعنی شدت بلندی صدای اسپیکرهای این گوشی بسیار خوب است. اما چون این گوشی از پیکربندی هیبریدی اسپیکر بهره می‌برد، یعنی یک خروجی اصلی و یک خروجی مشترک با اسپیکر مکالمه دارد، کیفیت آن به خوبی مدل پرو نیست.

اما غافلگیری بزرگ زمانی اتفاق می‌افتد که یک فایل با آن پخش کنید. آن وقت متوجه می‌شوید که چقدر کیفیت صدا خوب است. پوکو F6 صدای بسیار شفاف و واضحی را به گوش شما می‌رساند که اگرچه در میزان صدای بالا کمی از این شفافیت کاسته می‌شود (که طبیعی هم هست) اما در اکثر زمان‌ها عالی است. بیس هم در تمام حالت‌ها و در هر میزان صدایی با شدت کافی و عالی وجود دارد تا تجربه‌ی گوش دادن به محتوای صوتی با این گوشی عالی باشد. حتی بیس آن از پوکو F6 پرو هم بهتر است. این یعنی رقبایی نظیر گلکسی A55 حرفی برای گفتن در مقابل این گوشی ندارند.

دوربین

پوکو F6 از دو دوربین روی پنل پشتی خود بهره می‌برد. 50 مگاپیکسلی اصلی با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال و 8 مگاپیکسلی فوق عریض. سلفی 20 مگاپیکسلی هم این مجموعه را کامل می‌کند. از لحاظ کیفیت عکاسی و فیلمبرداری در تمام شرایط نوری، عملکرد دوربین اصلی پوکو F6 عالی است. تنها ضعفی که می‌توان به این گوشی در این بخش وارد کرد، دوربین فوق عریض آن است که عملکرد خوبی دارد، اما انتظار می‌رفت بهتر باشد.

کیفیت دوربین سلفی این گوشی هم در شرایط نوری مساعد خوب ارزیابی می‌شود و می‌تواند جزئیات را به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشاند. یک نکته مثبت درباره دوربین سلفی این است که محدوده‌ی بسیار عریضی را در مقایسه با سایر گوشی‌های همرده به نمایش می‌گذارد. در عکاسی در نور شب هم عملکرد دوربین اصلی این گوشی عالی است و می‌تواند تصاویر بسیار جذاب و قابل اشتراک‌گذاری ثبت کند.

این گوشی قادر است در وضوح 4K با سرعت 30/60 فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کند و خوشبختانه ویدیوهای فوق‌العاده‌ای را به ثبت می‌رساند که می‌توان آن‌ها را هم‌رده با ویدیوهای پوکو F6 پرو دانست. البته کیفیت در سرعت 30 فریم بیشتر از 60 فریم است. کیفیت لرزشگیر هم خوب ارزیابی می‌شود و می‌تواند تکان‌های ناشی از راه رفتن را خنثی کند.

برای اینکه به درک بهتری از کیفیت دوربین پوکو F6 برسید، پیشنهاد می‌کنیم روی این لینک کلیک کنید تا بتوانید تصاویر را با کیفیت اصلی مشاهده کنید.

سخت‌افزار، سیستم‌عامل و رابط کاربری پوکو F6

در بخش سخت‌افزار، پوکو F6 یکی از جذاب‌ترین گوشی‌های بازار محسوب می‌شود. این گوشی تراشه خوب اسنپدراگون 8s نسل 3 را به عنوان قلب تپنده درون خود می‌بیند. تراشه‌ای که از لحاظ قدرت پردازشی و گرافیکی، در حد و اندازه‌های اسنپدراگون 8 نسل 2 است اما اندکی ضعیف‌تر. این تراشه از آرایه‌ی 1 + 4 + 3 بهره برده و از هسته‌ی قدرتمند Cortex-X4 با فرکانس 3.0 گیگاهرتز، چهار هسته‌ی Cortex-A720 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و سه هسته Cortex-A520 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز بهره می‌برد. پردازنده گرافیکی این تراشه هم آدرنو 735 است؛ اندکی ضعیف‌تر از آدرنو 740 در اسنپدراگون 8 نسل 2.

علاوه بر این‌ها، بهره‌مندی از 8/12 گیگابایت حافظه رم LPDDR5 و 256/512 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 4.0 سبب شده تا این گوشی نه تنها با هنگ و لگ و کندی غریبه باشد بلکه سنگین‌ترین بازی‌های روز را هم بدون کوچک‌ترین مشکلی با کیفیت بالا اجرا کند. شما می‌توانید در بنچمارک‌های مختلف، عملکرد این گوشی را مشاهده کنید.

بنچمارک‌ها

  • گیک‌بنچ 6 تک هسته‌ای: 1986
  • گیک‌بنچ 6 چند هسته‌ای: 4883
  • AnTuTu 10: امتیاز 1497886
  • 3DMark (offscreen) Wild Life (1440p): امتیاز 11443
  • 3DMark (offscreen) Wild Life Extreme (2160p): امتیاز 3110

در تمامی این تست‌ها، گلکسی A55 به عنوان رقیب اصلی این گوشی از برند سامسونگ به شکل قابل توجهی پایین‌تر از آن قرار داشت به گونه‌ای که اصلا نمی‌توان آن را رقیبی برای پوکو F6 در نظر گرفت. حتی گلکسی S23 FE هم شانسی برای رقابت با این هیولای پوکو نخواهد داشت.

عملکرد عالی از لحاظ سخت‌افزاری یک طرف، پایداری عملکرد یک طرف دیگر. پوکو F6 پس از تحمل یک ساعت فشار کاری سنگیم، در نهایت موفق شد بیش از 80٪ توان پردازشی و حدودا 78٪ از توان گرافیکی خود را (پس از 20 دقیقه فشار سنگین) حفظ کند. خود گوشی هم در تمام مدت تست داغ نشد چون پنل پلاستیکی چنین خاصیتی ندارد که سریع گرم شود. تنها نگرانی درباره عملکرد این گوشی به همان 10 دقیقه‌ی نخست مربوط می‌شود که یک افت توان شدید را شاهد بودیم. در سایر بخش‌های تست همه چیز خوب پیش رفت.

نرم‌افزار و رابط کاربری

پوکو F6 از سیستم‌عامل اندروید 14 و رابط کاربری HyperOS به صورت پیش‌فرض بهره می‌برد. شیائومی هم قول داده تا حداقل 3 سال از این گوشی به صورت نرم‌افزاری و 4 سال از لحاظ امنیتی پشتیبانی کند. بدین ترتیب تا اندروید 17 می‌توانید از این گوشی استفاده کرده و لذت ببرید.

درباره خود رابط کاربری HyperOS هم باید بگوییم شیائومی آن را با ظاهری زیبا و امکانات متنوع طراحی کرده است. این رابط از امکانات هوش مصنوعی متنوعی هم پشتیبانی می‌کند که البته فعلا در حالت بتا قرار دارند اما به زودی برای گوشی پوکو F6 و F6 پرو هم عرضه خواهند شد.

گوشی پوکو F6؛ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟

طبق بررسی‌های صورت گرفته و همچنین نظر متخصصین وب‌سایت GSMArena، پوکو F6 را می‌توان به صورت زیر توصیف کرد؛

  • نمایشگر فوق‌العاده باکیفیت و جذاب با روشنایی کافی و پشتیبانی از فناوری‌های مختلف از جمله دالبی ویژن و +HDR10
  • قدرت پردازشی بسیار بالا با پایداری عالی عملکرد
  • سرعت شارژر عالی در این محدوده قیمتی
  • اسپیکرهای استریوی باکیفیت
  • عملکرد عالی دوربین اصلی
  • موجود بودن تمام لوازم ضروری درون بسته‌بندی

اما هر گوشی هوشمندی یک سری نقاط ضعف هم دارد که برای گوشی پوکو F6، این موارد به شرح زیر هستند؛

  • طول عمر باتری می‌توانست بهتر باشد و جای بهتر شدن هم داشت
  • دوربین 8 مگاپیکسلی فوق عریض عملکرد رضایت‌بخشی ندارد
  • سنسور مجاورت مجازی به جای سخت‌افزاری که گاهی اوقات اشتباه می‌کند

با در نظر گرفتن تمام این موارد، به نظر می‌رسد با یکی از ارزشمندترین گوشی‌های تاریخ پوکو طرف هستیم که ضمن بهره‌مندی از مشخصات فنی فوق‌العاده، از قیمت بسیار جذابی هم برخوردار است. بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما این گوشی را به عنوان یک میانرده‌ی قدرتمند مد نظر داشته باشید.


9 شاهکار
پوکو F6 یکی از بهترین و جذاب‌ترین گوشی‌های میانرده‌ی پریمیوم در بازار به حساب می‌آید که باید آن را از همه جهات یک گوشی خاص و کم‌نظیر بدانیم. از نمایشگر 1220P گرفته تا پردازنده‌ی قدرتمند و جدید اسنپدراگون 8s نسل 3، حافظه UFS 4.0 و شارژر سریع 90 واتی، از جمله امکاناتی هستند که میانرده‌های زیادی امروزه از آن بهره نمی‌برند. اگر بزرگ‌ترین رقیب این گوشی از برند سامسونگ را گلکسی A55 بدانیم، باید بگوییم با خرید پوکو F6 به هیچ عنوان پشیمان نخواهید شد.
  • نمایشگر فوق‌العاده باکیفیت و جذاب با روشنایی کافی و پشتیبانی از فناوری‌های مختلف از جمله دالبی ویژن و +HDR10
  • قدرت پردازشی بسیار بالا با پایداری عالی عملکرد
  • سرعت شارژر عالی در این محدوده قیمتی
  • اسپیکرهای استریوی باکیفیت
  • عملکرد عالی دوربین اصلی
  • موجود بودن تمام لوازم ضروری درون بسته‌بندی
  • طول عمر باتری می‌توانست بهتر باشد و جای بهتر شدن هم داشت
  • دوربین 8 مگاپیکسلی فوق عریض عملکرد رضایت‌بخشی ندارد
  • سنسور مجاورت مجازی به جای سخت‌افزاری که گاهی اوقات اشتباه می‌کند

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments